Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

TK k vyhlášení ankety Nejlepší handicapovaný sportovec roku 2016

koniec udalosti

21.02.2017, 16:00 • Michal Toman (@michal_toman99) cz

Tisková konference končí. Děkujeme vám za pozornost a přejeme vám pěkné odpoledne. (16:41:58)
Tereza Kmochová: Otázka na tenistu Ducka Hee Leeho z Koreje, který je nyní na světovém žebříčku tenistů na 135. místě na světě: Jsme si pro sebe všichni inspirací. O korejském tenistovi jsem slyšela a je to pro mě inspirace podobně jako on bojovat se zdravými sportovci. Já jsem na světovém žebříčku v kombinaci 176. na světě v alpské kombinaci a 225. ve sjezdu. Přeji mu hodně úspěchů a také se budu snažit i nadále soupeřit se zdravými sportovci. V českém žebříčku je Tereza Kmochová čtvrtá v alpské kombinaci a v obřím slalomu, ve slalomu pátá. Minulý týden se zúčastnila mistrovství světa 2017 v alpských disciplínách ve Svatém Mořici a tam startovala v obřím slalomu a skončila na vynikajícím 43. místě.
Tereza Kmochová: Je pro mě velmi inspirující sportovat se zdravými sportovci, například na univerziádě. Tam jsme vyhráli historicky první zlatou medaili v týmech, o čtyři setiny jsem byla čtvrtá v Super-G a pak jsem byla čtvrtá ještě v obřím slalomu. Velmi mě to motivuje k tomu, abych se zlepšovala.
Ondřej Sejpa: Máme nějaké problémy mezi dvěma znesvářenými svazy sportovců se zdravotní postižením a upřímně ani nevím, kde je problém. Rádi bychom ten problém vyřešili. Mrzí nás, že dnes nebudeme moci uvést do Síně slávy sportovce, kterého jsme vybrali. On bohužel kvůli sporům obou svazů nominaci odmítl.
Marek Bartošek bude oporou na letošní deaflympiádě. Na minulé chtěl získat jednu medaili, získal tři. Jak to bude tentokrát? Chtěl bych doplnit sbírku medailí a letos konečně získat zlatou medaili. Bude tam velká konkurence a bude těžké tam uspět.
Tereza Kmochová – jedna z nejpopulárnějších sportovkyní. Zúčastnila se kvalifikace na obří slalom mezi dospělými. Zúčastnbím se deaflympiády v Samsunu a ráda bych obhájila pět medailí z minulé akce.
Běla Třebínová – jedna stříbrná a jedna bronzová z Ria z plavání. Moc hezké ukončení kariéry. Myslíte to opravdu vážně? Po čtyřech letech jsem zase sedla do monoski, ale rozhodla jsem se, že si to nechám jako koníčka a nebudu tím rodinu trápit. Takže návrat k aktivní kariéře nehrozí. Aktuálně se budu věnovat rodině a nějaké jiné nesportovní kariéře.
David Drahoňovský – dvojnásobný medailista z Ria: Hned v Riu po závodě požádal svou snoubenku o ruku. Schyluje se ke svatbě. Ukázal jsem jí své medaile z Ria a jsem strašně rád, že mohu dělat to, co mě baví. Nemohl jsem se zúčastnit setkání s prezidentem Zemanem, tak jsem mu alespoň poslal šíp z lukostřeleckého finále.
Arnošt Petráček – zlatý z Ria: Chtěl bych hrozně poděkovat za to, že jsem mohl v Riu být. Získal jsem celou řadu zkušeností, poznal jsem celou řadu lidí. Moc jsem si to užil. Přibylo mi spoustu fanoušků na Facebooku. Moc děkuju za podporu. Potkal jsem se v Českém rozhlase s olympijským vítězem Lukášem Krpálkem. Když jsme se potkali, začal jsem se smát. Byl jsem moc dojatý a moc hezky jsme si popovídali.
Alena Erlebachová ocenila vynikající výsledky všech českých sportovců v čele s Arnoštem Petráčkem. Češi získali doslova smršť medailí na mistrovství Evropy. Výborně naši sportovci reprezentovali i v Riu, zejména plavci. Ocenila též trojnásobný nárůst finančních prostředků od ministerstva školství v letošním roce. Velmi jsem ocenila i to, že se s celým týmem potkala po skončení paralympiády ministryně školství Kateřina Valachová a s celým týmem sešel i prezident Miloš Zeman, což bych chtěla zvláště ocenit, protože žádný jiný prezident se nikdy v minulosti s celým týmem nesetkal.
Tereza Jelínková uvádí tiskovou konferenci a přivítá všechny účastníky. Kromě sportovců výkonnou ředitelku ČPV Alenu Erlebachovou a nově zvoleného předsedu ČPV Ondřeje Sejpku.

Tisková konference k vyhlášení ankety Nejlepší handicapovaný sportovec roku 2016

Na tiskové konferenci budou též poskytnuty novinářům informace o 23. deaflympiádě, která se letos uskuteční v tureckém Samsunu.
Arnošt Petráček je velkým favoritem na letošní vítězství. Tiskové konference se zúčastní ze sportovců i Tereza Kmochová, Ondřej Sejpka, Marek Bartošek, David Drahonínský a Běla Třebínová. Z funkcionářů pak Alena Erlebachová a Tereza Jelínková.
Na paralympiádě v Riu nejvíce zářil Arnošt Petráček, jemuž se podařilo v závodě na 50 metrů znak vybojovat jediné zlato.

Tisková konference k vyhlášení ankety Nejlepší handicapovaný sportovec roku 2016

Český paralympijský výbor vyhlásí dnes v podvečer v TOP HOTELU Praha nejlepší handicapované sportovce České republiky a hlavního města Prahy za rok 2016. Padesátka odborníků z řad sportovních novinářů, trenérů a svazových funkcionářů hodnotí v několika kategoriích výkony českých reprezentantů v uplynulé sezóně. Největší vliv na výsledky ankety bude jistě mít vystoupení na Letních paralympijských hrách v Rio de Janeiru.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:00.

TK k vyhlášení ankety Nejlepší handicapovaný sportovec roku 2016

koniec udalosti