Menu

Futbal

Holandská Eredivisie

SBV Vitesse Arnhem – FC Utrecht

1:1

koniec (1:0)

26.08.2016, 20:00 • GelreDome, Arnhem • 4. kolo • Vojtěch Tůma cz

Tipsport: 2.0 3.66 3.46

Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost, přeji Vám příjemný zbytek pátečního večera a zítra se u dalších online přenosů budu těšit na počtenou! (22:02:03)
Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:7.
Je dobojováno, z poslední možnosti zápasu domácí tým pranic nevytěžil, oba celky si tak po remíze 1:1 do tabulky připíšou jeden bod! Sledovali jsme poměrně zajímavé a vyrovnané utkání, jehož úvod daleko lépe vyšel Utrechtu. Hosté se však nedokázali prokousat do žádné z vážnějších šancí a v osmadvacáté minutě přišel trest, kdy po Rashicově parádní nahrávce skóre otevřel Ricky van Wolfswinkel! Domácí útočník měl do konce první půle ještě jednu tutovku, napodruhé si ale na gólmana Ruitera nepřišel.

Druhý poločas se odehrál ve výrazně klidnějším tempu. Družina trenéra ten Haga byla směrem do útoku doslova bezzubá, k vyrovnání ji však stačila jedna jediná vážnější příležitost. Po nejistém zákroku brankáře Rooma předložil obránce Troupee balon Sébastienu Hallerovi, který zacílil přesně. Ve zbývajícím průběhu už se nic převratného neudálo, Arnhemští tak ani ve svém druhém domácím mači nevyhráli, oproti Utrechtu, který na první tříbodový zisk stále čeká, jsou na tom ale o poznání lépe.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Tak se dočkáme ještě jedné šance domácího celku, kterému ji po faulu na van Bergena doslova nabídl Kevin Conboy. Jak Vitesse s nařízenou standardní situací naloží?

90+4

Už poněkolikáté to sám na sebe vzal Milot Rashica a nevedl si ale vůbec zle. Po jeho centru se totiž balon s přispěním paní Štěstěny odrazil k na hranici šestnáctky číhajícímu Nakambovi, jeho volej ale skončil vysoko nad brankou.

90+3

Už se opět hraje, vzhledem k předchozímu ošetřování je nad slunce jasné, že utkání se nám ještě o pár minutek navíc protáhne. Dočkáme se ještě nějaké branky, nebo si dnes oba celky rozdělí po bodu?

90+2

Další z hostujících hráčů se ocitl na zemi, tentokráte se jedná o Edsona Braafheida. Opakovaný záběr ale ukázal špatné došlápnutí utrechtského mladíka, který je za doprovodu týmových zdravotníků odveden mimo hrací plochu a utkání pro něj zřejmě končí.

90+1

Leerdam se kousek od hostující střídačky dopustil jasnému falu vůči Živkovićovi, poté se navíc pustil do výměny názorů se koučem ten Hagem. Sečteno a podtrženo, domácí zadák si vykoledoval žluté varování.

90

Už známe i údaj týkající se délky nastaveného času – sudí Kuipers nad rámec základní hrací doby přidává tři minutky.

89

A právě pravý obránce Utrechtu je nyní důvodem, kvůli kterému dochází k přerušení hry. Troupeea totiž chytly křeče, na pomoc mu okamžitě přispěchal kapitán Janssen, takovéto zdržovací akce se však fanouškům Vitesse nelíbí ani za mák.

88

Následně se Ayoub navíc dopustil faulu, po Bakerově přenesení hry vlevo vyslal Kruiswijk kupředu rozběhnutého Rashicu, toho si ale díky důrazné hře tělem zvládl pohlídat Troupee.

87

Alespoň na pár chvilek se teď hosté usadili v bezprostřední blízkosti Roomovy svatyně, Kerk ale zahnal Živkoviće až k postranní čáře a mladičký křídelník už balon na hrací ploše nezastihl.

86

Utrechtští se až nezvykle zatahují, jejich hlavním úkolem ve zbytku zápasu je zřejmě ubránění remízového výsledku. Nyní se jim však nepodařilo uhlídat čerstvého van Bergena, jehož táhlou ránu však pozorný Ruiter stačil eliminovat.

85

Po zákroku na van Bergena si zřejmě nějaké nevhodné slovní doprovody na adresu hlavního sudího neodpustil Henk Fraser. Björn Kuipers proto hru přerušil a důrazně domácímu kouči vysvětlil, že takového chování na hřišti nehodlá tolerovat.

84

Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Sébastian Haller, přichází Gyrano Kerk.

83

Domácí se snaží před vlastními fanoušky vymyslet ještě jednu povedenou akci, která by jim zajistila zpětný zisk ztraceného vedení. Zatím se jim to ale nedaří, pár minutek do konce utkání ale ještě zbývá. Mezitím trenér ten Hag připravuje své poslední střídání.

82

Rashiva divákům předvedl další ze svých individuálních akcích, kterou zakončil šikovnou patičkou na Kruiswijka. Levý bek Arnhemu poté do šestnáctky vyslal dlouhý centr pro Bakera, balonu ale dodal přílišnou razanci.

SBV Vitesse Arnhem – FC Utrecht

1:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 28. van Wolfswinkel – 68. Haller

Karty:   90+1. Leerdam (ARN) – 24. Ludwig (UTR)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:7.

SBV Vitesse Arnhem: Room – Leerdam, Kašia (C), van der Werff, Kruiswijk – L. Baker, Yeini, Nakamba – Rashica, van Wolfswinkel, Nathan (69. van Bergen).
Náhradníci: Törnes – Ota, Zhang, Kazajšvili, van Bergen, M. Osman, Korjan.

FC Utrecht: Ruiter – Troupee, Leeuwin, W. Janssen (C), Conboy – S. Amrabat, Strieder (61. Braafheid), Ludwig – Ayoub – Joosten (61. R. Živković), Haller (84. Kerk).
Náhradníci: Jensen – R. Živković, Koch, Klaiber, Rubin, D. Rosheuvel, Kerk, Braafheid.

Rozhodca: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (všichni Nizozemsko)