Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tisková konference k hokejové reprezentační sezoně

koniec udalosti

16.08.2017, 13:00 • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann) cz

To byla vůbec jediná otázka dnešní tiskové konference, tím je tisková konference ukončena. (13:21:44)
Milan Hnilička o svém vytížení směrem ke kandidování do poslanecké sněmovny:

Momentálně se řídíme aktuální situací. Kandidovat budu, ale svoji práci opouštět nemíním a ta práce je generální manažer národního týmu. Možná přibude trochu více komunikace, ale mám po ruce Honzu Černého, se kterým spolupracuji už od Světového poháru. Případně bychom to řešili až následně.
Reprezentace zatím v Třinci hrála dvakrát, v srpnu 1998 se Slovenskem (2:0) a v únoru 2016 Češi porazili Rusko 3:2 na samostatné nájezdy.

Na nadcházející utkání se Slovenskem byly zatím prodány zhruba dvě třetiny kapacity.
NOMINACE

Brankáři:

Patrik Bartošák
Miroslav Svoboda

Obránci:
Petr Kalina
David Musil
Filip Pyrochta
David Sklenička
Tomáš Dvořák
Lukáš Klok
David Němeček
Libor Šulák

Útočníci:
David Tomášek
Vojtěch Tomeček
David Stach
Petr Straka
Radan Lenc
David Štastný
Jakub Herman
Martin Hanzl
Pavel Musil
Dominik Uher
Miroslav Indrák
Richard Jarůšek
David Kaše
Nejstaršími hráči jsou Radan Lenc s Richardem Jarůškem (oba ročník 1991), nejmladšími Petr Kalina a David Kaše (oba 1997). Věkový průměr je 22,9 let.
Josef Jandač o nominaci na utkání se Slovenskem:

Rozhodli jsme se povolat další hráče, kteří by v budoucnu či brzkém budoucnu mohli atakovat úroveň národního týmu a rozhodli se dát prostor mladším klukům.

Respektovali jsme i týmy, které hrají Ligu mistrů a zároveň KHL, neboť soutěž už v té době začíná a rozhodli jsme se tedy vzít drtivou většinu hráčů z extraligy kromě Libora Šuláka, který měl nastoupit do kempu už dvacátého, ale o týden se to posunulo. A David Kaše jako jediný nastupuje v zahraniční soutěži.

V případě omluvenek či zdravotních komplikací vždy donominujeme hráče podle postů a možností, které nám extraliga nabídne.

To, že máme mladší výběr neznamená, že bychom chtěli hráče jenom zkoušet, ale sezóna bude náročná a chceme dát prostor dalším hráčům a trochu je obehrát na mezinárodní scéně. Ti kluci, pokud budou hokejově růst, tak budou pro nároďák použitelní.
Hlavním trenérem národního týmu zůstává Josef Jandač, jeho asistenty nadále budou Jiří Kalous, Václav Prospal, Jaroslav Špaček, trenér brankářů Petr Jaroš a videotrenér Denis Havel.
Novým generálním manažerem národního týmu se stal Milan Hnilička. Ten nahrazuje Martina Ručinského, jenž se stane konzultantem národního týmu pro velké akce. V roli konzultanta zároveň bude pokračovat i Jiří Fischer.
Dějiště Carlson Hockey Games, tedy turnaje pořádaného českým svazem, zatím není jisté, neboť se uskuteční v době finále hokejové extraligy a také baráže, tudíž o pořadatelském městě bude rozhodnuto později.
V dubnu Češi budou hrát dva dvojzápasy v rámci Euro Hockey Challenge, první dubnový víkend proti Švýcarsku a další víkend ve Francii proti domácímu týmu.
Zároveň došlo k úpravě termínů národního týmu na olympijských hrách. Prvním soupeřem českého týmu bude Korea 15. února, o dva dny později se Češi střetnou s Kanadou a skupinu český tým zakončí utkáním se Švýcarskem 18. února.
Sezónu Češi zahájí dvojzápasem se Slovenskem v Třinci (23.8.) a v Žilině (24.8.). Důvodem je kontrakt s marketingovými partnery a také fakt, že Češi musí sehrát alespoň sedm domácích zápasů proti účastníkům mistrovství světa skupiny A, zároveň není jiný prostor pro reprezentační přestávku během sezóny.
Na turnaji Karjala budou Češi hrát proti Švédsku, Švýcarsku a Rusku. Na Channel One Cupu budou českými soupeři Finsko, Kanada a Švédsko.
Listopadový Karjala Cup se bude nově hrát se šesti účastníky, k tradiční čtveřici přibudou Švýcarsko a Kanada, podobně také Channel One Cup v prosinci bude se šesti týmy, pouze Švýcarsko nahradí Korea.
Národní tým bude během sezóny hrát 29 až 35 přípravných zápasů, z nichž sedm by mělo být v domácím prostředí:

23.8. proti Slovensku
13.12. proti Finsku (Channel One Cup)
6. – 7.4. proti Švýcarsku (Euro Hockey Challenge)
19. – 22.4. proti Finsku, Švédsku a Rusku (Carlson Hockey Games)
Reprezentační sezóna má dva vrcholy, zimní olympijské hry v Koreji v únoru a mistrovství světa v Dánsku v dubnu.
Účastníky tiskové konference budou trenér národního týmu Josef Jandač, generální manažer národního týmu Milan Hnilička a generální sekretář ČSLH Martin Urban.
Pěkné odpoledne z pražského hotelu Clarion, kde se uskuteční tisková konference hokejového národního týmu k nadcházející reprezentační sezóna a nejbližším přípravným zápasům se Slovenskem. První utkání se uskuteční 23. srpna v Třinci, odveta o den později v Žilině.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

Tisková konference k hokejové reprezentační sezoně

koniec udalosti