Menu

Futbal

Európska liga

AS Rím – CSKA Sofia

0:0

koniec (0:0)

29.10.2020, 21:00 • Olympijský stadion, Řím • Skupina A • Tomáš Kalas (@tomascipy) cz

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:15. (23:08:02)
Před prázdnými tribunami se ale i tak jednalo o velmi solidní utkání. Díky remíze Kluže s Young Boys se toho pro všechny týmy ve skupině zase tolik nemění, stále je mezi nimi tříbodový odstup a příští zápas mezi Sofií a Bernem bude pro oba celky velice důležitým soubojem.

Z mé strany to je dnes už vše. Bylo mi ctí vás dnešním zápasem provázet. Snažte se v nelehké době stále držet pozitivní náladu, v rámci možností si užijte víkend a někdy příště se budu těšit u pohárů opět těšit napočtenou. Carpe diem!
Hráči CSKA padají na trávník, zároveň jsou ale spokojeni se ziskem jednoho bodu na stadionu silného AS! Za ztrátu bodů mohou Římané vděčit své mizerné koncovce, kvůli které nedokázali vstřelit gól. Přitom k tomu měli dobré podmínky, posledních 20 minut na hřišti fakticky dominovali, jenže se nedokázali dostat do většího počtu šancí. Nejblíže gólu byl rozhodně v 87. minutě Edin Džeko, jenže po centru Pedra nedokázal dotlačit míč do prázdné branky.

Na druhé straně však Sofia předvedla takticky dobrý výkon a byla stejně blízko gólu, jako Řím. V 50. minutě však nedokázala z rohového kopu nadvakrát překonat Lopéze, neboť dorážku poslal obránce Antov zblízka až na tribuny Olympijského stadionu. V 72. minutě šel na branku s vlčáky na zádech Sowe, jeho pokus však Pau Lopéz dokázal lapit.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Cristante zpackal poměrně snadnou nahrávku a současně s koncem nastavení se bulharský tým vydává na dlouhý výlet před branku Lopéze. Více se toho však již pravděpodobně nestane.

90+4

Georgi Jomov stihl odkop ještě na hrací ploše a centrem našel ve vápně Antova, jehož hlavička však skončila nad brankou. CSKA ale drží remízu a pomalu to skutečně spěje k tomuto výsledku.

90+3

Ali Sowe vybojoval faul na středovém kruhu, tohle hostům vyhovuje. Vlci se nemohou dostat do trvalého náporu a jejich šance na výhru pomalu klesají.

90+3

Platonický tlak pokračuje, Karsdorp u rohového praporku nicméně o míč přišel a ani přes jeho protesty se nenařizuje rohový kop.

90+2

První minuta nastavení pryč, hosté se vysunují v brejkové situaci dopředu. Ale jsou v této situace dvojnásobně oslabeni, Římané by tohle měli zvládnout.

90+1

Nakonec se z nastavení vyklubalo ještě dlouhých pět minut!

90

90. Situace, po které domácí reklamovali hru rukou

90

Domácí reklamují zásah ruky Turicova ve vápně hostí, rozhodčí byl ale blízko a ukazuje, že Turicov míč rukou nezasáhl.

89

Jsme již v závěru zápasu. Řím nutně potřebuje skórovat, ale Sofia obětavě drží remízový stav. Nastavovat by se příliš nemělo, odhaduji tři, maximálně čtyři minuty.

89

Střídání v týmu CSKA Sofia: ze hřiště odchází Thibaut Vion, přichází Ivan Turicov.
Střídání v týmu CSKA Sofia: ze hřiště odchází Younousse Sankharé, přichází Ahmed Ahmedov.

87

87. Džeko v tutové šanci selhal

87

Ze standardky se neurodilo, Edin Džeko měl ale o pár sekund později tutovku! Pedro mu poslal do vápna parádní nízký centr a pro Džeka stačilo jenom doklepnout do branky. Jenže právě tady celá akce selhala, Džeko sice míč trefil, ale nedokázal s ním cokoliv udělat!

86

Za průtahy při rozehrávce je napomínán i brankář Busatto.

85

Zanev nabral Karsdorpa velmi tvrdě poblíž šestnáctky a i on to má za žlutou kartu.

84

Hned dva zákroky musel předvést Busatto proti jednomu z hráčů domácího týmu. Ten to na něj zkoušel z velmi ostrého úhlu, ani v jednom případě jej ale neprostřelil.

83

Hostující hráči se zlobí, Villar stáhl zezadu v brejku k zemi Beltrameho, jenže míč za něj vzal Sankharé a bylo to 3 na 2. Rozhodčí Kulbakov ale brejk nenechal rozněhnout, přerušil hru a Villarovi dává žlutou.

83

Kapitán CSKA, Petar Zanev, dost možná uchránil hosty inkasování! Pedro to na pravé straně udělal skvěle, udělal si prostor a dával míč před odkrytou branku. Jako první se před Pellegriniho ale dostal Zanev a odkopl míč mimo nebezpečí!

82

Pro tento moment se to ale nepovede, alespoň v první části. Karsdorp nemohl stihnout centr na něj na hrací ploše, aby to stihl, tak by musel běžet snad rychleji než Bolt.

81

Dvojitým střídáním a ukončením ošetření Mazikoua vstupujeme do poslední desetiminutovky zápasu, kde AS začíná mít ke konci místy drtivou převahu. Cíl domácích je jasný: dát alespoň gól a vyhrát.

80

Střídání v týmu CSKA Sofia: ze hřiště odchází Amos Youga, přichází Stefano Beltrame.
Střídání v týmu CSKA Sofia: ze hřiště odchází Geferson, přichází Tiago Rodrigues.

80

Z rohového kopu vyšel ale paradoxně rodící se brejk Sofie, který Karsdorp nekompromisně zastavil sražením Mazikoua z boku. Přichází tak oprávněná žlutá karta.

79

Další roh pro Řím. CSKA se nyní musí pouze bránit, nedostává ani tolik prostoru pro hru vepředu.

79

Lorenzo Pellegrini se na hranici šestnáctky promotal do zakončení a pálil, Busatto musel na zem a tvrdou střelu dokázal vyrazit! Hosté pak opět odkopávají až k brance Lopéze.

77

Absolutní obléhání vápna Sofie k ničemu zatím nevede. Obránci hostí sice místy působili velmi zmateně, avšak Sankharé se k míči zkrátka protlačil a napálil jej co nejdále od Busattovy kasy.

76

Po faulu na Džeka zahrávalo AS trestňák, který se poté plynule přeměnil v rohový kop. Ani v jednom případě to ke změně skóre nijak nevedlo a Řím se tak musí snažit nadále.

75

Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Carles Pérez, přichází Lorenzo Pellegrini.

74

74. Edin Džeko a jeho kouzla

74

Edin Džeko není na hřišti příliš dlouho, už tak ale dokázal v obraně CSKA udělat slušný nepořádek. Míč si doslova přilepil na kopačku a prošel s ním až do vápna snad přes čtyři obránce hostí. Chybělo tomu jenom zakončení, ke kterému se ale bosenská hvězda nedostala.

72

Pau López zabránil Sowemu, aby se mohl jít radovat! Sowe dostal přihrávku za obránce a ve sprintu se téměř osamostatnil od svého strážce. Jeho zakončení z hranice šestnáctky ale Lopéz skvěle vyrazil!

71

Ani při osmém rohu AS nepůsobil Busatto úplně jistě, opět vyběhl do prázdna a centr nijak nevyboxoval. Naštěstí pro hosty ale v dráze letu míče nikdo další na zakončení do prázdné nebyl.

70

Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Borja Mayoral, přichází Edin Džeko.

69

Fazio vyvedl raději hru do bezpečnější zóny, opět tak Vlci volí opatrnější cestu. Změnit se to pokusil Pedro, který se rozběhl do sprintu, dostal míč a nakonec z toho je rohový kop pro domácí.

68

Do kombinace se po delší době zapojil i domácí gólman. Zápas sklouzl do oboustranně průměrné podívané a CSKA v Římě zatím předvádí skvělý taktický výkon.

66

Bruno Peres dlouho vedl míč sám, až se nakonec dostal do střelecké pozice, kterou vystínoval Geferson a jeho pokus poté i zastavil. Střelu nicméně schytal přímo „na pecky“ a musí se přerušit hra.

65

Henrique jakožto nový hráč se hned dostal ke slovu a dokázal vystřelit na bližší tyč branky AS. Tu nicméně měl Pau Lopéz pohlídanou a zákrok pro něj nepředstavoval žádné nebezpečí.

64

Střídání v týmu CSKA Sofia: ze hřiště odchází Jerome Sinclair, přichází Henrique.

63

Cristante zvládl odstavit rovnou dva protihráče, jenže následně uspěchal rozehrávku a míč prakticky ihned daroval zpět CSKA. Bulharský tým navíc chystá střídání.

62

Georgi Jomov nabral velkou rychlost na krátkém úseku a obránce Fazio musel hodně hrábnout, aby stihl nahrát brankáři a nepustil Jomova do samostatného úniku na branku. To se nakonec povedlo a Bruno Peres se na druhé straně odhodlal ke střele, kterou ale nasměroval jenom do rukavic Busatty.

60

Hodina hry za námi a stále tu máme – pro někoho možná překvapivě – bezbrankový stav zápasu. Opticky navrch mají jednoznačně domácí, chybí jim ale to nejjasnější vyjádření, čímž je gól.

59

Cristante stáhl na zem Yougu a zlobí se kvůli signalizaci faulu, protože už to vypadalo na brejk Vlků. Zlobí se však zbytečně, potažení za ruku bylo jednoznačné a Youga to udělal zkušeně.

57

Omluvte prosím technické potíže, kvůli nimž se přesouváme až do 57. minuty zápasu. Právě v této minutě se odehrálo střídání, obránce Smallinga nahrazuje Juan Jesus.

52

Cristanteho střelu zpoza šestnáctky po nahrávce od Smallinga zblokoval další obránce, tentokrát to byl Petar Zanev. Rychle rozehrané vhazování pak otevřelo prostor pro Fazia, jehož pokus však taktéž moc přesný nebyl.

51

Po této akci pokračujeme dále v zápase a Římané opět převzali taktovku. Cristante hledal sbíhajícího Villara, centr však odvrátil obránce Antov. Domácí nicméně i nadále pokračují v náporu.

50

50. Sofia měla velkou šanci na vedoucí gól

50

Hosté měli doposud největší šanci zápasu! Přetažený centr na zadní tyč vzal Younga a okamžitě jej vracel před branku na Sankharého, který se ve vzduchu dostal nejvýše, Pau Lopéz jeho hlavičku ale fantasticky vyrazil. Z dorážky pak mohl poslat hosty do vedení Antov, z první ale míč poslal kamsi do nebes!

49

Po šanci Mayorala, který hlavičkoval mezi dvěma obránci nad branku, následoval rychlý přechod hostí do útoku. Aktivita Sowa končí nakonec odpískáním rohového kopu.

48

Petar Zanev vlétl do centru na Cristanteho v prostoru pravého křídla a stylem podobným tomu, co lze vidět například na logu německé Bundesligy, míč rezolutně odvrátil. Řím nicméně i tak pokračuje v tlaku.

47

Pořádnou svící hosté zažehnali nebezpečí u své vlastní branky, navíc si na půlce vybojovali vhazování.

46

Smalling se tělem dostal před Sowa a došel si tak pro faul v momentě, kdy jej Sowe zezadu přistrčil. Rychlá rozehrávka přináši opět další faul stejného hráče, tentokrát už je mírně uklidňován.

46

Máme za sebou poločasová střídání, obě přišla pouze na straně Říma. Právě AS má na starosti výkop, jdeme na druhou půli!

46

Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Henrich Mchitarjan, přichází Pedro.
Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Leonardo Spinazzola, přichází Rick Karsdorp.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 22:04.
STATISTICKÉ OKÉNKO

Držení míče: 53 % – 47 %
Střely na branku: 2 – 0
Rohy: 7 – 2
Ofsajdy: 2 – 1
Z poslední akce však již Římané gól nepřidali a po 45 minutách tak máme v hlavním městě Itálie bezbrankový stav. Ke gólu měli blíže během poločasu rozhodně domácí, jejich trefa hned ze čtvrté minuty ale neplatila kvůli signalizaci ofsajdu Mchitarjana. Právě arménský reprezentant byl hodně vidět, na levé straně hýřil aktivitou a rozdával přihrávky, ve své jediné šanci z 32. minuty však jenom napálil břevno.

Hosté byli nebezpeční především v první části poločasu, kdy si vytvořili několik povedených akcí. Především Ali Sowe chtěl vstřelit úvodní gól zápasu, jeho střely však nalézaly cíl všude možně, jenom ne mezi třemi tyčemi. Vyloženou šanci však hosté technicky vzato neměli, neboť zakončení Zaneva zblízka hlavou šlo nad břevno, bulharský bek byl navíc v ofsajdu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Spinazzola ještě vybojoval pro domácí vhazování poblíž branky Sofie, zřejmě poslední akce před odesláním týmů do kabin.

45+2

Útočný faul v podobě šlapáku předvedl Gonzalo Villar, který se jenom pár chvil předtím nedostal k přihrávce do vápna. CSKA tak poslední sekundy této půle stráví na útočné polovině.

45+1

Ještě dvě minuty se nastavují nad 45 minut. Reálně zbývá ještě odehrát zhruba 100 sekund.

45

Ali Sowe se nabízel na centr od Jomova, Jomov ale neodhadl jeho postavení a míč mu dal prakticky nehratelný. Následuje tak odkop od římské branky. Brankář Pau Lopéz prakticky v tomto poločase moc práce neměl.

44

Dostáváme se již do samotného závěru poločasu a Bruno Peres se pustil u lajny pokutového území do dalšího osobního souboje s Mazikouem. Tentokrát posoudil jeho počínání běloruský arbitr jako čisté, tudíž se mohli domácí dostat z nejhoršího.

42

Borja Mayoral si nepohlídal ofsajdovou hranu, za posledním obráncem byl moc rychle a další vývoj celé akce tak neměl vliv na skóre. Tak či tak, Mayoral stejně pouze napálil vybíhajíícho Busatta, který by v případě neofsajdu tak podržel svůj tým.

41

Bruno Peres (ASR) si pomohl taháním za ruku, za což nakonec dostává první žlutou kartu v tomto zápase vůbec.

40

Villar krátkou přihrávkou trefil jenom nohy Sinclaira, který okamžitě otočil hru a rozvíjí útočné umění svého týmu. Prostor dal Mazikouovi, který sváděl s Peresem osobní souboj, nakonec rozhodčí píská faul domácímu hráči.

39

Rozehrávka přímáku nedopadla pro domácí vůbec dobře, Sofia se s přehledem ubránila. Jenže jenom po polovinu, poté opět převzali míč domácí a v závěru poločasu vyvíjí až drtivý tlak na obranu CSKA.

38

Zcela zbytečného zákroku se však dopustil Youga vůči Mchitarjanovi a sudí Kulbakov nařizuje pro Řím přímák.

37

Bruno Peres hrál vzduchem před branku, kde si nabíhali hned dva hráči AS. Ani jeden však do míče nešel a skončilo to vhazováním pro bulharského vicemistra loňského ročníku.

36

Sinclair ještě krkolomně prošel přes Spinazzolu, přes dostupujícího Fazia ale nikoliv. Stabilní obranný pilíř římské obrany nicméně jenom odkopl na vhazování pro hosty.

35

Domácí museli v druhé vlně brát zavděk vhazováním, které nedopadlo vůbec dobře a vznikl prostor pro hosty na brejk. Ani oni se ale neukázali v dobrém světle a opět se tak hraje pod taktovkou AS.

34

AS Řím však v tlaku neustává. Došel si pro další rohový kop a hosté se po úvodních minutách jakoby vytratili ze hry.

32

32. Mchitarjan technickým zakončením trefil jenom břevno

32

Henrich Mchitarjan uvolnil v prostoru Spinazzolu, který nabídnutého prostoru nevyužil. O chvilku později si však role oba proměnili, Spinazzola nahrával Villarovi, který lobem za obranu našel nabíhajícího Mchitarjana. Technické zakončení obloučkem od arménského reprezentanta však končí jenom na břevně!

31

Henrich Mchitarjan tvrdě – a zároveň takticky – zastavil rozběhnutého Viona na půlce, rozhodčí Kulbakov se zatím spokojí s ústní dohodou.

30

CSKA se po dlouhé době dostalo do kontru, kde setrvalo jenom pár sekund, Sinclair neřešil situaci dobře a zblízka svoji přihrávku jenom napálil do Cristanteho.

29

Busatto šel do vzduchu hodně naslepo, centr vůbec netrefil, zato zboural svého spoluhráče. Z druhé vlny střílel Villar, jeho pokus zpoza šestnáctky ale skončil na atletické dráze.

29

Sice to zahráli Římští všeljak, nakonec si ale došli pro další roh, tentokrát z druhé strany.

27

Mchitarjan se dostal na levé straně do možnosti centrovat, narazil ale na obránce Yougu, který tento míč zastavil a odvrátil na rohový kop. Ten bude v pořadí třetí pro domácí barvy.

26

Hostující brankář si po tomto střetu navíc vyžádal ošetření, míří k němu tak profesionální doktorský tým se zásobami kelenu.

25

Gustavo Busatto šel proti nabíhajícímu Villarovi, kterého vysunoval Mchitarjan. Těsně před ním dokázal míč sebrat, následný lehce přifilmovaný pád Villara je tak bezpředmětný.

24

Mayoral se tlačil do osobního souboje se Sankharém, avšak při kontaktu zahrál hrací předmět rukou. To je posouzeno jako nedovolená hra, tím pádem přichází AS o balon v blízkosti šestnáctky.

23

Můžeme řici, že se jedná o zcela vyrovnaný fotbal. AS naráží po úvodním náporu na dobře organizovaného a bojovného soupeře, který již vepředu několikrát zahrozil. Domácí letka se naopak vepředu trochu trápí.

21

21. Zanev nedokázal zblízka dostat míč do branky

21

A roh to byl zajímavý, jeden hráč z hostující strany prodlužoval za sebe na Zaneva, který z prakticky tutové pozice poslal balon nad branku. Ale i kdyby se Zanev trefil, zásah by kvůli jeho ofsajdu nebyl uznán.

20

Prudký centr od jednoho z fotbalistů CSKA sebral jako první hlavou Smalling a dostal jej mimo nebezpečí. Během chvilky však měli domácí nebezpečí ve vápně znova, Peres lehkovážně přišel o míč a Mazikou šel zleva sám na branku. Jeho pokus ale srazil právě Smalling alespoň na rohový kop!

19

To však měli Bulhaři snažší, než se čekalo. Domácím se nepovedlo přejít pořádně ani polovinu a Sofia útočila. Průnikovou přihrávku na sbíhajícího Sinclaira ještě obrana AS nepokryla, následné vracení míče do vápna na Soweho však již ano.

18

Sowe se opět snažil vzít řešení útočné situace na sebe, přes Fazia ale silově neuspěl a CSKA teď opět čeká bránění vlčího útoku.

17

Rohový kop šel podle očekávání na obránce Fazia, jehož hlavička ale měla k ideálním parametrům daleko. Tohle zkrátka nebylo pro hostující tým větší nebezpečí.

16

16. Busatto vysoký centr vyrážel na rohový kop

16

Rychlá rozehrávka trestňáku po faulu na pronikajícího Mayorala a Leonardo Spinazzola zkusil překvapit Busatta centrem na zadní tyč, Busatto musel jít do vzduchu a vyšťouchnout míč alespoň na rohový kop!

15

Na Mazikoua se vrhli hned dva hráči a v tvrdém osobním souboji byli úspěšní. Tím pádem následoval útok do otevřené obrany a situace 4 na 3, Mayoral si však až příliš okatě pomohl držením a zbavil spoluhráče možnosti jakkoliv útočit, neboť byl pískán útočný faul.

13

Leonardo Spinazzola zkoušel od rohového praporku najít cestu do vápna, na pozorného Sinclaira si ale nepřišel. Hosté pak ale zmatkovali a chtěli kombinovat na malém prostoru ve vápně, což je mohlo přijít dost draho, razantní odkop Busatta ale celou situaci uklidňuje.

12

Kombinace mezi trojicí stoperů nepřinesla Římanům účinek, jaký by si asi přáli. Trojice útočníků Sofie je dokázala vytlačit na jejich půlku a bulharský tým to dnes rozhodně nebude chtít dát zadarmo, to je vidět už nyní.

10

Po poměrně zbytečném faulu na polovině ale domácí dostávají prostor na přechod do útoku. Spinazzola vysouval na levém křídle rychlonohého Mchitarjana, ještě předtím ale míč opustil hrací plochu, tudíž mají hosté vhazování.

9

CSKA se do obrany tak snadno nechce a favorita dnešního duelu zatlačilo od obranné fáze. Hosté zvolili strategii rychlého kombinačního fotbalu a Alimu Sowemu patří poslední minuty. Tentokrát díky jeho přehledu o hře mají hráči z hlavního města Bulharska rohový kop.

7

Ali Sowe má útočné choutky a zatímco první střela byla vysloveně propagační, druhá už vypadala o dost lépe. Předtím se však Sowe dokázal na malém prostoru dostat do střelecké pozice v obležení tří stoperů AS. I tentokrát však jeho pokus končí mimo třemi tyčemi.

6

Hosté zkusili útočit přes levou stranu, Ali Sowe byl ale rovnou zdvojen a o míč přišel. Řím se nicméně brání pouhým odkopem na aut, Sofia tedy dostává k dispozici vhazování.

5

Sinclair na půlce nasadil stoličku vyskakujícímu Peresovi, AS tak zůstane na míči a bude moci v úvodních minutách rozvíjet svůj tlak na obranu CSKA.

4

4. Neuznaný gól AS kvůli ofsajdu Mchitarjana

4

Při dohrávce rohového kopu dokonce AS dosáhlo gólu skrze Smallinga, ale nabíhající Mchitarjan zpoza obrany byl v ofsajdovém postavení, tudíž gól z následné situace nemůže být uznán!

2

2. Střelu Villara vyrazil gólman Busatto na roh

2

Henrich Mchitarjan vyvedl míč více na osu a přenesl těžíště hry k pravé straně. První centr do vápna sice zblokoval obránce Zanev, jenže přímo na Villara, který za to vzal a přímo proti noze nekompromisně střílel. Gustavo Busatto předvedl ale skvělý zákrok a vyboxoval na roh!

2

Po úspěšně zahraném vhazování AS kombinuje a obléhá vysunutý obranný blok CSKA. To bude dnes zřejmě častý obrázek v zápase.

1

V prvních sekundách zapojují hosté do hry i gólmana Busatta, kterému adresoval poměrně ostrou přihrávku Amos Youga zhruba 30 metrů od branky. Busatto navíc rozehrával pod tlakem, z první kopl míč přímo za postranní čáru.

1

Jeden ze dvou zápasů skupiny A začíná. Výkop mají na starosti bulharští hráči, hrající v bíločervené kombinaci, a také zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.

-5

Pohled na prázdné tribuny je bohužel poslední dobou pravidelný jev a dnešní zápas nebude jiný. V Itálii na tom ohledně korony nejsou taktéž natolik dobře, aby mohli v nějaké míře pustit fanoušky na stadion. A tak všech 72 698 míst zůstane prázdných...

-7

Úvodní sestavy:

AS Řím: Pau López – Kumbulla, Fazio, Smalling – Peres, Villar, Cristante (C), Spinazzola – Mchitarjan – C. Pérez, B. Mayoral.
Náhradníci: Boer, Mirante – Karsdorp, Ibañez, Juan Jesus, Lorenzo Pellegrini, Džeko, Pedro, Veretout, Zalewski, Milanese.

CSKA Sofia: Busatto – Vion, Antov, Zanev (C), Mazikou – Youga, Geferson – Sankharé – Sinclair, Sowe, Jomov.
Náhradníci: Jevtimov – Henrique, Carey, Beltrame, Keita, Peñaranda, Turicov, Rodrigues, Ahmedov, Galabov.

Rozhodčí: Kulbakov – Žuk, Masljanko (všichni BLR).

-10

Ještě jednou vám přeji krásný čtvrteční večer! Zhruba za 10 minut na Olympijském stadionu v hlavním italském městě začne zápas skupiny A mezi římským AS a CSKA Sofia. Na stadionu probíhá před začátkem zápasu intenzivní kropení trávníku, v Římě jinak panuje krásné počasí a teplota okolo 18°C je pro fotbal přímo parádní. Příjemnou zábavu!
Hlavní rozhodčí:
Utkání mezi AS a CSKA bude mít na starost Aleksej Kulbakov. Čtyřicetiletý rozhodčí odpískal první zápas běloruské nejvyšší soutěže v roce 2003 a o dva roky později se dostal na listinu rozhodčích FIFA. V Evropské lize odpískal již 48 zápasů, dalších devatenáct přidal v Lize mistrů. V roce 2019 rozhodoval mistrovství Evropy hráčů do 21 let, má zkušenosti i z Ligy národů a v neposlední řadě odpískal celkem 17 utkání v evropských kvalifikacích na mistrovství Evropy nebo světa.

Na čarách bude spoléhat na asistenty Dmitrije Žuka a Olega Masljanka, čtvrtým rozhodčím je Denis Šerbakov. Všichni jsou také z Běloruska.
Vzájemné zápasy:
Oba týmy se proti sobě utkali již před jedenácti lety v základní skupině prvního ročníku Evropské ligy (jenž nahradil pohár UEFA). A AS Řím byl jednoznačně lepší. Doma totiž porazil Bulhary 2:0 a na jeho hřišti týden před Vánoci vyhrál 3:0.
CSKA Sofia:
Bulharský celek vybojoval v uplynulé sezoně Parva Ligy třetí místo a šel do skupiny o titul. Do ní vstupoval se ztrátou 12 bodů na první Ludogorec a se stejným bodovým ziskem jako Loko Plovdiv. Po dalších pěti kolech se CSKA posunulo na druhé místo, když zapsalo dvě výhry a tři prohry a šlo tak do prvního předkola Evropské ligy. CSKA postupně vyhrál doma 2:1 nad maltským Sirens, následně překvapivě doma zdolal silný BATE Borisov 2:0, pokračovalo výhrou 3:1 nad Tórshávnem z Faerských ostrovů a základní skupinu si zajistil další poměrně překvapivou výhrou 3:1 na hřišti Basileje.

Vstup do skupiny ale bulharskému celku nevyšel, neboť prohrál s Kluží 0:2 a má tak co napravovat. V domácí soutěži je Sofia na pátém místě s bilancí tří výher, šest remíz a porážky a na vedoucí Plovdiv ztrácí sedm bodů.

Nejlepší střelci týmu: Antov, Tiago, Sankhare, Sowe, všichni 2 góly.

Poslední zápasy CSKA Sofie:
Kardžali – CSKA 1:1
CSKA – Kluž 0:2
CSKA – Zagora 1:1
Tarnovo – CSKA 2:2
Basilej – CSKA 1:2.
AS Řím:
Tým z věčného města vyhlíží po letní změně majitele nové a lepší zítřky. Nyní již naštěstí bývalý majitel James Pallotta, který z klubu prakticky . -vyházel všechny srdcaře včetně legendy legend Francesca Tottiho, totiž v srpnu 2020 prodal klub za sedm set milionů dolarů americkému bilionáři Danu Friedkinovi z Toyoty. Ten bude mít hodně co dělat, aby dal rozháraný AS Řím dohromady, ale začátek sezony ukazuje na světlejší zítřky. Giallorossi, jenž loni ukončili svojí pouť Evropskou ligou ve čtvrtfinále, totiž začali soutěž dobře, když otočili nepříznivě se vyvíjející zápas na hřišti Young Boys Bern v rozmezí 69.-74. minuty z 0:1 na 2:1.

V domácí lize je AS na deváté pozici s bilancí dvou výher, dvou remíz a jedné porážky. Nutno však říct, že klub z věčného města má za sebou i těžké zápasy proti AC Milán (3:3) a proti Juventusu (2:2).

Nejlepší střelec týmu: Jordan Veretout, 4 góly.

Poslední zápasy AS Řm:
AC Milán – AS Řím 3:3
Young Boys – AS Řím 1:2
AS Řím – Benevento 5:2
Udinese – AS Řím 0:1
AS Řím – Juventus 2:2.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu Evropské ligy. Ve skupině A si proti sobě zahraje AS Řím, jenž v prvním mači vyhrál na placu Young Boys Bern. Soupeřem Italů bude CSKA Sofia, jenž naopak doma prohrálo s Kluží 0:2 a nutně tak potřebuje body. Kdo je získá, se začneme dozvídat od 21 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

AS Rím – CSKA Sofia

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   41. Peres (ASR), 80. Karsdorp (ASR), 83. Villar (ASR) – 85. Zanev (SOF), 86. Busatto (SOF)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:15.

AS Rím: Pau López – Kumbulla, Fazio, Smalling (57. Juan Jesus) – Peres, Villar, Cristante (C), Spinazzola (46. Karsdorp) – Mchitarjan (46. Pedro) – C. Pérez (75. Lorenzo Pellegrini), B. Mayoral (70. Džeko).
Náhradníci: Boer, Mirante – Karsdorp, Ibañez, Juan Jesus, Lorenzo Pellegrini, Džeko, Pedro, Veretout, Zalewski, Milanese.

CSKA Sofia: Busatto – Vion (89. Turicov), Antov, Zanev (C), Mazikou – Youga (80. Beltrame), Geferson (80. Rodrigues) – Sankharé (89. Ahmedov) – Sinclair (64. Henrique), Sowe, Jomov.
Náhradníci: Jevtimov – Henrique, Carey, Beltrame, Keita, Peñaranda, Turicov, Rodrigues, Ahmedov, Galabov.

Rozhodca: Kulbakov – Žuk, Masljanko (všichni BLR)