Menu

Futbal

Európska liga

Lille OSC – Celtic Glasgow

2:2

koniec (0:2)

29.10.2020, 18:55 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Skupina H • Tomáš Lysý (@tomaslysy86) cz

Ve druhém tkání skupiny vyhrál AC Milán doma nad Spartou 3:0 a vede se šesti body skupinu. Druhé je čtyřbodové Lille, třetí je Celtic s dnešním jedním bodem a poslední Sparta zatím na bodový zisk čeká. (20:57:12)
Utkání je u konce. V prvním poločasu bylo Lille lepším týmem, ale vylámalo si zuby na střelecké nemohoucnosti. Scott Bain totiž dvakrát dobře zasáhl a navíc ve 41. minutě chytil penaltu. Tou dobou už Celtic vedl o dvě branky, když se v rozmezí 28. – 33. minuty prosadil Mohamed Elyounoussi. Nejprve díky krásné střele k tyči a poté po neméně vydařeném střeleckém pokusu z první z vápna.

Dvacet minut druhé půle se hosté dobře bránili. Jenže během devíti minut dostalo jejich vedení trhlinu a šance na tři body se rozplynula. V 67. minutě totiž snížil Zeki Celik a v 75. minutě stanovil konečný výsledek na 2:2 Jonathan Ikoné. Ani jeden z týmů si pak už žádnou gólovou příležitost nevytvořil – 2:2.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Balon je v poklidu u Scotta Baina, který si počkal, až k němu doběhne Weah a poté sbírá míč do rukou.

90+3

Domácí mají ještě možnost zahrání rohového kopu, kdyžý Yilmaz prošel hezkou kombinací do vápna a hledal Ikoného. Tomu míč uskočil od kopačky a nebezpečí hasí Shane Duffy.

90+1

Timothy Weah málem využil nedohody mezi obráncem Duffym a gólmanem Bainem. To by bylo pro Celtic hodně kruté, ale nejrychleji se zorientoval právě brankář Scott Bain a bere míč.

90+1

Jeremie Frimpong se chopil na půlce míče, na levé straně si udělal dobrý den z protihráče a pronikl až do vápna. Měl před sebou dva hráče, tak zkusil kličku doprava a vystřelil, jenže mířil hodně vedle.

90

Hosté již nemohou využít žádné možnosti ke střídání.

90

Rozbíhá se poslední minuta základní hrací doby. Bude se ale hrát ještě pět minut nastaveného času.

88

Ten nic nevymýšlel a poslal centr do vápna, leč obrana Lille si věděla rady.

88

Hned poté ale Luiz Araujo zbytečně fauluje právě hráče Celticu, který před okamžikem ztratil míč. Přímý volný kop z pravé strany zhruba čtyřicet metrů od branky rozehraje McGregor.

87

Po rohu šli hosté do přečíslení tři na dva, ale jakékoliv snahy o ohrožení branky Mike Maignana, který si tedy ve druhém poločase moc nezachytá, hatí špatná přihrávka Elyounoussiho.

87

Renato Sanches zahraje z pravé strany rohový kop.

86

Nový muž na hřišti Ismaila Soro na půlce fauloval Boubakary Soumarého a i nyní mohla přijít žlutá karta. Severomakedonský sudí Stavrev ale záložníkovi z Pobřeží Slonoviny jen domlouvá.

85

To samé platí na druhé straně, kdy šel balon hodně daleko od nabíhajícího si Mohameda Elyounoussiho.

84

Centr do vápna byl přetažený a Timothy Weah na něj v žádném případě nemohl dosáhnout.

84

Mohamed Elyounoussi na středu hřiště přejel Svena Botmana a vidí žlutou kartu.

83

Střídají také domácí. Dnes znovu výborně hrající Yusuf Yazici jde ze hřiště nastupuje místo něj syn slavného libérijského fotbalisty George Weaha Timothy Weah.

Lille OSC – Celtic Glasgow

2:2

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 67. Celik (Soumaoro), 75. Ikoné (Yazıcı) – 28. M. Elyounoussi, 33. M. Elyounoussi (Frimpong)

Karty:   41. André (LIL) – 22. Ntcham (CEL), 52. Bain (CEL), 64. Al. Ajeti (CEL), 73. Laxalt (CEL), 84. M. Elyounoussi (CEL)

Nepremenená penalta: 41. David (LIL), brankár Bain zneškodnil

Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 12:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:20.

Lille OSC: Maignan – Celik, Soumaoro, Botman, D. Bradarić – Ikoné, André (C) (64. Sanches), Soumaré, Bamba (64. Araújo) – Yazıcı (83. Weah), David (64. B. Yılmaz).
Náhradníci: Karnezis, Chevalier – Djaló, J. Fonte, Xeka, Araújo, B. Yılmaz, Sanches, Lihadji, Weah, Pied, Reinildo.

Celtic Glasgow: Bain – Frimpong, Duffy, Ajer (53. N. Bitton), Laxalt – S. Brown (C) (81. Soro), C. McGregor – R. Christie (81. Rogic), Ntcham (82. Welsh), M. Elyounoussi – Al. Ajeti (64. Edouard).
Náhradníci: Barkas – Taylor, N. Bitton, Griffiths, Klimala, Soro, Turnbull, Rogic, Edouard, Henderson, Welsh, Dembélé.

Rozhodca: Aleksandar Stavrev – Dejan Kostadinov (oba Severní Makedonie), Thorsten Shiffner (Německo)