Menu

Futbal

Európska liga

AC Omonia Nikózia – PSV Eindhoven

1:2

koniec (1:1)

29.10.2020, 21:00 • GSP Stadium, Nikósie (Lefkósie) • Skupina E • Patrik Czepiec cz

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (23:03:30)
Fotbalový život umí být krutý. Omonia byla dnes pro Eindhoven vcelku vyrovnaným soupeřem, dokonce v zápase zhruba 11 minut vedla 1:0, nakonec však odchází poražena brankou, která padla v posledních vteřinách. Ve druhé půli týmy rozhodně nabídly více zajímavých možností, Michal Ďuriš měl hned v jejím úvodu na kopačce rozdílový gól. Jenže nedal a otěže zápasu pomalu ale jistě začali přebírat hosté. Střela Fabiana z 64. minuty ještě ani přímo neohrozila branku, s blížícím se koncem utkání však Eindhoven přepnul na vyšší rychlostní stupeň a Fabiano musel vytáhnout několik stěžejních zásahů. Na poslední střelu v utkání ovšem nestačil. Donyell Malen se protáhl do vápna jako štírek a po přihrávce Thomase rozhodl o tříbodovém zisku ve prospěch svého celku. Tento moment může hrát v konečném příběhu Skupiny E zcela zásadní roli, neboť Eindhovenu by v případě remízy připadlo poslední místo v tabulce. Na to se však vlivem závěrečné akce stěhuje po porážce 1:2 právě Nikósie. Eindhoven je druhý, přestože Granada na domácím hřišti překvapivě se Soluní uhrála jen bezgólovou plichtu.
Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:17.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu AC Omonia Nikósie: ze hřiště odchází Eric Bauthéac, přichází Andronikos Kakoullis.

90+2

90+2. Donyell MALEN - 1:2

90+2

PSV právě vstřelilo branku!
Neuvěřitelně krutá porážka pro domácí Omonii. PSV se v hektickém závěru podařilo vstřelit veledůležitou branku. Vedla k ní skutečně šťastná cesta, což si ale hráči nizozemského celku za předváděné úsilí v posledních minutách zasloužili. Mohammed Ihattaren dostal míč na hranici šestnáctky, kde v souboji s Gomesem o chloupek uspěl Ryan Thomas. Volný míč si ve vápně sebral DONYELL MALEN a tváří v tvář brankáři už nezaváhal. Hrdina Fabiano se jen smutně ohlíží na své spoluhráče. Zápas chvíli poté končí. Asistence: Ryan Thomas.

90+2

Fabiano čaruje! Mario Götze propašoval míč přes všechny nástrahy do vápna, kde postával Mohammed Ihattaren. Jeho rázná střela se ovšem stala kořistí domácího gólmana.

90+1

Jestli někomu nikdy nedochází síly, pak je to Marinos Tzionis. Znovu vykonal záslužnou práci, když vyvezl míč za půlící čáru.

90+1

Mnoho času na změnu skóre nezbývá. Konkrétně 120 vteřin navíc.

90

Zámek PSV je stále nepříjemnější. Ibrahim Sangaré poslal dva jedovaté centry do šestnáctky, ovšem ani čerstvý Adrian Fein se nevyšrouboval do takové výšky, aby mohl ohrozit Fabiana.

89

Je jasné, že pro kyperský tým by byl zisk jednoho bodu vítaným bonusem. Také proto Michael Lüftner nad ničím nepřemýšlel a při nejbližší příležitosti odpaluje míč za půlku.

88

Thomas se pokoušel o složitou hlavičku a asi nikdo mu nevyhubuje za to, že tentokrát branku vůbec netrefil.

87

Ani Mario Götze zřejmě dnes nemá přidat další gól. Ve vápně se nachomýtl u odraženého míče, opřel se do něj, seč mu síly stačily, ale místo mezi třemi tyčemi nevyhledal.

86

Rozjel se nám tu žlutý festival střídajících hráčů. Ernest Asante za svou přílišnou snahu upadnout na zem rovněž nedohraje bez poskvrny.

85

Dlouho bez trestu nevydržel Adrian Fein, který je rovněž napomínán žlutou kartou.

84

84. Malen znovu ztroskotal, nyní na reflexu Fabiana

84

Fabiano čekal na první zákrok v utkání až do 84. minuty, předvedl se ovšem náramně. Přízemní střelu Donyella Malena zastavil svou pravou rukou a neumožnil obrat skóre.

84

Noni Madueke byl dnes hodně aktivní a připravil vyrovnání, teď ovšem uvolní místo pro Adriana Feina.

83

Götze dirigoval kombinaci svého týmu po vstupu na útočnou polovinu, příhra na Maduekeho mu ovšem nevyšla. Pro druhého jmenovaného je to poslední akce v utkání.

82

No a Andronikos Kakoullis se mohl rovnou zařadit na střeleckou listinu. Unavenou pravou stranu hostující obrany přelstil svým pohybem, jakoby mu ale nezbyla síla na preciznější zakončení. Ve výsledku ani nezaměstnal Yvona Mvogu.

80

A jsou tu první změny. Ernest Asante dostává šanci v posledních deseti minutách, ze hřiště tak odchází Papoulis. Totéž platí o druhém útočníkovi, slovenskému zástupci Michalu Ďurišovi. Toho nahradí Andronikos Kakoullis.

79

Značné nepřesnosti na obou stranách. Philipp Max nejprve nezachytil zdánlivě ideální přihrávku do běhu, Fotis Papoulis ovšem nezvládl následně otočit směr hry tak, jak by jeho tým potřeboval. Zazdil tím zajímavou možnost.

78

Těsný souboj noha proti noze nezvládl Jordi Gómez, který přejel Ibrahima Sangarého. Navrch spatřuje žlutou kartu.

77

Znovu se povedla kombinace Ihattarena, Maduekeho a Malena. Posledně jmenovaný ovšem pálil vysoko nad. Je zajímavé, že ani jeden z koučů zatím nesáhl byť k jedinému střídání.

76

Vítor Gomes perfektně vystihl rozehrávku Götzeho, který musel děkovat Bohu, že se k němu míč odrazil zpátky. V opačném případě by svému týmu v závěru utkání pořádně zavařil.

75

Je až neskutečné, kolik střel zvládají obránci Omonie absorbovat. Tradiční spolupráce mezi Malenem a zakončujícím Maduekem znovu nepřináší gólovou radost, protože do střely se postavila noha z defenzivního houště Nikósie.

74

Na hřišti se válí Donyell Malen. Došlo totiž k nepříjemné srážce mezi ním, Hubočanem a Gomesem. Balon pro Eindhoven.

73

Rohové kopy se v tomto utkání nevedou, totéž platí o tom posledním v podání PSV. Pak navíc Philipp Max nepříjemně zahnal svou přihrávkou Mvoga, který byl rád, že balon vůbec zachytil na hrací ploše.

72

Netrvalo dlouho a Mario Götze se vrátil do vápna. Jeho přihrávku posunul Noni Madueke na Ihattarena, po jehož střele parádně zasáhl Tomáš Hubočan. Toho míč trefil v rozhodující chvíli.

71

Posledních dvacet minut zápasu, který je až překvapivě otevřený. Každý z týmů může urvat tříbodový zisk. Po centru Sangarého byl blízko trefě Mario Götze, ovšem nedal.

70

Ze standardní situace situované v ostrém úhlu zkoušel pálit Fotis Papoulis a za dorážkou se úspěšně tlačil Michal Ďuriš. Skvěle ho však křižoval Ibrahim Sangaré a k přesnému zakončení ani dojít nemohlo.

69

Ještě krok a Omonia by kopala penaltu. Marinos Tzionis udělal krásnou kličku a Jordan Teze zatáhl za záchrannou brzdu. Žlutá karta je zjevným východiskem.

68

Jestli jsme Lüftnera před chvíli vykreslili v negativním světle, teď je třeba ho pochválit. Jeho sebevědomý skluz připravil Malena o další příležitost.

66

Noni Madueke je pravidelným šéfkuchařem útočných akcí PSV. Znovu se probil přes Hubočana a Lüftnera a předal míč Malenovi. Ten si dlouho nevěděl rady se zpracováním a tím pádem se připravil o ideální možnost k zakončení. Následný roh sbírá ze vzduchu Fabiano.

64

64. Rychlý útok PSV nezužitkoval Max

64

PSV se po delší době povedl svižný přechod před vápno, Noni Madueke ze středu postrčil míč na Philippa Maxe, jemuž ovšem nevyšel ideálně krok a střelu namířil vedle branky domácích. Nezmohl se na víc než gesto zmaru.

64

Tzionisovi se nevede ani od rohového praporku. Na přední tyči vyšplhal do vzduchu Donyell Malen a s klidem řídícího letového provozu odhlavičkoval míč do bezpečí.

63

Domácí tým chystá rohový kop. Jordan Teze celou dobu stínoval svého hráče a zvládl centr Tzionise zablokovat.

62

Tentokrát Fabiano přesvědčivější. Po snaze Ihattarena si míč sebral do rukavic.

61

Fabiano mohl litovat. Mario Götze na něj vyrukoval s nataženou nohou a gólman Nikósie německého záložníka skutečně trefil. Míč se naštěstí pro Kypřany odrážel za čáru.

61

Eric Bauthéac zvládl svou úlohu na pravé straně hrací plochy a centrem perfektně vyhledal Jana Lecjakse. Tomu ovšem pokus o kličku absolutně nevyšel a zazdil dobře se rozvíjející možnost.

60

Malen vstřebává uklidnění ze strany rozhodčího poté, co za ruku stáhl Jordiho Gómeze. AC má k dispozici rozehrávku na vlastní polovině.

59

Dostatek času na zpracování míče dostal Michael Lüftner. Obrací se k Fabianovi a Nikósie znovu bude konstruktivně rozehrávat.

58

Až příliš důrazně si v souboji s Hendrixem počínal Ďuriš. Žluté napomenutí z toho sice nebude, ale Hendrix si pořádně natloukl při pádu na hrací plochu.

58

Někdy Eindhoven situace před vápnem naopak překombinovává. Mohlo by ho to stát i významnější bodový zisk. Mario Götze měl na skvělou narážečku se spoluhráčem navázat střelou na zadní tyč. Místo toho opět zkoušel přihrávat a logicky se dopustil ztráty.

56

Další centr z nohy Tezeho má podobné vyznění. Michael Lüftner a jeho kolegové z obrany předvádějí pohotovou práci.

55

55. Pološance po Tezeho centru

55

Spíše než o střelu se snažil Jordan Teze o pobídku před bránu. Ta na každý pád vystrašila ve výrazných barvách oblečeného Fabiana. Jeho tygří skok přesto nebyl zapotřebí.

54

Eric Bauthéac šel pro centr Fabiana až do hloubi pole, nakonec míč ovšem ztrácí v souboji u postranní čáry.

53

Dlouhé obléhání pokutového území Nikósie, ale žádný významný výsledek. Ibrahim Sangaré předvedl troufalou kličku a uvolnil Maria Götzeho, po jehož zadovce ovšem zbylo velmi málo manévrovacího prostoru Malenovi. Ten tak vyslal nepřesný centr, který obrana kyperského mužstva v pohodě odvrátila.

52

Nákop Thomase nezachytil žádný muž v černém dresu. V některých momentech Eindhoven přehnaně spěchá s přechodovou fází.

51

Znovu je to Omonia, která tento poločas startuje v ostřejším tempu. Eric Bauthéac si navedl míč na svou silnější nohu, tomu ovšem neodpovídal následný centr, který vyslal do pokutového území.

51

Mario Götze zvedá ruce k nebi na znamení toho, že neufaloval. Pád Jana Lecjakse ovšem svědčí o něčem jiném a stejný názor má i litevský sudí.

50

Tomáš Hubočan si vyměnil míč s Ericem Bauthéacem a pak se jako nedopatřením objevil až u brankové čáry hostů. Pomohl si odstrčením a musí upalovat zpátky na pozici obránce.

48

Obrovské zmatky v rozehrávce PSV nepotrestal Michal Ďuriš. Sám před brankářem Yvonem Mvogem uspěchal své zakončení a mířil zřejmě až na tribunu. Toto byl nevyužitý dáreček.

48

O centr od pravé postranní čáry se zasloužil Eric Bauthéac, převaha černých dresů ve vápně ovšem PSV značně pomohla.

47

Tvrdý zákrok na stojnou nohu soupeře a Ryan Thomas vidí žlutou kartu, jako vůbec první v tomto utkání.

46

Autové vhazování po nepovedené rozehrávce patří Nikósii. Fotis Papoulis přenechal tuto záležitost Gómezovi, nebyl to ale nejlepší nápad a domácí rychle odevzdali míč.

46

Začal druhý poločas.
Dlouho se zdálo, že by outsider tohoto utkání mohl odcházet do kabiny jako vedoucí celek. První šance v podání Marka Ďuriše v brance neskončila, jelikož povedený zákrok předvedl Yvon Mvogo. Stejný brankář ovšem o 20 minut později napáchal hrubici monstrózních rozměrů, když zůstal postávat na hranici šestnáctky a absolutně nečekal dalekonosný lob Jordiho Gómeze, který do branky letěl od půlící čáry. Omonia působila velmi konsolidovaným dojmem a PSV k ničemu vážnějšímu nepouštěla, jenže jediná střela Nizozemců v úvodní půli nakonec znamenala srovnání skóre. Donyell Malen si našel prostor ve vápně a dokonale zužitkoval přihrávku Noniho Maduekeho. Stav zápasu je v tuto chvíli 1:1.

45

První poločas skončil.

45

Hendrix neodpravil míč před Tzionisem, jehož rychlost dělá hostující defenzivě starosti. Ovšem Tzionis pro změnu nepředvedl povedený pas, a tak ho čekal jen rohový kop, po kterém se neujal nepřesný pokus Ďuriše.

44

Na svůj dobrý pohyb nedokázal Mohammed Ihattaren navázat povedenou ranou. Jeho přízemní pokus minul branku z pravé strany, Fabiano mohl celou situaci jen očíhnout pohledem.

43

Mario Götze se pokusil protáhnout po pravé straně, tentokrát ovšem zvládli domácí svůj obranný val lépe utěsnit a zabránili dalšímu neštěstí.

40

40. Donyell MALEN - 1:1

40

PSV právě vstřelilo branku!
Netrvalo to dlouho a DONYELL MALEN odčinil své zaváhání. Z první střely na bránu je tu také úvodní úspěch Eindhovenu. Akci znovu vymyslel Mario Götze, který na levém křídle geniálně uvolnil Noniho Maduekeho, jemuž stačilo pouze přesně přihrát. Malen zvolil atypické zakončení špičkou kopačky, důležité pro něj však je, že míč prošel kolem levé ruky Fabiana rovnou do sítě. Je srovnáno, uvidíme, jak na tom bude psychika hráčů Nikósie. Asistence: Noni Madueke.

39

O Mariovi Götzemu se dobře ví, že umí nacentrovat přesně na nohu spoluhráče. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil Donyell Malen, jenže svým akrobatickým zakončením mířil vedle.

38

Krásným sprintem se prezentoval Donyell Malen, ovšem míč si předkopl až příliš a klidný Fabiano míč zalehl na hrací ploše dříve, než stihl způsobit neplechu.

37

Fotis Papoulis se vrátil bránit a chvíli si poležel na hrací ploše, protože ho nepříjemně zasáhl centrovaný míč. Nezaprší ani z následného rohu, přestože Fabiano měl ve vzduchu i vlivem nepovoleného zákroku soupeře značné problémy.

36

V černém dresu je momentálně nejvíce vidět asi Noni Madueke, ovšem ke střele má také on poměrně daleko. Po dalším průniku ve spolupráci s Malenem znovu neuspěl.

35

Spolupráce ve složení Jordan Teze, Donyell Malen a Mario Götze sice vypadá hezky, jenže když se odehrává jen na obranné polovině Eindhovenu, není to příliš účinný obrázek.

34

Míč na přední tyči ve výskoku zkontroloval Michael Lüftner, meruna se navíc záhy vrací do rukavic brankáře Fabiana.

34

Ani Noni Madueke, ani o chvíli později Mario Götze neuspěli se svými vzdušnými pasy, mířenými do pokutového území. PSV čeká alespoň kop od rohového praporku.

33

Ofsajdová hrana se stala nepřítelem poslední akce Eindhovenu. Philipp Max načasoval svůj náběh hodně ledabyle a za obrannou linií Omonie zaostal o dobré tři metry.

32

PSV není ve své kůži, hráči v černém se snaží uklidnit kombinací na své polovině, zatím se ovšem nedostali k jediné střele na Fabiana.

29

29. Jordi GÓMEZ - 1:0

29

Omonia Nikósie právě vstřelila branku!
Tak to je naprostá fantazie. JORDI GÓMEZ prokázal obrovskou fotbalovou chytrost a jeho zásluhou vedou domácí nad favoritem z Nizozemska. Rozhodčí přerušil hru na středu hřiště, Gómez zkontroloval pozici brankáře Yvona Mvoga a zpoza půlící čáry okamžitě vyslal pumelici, která nachytala gólmana PSV na hruškách. Tato branka obletí fotbalový svět, něco podobného se na úrovní Evropské ligy opravdu vidí velmi sporadicky. Bez asistence.

28

Krásný driblink Noniho Maduekeho bohužel pro PSV nemá kýženou tečku. Útočník tmavé pleti se nedostal ani k zakončení.

27

Bojovnost Gómeze a Tzionise se nyní nesetkala s úspěchem, rychlý protiútok hostů ovšem zastavil Ibrahim Sangaré, který preferoval postupný útok.

26

Narážečka Noniho Maduekeho se octla vysoko ve vzduchu, odražený balon každopádně sebral Jordan Teze a svým centrem zkoušel vyzvat ke skórování Mohammeda Ihattarena. Tomu ovšem bránil gólman Fabiano, jehož ruce měly k míči mnohem blíže.

25

Hlavou míč do autu raději usměrnil Jordi Gómez. Je zjevné, že nizozemský tým konečně našel svůj herní klid.

24

Dobrý záměr, horší provedení. Jorrit Hendrix ze své kopačky vyslal pumelici, která měla zřejmě vybídnout křídelního útočníka Ihattarena. Jenže ten by v tomto případě skutečně potřeboval tryskové motory.

23

Svůj pas do vápna nepropasíroval Mohammed Ihattaren, tím pádem hosté znovu museli v rychlosti mašírovat zpátky před svou bránu. S obranou pomohl Donyell Malen, který se nebál taktického faulu na půlce.

22

Po delší době se útočnou aktivitou připomněli hosté. Ibrahim Sangaré zkoušel pálit ze střední vzdálenosti, mířil rovněž velmi nepřesně. Odkop od brány si užije Fabiano.

21

Přihrávku do křídla nabídl Lecjaksovi Jordi Gómez, krajní bek Omonie ovšem tentokrát neobdrží pochvalné esemesky. Jeho centr putoval daleko za brankovou čáru, kde ho pochopitelně žádný z hráčů v červeném dresu zachytit nemůže.

20

I když Vítor Gomes těžce kouše poslední výrok rozhodčího, musí se zasunout na svou defenzivní pozici. Z poslední akce Nikósie nic nebude.

20

Na Lecjakse si tentokrát vyšlápl Ibrahim Sangaré, tím pádem patří Omonii další standardní situace z levé strany trávníku.

19

Přehnaný důraz Götzeho vrátí balon Nikósii. Kypřané si zaslouží velkou pochvalu za předváděný výkon bez větších zaváhání.

18

Ke vzdušnému řešení opět sáhl Jan Lecjaks, který je velmi aktivní na levé straně hrací plochy. Jenže přesných zásilek z jeho kopačky se zatím hráči AC nedočkali.

17

Po faulu v blízkosti postranní čáry mají domácí k dispozici standardní situaci jako loženou k centru.

16

Michal Ďuriš perfektně podržel míč na pravé straně, počkal si na podporu spoluhráčů a vymyslel krásnou průnikovou přihrávku, které se zhostil Jan Lecjaks. Jeho pokus z voleje ovšem nepřesvědčil.

15

PSV to zkusilo s vysokým napadáním a vyplatilo se. Aut Lecjaka ukořistil Mario Götze a okamžitou předávkou nabídl mnoho prostoru ve prospěch Noniho Maduekeho. Ten obešel dvojici bránících hráčů, nakonec mu ovšem Michael Lüftner zvládl střelu překazit obětavým skluzem. Fabiano tak nemusel zasahovat.

14

Po šlapáku Ibrahima Sangarého rozehráli domácí signál nakrátko, po obehrávce celého vápna se však k centru přece jen usmyslel Jordi Gómez. Jeho řešení nebylo ideální a obrana měla tentokrát snadnou šichtu.

13

PSV si vymodlilo u litevského rozhodčího aut. Vhazování se ovšem nepovedlo Jordanu Tezemu. Nizozemský mančaft zůstává silně nekoncentrovaný a Omonia se nadále tlačí za zakončením.

11

Yvon Mvogo nepřesvědčivě vyboxoval míč do vzduchu a na hraně vápna vyčkávající Jordi Gómez se opřel do tvrdé rány. Bohužel pro Kypřany však jeho pokus končí několik metrů vedle pravé tyče.

10

Rohový kop tentokrát svým odkopem zařídil Jorrit Hendrix. PSV začalo utkání v dobrém tempu, teď ale rozhodně nepůsobí jako jasný favorit.

9

Míč si na levé straně vodil Noni Madueke, k centru se ovšem neprotlačil. Do bezpečí pak míč posílá Tomáš Hubočan.

8

8. Ďuriš hlavou ohrožoval Mvoga

8

Dvojici zákroků má na svém kontě Yvon Mvogo. Nejprve likvidoval střelu Gomese z ostrého úhlu, těžší práci měl ale proti Michalu Ďurišovi, jenž se zjevil osamocen ve vápně a hlavou málem otevřel skóre utkání.

7

Návštěva Nikósie ve vápně neměla dlouhého trvání. Olivier Boscagli totiž skvěle odpravil blížící se centr z kopačky krajního obránce Jana Lecjakse.

6

Celek z Kypru nechce nic uspěchat. Kombinace se znovu točí kolem brankáře Fabiana, který střídá krátké přihrávky s dalekonosnými výkopy.

5

Nápaditá kombinace Nikósie ztroskotala těsně před vápnem, Marinos Tzionis totiž mohl jen stěží uspět proti dvojici připravených obránců. Eindhoven pak otočil kurs, jenže pas Thomase na Malena nebyl dostatečně přesný.

5

Jordan Teze uplatnil své kilogramy nepovoleným způsobem a domácí mohou v klidu rozehrát.

4

Velmi přesný centr doručil Jordan Teze, jenže střela se nepovedla Mariu Götzemu. Rozhodčí se ještě vrací k předchozímu zásahu v podání Jordiho Gómeze, žlutou kartu ale zatím ponechá ve své kapse.

3

Na zadní tyči sice zůstával volný Donyell Malen, ovšem obrana kyperského týmu si s krouceným míčem poradila a Eindhoven musí začínat znovu od postranní čáry.

2

Vůbec poprvé u balonu také fotbalisté Eindhovenu, nákop brankáře Mvoga doputoval až k šestnáctce, kde Noni Madueke nastřelil Michael Lüftnera a zařídil úvodní roh.

1

Na levé straně si po vlastním autu neporadil Jan Lecjaks s bránícím Jordanem Tezem. Omonia přesto bude pokračovat s vysokým presinkem.

1

Málokdy vídaná záležitost. Úvodní výkop se nepovedl, protože zřejmě jeden z hráčů v dresu PSV předčasně přeběhl přes půlící čáru. Napodruhé už vše klaplo.

1

Utkání právě začalo.
Základní jedenáctky obou týmu již vběhly na hrací plochu. Utkání je připraveno ke svému startu.
Úvodní sestavy:

AC Omonia Nikósie: Fabiano – Hubočan, Lüftner, Lang, Lecjaks – Jordi Gómez – Papoulis, V. Gomes, Tzionis, Bauthéac – Ďuriš.
Náhradníci: Kyriakides, Panagi – Kiko, Asante, Loizou, Kousoulos, Shehu, Mavrias, Panayiotou, Sene, Thiago, Kakoullis.

PSV Eindhoven: Mvogo – Max, Boscagli, Teze, Hendrix – Thomas, I. Sangaré, M. Götze – Madueke, Malen, Ihattaren.
Náhradníci: Muller, Unnerstall – Mauro Júnior, Ledezma, Fein, Felipe, Saibari, Kjølø.

Za domácí dnes nastoupí mimo jiné slovenská dvojice ve složení Tomáš Hubočan a Michal Ďuriš. V obranné řadě Nikósie ovšem neschází ani český zástupce Michael Lüftner.

Rozhodčí: Rumšas – Radiušas, Sužiedėlis.

PSV EINDHOVEN
4. místo (skupina E), 1 zápas, 0 bodů, skóre: 1:2


Ještě větší tradici než Omonia má pochopitelně slavný nizozemský klub PSV Eindhoven. Vždyť první fotbalisté v jeho dresu vyběhli na trávník už v létě 1913. Čtyřiadvacetinásobný mistr Eredivisie ovšem v minulém ročníku obsadil čtvrté místo, a tak se do evropských pohárů musel klestit od třetího kola kvalifikace. Exhibiční vítězství s Murou doplnil Eindhoven hubenějším skalpem na hřišti dánského soupeře z Rosenborgu, přesto vcelku hravě vklouznul mezi elitní skupinu 48 týmů. Na úvod klub z tradičního průmyslového města nepříjemně překvapila Granada. Přestože PSV v nastavení úvodní půle strhlo vedení na svou stranu, Španělé dvěma góly v dalším dějství obrátili výsledek a nedopustili další drama. Eindhoven následně nezvládl ani domácí měření sil proti Vitesse a zapadl na třetí místo ligové tabulky. Výhrou proti Nikósii by si nyní mohl spravit chuť, do utkání vstupuje v roli významného favorita. V klubu ještě donedávna působil český záložník Michal Sadílek, který se ovšem v 21 letech přesunul do Liberce, kde by měl dostávat mnohem větší prostor než v dresu předchozího zaměstnavatele. PSV si prošel v dobách jeho největší slávy také Josef Chovanec. Když do Nizozemska putoval, byl Eindhoven čerstvým vítězem Poháru mistrů evropských zemí, deset let předtím ovládl i předchůdce současné Evropské ligy (Pohár UEFA).

Poslední zápasy:
Eredivisie: Vitesse – Eindhoven 2:1
EL: Eindhoven – Granada 1:2
Eredivisie: Zwolle – Eindhoven 0:3
Eindhoven – Sittard 2:0
EL kvalifikace: Rosenborg – Eindhoven 0:2

AC OMONIA NIKÓSIE
2. místo (skupina E), 1 zápas, 1 bod, skóre: 1:1


Omonia je kyperským týmem, který se do Evropské ligy vměstnal poté, co v rámci play off kvalifikace o Ligu mistrů nestačil ve dvojzápase na Olympiakos. V uplynulé sezoně Kypřané sváděli v domácí soutěži extrémně těsný souboj proti Anorthosisu. Oba celky zakončily nadstavbovou část se shodným ziskem 46 bodů a ve prospěch Nikósie hrál pouze příznivý poměr vzájemných utkání. Také letos by se klub z ostrovního státu na jihu Evropy rád rval o titul v tamní lize, jenže ke čtyřem úvodním výhrám přidal také tři remízy a momentálně zaujímá až čtvrté místo tabulky. Vedoucí Apollon disponuje čtyřbodovým náskokem. V rámci Evropské ligy má zatím Omonia, která vznikla už v roce 1948, na svém kontě premiérové utkání proti PAOK Soluň, ze kterého si zásluhou střelce Bauthéace odnesla remízu 1:1. Ty opravdové zkoušky v podobě Eindhovenu a později také Granady však na Nikósii teprve čekají.

Poslední zápasy:
Kyperská liga: Omonia – Paralimni 0:0
EL: PAOK – Omonia 1:1
Kyperská liga: Achnas – Omonia 1:2
Omonia - AEL 3:0
Kvalifikace LM: Omonia – Olympiakos 0:0 (celkově: 0:2)
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

AC Omonia Nikózia – PSV Eindhoven

1:2

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 29. Jordi Gómez – 40. Malen (Madueke), 90+2. Malen (Thomas)

Karty:   78. Jordi Gómez (OMO), 86. Asante (OMO) – 47. Thomas (PSV), 69. Teze (PSV), 85. Fein (PSV)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:17.

AC Omonia Nikózia: Fabiano – Hubočan, Lüftner, Lang, Lecjaks – Jordi Gómez – Papoulis (80. Asante), V. Gomes, Tzionis, Bauthéac (90+3. Kakoullis) – Ďuriš (80. Kakoullis).
Náhradníci: Kyriakides, Panagi – Kiko, Asante, Loizou, Kousoulos, Shehu, Mavrias, Panayiotou, Sene, Thiago, Kakoullis.

PSV Eindhoven: Mvogo – Max, Boscagli, Teze, Hendrix – Thomas, I. Sangaré, M. Götze – Madueke (84. Fein), Malen, Ihattaren.
Náhradníci: Muller, Unnerstall – Mauro Júnior, Ledezma, Fein, Felipe, Saibari, Kjølø.

Rozhodca: Rumšas – Radiušas, Sužiedėlis