Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Werder Brémy – VfB Stuttgart

1:2

koniec (0:1)

06.12.2020, 15:30 • Wohninvest Weserstadion, Brémy • 10. kolo • Tomáš Kalas (@tomascipy) cz

Tipsport: 2.92 3.54 2.5

Pohledem na statistiky se s vámi loučím. Přeji vám pohodový zbytek víkendu a někdy příště se budu u německého fotbalu opět těšit napočtenou! (17:38:45)
Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 10:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:15.
Herně se jednalo o zcela vyrovnaný zápas, kde však měly o něco větší převahu Brémy, zejména na začátku zápasu a ve druhém poločase. Hosté však předvedli výborný taktický výkon v obraně a v závěru to hráli jenom na brejky. Domácí ale mohli (a měli) vytěžit mnohem více ze začátku utkání, kdy měli velkou šanci a převahu, nešikovný zákrok Chonga po půlhodině hry však otočil ráz celého zápasu.
Na výsledku lze najít pozitiva na obou stranách. Zatímco Stuttgart v Brémách vyhrál po dlouhých 14 letech (naposledy v roce 2006), Brémy naopak od začátku ročníku vždy skórovaly alespoň jednou. Ale v konečném účtování je to jenom slabá náplast, neboť Stuttgart bere tři body za výhru 2:1.

Hrdinou dnešního zápasu byl Silas Wamangituka. Hostující útočník nejprve proměnil v 30. minutě po faulu Chonga penaltu, aby v závěru využil velké chyby v komunikaci mezi Toprakem a Pavlenkou a dopravil míč do prázdné branky. Domácí tak může právě tato trefa mrzet, vždyť kdyby Davie Selke dokázal branku ve třetí minutě nastavení dát i za stavu 0:1, byla by z toho pravděpodobně remíza. Takhle však mají všechny tři body Švábi a posunují se v tabulce nahoru.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Jenže Chong se až moc horlivě tlačil do souboje, byl mu odpískán útočný faul a tohle už Švábi zvládnou!

90+4

V samotném závěru Werder ještě tlačí a snaží se ze zdánlivě nevýhodné situace dostat na remízový stav, který by byl v kontextu závěru zápasu zlatým.

90+3

Werder právě vstřelil branku!
Domácí to však ještě nebalí a na začátku třetí minuty se dostávají ke snížení! Stuttgart byl zatlačen až do své šestnáctky a hlavičkovanou nakonec uzavřel Woltemade, který nabil hlavou na DAVIEHO SELKEHO, jehož střela hlavou zády k brance z malého vápna nakonec skončila v síti – 1:2!

90+1

Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Silas Wamangituka, přichází Darko Čurlinov.

90+1

Chování Wamangituky v rámci vstřelení druhé branky si ale nenechal líbit Davie Selke, který přiběhl k střelci a pustil se s ním do strkanice. Rozhodčí Willenborg to nakonec řeší oboustranně žlutou.

90+1

Stuttgart právě vstřelil branku!
Veliká chyba v komunikaci mezi Toprakem a Pavlenkou rezultuje v druhý gól Švábů a v dnešním utkání je rozhodnuto. Toprak hrudí prodlužoval jeden z nákopů na Pavlenku, ani jeden však nevěděl o SILASU WAMANGITUKOVI, který přihrávku sebral a postupoval k brance. Možná až nesportovně počkal před brankovou čárou na přiblížení Pavlenky a následně jenom ťukl balon do branky – 0:2!

90

Poslední minuta základní hrací doby, Švábi z rohového kopu nezískali vůbec nic a musí se tak stále bránit náporu Werderu.

89

Philipp Förster hrál individuálně na pravé straně a z půlky se dostal až do zakončení v šestnátce. Místo očekávané nahrávky na druhou stranu, kde byl Wamangituka, ale přišlo zakončení, které Pavlenka vyrazil na roh.

88

Domácí přešli před šestnáctku Stuttgartu, čtveřice obránců však hráče Brém opět vytlačila až někam na půlku. Hosté zatím zvládají závěr takticky dobře.

87

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Christian Groß, přichází Patrick Erras. I v případě Errase se jedná o první start v Bundeslize poté, co přišel z třetiligového Norimberku.

86

Silas Wamangituka chtěl sebrat na útočné půlce vysoký centr, místo toho ale jenom sebral na zem Topraka. Rozhodčí ale viděl, že domácí rozvíjí útok nadále, a proto útočný faul nepískal.

85

Christian Groß šel na opačnou stranu od míče, který na něj směřoval. Proto budou mít hosté vhazování a domácím se v závěru příliš nedaří.

84

Nick Woltemade se přesunul na levou stranu, ani tam však nebyl v přechodu do šestnáctky úspěšný. Hosté to zkusili následně rychlým brejkem, Stenzel si ve vápně soupeře ale pomohl útočným faulem.

Werder Brémy – VfB Stuttgart

1:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 90+3. Selke (Woltemade) – 31. Wamangituka (pen.), 90+1. Wamangituka

Karty:   25. Osako (BRM), 40. Chong (BRM), 65. Groß (BRM), 90+1. Selke (BRM) – 36. Mavropanos (STU), 56. Mangala (STU), 58. G. Castro (STU), 90+1. Wamangituka (STU)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 10:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:15.

Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie (C), Toprak, Friedl – Chong, M. Eggestein, Groß (87. Erras), Augustinsson – Bittencourt (60. Selke), Sargent (60. Woltemade) – Osako (80. Schmid).
Náhradníci: Kapino – Agu, N. Moisander, Rieckmann, Schmid, Grujev, Selke, Erras, Woltemade.

VfB Stuttgart: Kobel – Mavropanos (46. Stenzel), Kempf, Anton, Sosa – Mangala, Endo – Wamangituka (90+1. Čurlinov), G. Castro (C) (59. Förster), Coulibaly (73. Massimo) – Kalajdžić (59. Klement).
Náhradníci: Bredlow – Stenzel, Kamiński, Čurlinov, Förster, Klement, Egloff, Massimo, Klimowicz.

Rozhodca: Willenborg – Aarnink, Unger