Menu

Futbal

Anglická Premier League

Tottenham Hotspur – Burnley FC

4:0

koniec (3:0)

28.02.2021, 15:00 • Tottenham Hotspur Stadium • 26. kolo • Michal Břuchanský cz

Tipsport: 1.52 4.34 7.16

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (16:59:33)
Statistiky:
Střely na branku: 7 – 3
Střely mimo: 7 – 4
Držení míče: 59 % – 41 %
Rohové kopy: 3 – 4
Ofsajdy: 0 – 0
Fauly: 6 – 10
Žluté karty: 0 – 0.
Po čtyřech porážkách z předchozích pěti ligových zápasů si Tottenham polepšil na osmé místo, odkud už to nemá daleko k pohárovým příčkám. Burnley naopak padlo poprvé po čtyřech bodových zápisech a zůstane na patnácté pozici.
Spurs zopakovali své středeční představení z Evropské ligy a přidali do klubové kroniky další čtyři gólové zářezy. Dnes nepotřebovali na první gól ani sedmdesát vteřin. Díky práci Sona Hunga-Mina započal svůj vynikající výkon Gareth Bale, který vzápětí asistoval u gólu Kanea. Od jednatřicáté minuty už bylo vesměs rozhodnuto, neboť Lucas Moura zlomil hostující odpor gólem na 3:0. Po změně stran ještě přidal svůj druhý gól Gareth Bale a stanovil finální podobu skóre 4:0. Burnley se do poslední chvíle snažilo alespoň smazat Llorisovo čisté konto, jenže vyloženou šanci k tomu nemělo.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Smolný závěr zápasu zažívá Pierre-Emile Höjbjerg, který si při zpracování přihrávky bez jakéhokoilv kontaktu poranil levou nohu. Nic víc už se na Tottenham Hotspur Stadium asi nestane.

90+2

90+2. Harry Kane (TOT)

90+2

Okolo Huga Llorise bylo ještě před samotným centrem hodně rušno. Domácí kapitán si centr přesto stáhl a rychlým výhozem načal protiútok. Ndombèlé v něm nahrál Sonovi a ten už dával finální pas na střed vápna Kaneovi, jenž se z dobré pozice do brány nezvykle netrefil.

90+1

Zkraje tříminutového nastavení měli hosté k dispozici další roh. Míč letěl na malé vápno, ale tam Tarkowského nenechal hlavičkovat Alderweireld. Celá situace se bude opakovat.

90

Tarkowski vracel přetažený centr jen k Sánchezovi. Tottenham startoval další smrtící brejk, jenž se kvůli špatnému zpracování Lamely nemohl rozvinout.

89

Debutant Richardson si okamžitě řekl o vhozený míč. V rohu srdnatě bojoval proti dvěma obráncům Spurs a na jejich úkor získal rohový kop!

88

Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Jay Rodriguez, přichází Lewis Richardson.

87

87. Jay Rodriguez (BLY)

87

Westwood výborně odcentroval z pravého křídla. Rodriguez hlavičkoval do břevna, ale víceméně to bylo mimo soutěž. Ještě předtím u něj fauloval uzdravený Wood.

86

Vzájemnou kolizi mezi Érikem Lamelou a Dalem Stephensem posoudil hlavní rozhodčí jako nedovolený zákrok hostujícího záložníka.

85

Dwight McNeil se nadechl k individuálnímu průniku. V jeden okamžik mohl vysunout Wooda, od kterého si odstoupil Sánchez, ale novozélandského útočníka zradil první dotek.

84

Laciná ztráta od Nicka Popea, jehož výkop přeletěl na čáře stojícího Taylora. Spurs vhazují a sbírají další procenta do statistiky držení míče.

83

Tradičně rychlý přechod Spurs z obrany do útoku. Kane ze středového kruhu vyzval Son Hung-mina, jenž si ještě před vápnem věřil na střelu bez přípravy. Branku ale netrefil.

82

Harry Kane si to na základě kolmé přihrávky štrádoval mezi dva obránce, ale Matthew Lowton ho čistým skluzem do brejku nepustil.

Tottenham Hotspur – Burnley FC

4:0

koniec (3:0)

Späť na online

Góly: 2. Bale (Son Heung-min), 15. Kane (Bale), 31. Lucas Moura, 55. Bale (Son Heung-min)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:10.

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier (81. Doherty), D. Sánchez, Alderweireld, Reguilón – Ndombèlé, P.-E. Höjbjerg – Bale (70. Lamela), Lucas Moura (66. Alli), Son Heung-min – Kane.
Náhradníci: Hart – Alli, Vinícius, B. Davies, Dier, Doherty, Lamela, Moussa Sissoko, Winks.

Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor – Brownhill, Cork (81. D. Stephens), A. Westwood, McNeil – Jay Rodriguez (88. Richardson), Vydra (73. Wood).
Náhradníci: Peacock-Farrell – Bardsley, Benson, Driscoll-Glennon, Dunne, K. Long, Richardson, D. Stephens, Wood.

Rozhodca: Friend – Beck, Holmes