Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tisková konference Bohemians Praha 1905

koniec udalosti

28.07.2016, 13:30 • Radek Barkman cz

Wolf: Finance z parkoviště jdou městské části Praha 10. Je to však kolem 12-13 tisíc měsíčně. (14:26:59)
Wolf o dotazníku týkajícího se parkování: V memorandu je dáno, že parkoviště bude i nadále provozovat současný nájemce. S tímto není problém. My však chceme to, že abychom se vyhli politickým tlakům, je v tom usnesení obsaženo, že bychom institut odsvěření udělali až na podzim roku 2018. Chceme toto udělat, aby Praha 10 mohla ještě dva roky nějakým způsobem dál fungovat. 300 parkovacích míst bude zachováno a já doufám, že Praha 10 nemíní to, že 300 parkovacích míst neznamená vystavení žádné stavby. Podmínka tedy bude, že tato parcela zůstane tak jak je, tedy nezastavěná. Tak jak to město vrací Praze 10, je to dikce pro Prahu 10 zajímavá a přínosná. Stadion však chceme koupit hned, odsvěření klidně může proběhnout až v roce 2018. Jedná se pouze o oddálení tohoto termínu tak, aby si všichni vyřešili své problémy.
Jakubowicz: Možnost odehrát zápasy na jiném hřišti v Praze tu sice je, na druhou stranu by to mělo téměř devastující účinky pro klub. Krizové varianty samozřejmě jsou, ale věříme, že nedojde k jejímu naplnění. Z ekonomického hlediska je to neúnosné. S koncem prázdnin se snad sejdou všichni úředníci v úřadech a dotáhnou to do zdárného konce. Základní smlouva jako taková, kterou máme uzavřenou je na celý ročník.
Dariusz Jakubowicz: Je to souboj dvou institucí, přičemž se obě víceméně pouze dívají na to, co se děje. Byla tady vystavena varianta ne směny ale odkupu. Já bych jen prosil obě strany, aby tato věc byla dotažena až do konce. Je to spíš apel nebo prosba na politické subjekty, které vládnou na úřadech, aby našly společnou řeč. Snažím se hledat to, co je příčinou jejich chování. Nikdo neví, jestli tam budou sedět ještě zítra nebo do konce měsíce, a přitom rozhodují tak, jako by tam měli být ještě sto let. Povedlo se nám na zkoušku sehnat generálního partnera, ovšem zase je to s vědomím toho, že ta spolupráce může někdy skončit. Z naší strany je to pouze apel bez mocí – zachovejte rozum a dotáhněte tuto věc do konce. Důležité je, aby to celé neskončilo na nějakých osobních zájmech či ambicích. Je však podstatné, že tady není žádná stavební parcela a věříme, že zvítězí zdravý rozum a dotáhneme to v rozumné době do konce.
Wolf: Žádný developerský projekt tady nevznikne. Územní plán to jednoduše neumožňuje. Nejde pozemek pod stadionem, ale o pozemek parkoviště a bývalého hřiště
Jan Wolf (člen rady hlavního města Prahy): Věřím, že vás vítám na městském stadionu. Město pronajme stadion sportovnímu klubu, který zde bude hrát – tedy Bohemians Praha 1905. Do tisku byl ale dán i dovětek, že bychom jako město chtěli i pozemek bývalého škvárového hřiště. Pokud chce město stadion koupit, s výhledem do budoucna má zájem město investovat i do pozemků a zisku případně velmi luxusní parcely. Pro město i občany by bylo dobře, pokud by oba pozemky patřily městu. Trochu nás mrzí, že Praha 10 bohužel nepřistoupila k tomuto nápadu úplně pozitivně. U většiny zastupitelů jsme narazili na neochotu jejich i ze strany vedení těchto stran. Já věřím, že si to všichni uvnitř stran dají dohromady. Z Prahy 10 přišel na Magistrát dopis, který obsahuje to, že Praha 10 požaduje odsvěření pozemku z důvodu několika podmínek. Byli bychom neradi, aby k tomuto aktu došlo. Věřím, že Praha 10 vezme rozum do hrsti, a že tento klub bude zachován a bude mít kde hrát.
Ještě probíhá tisková konference ohledně městské části a jejím spojením s klubem Bohemians Praha 1905.
Formální část tiskové konference je u konce, aktéři jsou nyní přístupni rozhovorům.
Koubek o dalším nováčkovi na úvod v lize: Hradec známe. Je stabilizovaný po dva roky. Hrají na brejky, což jim vychází.
Koubek před sezonou: Bohemka hrála i na jaře o záchranu. Klidný střed tabulky neexistuje. Dvakrát prohrajete a můžete hrát o padáka. Sportovní vývoj mužstva tady ale byl zajímavý. Já bych si přál, abychom měli fůru bodů hned. Pokud nastane druhý případ, hroutit se nebudeme, budeme s tím pracovat, máme na to vlastně rok. Velice si cením práce Romana Pivarníka, který jí tady udělal velký kus. Luts není špatný fotbalista, Tomáš Berger taky ne. Hledáme ale ještě pořádného hrota.
Jakubowicz o cílech před sezonou: Rádi bychom začali dobře. Los je pak další dvě kola těžký a já věřím, že nebudeme dole.
Koubek o brankářích: Zatím neřeknu, který začne. Chlapci se to musí dozvědět ode mě, nikoliv přes média. Viktora Sleduji, Tomáše Fryštáka jsme viděl během přípravy. Viktor Budínský ale není ještě dotažený administrativně.
Držmíšek o Siimu Lutsovi: Dostali jsme na něj nějaký tip, trenéři to prověřili. Zájem vyšel právě od nich. Hledali jsme náhradu za Mosqueru. Celá záležitost spočívala v tom, že Levadia si vymohla to, že dokud bude v pohárech, žádného hráče neuvolní. Takže jsme "fandili Slavii".
Držmíšek o Plzni: Máme dohodu s Plzní. Spočívá v tom, že v případě, že budou vyřazovat nějaké hráče, budeme tím týmem, který s nimi může jednat jako první. Z těchto jsme zatím měli o jednoho, nicméně on na západě Čech aktuálně zůstává. Každopádně potřebujeme útočníka, abychom zacelili díru po těch odchodech. Není to o tom, že by Plzeň něco neplnila. Hráči, kteří by nám pomohli, si zatím nechává Plzeň v kádru.
Držmíšek ohledně Pulkraba: Pulkrab byl v našem hledáčku. Jednali jsme o něm se Spartou. Ale zůstal momentálně na Letné a čeká se, jak se to vyvine dál. A taky kolik útočníků tam vlastně zůstane.
Držmíšek na otázku odchodů: Nebudu lhát, odchody typu Zlámal, Čögley, Mosquera, Acosta, Schick jsou pro Bohemku základní. Karlo Lulič do té kategorie také spadá. Tyto odchody jsme určitě nechtěli. Stejně jako konec kariéry talentovaného brankáře Dočekala. To, že odejde Patrik Schick, bylo jasné. Přerostl Bohemku a bylo jasné, že nepůjde dál. S Acostou jsme byli dohodnuti na dvouleté smlouvě, i u Mosquery to tak bylo. Čögley se rozhodl vrátit na Slovensko z důvodu své přítelkyně.
Miroslav Koubek: Pan Držmíšek toho řekl již dost. Já mohu jen potvrdit, že příprava byla nestandardní. Frekvence změn byla opravdu vysoká. Zpočátku to tak nevypadalo, ale pak se to vyvinulo jasně. Mírně řečeno překvapen jsem. Splnil se však tréninkový plán, což mě těší. Horší byl však různý stav hráčů. Už v těch testovacích zápasech jsem viděl, že někteří hráči nejsou úplně tělesně fit. Někdy bylo také dobrodružné sehrát všechny nové hráče dohromady. Nejsou to špatní fotbalisté, někdy se však objevil nějaký otazník a věřím, že realizační tým dokáže rychle tohle zredukovat. Atmosféra je tady ale výborná, tréninkové prostředí v Uhříněvsi je dostačujíí, klub rodinný, zatím vše klape tak jak má.
Držmíšek: Míra si vybral svoje spolupracovníky – Zacha, Korytáře a Kostelníka, z minulého realizačního týmu zůstal vlastně pouze Slezák. Byly tu odchody chtěné a odchody nechtěné. Odchodů nakonec tuším bylo celkem dvanáct. Vyzdvihl bych zejména Acostu a Mosqueru, brankář Zlámal byl rovněž velkou oporou. Hráči přicházeli postupně během přípravy, nebylo to jednoduché. Byli tu hráči na hostování (Fryšták, Švec), které jsme uplatnili na přestup. Na hostování jsou tady také Křapka s Linhartem. Dotažené bylo také hostování Martina Haška ze Sparty. Brankář Viktor Budínský ze Sparty se také zapojil do přípravy s týmem. Je to ale otázka administrativy. S mužstvem trénují také Jirka Jeslínek a Jan Kuchta. U Kuchty probíhají jednání se Slavií. Jeslínek se připojil včera a věříme, že u nás bude taktéž působit. Je tu vlastně osm nových hráčů. Obměna jak ven tak dovnitř je obrovská, klub se posunul, ale zaplatil za to velkou daň. Pro mě jako sportovního ředitele je to vlastně takový adrenalinový sport. Během roku to určitě ale budeme schopni stabilizovat tak, abychom již tyto problémy neprožívali.
Miroslav Držmíšek: Pohyb v kádru, který proběhl, byl nestandardní. Odchodů bylo hodně moc, ale taktéž i příchodů. Když by se to dalo shrnout, faktorů tohoto nestandardního přestupového období bylo více. Trochu jsme platili daň za úspěšnou sportovní část v poslední sezoně. Hráli jsme kvalitní fotbal a byli tu kvalitní fotbalisté. Klub ale také platí daň za minulost. Klub se rozvíjí, jde dopředu, rozvíjí se třeba tréninkové centrum. Klub jde správným směrem a jde dopředu. Smlouvy s hráči se stali spíše nevýhodnými. Smlouvy byly výhodné pro hráče, nikoliv pro klub. Vše se odšpuntovalo odchodem trenéra Pivarníka, který odešel odchodem do Plzně. To nejdůležitější co jsme tu měli, bylo starat se o to, kdo nahradí trenéry. Nelehkou roli, která tu dnes je, převzal Míra Koubek, který je zkušeným trenérem a prošel prakticky vším a asi ho už jen tak něco nepřekvapí.

Tisková konference Bohemians Praha 1905

koniec udalosti