Menu

Ďalšie

UFC

Hakeem Dawodu - Zubaira Tuchugov

Vítěz: Dawodu

koniec udalosti

27.09.2020, 04:20 • Fight Island, Abú Zabí • Patrik Czepiec cz

On-line přenos je u konce, děkujeme za pozornost. Sledujte i další utkání z dnešního galavečera. (04:43:37)

Hakeem Dawodu třímá nigerijskou vlajku a slaví vítězství na body. Tohle rozhodně nebyl nejlepší zápas dnešního večera, diváci se spíše nudili a sledovali taktickou bitvu v postoji. První kolo bylo velmi vlažné a mohlo se přiklonit na stranu kteréhokoliv zápasníka, ve druhé rundě už Dawodu převzal iniciativu v postoji, ale neubránil pokus o takedown. K vítězství mu tak nejvíce pomohla závěrečná část, kde již Tuchugovovi zjevně docházela energie. Jeden rozhodčí dokonce viděl všechna tři kola ve prospěch kanadského zástupce.

Vítěz: Hakeem Dawodu (na body – split decision)

05:00

Konec zápasu

04:55

Dawodu ještě předvedl naskočený kop, ale netrefil se. Tento zápas dojde k bodovým lístkům.

04:14

Dawodu křičí na Tuchugova, hodně si věří, má ruce dole a vůbec se nebrání. Zubaira vypadá vyčerpaně a ani tento postoj ho nepřiměl k vyššímu tempu.

03:45

Dawodu rozpažuje ruce, snaží se vyprovokovat svého soupeře k nějaké zběsilé přestřelce. Místo toho se oba borci dostávají do krátkého klinče.

03:15

Zápas už je zase v postoji, tempo diktuje Hakeem. Po naznačení přední se skvěle trefil přímým direktem ze zadní ruky.

02:24

Tuchugov sice spojil ruce a zachytil single leg, ale Dawodu stále zůstává na nohou. Zubaira potřebuje něco vymyslet, jinak by mu utkání mohlo protéct mezi prsty.

01:48

Tuchugov změnil strategii a šel si agresivně po takedownu. To byla skvělá obrana kanadského bijce, který celou situaci ustál a trefil výborný jab.

01:18

Rozhodčí povzbuzuje borce k větší aktivitě, opravdu se kromě Dawoduových lowkicků prakticky nic neděje.

00:51

Dawodu touží po tom, aby jeho soupeři odešla přední noha. Ta se stává častým cílem jeho kopů.

00:12

Kanaďan se vrací k ověřené taktice, okamžitě posílá dva tvrdé lowkicky. Musí si ovšem dávat pozor na ostrou pravačku z produkce Tuchugova.

00:01

Začátek 3. kola

05:00

Konec 2. kola

04:35

Dawodu má svého soupeře v zádech, to mu ale nebrání přidat pár tvrdých loktů. Tuchugov toto kolo přesto dokončí v lepší pozici.

03:55

A Tuchugov napodruhé přechází na zem, jenže rozhodně nedisponuje dominantní pozicí. Sudí upozorňuje Dawodua na to, aby nesahal na plot.

03:15

Tuchugov se pustil do slovní rozmíšky a pak nastoupil nečekaně na takedown, jenže Dawodu odmítl a okamžitě vrací tvrdé bomby ze zadní ruky.

02:50

Aktivnější Tuchugov musel znovu vstřebat nepříjemný zvedák z krátké vzdálenosti. Neskutečná rychlost úderů.

Hakeem Dawodu - Zubaira Tuchugov

Vítěz: Dawodu

koniec udalosti


Rozhodca: Kevin Sataki