Menu

Futbal

Európska liga

Molde FK – Rapid Viedeň

1:0

koniec (0:0)

29.10.2020, 21:00 • Aker Stadion • Skupina B • David Suchý cz

Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Molde, které svého soupeře porazilo výsledkem 1:0. I ve druhém dějství měl norský celek výrazně více ze hry, jenomže se mu nedařilo proměňovat vyložené šance. Jednu z nich přesto Omoijuanfo dokázal využít a stal se tak jediným střelcem tohoto zápasu. Rapid se v závěru utkání snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat, jenomže dnes mu to zkrátka nešlo. Molde získává tři body, navíc velice zasloužené! (22:52:47)
Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:15.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Rapid se nemůže dostat k náporu, naopak se u míče drží domácí celek, který kombinuje na útočné polovině...

90+2

Linde tak nasbíral cenné vteřinky při následném odkopu od své branky. Navíc si na druhé straně pomohl nedovoleně Greiml, což domácím pochopitelně vyhovuje.

90+1

Stojković dokázal pravačkou odcentrovat do pokutového území, kde číhala pozorná obrana. Následně se ovšem do míče opřel Ritzmaier, který pálil nad branku.

90

Druhý poločas bude nastaven o pět minut.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Molde stále drží jednobrankové vedení. Zcela určitě se ještě dočkáme nastaveného času.

87

V pokutovém území si dělal prostor Knasmüllner, který ovšem zpracoval míč pouze k protihráči. Molde posléze zkoušelo založit protiakci, která přinesla zisk autu.

85

Žlutou kartu dostává Fredrik Aursnes (Molde FK).

84

Střídání v týmu Molde FK: ze hřiště odchází Magnus Wolff Eikrem, přichází Leke James.

83

Zdravotní problémy má jiný z domácích hráčů, navíc to vypadá na další vynucené střídání. Znovu se tedy nehraje, což jednoznačně nevyhovuje spíše Rapidu.

82

Knasmüllner se prodral do pokutového území, kde po kontaktu s protihráčem skončil na trávníku. Rapid se dožadoval penalty, sudí ale nechává pokračovat.

81

Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, ještě to bude hodně zajímavé. Molde se však daří kouskovat hru, soupeř se tak k ničemu nedostává.

80

Před malým momentem skončil na zemi domácí Omoijuanfo, který si určitě nějaký ten čas poleží. Jeho celek totiž nemusí nikam spěchat, stále vede o jednu branku.

79

Žlutou kartu dostává Leo Greiml (SK Rapid Vídeň).

79

Björnbak se prudkým pasem pokoušel na levé straně nastartovat Brynhildsena, který ovšem neměl šanci na balón dosáhnout. Vhazovat tak bude soupeř.

78

Další práce pro domácího brankáře Lindeho, který znovu odkopával od branky. I tentokráte se pokoušel najít Omoijuanfa, kterého ale předskočil Ibrahimoglu.

77

Střídání v týmu Molde FK: ze hřiště odchází Ola Brynhildsen, přichází Etzaz Hussain.
Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Srdjan Grahovać, přichází Melih Ibrahimoglu.

76

Žlutou kartu dostává Filip Stojković (SK Rapid Vídeň).

75

Molde posléze ovšem přešlo zpět na obrannou polovinu, což mu v tomto okamžiku naprosto vyhovuje. Soupeř se snaží napadat rozehrávku, avšak bez úspěchu.

74

Linde mohl odkopávat od své branky, přičemž hrací předmět poslal daleko na druhou stranu. Do souboje se dostával Omoijuanfo, který navíc vyhrál hrací předmět.

73

Žlutou kartu dostává Kristoffer Haugen (Molde FK).

72

Zajímavého přímého kopu se nakonec chopil Ritzmaier, který to zkoušel technickým obstřelem. Míč ovšem skončila na zdi, brankář Linde nemusel zasahovat.

71

Rapid se konečně probojoval na útočnou polovinu, kde to s agresivitou přehnal právě Aursnes, který fauloval Karu. Rakouský celek si vybojoval standardní situaci.

70

Molde mohlo vhazovat od levé autové lajny, přičemž se k rozehrávce znovu postavil Haugen. Po jeho nabídce byl ale pozdě u míče Aursnes, který o něj tedy přišel.

68

Střídání v týmu Molde FK: ze hřiště odchází Eirik Hestad, přichází Mathis Bolly.

67

Jenomže je tu komplikace pro Molde. Po předchozí útočné akci skončil na trávníku Hestad, který tak nebude moci pokračovat ve hře. Navíc je odnášen na nosítkách.

66

66. Ohi OMOIJUANFO - 1:0

66

Molde právě vstřelilo branku!
Je tu naprosto zasloužená vedoucí branka domácích! Ellingsen si v naběhu všiml Haugena, který poslal do malého vápna prudký přízemní centr, na který si počkal OHI OMOIJUANFO, který ve skluzu dopravil míč do hostující branky. Rapid bude muset pořádně zabrat, domácí se totiž dostali do kýženého vedení!

62

62. Aursnes selhal v šanci.

62

Eikrem šikovným centrem našel na zadní tyči naprosto osamoceného Aursnese, který netrefil míč ideálně. Balón se od země odrazil nad břevno!

61

Máme za sebou hodinu hry, avšak na první přesný zásah stále čekáme. Molde pokračuje v aktivitě z prvního poločasu, jenomže se mu nedaří překonat Gartlera.

60

Brynhildsen se pokoušel o narážečku směrem na Haugena, který nezastihl míč na hrací ploše. Následovat bude odkop od branky, kterého se zmocní Gartler.

59

Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Koja Kitagawa, přichází Christoph Knasmüllner.

58

Další taktický zákrok z hostující strany, tentokráte si celkem zbytečným držením protihráče vypomohl Grahovac. Molde tak bude zahrávat další standardku.

57

Další pohledná týmová kombinace domácího celku přinesla slušnou šanci pro aktivně hrajícího Omoijuanfa, který ovšem na Gartlera nevyzrál.

56

Po něm to vypadalo celkem slibně, jenomže finální nahrávka z kopačky Hestada nakonec nenašla Omoijuanfa, nýbrž pouze vracejícího se obránce Grahovace.

55

Středopolař Ljubičić nakonec vracel míč pouze ke středovému kruhu, kde měl hodně prostoru kolem sebe domácí Eikrem, který založil další útočný výpad.

54

Centrem do pokutového území to zkoušel domácí Ellingsen, který ovšem trefil pouze prvního protihráče. Poté se pokoušel vypálit Aursnes, ale bez úspěchu.

53

Vzápětí bylo pískáno ve prospěch Rapidu Vídeň. Až příliš očividně si před zraky rozhodčího pomáhal taháním za dres Björnbak, jeho celek se tak vrací za míč.

52

Hostující Arase se po souboji s protihráčem ocitl na zemi, jenomže český sudí nechal pokračovat ve hře. Molde ovšem přišlo o míč, do rozehrávky vložil nohu Grahovac.

51

Molde se postupnou kombinací dostalo na útočnou polovinu, kde měl prostor vpřed zavřený Haugen. Nakonec se mu ke spolupráci nabídl středopolař Eikrem.

50

Příliš nepřesnou nahrávku vypustil ze své kopačky hostující Arase, který se tak nepřesně pokoušel vrátit míč na nohu Stojkoviće. Vhazovat tak bude domácí celek.

49

Vzápětí si domácí celek vybojoval autové vhazování z pravé strany, ke kterému se postavil obránce Wingo. Jeho nabídku ovšem dokázal včas přečíst soupeř.

48

Poprvé ve druhém dějství se k míči dostal hostující brankář Gartler, který také v tomto případě zvolil rozehrávku do strany na Ullmanna, jenž hned odkopával.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Thorsten Schick, přichází Kelvin Arase.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám moc hezkých okamžiků nepřinesl. Dokonce jsme se nedočkali ani jedné branky, nicméně směrem dopředu byl výrazně aktivnější domácí celek, který se ovšem dlouhou dobu nemohl dostat k vážnější šanci. To se povedlo až deset minut před koncem poločasu, Omoijuanfo ovšem netrefil prázdnou branku. Rapid toho směrem dopředu zatím moc nepředvedl, i tak při ojedinělé šanci orazítkoval levou tyč domácí branky.

45+2

První poločas skončil.

45

První poločas bude nastaven o dvě minuty.

44

44. Ritzmaier trefil tyč.

44

Ritzmaier se sympaticky napřáhl z pětadvaceti metrů, přičemž jeho rána skončila na levé tyči!

44

Další ofsajdové postavení Molde, který znovu potvrdil také opakovaný záběr. Své postavení si nedokázal pohlídat Omoijuanfo, který si je svého "činu" vědom.

43

Wingo měl možnost vhazovat z pravé strany, Rapid se ovšem dokázal ubránit.

42

Znovu jsme sledovali odkop od hostující branky, který putoval přesně na Ritzmaiera. Ten ovšem nepředvedl dobré zpracování, navíc ho odzbrojil Ellingsen.

39

Žlutou kartu dostává Henry Wingo (Molde FK).

38

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.

37

Najednou tutovka pro Molde! Gartler totiž vyrážel míč pouze před sebe, kam si dokázal seběhnout Omoijuanfo, který ovšem netrefil prázdnou branku.

36

Gartler měl čas na rozehrávku od své branky, přičemž míč posílal daleko na druhou stranu hrací plochy, kde se Molde povedlo vybojovat další autové vhazování.

35

Hestad šikovně přenechal do tandemu na Aursnese, který to zkoušel prudkou nabídkou do malého vápna. S tímto úmyslem počítal Barac, který zakročil v pádu.

34

Stojković znovu vracel míč proti noze na Greimla, který pro změnu přenášel hru do volného prostoru na osamoceného Ullmanna. Molde zvolilo vyčkávací taktiku.

33

Je za námi třetina hry, nicméně ani v posledních minutách jsme se žádné vyložené šance nedočkali. Molde je výrazně aktivnější, na první trefu ale stále čekáme.

32

Na řadu přišel třetí rohový kop tohoto zápasu, který ovšem žádné nebezpečí neposkytl. Naopak se k volnému míči dostal Gartler, který ihned odkopával vpřed.

31

Nyní si Molde vybojovalo standardní situaci z vynikající pozice. Nakonec se k rozehrávce postavil Eikrem, jehož technické zakončení trefilo dobře postavenou zeď.

30

K volnému míči se jako první dostal domácí Ellingsen, který okamžitě roztáhl hru na Haugena. Ten to vzal sám na sebe, avšak nepřešel přes obránce Stojkoviće.

29

Rapid se konečně dostal k souvislejší práci s míčem, jenomže stále kombinuje daleko od branky soupeře. Molde totiž velice dobře napadá rozehrávku.

28

Wingo dlouho váhal s nahrávkou vpřed, nakonec však raději zpětnou nabídkou oslovil vedle stojícího Björnbaka, který ještě přenechal na kopačku Gregersena.

27

Brankář Gartler mohl znovu rozehrávat od své branky, v tomto případě volil dalekonosný nákop na opačnou polovinu, kde měl kolem sebe hodně prostoru Wingo.

26

Za hostující obranu si pokoušel seběhnout Omoijuanfo, který si ovšem nepohlídal svůj náběh, jednalo se totiž o ofsajd, což potvrdil také následný opakovaný záběr.

25

Celkem pozvolná kombinace Molde nakonec přinesla ponechanou výhodu po faulu na Winga. Tentokráte se provinil Ritzmaier, který soupeři udělal ukázkovou stoličku.

24

U postranní lajny šel příliš agresivním způsobem do protihráče napadající Schick, který si pomohl lehkým přistrčením. Haugen ihned obstaral standardku.

23

Zpětná nahrávka putovala na nohu Gregersena, který se dostal do problémů. Nakonec to vyřešil na jedničku, před dotírajícím soupeřem totiž odkopával míč.

22

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto zápasu, zatím nesledujeme zrovna pohlednou podívanou. Jednoznačně více ze hry ale má domácí celek.

21

Sledovali jsme velice sympatické zakončení z kopačky domácího Eikrema, který prověřil připravenost brankáře Gartlera. Po delší době konečně nějaký rozruch.

16

Příliš málo času měl kolem sebe Kitagawa, který měl kolem sebe hned dva protihráče. Rakouský celek si ani tentokráte míč moc neužil, naopak s ním hraje Eikrem.

15

Na hranici pokutového území zpracovával balón domácí Brynhildsen, kterého ovšem dokázal zastavit Greiml. Rapid se ovšem nedostal na útočnou polovinu.

14

Poměrně hodně prostoru měl kolem sebe domácí Eikrem, který rozhodně nikam nespěchal. Naopak si počkal na náběh kolegy Aursnese, který stále drží balón.

13

Poté se k volnému balónu jako první dostal brankář Gartler, který se pokoušel rozehrát do volného prostoru, kde si v souboji pomáhal rukama Gregersen.

12

Molde tak mělo možnost rozehrávat další rohový kop, tentokráte z levé strany. Sledovali jsme poměrně nebezpečný centr, který nikdo z domácích nezasáhl.

11

Domácí celek se znovu dostal na dostřel branky soupeře, kde se pro změnu povedlo zodpovědně zakročit obránci Baracovi, od kterého šel míč pouze do zámezí.

10

Zhruba dva metry od pokutového území si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Greiml, který poslal na zem Omoijuanfa. Následovat bude standardní situace.

9

Na opačné straně jsme sledovali první rohový kop zápasu, který si vzal na starost Hestad. Jeho nabídka pouze proletěla šestnáctkou, kde na ní nedosáhl nikdo.

8

Na hranici pokutového území si o nahrávku řekl Schick, před kterým se ve vzduchu povedlo zafungovat pozornému Gregersenovi, jenž odehrál míč do bezpečí.

7

Vzdušnou nabídku ovšem dokázal uvnitř pokutového území odehrát do bezpečí pozorný Björnbak. Následně se k míči dostal také Eikrem, který uklidnil hru.

6

Před malým momentem si to přes pravé křídlo namířil vpřed hostující Stojković, který se dostal až k rohovému praporku, odkud zkoušel odcentrovat.

5

Rapid si kulatého nesmyslu moc dlouho neužil, naopak došlo k celkem zbytečné ztrátě míče, při které se k balónu dostal také Gregersen, který přenášel hru.

4

Hostující brankář Gartler tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž to zkoušel vysokou nabídkou na levou stranu hrací plochy, kde se nacházel Ullmann.

3

Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali sympatickou nabídku z pravé strany, o kterou se postaral Wingo. Uvnitř šestnáctky si ovšem faulem pomohl soupeř.

2

Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Molde FK: Linde – Wingo, Björnbak, Gregersen, Haugen – Aursnes, Eikrem (C), Ellingsen – E. Hestad, Omoijuanfo, Brynhildsen.
Náhradníci: Craninx, Ranmark – Bolly, Hussain, Christensen, James, Moström, Risa, Holmgren Pedersen, Sinyan, Andersen.

SK Rapid Vídeň: Gartler – Stojković, Greiml, Barać, Ullmann – Ljubičić (C), Grahovać – Schick, Kitagawa, Ritzmaier – Kara.
Náhradníci: Strebinger, Unger – Alar, Arase, M. Hofmann, Ibrahimoglu, Knasmüllner, Petrovič, Sonnleitner, Sulzbacher.

Rozhodčí: Ardeleanu – Nádvorník, Caletka (všichni Česko).
MOLDE FK

Molde si minulý týden odvezlo z Irska první výhru ve skupině B Evropské ligy UEFA. Norové vybojovali na Dundalku vítězství 1:2. Dundalk šel sice do vedení v prvním poločase, kdy se prosadil Murray ve 35. minutě. Ve druhém poločase ale Molde rychle otočilo zápas v průběhu deseti minut. Nejprve v 62' skóroval Hussain a v 72' se
z pokutového kopu prosadil Omoijuanfo. Výsledek vydržel až do konce utkání.

SK RAPID VIDEŇ

Rapid si minulý týden vyzkoušel, jaké je to poměřit síly s londýnským velkoklubem – Arsenalem. Tomu se v posledních měsících i letech nedaří tolik, jak by si severolondýnští přáli. Vypadal tak i zápas právě ve Vídni. V prvním poločase nepadly žádné branky, pouze čtyři žluté karty, z toho hned tři pro hosty. Ve druhém poločase už v 51' minutě urval vedení na stranu domácíh Fountas. Jenže V 61' nastoupil do hry kanonýr Aubameyang místo neproduktivního mladíka Nketiaha a kartyse obrátily. Nejprve snížil netradičně střední obránce David Luiz v 70', aby už jen o čtyři minuty později přidal svůj gól i gabonský snajpr a obrátil výsledek na konečných 1:2

Molde si pravděpodobně zahrálo s outsiderem skupiny. Naopak Rapid poměřil síly s jasným favoritem, u kterého snad nikdo nepochybuje, že by v této skupině neskončil první. O postup ze druhého místa si to tedy právě rozdají pravděpodobně dnešní dva týmy, takže to bude veledůležitý zápas.

Tyto dva týmy spolu v historii soutěžních zápasů ještě nikdy nehrály. Sázkové kanceláře mírně favorizují domácí Molde, ovšem kurz na oba týmy je vysoký, přes 2,4. Rozhodčím bude český sudí – Petr Ardeleánů.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Molde FK – Rapid Viedeň

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 66. Omoijuanfo (Haugen)

Karty:   39. Wingo (MLD), 73. Haugen (MLD), 85. Aursnes (MLD) – 76. Stojković (RVI), 79. Greiml (RVI)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:15.

Molde FK: Linde – Wingo, Björnbak, Gregersen, Haugen – Aursnes, Eikrem (C) (84. James), Ellingsen – E. Hestad (68. Bolly), Omoijuanfo, Brynhildsen (77. Hussain).
Náhradníci: Craninx, Ranmark – Bolly, Hussain, Christensen, James, Moström, Risa, Holmgren Pedersen, Sinyan, Andersen.

Rapid Viedeň: Gartler – Stojković, Greiml, Barać, Ullmann – Ljubičić (C), Grahovać (77. Ibrahimoglu) – Schick (46. Arase), Kitagawa (59. Knasmüllner), Ritzmaier – Kara.
Náhradníci: Strebinger, Unger – Alar, Arase, M. Hofmann, Ibrahimoglu, Knasmüllner, Petrovič, Sonnleitner, Sulzbacher.

Rozhodca: Ardeleanu – Nádvorník, Caletka (všichni Česko)