Menu

Futbal

Európska liga

AC Omonia Nikózia – PSV Eindhoven

1:2

koniec (1:1)

29.10.2020, 21:00 • GSP Stadium, Nikósie (Lefkósie) • Skupina E • Patrik Czepiec cz

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (23:03:30)
Fotbalový život umí být krutý. Omonia byla dnes pro Eindhoven vcelku vyrovnaným soupeřem, dokonce v zápase zhruba 11 minut vedla 1:0, nakonec však odchází poražena brankou, která padla v posledních vteřinách. Ve druhé půli týmy rozhodně nabídly více zajímavých možností, Michal Ďuriš měl hned v jejím úvodu na kopačce rozdílový gól. Jenže nedal a otěže zápasu pomalu ale jistě začali přebírat hosté. Střela Fabiana z 64. minuty ještě ani přímo neohrozila branku, s blížícím se koncem utkání však Eindhoven přepnul na vyšší rychlostní stupeň a Fabiano musel vytáhnout několik stěžejních zásahů. Na poslední střelu v utkání ovšem nestačil. Donyell Malen se protáhl do vápna jako štírek a po přihrávce Thomase rozhodl o tříbodovém zisku ve prospěch svého celku. Tento moment může hrát v konečném příběhu Skupiny E zcela zásadní roli, neboť Eindhovenu by v případě remízy připadlo poslední místo v tabulce. Na to se však vlivem závěrečné akce stěhuje po porážce 1:2 právě Nikósie. Eindhoven je druhý, přestože Granada na domácím hřišti překvapivě se Soluní uhrála jen bezgólovou plichtu.
Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:17.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu AC Omonia Nikósie: ze hřiště odchází Eric Bauthéac, přichází Andronikos Kakoullis.

90+2

90+2. Donyell MALEN - 1:2

90+2

PSV právě vstřelilo branku!
Neuvěřitelně krutá porážka pro domácí Omonii. PSV se v hektickém závěru podařilo vstřelit veledůležitou branku. Vedla k ní skutečně šťastná cesta, což si ale hráči nizozemského celku za předváděné úsilí v posledních minutách zasloužili. Mohammed Ihattaren dostal míč na hranici šestnáctky, kde v souboji s Gomesem o chloupek uspěl Ryan Thomas. Volný míč si ve vápně sebral DONYELL MALEN a tváří v tvář brankáři už nezaváhal. Hrdina Fabiano se jen smutně ohlíží na své spoluhráče. Zápas chvíli poté končí. Asistence: Ryan Thomas.

90+2

Fabiano čaruje! Mario Götze propašoval míč přes všechny nástrahy do vápna, kde postával Mohammed Ihattaren. Jeho rázná střela se ovšem stala kořistí domácího gólmana.

90+1

Jestli někomu nikdy nedochází síly, pak je to Marinos Tzionis. Znovu vykonal záslužnou práci, když vyvezl míč za půlící čáru.

90+1

Mnoho času na změnu skóre nezbývá. Konkrétně 120 vteřin navíc.

90

Zámek PSV je stále nepříjemnější. Ibrahim Sangaré poslal dva jedovaté centry do šestnáctky, ovšem ani čerstvý Adrian Fein se nevyšrouboval do takové výšky, aby mohl ohrozit Fabiana.

89

Je jasné, že pro kyperský tým by byl zisk jednoho bodu vítaným bonusem. Také proto Michael Lüftner nad ničím nepřemýšlel a při nejbližší příležitosti odpaluje míč za půlku.

88

Thomas se pokoušel o složitou hlavičku a asi nikdo mu nevyhubuje za to, že tentokrát branku vůbec netrefil.

87

Ani Mario Götze zřejmě dnes nemá přidat další gól. Ve vápně se nachomýtl u odraženého míče, opřel se do něj, seč mu síly stačily, ale místo mezi třemi tyčemi nevyhledal.

86

Rozjel se nám tu žlutý festival střídajících hráčů. Ernest Asante za svou přílišnou snahu upadnout na zem rovněž nedohraje bez poskvrny.

85

Dlouho bez trestu nevydržel Adrian Fein, který je rovněž napomínán žlutou kartou.

84

84. Malen znovu ztroskotal, nyní na reflexu Fabiana

84

Fabiano čekal na první zákrok v utkání až do 84. minuty, předvedl se ovšem náramně. Přízemní střelu Donyella Malena zastavil svou pravou rukou a neumožnil obrat skóre.

84

Noni Madueke byl dnes hodně aktivní a připravil vyrovnání, teď ovšem uvolní místo pro Adriana Feina.

AC Omonia Nikózia – PSV Eindhoven

1:2

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 29. Jordi Gómez – 40. Malen (Madueke), 90+2. Malen (Thomas)

Karty:   78. Jordi Gómez (OMO), 86. Asante (OMO) – 47. Thomas (PSV), 69. Teze (PSV), 85. Fein (PSV)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:17.

AC Omonia Nikózia: Fabiano – Hubočan, Lüftner, Lang, Lecjaks – Jordi Gómez – Papoulis (80. Asante), V. Gomes, Tzionis, Bauthéac (90+3. Kakoullis) – Ďuriš (80. Kakoullis).
Náhradníci: Kyriakides, Panagi – Kiko, Asante, Loizou, Kousoulos, Shehu, Mavrias, Panayiotou, Sene, Thiago, Kakoullis.

PSV Eindhoven: Mvogo – Max, Boscagli, Teze, Hendrix – Thomas, I. Sangaré, M. Götze – Madueke (84. Fein), Malen, Ihattaren.
Náhradníci: Muller, Unnerstall – Mauro Júnior, Ledezma, Fein, Felipe, Saibari, Kjølø.

Rozhodca: Rumšas – Radiušas, Sužiedėlis