Menu

Ďalšie

Oktagon Underground

Marco Novák - Roman Paulus

Vítěz: M. Novák (na body)

koniec udalosti

23.05.2020, 22:21 • Aleš Pur (@PurAles) cz

Je rozhodnuto, extra kolo nebude. Rozhodčí byli jednoznační, určili výsledek 3:0 po bodech třikrát 30:28. Marco Novák si připisuje vítězství, o kterém rozhodlo zejména druhé kolo, které pro něj bylo nejlepší. Favorit si tak připsal výhru a postupuje do semifinále slovenské části pyramidy do 70 kilogramů. (22:36:39)

Utkání skončilo.

2:55

Paulus doručil takedown! Tohle by mohlo výsledkem zamíchat.

2:30

Novák si teď ale hlídá střed oktagonu a pokouší se o poklidný závěr.

1:50

Paulus se nebojí a opět trefuje. Jde si pro výhru v kole a jestli by rozhodčí první kolo vyhodnotili jako remízu, přicházelo by v úvahu extra kolo.

1:10

Tvrdá rána od Pauluse, Novák byl chviličku otřesený. Od Pauluse to chtělo ještě více aktivity, aby toho využil, ta ale nyní nepřišla.

0:40

Paulus musí začít tlačit a pokouší se o klinče a v nich o tvrdá kolena. Novák však utíká.

Začalo třetí kolo.

Druhé kolo skončilo.

2:35

Marco pokoušel takedown, Paulus jej ale u pletiva zvládl zastavit a udržel se tak na nohou.

2:10

Novákův round kick na břicho, Paulus pouze ustoupil k pletivu.

1:40

Nepříjemná pravá od Nováka, tohle kolo míří právě za ním. Alespoň zatím.

1:20

Novák zasahuje, Paulus musí neustále ustupovat.

0:30

Novák se neustále pokouší o rány na břicho a nachází!

Začalo druhé kolo.

První kolo skončilo.

2:30

Paulus se toho nebojí, jeho soupeř ale jeho výpady zvládá vykrývat.

1:55

Superman punch od Nováka.

1:35

Novák se pokouší o rány na tělo a zatím mu to docela vychází.

1:00

Pulus poslal nečekanou zadní pravou, ta přistála na Novákově hlavě.

0:15

Novák do zápasu vtrhl do utkání jednou zadní a také pokusem o high kick.

Utkání začalo.
Oba borci jsou již připraveni, pojďme tedy do šestého utkání večera.
PYRAMIDA DO 70 KILOGRAMŮ
MARCO NOVÁK vs. ROMAN PAULUS

Marco Novák

Novák má dle serveru tapology.com na svém kontě jeden profesionální zápas a ten skončil vítězně. Na akci Hanuman Cup 42 porazil Vadima Knyševiče na rear-naked choke. Každopádně jde ale o zkušeného muay thai bojovníka, který je profesionálním juniorským mistrem Evropy WKU, profesionální mistr Evropy WKU mezi dospělými a hlavně profesionální mistr světa WKU z roku 2016!

Roman Paulus
Paulus je na vítězné MMA vlně. Ta začala v roce 2016 na SLAM 9 – Slovakian Amateur MMA League, kde po třiceti vteřinách ukončil Martina Meduse a nezastavila se doteď. Jeho poslední obětí se stal František Toplanský, toho ve druhém kole porazil na TKO. Roman Paulus umí své duely ukončit, v této sérii se ještě nemusel dostat do třetího kola a je mu jedno, zda pro výhry dojde přes údery a TKO, či submise.
PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utká značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Část z nich by měla být doprovázena takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. Vrcholem druhého večera, který obstarají slovenští bojovníci, budou duely Samuela Krištofiče s Jakubem Benkem a Marka Bartla s Kamilem Cibinskim
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:15.

Marco Novák - Roman Paulus

Vítěz: M. Novák (na body)

koniec udalosti

Späť na online