Menu

Futbal

Holandská Eredivisie

PSV Eindhoven – Go Ahead Eagles

1:0

koniec (0:0)

10.12.2016, 19:45 • Philips Stadion, Eindhoven • 16. kolo • Vít Muzikář cz

Tipsport: 1.15 8.5 15.5

Pro dnešek je to z nizozemské ligy všechno. Děkujeme za pozornost, přejeme hezký zbytek večera. (21:56:04)
PSV je tak v tabulce nizozemské ligy na třetí pozici, má třiatřicet bodů, jak první Feyenoord, tak druhý Ajax mají ale jedno utkání k dobru. GA je poslední s jedenácti body.
Eindhoven poráží Eagles v zápase nizozemské ligy. V duelu, která moc fotbalové krásy neprobral. Nebylo to zrovna dvakrát interesantní utkání. Hosté za více než devadesát minuty nikterak významně neohrozili branku Zoeta.

Dlouho jsme čekali na úvodní branku střetnutí, ale nakonec se po přihrávce Breneta prosadil do prázdné svatyně Zwarthoeada Siem de Jong, který se dostal na hřiště díky střídání za Perieru až po hodině hry.

Posléze favorit zápasu pouze kontroloval průběh hry, nepustil svého soupeře k ničemu. Z jedné akce rozhodl duel, ve kterém se ale jinak hodně trápil a svým herní projevem určitě nenadchl své příznivce. Avšak to nejdůležitější, tedy vítězství a tři body? To patří domácímu mužstvu.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Nervy navíc tečou hostujícím fotbalistům. Normichio Nieveld (EAG) fauloval domácího kapitána u rohového praporku. Poslal tam jasný vzkaz k pomeznímu sudímu, načež sudí Janssen vytáhl žlutou kartu.

90+2

V souboji střídajících hráčů byl úspěšnější Jozefzoon díky svému aktivnímu presinku proti Ojamaaovi. Navíc domácí budou rozehrávat rohový kop.

90+1

Sudí Janssen neposoudil jeden ze zákroků na domácího hráče ve středu hřiště jako přestupek proti fotbalovým pravidlům, Daaren Matsen centroval hodně nebezpečně z pravé strany, ale domácí neinkasovali.

90

Brenet uspěl v souboji s Daarenem Matsenem, krásně si odstavil hráče Eagles tělem. PSV bude vhazovat.

88

Bergwijn je aktivní, patří k nejlepším hráčům na trávníku. Právě po jeho střele z vápna hostů vyboxoval Zwarthoed míč na rohový kop. Následně ale brankář Eagles si došel pro míč směřující na penaltu.

88

Střídání v týmu Go Ahead Eagles: ze hřiště odchází Marcel Ritzmaier, přichází Kenny Teijsse.

87

Daaren Matsen centroval z pravé strany na zadní tyč, tam byl pouze Arias, následně chytil míč Zoet. Hostující hráči se dožadovali odpískání malé domů, ale hlavní sudí Janssen tak neučinil.

85

To byla velká rychlost, kterou pronikal Bergwijn po levé straně, je to výborný hráč, alespoň dnes předvádí skvělý výkon, víceméně i díky jeho přehledu a tomu, že zvedl hlavu padla zatím jediná branka večera.

84

Místo toho aby hostující mužstvo šláplo na plyn poté, co přišla branka Siema de Jonga, tak je tomu přesně naopak. PSV zcela v poklidu brání svůj těsný náskok. Nepouští svého soupeře k vážnějším situacím před Zoetem.

83

Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Olexandr Zinčenko, přichází Florian Jozefzoon.

82

Mohlo být rozhodnuto. Bergwij dostal ideální pas na levou stranu, vsadil na razanci, střílel na zadní tyč, ale Zwarthoed míč vyboxoval do bezpečí z pohledu hostujícího celku.

81

Zinčenko si narazil míč se svým spoluhráčem, tuším Ariasem, následně ale právě po vlastní kličce ztratil míč ukrajinský fotbalista.

81

Eagles už mnoho času na alespoň remízu ze stadionu Eindhovenu nezbývá, navíc PSV v posledních minutách kontroluje hru.

80

Mnozí hráči Eagles si mysleli, že sudí Janssen foukne do píšťalky poté, co jeden z hostující hráčů padl na zem, to se ale nestalo. Akce pokračuje, u míče je GA.

78

Je to znát, že PSV vstřelilo branku. Arias byl agilní na pravé straně a vybojoval rohový kop. Z této standardní situace ale domácí mužstvo nic nevytěžilo.

PSV Eindhoven – Go Ahead Eagles

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 69. S. de Jong

Karty:   55. Duits (EAG), 90+3. Nieveld (EAG)

Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 11:3. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 4:12.

PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, H. Moreno, Brenet – Ramselaar, Zinčenko (83. Jozefzoon), D. Pröpper – Pereiro (64. S. de Jong), L. de Jong (C), L. Narsingh (60. Bergwijn).
Náhradníci: Pasveer, Jurjus – Isimat-Mirin, S. de Jong, S. Poulsen, Willems, Jozefzoon, Bergwijn, De Wijs, Lundqvist.

Go Ahead Eagles: Zwarthoed – Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh – Nieveld, Duits (C), Ritzmaier (88. Teijsse) – Antonia (74. de Kogel), Maatsen, Wolters (60. Ojamaa).
Náhradníci: Cummins – Lambooij, Teijsse, de Kogel, Brands, Hendriks, Ojamaa, Hamdaoui.

Rozhodca: Janssen – Balder, Hoekstra (všichni Nizozemsko)