Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tisková konference společnosti Prague International Marathon

koniec udalosti

17.09.2015, 10:30 • Radek Barkman cz

Tisková konference skončila. (11:36:02)
Tisková konference se chýlí ke konci, mějte se fajn. Na závěr snad pouze stačí říct, že v rámci Digital Maratonu je možná účast neomezeného množství závodníků a zároveň za stažení celé trati Prague Maratonu zaplatíte necelých deset eur.
Lucie Křížková právě zaběhne na Digital Maratonu 1,5 kilometru.
Hardy: Stačí mít jakýkoliv běžecký pás, který můžete připojit k té běžecké aplikaci. Variant fungování je několik. Tou první je posouvat si v aplikaci místo, kam chcete v tu chvíli doběhnout. Variantou druhou je, že vaše kroky vytváří nárazy. Díky tomu iPhone či jiné zařízení počítá kroky, které naběháte. Není to ale úplně přesné. Pokud naopak využijete Trek-Tracker. Ten umístíte pod svůj pás a Trek-Tracker bude přesně sledovat, kde přesně jste a dávat vám informace. Zároveň zde existuje propojení s Avatary, kteří mohou být na pásu a můžete společně soupeřit. Zároveň je tento přístroj ideální ke sledování vlastního tréninku. Tím pádem nepřijdete o nic co máte, dostanete navíc něco k tomu.
Marc Hardy: Když jsme se pustili do projektu, nedovedli jsme si představit, jak velká výzva to bude. Chceme běžet v mixované realitě největší světové závody běžeckého kalendáře. Je to zajímavá technologie, v níž proti sobě máte avatary a ti běží s vámi. Tato technologie je používána v adventurách v rámci počítačových her. Už nyní si pomocí tabletu nebo mobilu můžete vytvořit svého avatara a stáhnout si prostřednictvím AppStoru danou aplikaci zdarma. Pro Android se něco podobného chystá během příštího roku.
Tito závodníci poběží rovněž jako součást celkových výsledků.
8. května 2016 přesně v 9:00 odstartují nejenom závodníci z kostek, ale také ze svého běžeckého pásu rovněž na Staroměstském náměstí.
Všechny závody RunCzech mají od Mezinárodní atletické federace udělenu zlatou známku, tedy známku nejvyšší kvality.
V rámci Digital Maratonu se jedná o mix reality a virtuálního světa. Běžíte na pásu, což může být v posilovně nuda. Toto je směr, jakým způsobem si běh užít, bavit se a posunout se dopředu. Je to ale také zážitek. Před vámi se totiž linou pražské ulice, kterými běžíte. Většina těch, kteří běží digitální maraton si navíc může časem uvědomit, že chtějí tento závod běžet i v realitě naživo.
Carlo Capalbo: Teď můžeme díky Digital Maratonu běžet maraton, nejenom kdy chceme a s kým chceme, ale také kde chceme. Je to nesmírně důležité i z hlediska motivace. Někdy je venku velká zima nebo prší. Teď nemusíme chodit pouze do fitka posilovat, ale také si užít krásy závodu. Jsou tu miliony lidí, kteří mají rádi běhání. Mají teď šanci si zaběhnout náš závod v zprostředkované realitě pražských ulic. Jsem strašně šťastný, že něco podobného můžeme realizovat v Praze. Už nemusíme nazývat zlatou pouze Prahu, ale také zlatou Českou republiku. Díky za všechno této zemi.
Teď ovšem k hlavnímu tématu konference. Během příštího roku bude spuštěný tzv. Prague Digital Maraton.
Webové stránky závodů: runczech.com
Skřivánek: Otevíráme závody také pro mladší dámy, a to od věku dvanácti let. Snad se brzy dostanou také na půlmaratony, maratony, mistrovství světa nebo olympijské hry.
Skřivánek: Pokud se chcete kdokoliv z vás zaregistrovat, je právě dnes otevřena možnost registrace na všechny výše zmíněné závody na oficiálních webových stránkách. Zřídili jsme facebookové stránky, na kterých jsou pozvánky na jednotlivé závody nebo akce. Je tady změna týkající se platby. Pokud se zaregistrujete brzy, máte jistotu nejenom zvýhodněné ceny, ale také jistého místa v závodě.
Václav Skřivánek: Rok 2015 byl speciální. Dokázali jsme zapracovat na celé řadě nových věcí. Česká republika se stává centrem běhu. Snažíme se přinést běhání mezi všechny lidské generace, nezáleží na věku, ani dalších věcech. Prague Maraton se poběží 8. května, na programu jsou i maratony v Olomouci nebo v Karlových Varech.
V roce 2015 zasáhlo do RunCzech běžecké ligy až 77 000 běžců. Je to výrazné zlepšení oproti loňskému roku.
Na začátek konference se stále čeká.
Organizátoři RunCzech běžecké ligy se v roce 2016 rozhodli otevřít v Praze druhý maraton. Plánují stejné místo startu, stejnou trasu, ale trochu jiný způsob, jak si maraton zaběhnout.
Konference začne během několika minut.
Přítomni budou: Carlo Capalbo (prezident organizačního výboru), Václav Skřivánek (ředitel závodu), Marc Hardy (zakladatel aplikace RunSocial), Lucie Křížková (Miss 2003 a první běžkyně Prague Digital Maratonu).

Tisková konference společnosti Prague International Marathon

koniec udalosti