Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Werder Brémy – 1. FSV Mainz 05

0:1

koniec (0:1)

21.04.2021, 20:30 • Wohninvest Weserstadion, Brémy • 30. kolo • Michal Břuchanský cz

Tipsport: 3.22 3.31 2.43

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:40:11)
Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 14:8. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 7:13.
Mohuč navázala na předchozí dobré výsledky a zase se vzdálila sestupovému pásmu. S jedním zápasem k dobru se vyhoupla na třinácté místo, z něhož vystrnadila právě pošesté v řadě poražený Werder. Celek s dvěma Čechy v základní sestavě se ještě bude strachovat. Na baráž má čtyřbodový náskok, přičemž Herthě Berlín zbývá odehrát o dva zápasy více.
Brémám nebyla nic platná vytrvalá územní převaha. Když už se propracovaly k zakončení, tak v drtivé většině případů letěl míč mimo tři tyče. To Mohuč účinně hrozila z rychlých protiútoků. Párkrát sice narazila na výborné zákroky Jiřího Pavlenky, ale díky gólové dorážce Ádama Szalaie z šestnácté minuty přesto slaví zisk tří bodů.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Zmar Werderu při rohových kopech ale trvá až do úplného konce. Před Jiřím Pavlenkou vyboxoval balón Robin Zentner.

90+5

Bell si poradil s nákopem a pak ještě pomohl srazit na roh střelu Eggesteina. Na standardku přišel i Pavlenka, který zůstane i pro opakovaný roh!

90+4

Je pískáno ve prospěch Mohuče. Selke se provinil faulem na útočné polovině. Sedmdesát vteřin před vypršením avizovaného nastavení odkopává Zentner.

90+3

Zahrozilo také na druhé straně! Stefan Bell odhlavičkoval další z mnoha neadresných centrů a připravil tím Schmidovi střelu z voleje, jež skončila metr nad břevnem.

90+2

Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Leonardo Barreiro, přichází Alexander Hack.

90+2

Málem bylo vymalováno! Robert Glatzek si v rychlém kontru vyměnil přihrávky s dalším náhradníkem Burkardtem a ve finále o centimetry přestřelil ze svého pohledu pravou tyč.

90+1

Kromě střídání se ve druhé půli také párkrát ošetřovalo. Proto se nastavuje dalších pět minut.

90

Hosté se nerozpakovali odkopnout míč do zámezí. Po autovém vhazování Werder rozehrává prostřednictvím Jiřího Pavlenky.

88

Hlava skákajícího Theodora Gebre Selassieho jenom prodloužila Schmidův dlouhý míč za koncovou čáru. Moc času na vyrovnání už Werderu nezbývá.

87

Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Karim Onisiwo, přichází Jonathan Burkardt.

87

Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jean-Paul Boëtius, přichází Kevin Stöger.

87

Vzácné okamžiky pro hosty. Muži v bílém kontrolovali míč na útočné polovině a ve finále zahrozili povedeným projektilem Mweneho, jenž skončil těsně vedle Pavlenkovy levé tyče.

86

Na levé straně postupující Rašica zakroutil míč příhodně pro Zentnera, který před nákopem do středu pole už nemohl tak okatě tahat čas.

85

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Kevin Möhwald, přichází Eren Dinkci.

84

Další roh, ze kterého Augustinsson nic nevytěžil. Werder si musel dát pozor na rychlý protiútok, situaci každopádně jistil finský kapitán Moisander.

83

Žlutá karta pro zdržujícího Robina Zentnera v této fázi zápasu rozhodně nepřekvapila.

82

Augustinsson posílal centr na Sargenta, který zády brance přenechal míč Gebre Selassiemu. Odvážná rána z halfvoleje ale prosvištěla vedle brány.

81

Domácím se standardní situace moc nedaří. Odvrácený centr skončil střelou z voleje od čerstvého Schmida, ale Zentner opět zasahovat nemusel.

80

Theodor Gebre Selassie byl u praporku zdvojený, takže musí být vděčný za získaný rohový kop. Mohuč je dlouhé minuty uzamknuta u Zentnerovy brány.

79

Tou obětí nevybíravého zákroku Eggesteina byl Karim Onisiwo, jenž se dlouho sbíral z hrací plochy. Následující vteřiny bude sledovat ze zámezí.

78

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Marco Friedl, přichází Romano Schmid.

78

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Niclas Füllkrug, přichází Davie Selke.

77

Jeden roh vystřídal druhý, ale ani z toho moc radosti a užitku pro Werder nebylo. Sudí pak přešel tvrdý zákrok na jednoho z hostů.

77

Milot Rašica a jeho další centr z levého křídla. Tentokrát z něj je alespoň rohový kop, o který se tradičně postará Ludwig Augustinsson.

76

Osobně nevím, na co Florian Kohfeldt čeká. Čtvrthodinu před koncem za nepříznivého stavu ještě nestřídal, mezi náhradníky přitom má hned několik zajímavých alternativ.

75

Josh Sargent roztáhl hru více doleva, jenže po centru Augustinsson se balon v pokutovém území vůbec neohřál. Další pas od Rašicy skončil v rukavicích Zentnera.

74

Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Dominik Kohr, přichází Danny Latza.

74

Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Ádám Szalai, přichází Robert Glatzel.

72

Sudí přešli poněkud podezřelý souboj ve velkém vápně s Mwenem vhlavní roli. Vedle něj pak skončil srolovaný na trávníku i Szalai, ale ani v tomto případě se hvizd neozval.

71

Niakhaté vhodil míč až do pokutového území, kde se ale dlouho nezdržel. Celá situace se každopádně bude opakovat, hrací předmět je znovu v autu.

70

Až teď se situace na bojišti trochu uklidnila. Oba celky se perou o každý decimetr prostoru ve středu hřiště.

68

Poslední minuty jsou hodně nervózní. Werder touží po vyrovnání, ale pravdou je, že si po změně stran ještě žádnou větší šanci nepřipravil.

67

Situaci po rozehrané standardce ukončila Rašicova nepovedená rána z dálky. Robin Zentner nebude spěchat s odkopem od brány.

66

Na žluté tresty je vyrovnáno 1:1. Jean-Paul Boëtius bez bázně zajel do Eggesteina.

65

Na delší dobu se hra zasekla na hostujícím pravém křídle, kde několikrát vhazoval Brosinski a ve finále také odcentroval. Kohr odnesl nepřesnou střelu křečí do nohy.

64

Nezadržitelně se blíží doba prvních střídání. Ze hry možná půjde právě zažlucený Sargent. Na jeho post mohou naskočit Osako nebo Selke. Nabízí se i Felix Agu.

63

Hektické minuty krotí hlavní sudí premiérovou žlutou kartou. Za tvrdší zákrok na nohy Brosinského pyká Josh Sargent.

61

Brosinského centr jeden z obránců odmítl. Chvíli předtím na druhé straně vyrážel střelu Zentner, jemuž museli pomoct i dobře postavení spoluhráči.

60

Jako blesk z čistého nebe se před Pavlenkou zjevil Karim Onisiwo. Svou třígólovou sbírku z letošní sezóny ale nerozšířil, střelou zprava nechal poněkolikáté vyniknout devětadvacetiletého gólmana.

59

Nakonec se rohové kopy konaly hned dva. Augustinsson si přeběhl na levou stranu, kde rozehrál nakrátko. Vznikla z toho Eggesteinova střela z dvaceti metrů vedle Zentnerovy levé tyče.

58

Ludwig Augustinsson si věřil na přímou střelu, kterou dobře postavená zeď ztečovala na roh. I ten zrealizuje švédský legionář.

57

Tentokráte se bude kopat proti brance Mohuče! Po špatném zpracování Boëtiuse došlo k nedovolenému zákroku na Maximiliana Eggesteina.

56

Vysoký balon letěl do míst, kde šel do souboje Karim Onisiwo. Nedokázal ale získat kýžený roh a hrát se bude od kopaček Jiřího Pavlenky.

55

Theodor Gebre Selassie si pomohl faulem na Mweneho, se kterým se neustále potkává na kraji hřiště. Co Mohuč vymyslí ze standardní situace?

54

Miloš Veljković je s ošetřeným nosem zpátky na trávníku! Pokračuje se v plném počtu na obou stranách.

53

Milot Rašica vystartoval za nákopem ze středu hřiště. Dobře se s ním ale vrátil Mwene, který odkopl balon k brankáři Zentnerovi.

52

Domácí v oslabení neriskují. Už několik desítek vteřin balon cirkuluje v bezpečné vzdálenosti od obou pokutových území.

51

Ošetřování Veljkoviće nějakou dobu zabere. Pro Brémy velká nepříjemnost, protože budou muset přeskládat zadní řady. Možná se bude i střídat.

50

Za nákopem od Augustinssona vyskakoval Veljković , který se nehezky potkal s hlavou Barreira. Domácí hráč zůstává ležet s krvavým zraněním.

49

Ludwig Augustinsson byl nedovoleným způsobem seslán na trávník. Vše se pomalu připravuje k domácí standardní situaci z hloubi pole.

48

Moussa Niakhaté dostal hodně prostoru na centr, jenž si hrudníkem zpracoval Ádám Szalai a pohotovou ranou z otočky napálil břevno. Tady měl Jiří Pavlenka velké štěstí!

47

Karim Onisiwo započal druhou půlku nepřipravenou střelou, která měla malou šanci na úspěch. Ve finále ani netrefila prostor branky.

46

Začal druhý poločas.
Brémy byli častěji na míči, ale jinak to byla vesměs vyrovnaná první půle. S větší spokojeností odchází do šatny Mohuč, které z v šestnácté minutě zajistil z dorážky vedení Szalai. Nebýt výborného zákroku Pavlenky, bylo to v 38. minutě už o dva góly. Šanci Barreira orámovala příležitost Fullkruga a zejména neuznaná trefa Sargenta.

45+3

První poločas skončil.

45

Zajímavý moment těsně před přestávkou! Zentner neudržel míč po chycené hlavičce. Kevin Möhwald mu ho z náruče vykopl a Sargent mohl jednoduše dorážet. Na 1:1 se stav ale nemění, po prohlédnutí videozáznamu bylo rozhodnuto, že Möhwald fauloval.

44

Füllkrug se otočil zády brance a přenechal míč Rašicovi, z jehož tečované cetry resultuje rohový kop.

43

Už několikátá chybička od Gebre Selassieho. Vyžehlil to za něj srbský stoper Miloš Veljković, který srazil centr z levého křídla.

41

Domácí snadno překonali nesměle napadající linii. Posunuli se až na levé křídlo, jenže Füllkrug ani nikdo jiný s příchozím centrem nic nesvedl.

40

Mohuč si malinko zahrávala s ohněm během riskantní kombinace u vlastního vápna. Zentner to vyřešil vysvobozujícím nákopem do území nikoho.

39

Ani bránění rohového kopu domácí zadní řady úplně nezvládly. Musely se spolehnout na nepřesnou mušku Onisiwa, který minul ze svého pohledu levou tyč.

38

Výborný Pavlenka! Leonardo Barreiro střílel po perfektní nabídce od Onisiwa do jeho protipohybu, ale český gólman stihl zareagovat a odrazit se k levé tyči, kde vytěsnil míč na roh.

37

Drtivá většina útoků chodí přes Gebre Selassieho. Ten se nyní vysunul krapet více, ale přihrávku do vápna mu učebnicově přečetl Robin Zentner.

36

Josh Sargent nepřevzal Gebre Selassieho centr. Domácí u míč zůstali, i když s ním nyní kombinují poblíž půlící čáry.

35

Hned po rozehrávce Mohuč balón ztratila. Na vině byl ofsajd zaviněný rakouským fotbalistou Phillippem Mwenem.

34

Karim Onisiwo byl ve středovém kruhu sražen Moisanderem. Domácímu kapitánovi to u rozhodčího neprošlo, byť první žlutá karta nepadla.

33

Hosté ztratili momenum z prvního vstřeleného gólu. V posledních minutách už jsou to znovu hráči v zeleném, kteří mají více ze hry.

32

Pavlenkův dlouhý nákop letěl na Gebre Selassieho. Ten byl v těžké situaci, ale zvládl z ní vytěžit aut.

31

První větší možnost pro Brémy! Moussa Niakhaté se vykašlal na bránění Füllkruga, který dostal takřka ideální pas za obranu. Následná střela se však zastavila mezi nohama Zentnera.

30

Gebre Selassieho v první půlhodině míč příliš neposlouchá. Teď se přes něj opět pakoval do zámezí, což znamená aut pro Mweneho.

29

Mohuč se během kostrbaté kombinace na půlce vyhnala do autu. Augustinsson vhodil zadarmo získaný míč směrem k obráncům.

28

Ludwig Augustinsson tentokrát zvolil centr, ale hostující obranu tím nepřekvapil. Následoval brejk a Onisiwova přízemní střela ze střední vzdálenosti, pro kterou si Pavlenka skočil k levé tyči.

27

Jerry St. Juste pomohl na zem rozběhnutému Augustinssonovi, takže se standardní situace v domácí prospěch bude opakovat. Je to velmi podobná pozice.

27

Milot Rašica si mohl vybrat mezi centrem a přímou střelou z levé části hřiště. Zvítězila druhá varianta, ale míč prosvištěl nad bránou.

26

Něco se třeba stane po faulu na Rašicu. Provinil se Jean-Paul Boëtius, který se až moc důrazně opřel o jeho záda.

25

Po aktivním startu v podání Brém se žádný z týmů nemůže pořádně dostat do hry. Ta je rozmělňována obrovským množství autových vhazování.

24

Držení míče: 58 % – 42 %.

22

Jean-Paul Boëtius pořádně přisvítil na půlce. Vysoký míč si získali hráči Mohuče, kteří přizvali do rozehrávky i brankáře Robina Zentnera.

21

Laciná ztráta domácích fotbalistů. Gebre Selassie dostal nechytatelnou přihrávku na pravý kraj, odkud vhazuje Mwene.

19

Gebre Selassie měl starosti se zkrocením vysokého míče. Přispěchal k němu Mwene, kterého český krajní hráč možná kopl do hrudě, ovšem rozhodčí nic takového nezaregistrovali.

18

Werder jako první doplatil na nefungující střed hřiště. Hosté si už chystají další ofenzivní dobrodružství.

16

Mohuč právě vstřelila branku!
Theodor Gebre Selassie si tak dlouho vybíral adresáta vhazování, až ho poslal ke kopačkám soupeře. Mohuč se pak rychle vykombinovala do zajímavé situace. Onisiwa Pavlenka ještě vychytal, ale míč přitom poslal k ÁDAMU SZALAOVI. Maďarský útočník před prázdnou brankou nezaváhal a zařídil hostům vedení.

15

Oba týmy nechávají otevřený střed hřiště, takže se míč rychle stěhuje od jednoho vápna k druhému. Šance přesto nepřichází.

14

Miloš Veljković na hranici pravidel dohrál Karima Onisiwa, který zrovna vyslal nepřesnou střelu z delší vzdálenosti. Faul dopísknut nebyl.

13

Füllkrugův krátký centr byl odhlavičkoval před vápno. Míč tam šel ideálně proti noze Möhwalda, jehož rána z dálky neprošla.

12

Niclas Füllkrug si neobhodil míč přes Bella. Stoper Mohuče si připsal kriticky důležité zastavení, osmadvacetiletý útočník by jinak upaloval sám na Zentnera.

11

A zase rychle zpátky. Hosté si vybojovali druhý rohový kop, po kterém si Brosinského přízemní pas z levého křídla sebral Pavlenka.

10

Daniel Brosinski žádné vzrušení u Pavlenky nezpůsobil. Werder vyrazil do rychlého protiútoku tři na jednoho, jenž ztroskotal na mizerném zpracování Eggesteina.

9

Poprvé se do ofenzivy vydala také Mohuč. Mwene vytěžil z konfrontace dvou třiadvacítek rohový kop. Gebre Selassie jeho centr tečoval.

8

Marco Friedl tedy zkusil prorazit nákopem ze středu hřiště. Pro Füllkruga se Sargentem to ale bylo dlouhé a míč si vzal Zentner.

7

Domácí zkusili soupeře trochu vylákat z obranného bloku. Zároveň konečně přenesli hru na pravou stranu, ale žádný pořádný účinek to nemělo.

6

Werder se na dlouhou dobu zabydlel na útočné třetině hřiště. Přes nesmírně zahuštěnou obranu se před Zentnera ale nedokáže dostat.

5

Obrana Mohuče centrovaný míč bezpečně odhlavičkovala. Augustinsson bude pokračovat autovým vhazováním z levé strany.

4

Ludwig Augustinsson skončil v pokutovém území v kotrmelcích, když se po něm zezadu sápal Barreiro. Hlavní rozhodčí ale nařizuje pouze rohový kop.

3

Mohuč si neodpustila chybu v přechodové fázi. Domácí šli do otevřenější obrany, ale Niclas Füllkrug byl na levém kraji od balonu odříznut.

2

Zahajovacího výkopu se zhostili domácí, kteří nastupují v zelených, zatímco hosté v bílých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Werder Brémy: Pavlenka – Veljković, N. Moisander (C), Friedl – Gebre Selassie, M. Eggestein, Möhwald, Rašica, Augustinsson – Sargent, Füllkrug.
Náhradníci: Zetterer – Agu, Bargfrede, Dinkci, Erras, Mbom, Osako, Selke, Schmid.

1. FSV Mohuč 05: Zentner – St. Juste, Bell, Niakhaté (C) – Brosinski, Barreiro, Kohr, Boëtius, Mwene – Ádám Szalai, Onisiwo.
Náhradníci: Dahmen – Burkardt, Glatzel, Hack, Latza, Öztunali, Quaison, Stöger.

Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim.
Vzájemné zápasy

19.12.2020 Mohuč – Brémy 0:1
20.06.2020 Mohuč – Brémy 3:1
17.12.2019 Brémy – Mohuč 0:5
30.03.2019 Brémy – Mohuč 3:1
04.11.2018 Mohuč – Brémy 2:1.
1. FSV Mohuč 05

Hostům patří v tabulce „až“ čtrnácté místo s minimálním náskokem na baráž. Když ale vezmeme v potaz jen pět předchozích kol, tak zjistíme že Mohuč má druhou nejlepší formu v celé soutěži. Dokázala totiž porazit Freiburg, Hoffenheim i Kolín a k tomu přidala remízové výsledky s Bielefeldem a Schalke, což jsou paradoxně týmy ze spodní čtyřky. Po odchodu francouzského útočníka Matety co Crystal Palace nemá Mohuč v týmů žádného top střelce. Nejvíce branek mají pouze třígóloví Niakhaté, Quaison, Onisiqo a Stöger. Trenér Christian Heidel má k dispozici vesměs kompletní kádr. Šrámy mají jen mladíci Kilian a Nebel, kteří naskakují jen sporadicky.
Werder Brémy

Domácí tým nedávno postoupil do semifinále národního poháru. V ligové soutěži ale pětkrát za sebou vůbec nebodoval a nebezpečně se přiblížil sestupovému pásmu. Pět kol před koncem je Werder na třináctém místě, kde mu zbývá čtyřbodový náskok na barážovou pozici Herthy Berlín. Sedmnáctý Kolín je vzdálen sedm bodů. Desátého dubna Brémy padly 1:4 s Lipskem a úplně stejně to pro ně dopadlo před pár dny na hřišti Dortmundu. S pěti góly se o pozici nejlepšího střelce dělí Sargent, Fullkrug a Möhwald. Na marodce je obránce Omer Toprak a záložník Leonardo Bittencourt. Kvůli kartám schází také Christian Groß.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu třináctého kola německé Bundesligy. Od dvaceti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Werderem Brémy a Mohučí!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Werder Brémy – 1. FSV Mainz 05

0:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 16. Ádám Szalai

Karty:   63. Sargent (BRM) – 66. Boëtius (MAI), 83. Zentner (MAI)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 14:8. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 7:13.

Werder Brémy: Pavlenka – Veljković, N. Moisander (C), Friedl (78. Schmid) – Gebre Selassie, M. Eggestein, Möhwald (85. Dinkci), Rašica, Augustinsson – Sargent, Füllkrug (78. Selke).
Náhradníci: Zetterer – Agu, Bargfrede, Dinkci, Erras, Mbom, Osako, Selke, Schmid.

1. FSV Mainz 05: Zentner – St. Juste, Bell, Niakhaté (C) – Brosinski, Barreiro (90+2. Hack), Kohr (74. Latza), Boëtius (87. Stöger), Mwene – Ádám Szalai (74. Glatzel), Onisiwo (87. Burkardt).
Náhradníci: Dahmen – Burkardt, Glatzel, Hack, Latza, Öztunali, Quaison, Stöger.

Rozhodca: Fritz – Schaal, Pelgrim