Menu

Ďalšie

Zjazdové lyžovanie

SuperG mužov, Kitzbühel

Víťaz: Vincent Kriechmayr (AUT)

koniec udalosti

25.01.2021, 10:45 • 1. kolo • Miroslav Revaj

Dnešný pretek na legendárnej trati Hahnenkamm je už minulosťou, časovo sa to natiahlo dlhšie ako malo, kvôli nepríjemnému zraneniu talianskeho reprezentanta Cazzanigu, ktorý musel byť helikoptérou prevezený do nemocnice, ešte raz mu prajeme skoré uzdravenie.

Domáci reprezentant Vincent Kriechmayr sa stáva víťazom dnešného SuperG, na trať sa dostal ako piaty v poradí a nikto ho už nedokázal zdolať. Druhé miesto berie Švajčiarsko vďaka Marcovi Odermattovi a Rakúsko získava napokon aj tretie miesto, na ktorom sa umiestnil Matthias Mayer.

Sledovali sme určite veľmi zaujímavý pretek, viacero pretekárov zo spodnej časti štartovnej listiny sa umiestnilo pomerne vysoko a najväčšie prekvapenie pripravil francúzsky reprezentant Matthieu Baile, ktorý išiel na trať ako úplne posledný a skončil na fantastickom 8. mieste!

Alpské lyžovanie pokračuje ďalej aj zajtra. Muži zostávajú v Rakúsko, ale presunú sa do Schladmingu, kde ich čaká slalom. Ženy sa predstavia v talianskom stredisku Kronplatz, kde ich čaká obrovský slalom. Môžte sa zároveň tešiť aj na naše prenosy z týchto dvoch pretekov v oboch kolách.

V tejto chvíli vám ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok dňa a tešiť sa na vás budem opäť zajtra pri lyžovaní! (12:53:32)

SuperG mužov sa práve skončilo!

50

No a dnešný pretek nám ukončil Matthieu Baile z Francúzska a zrejme najväčšie prekvapenie prišlo v samom závere! Baile sa s časom 1:13.92 dostal na 8. miesto, dnes sa tak dostal do najlepšej desiatky a bude výrazne bodovať! Tak, takýto moment tu zrejme nebol už poriadne dlho.

49

Predposledným pretekárom, ktorý sa dnes postavil na štart je Jack Gower z Veľkej Británie. Dnes však bodovať nebude, dostáva sa na 36. miesto.

48

Henrik Røa z Nórska dnešný pretek nedokončil!

47

Manuel Schmid z Nemecka dnešný pretek nedokončil!

46

Už sa pokračuje ďalej. Na trať sa po dlhej pauze dostal americký reprezentant Jared Goldberg, ktorý sa zaradil na predbežné 29. miesto a bude dúfať, že ho až dvaja ďalší nepredbehnú, aby si dnes mohol pripísať body.
Stále sa pretek ešte nereštartoval, na štart by sa malo postaviť ešte 5 pretekárov.
Tak to nie je dobré! Na trať musela prísť helikoptéra, aby odviezla Cazzanigu na vyšetrenie do nemocnice. Aj touto cestou prajeme skoré uzdravenie, na reštart preteku si ešte musíme počkať.
Pretek je momentálne prerušený!

45

Jeho reprezentačný koelga Davide Cazzaniga dnešný pretek nedokončil! Po nepríjemnom páde je už v opatere lekárov, snáď o nebude nič vážneho.

44

Taliansky reprezentant Matteo Marsaglia je už skúsený pretekár, v dávnejších rokoch patril medzi špičku SuperG. Teraz však štartuje takto nižšie, ale zatiaľ je predbežne na 22. mieste a dnes bude aspoň bodovať.

43

Kanadským reprezentantom sa dnes darí výborne a napodobniť svojich kolegov chcel aj Jeffrey Read. Od úvodu tak riskoval, išiel však aj napriek tomu veľmi zodpovedne a v cieli to stačí na predbežné 17. miesto, svoju radosť neskrýva a prvýkrát v kariére bude bodovať!
Pretek sa musí na malú chvíľu prerušiť, pretože prebieha úprava trate!

42

Nils Mani zo Švajčiarska dnešný pretek nedokončil!

41

Florian Schieder z Talianska dnešný pretek nedokončil!

40

Nemecký reprezentant Dominik Schwaiger uzavrel štvrtú desiatku štartovnej listiny a opäť tu je veľký skok! Nemec predviedol svoj najlepší výkon v tejto disciplíne a predbežne je na 16. mieste!

39

A to sa aj stalo! Domáci reprezentant Daniel Hemetsberger príjemne prekvapil, po veľmi dobrej jazde sa dostáva na predbežné 15. miesto a to je ďalší výrazný posun hore oproti štartovnému číslu!

38

Americký reprezentant Bryce Bennett sa dostáva na predbežné 30. miesto a to vďaka dobre zvládnutému záveru. Na body to asi nebude stačiť, určite ho ešte niekto zdolá.

SuperG mužov, Kitzbühel

Víťaz: Vincent Kriechmayr (AUT)

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Štartovná listina:
1. Christian Walder (AUT)
2. Christof Innerhofer (ITA)
3. Marco Odermatt (SUI)
4. Johan Clarey (FRA)
5. Vincent Kriechmayr (AUT)
6. Gino Caviezel (SUI)
7. Kjetil Jansrud (NOR)
8. Max Franz (AUT)
9. Matthias Mayer (AUT)
10. Loïc Meillard (SUI)
11. Alexis Pinturault (FRA)
12. Romed Baumann (GER)
13. Andreas Sander (GER)
14. Blaise Giezendanner (FRA)
15. Travis Ganong (USA)
16. Emanuele Buzzi (ITA)
17. Dominik Paris (ITA)
18. Hannes Reichelt (AUT)
19. Beat Feuz (SUI)
20. Nils Allegre (FRA)
21. Daniel Danklmaier (AUT)
22. Stefan Rogentin (SUI)
23. Miha Hrobat (SLO)
24. Brice Roger (FRA)
25. Josef Ferstl (GER)
26. Simon Jocher (GER)
27. Gilles Roulin (SUI)
28. James Crawford (CAN)
29. Adrien Théaux (FRA)
30. Boštjan Kline (SLO)
31. Raphael Haaser (AUT)
32. Stefan Babinsky (AUT)
33. Ralph Weber (SUI)
34. Martin Čater (SLO)
35. Felix Monsen (SWE)
36. Brodie Seger (CAN)
37. Roy Piccard (FRA)
38. Bryce Bennett (USA)
39. Daniel Hemetsberger (AUT)
40. Dominik Schwaiger (GER)
41. Florian Schieder (ITA)
42. Nils Mani (SUI)
43. Jeffrey Read (CAN)
44. Matteo Marsaglia (ITA)
45. Davide Cazzaniga (ITA)
46. Jared Goldberg (USA)
47. Manuel Schmid (GER)
48. Henrik Røa (NOR)
49. Jack Gower (GBR)
50. Matthieu Bailet (FRA)