Menu

Futbal

Medzinárodné zápasy

Srbsko – Cyprus

2:1

koniec (2:1)

25.05.2016, 17:00 • Užice • Lukáš Jasoněk cz

Fortuna: 1.34 4.8 10.0

Srbsko potvrdilo roli papírového favorita a Kypr přehrálo v poměru 2:1. Domácí reprezentační mužstvo bylo ve všech atributech lepší a zvítězilo naprosto zaslouženě. Kypr se svou předvedenou hrou rozhodně nemůže být spokojen, ale výsledek pro něj zas až tolik špatný není, když pomyslíme na to, kolik vyložených šancí Srbové nevyužili. (19:03:01)

90+4

Konec zápasu.

90+2

Na opačné straně se skvělým obranným zákrokem prezentoval Rajković, který před dotírajícím útočníkem raději odhlavičkoval míč na roh. Po centru na přední tyč se k balonu dostala defenziva Srbska, která žádné významné riziko nepřipustila.

90+1

Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Stylianou a Artymatas, přichází Christoforou a Nikolaou.

90

Vypadá to, že srbský trenér naordinoval svým svěřencům střelbu. Nyní se mu chtěl zavděčit střelou zpoza vápna Ljajić, ale jeho pokus ze záklonu skončil daleko za brankou. Pořadatelé budou hledat míč možná ještě zítra...

87

Domácí trochu zazlobili krátce po rozehrávce rohového kopu. Na centrovaný balon si totiž uvnitř pokutového území naběhl Pavlović, avšak jeho střela hlavou nebyla dobře umístěná a navíc postrádala razanci. Georgallides tak měl spoustu času skočit po míči, stejně jako kočkovitá šelma na svou potravu, a lapil ho ve svých rukavicích.

85

Kyperská obrana nechala Kolarovovi spoustu volného prostoru na zakončení a může být ráda, že střela třicetiletého Srba neměla gólové parametry.

82

Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Charalambidis, přichází Englezou.

82

S Živkovićem není něco v pořádku. Srbský fotbalista se totiž bez cizího přičinění posadil na trávník a vyčkal pomoci týmových lékařů. Ti ho po chvilce ošetřování dali dokupy, střídání tak nebude potřeba.

81

Srbové jsou zpět na území Kypru, které se rozhodli obléhat. Defenziva ostrovního státu náporu zatím odolává, ale v předchozích minutách jsme měli možnost vidět, že s obrovskými obtížemi.

78

Kypřané se alespoň na chvíli osvobodili, nicméně hned poté, co pronikli za půlící čáru, byli o míč v souladu s pravidly oloupeni.

75

Střídání v týmu Srbsko: ze hřiště odchází Rukavina, přichází Sedlar.

73

73. Nevyužité přečíslení Srbů

73

Panečku, tomu se snad ani nedá věřit, co teď domácí nevyužili! Srbové se dostali do přečíslení, když postupovali kupředu ve třech na jediného obránce. Před hranicí pokutového území byl míč adresován doleva pro Ljajiće, který jej nejprve šikovně zasekl a posléze poslal na zadní tyč, kde číhal jeho kolega Živković, před jehož zraky už zívala prázdná brány. Vracející se obránce však stačil balon skluzem odkopnout do bezpečí, čímž zamezil takřka jistému gólu.

71

Střeleckou pozici si vyhledal také Maksimović, nicméně také jeho rána vyprodukovaná kousek od pravého rohu velkého vápna byla nepřesná. Georgallides si tak opět může připravit míč na dlouhý odkop.

69

Před hranicí šestnáctky se odhodlal zakončit Živković, jenže neměl dostatečně přesně seštelována svá mířidla a míč tak mezi tři tyče nevměstnal.

67

Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Alexandrou, přichází Aloneftis.

66

Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Kyriakou, přichází Makris.

Srbsko – Cyprus

2:1

koniec (2:1)

Späť na online

Góly: 2. Mitrović (Tadić), 10. Tadić – 32. Maksimović (vla.)

Karty:   44. Mladenović (SRB) – 25. Merkis (CYP), 43. Soteriou (CYP)

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 9:2. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:15.

Srbsko: Kahriman – Rukavina, Milunović, Maksimović, Mladenović – Tadić, Matić, Rajković, Grujić, Kostić – Mitrović

Cyprus: Georgallides – Stylianou, Laifis, Merkis, Charalambous – Laban, Kyriakou, Artymatas, Charalambidis, Alexandrou – Soteriou

Rozhodca: Radovanović – Dević, Dukić