Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

TSG 1899 Hoffenheim – Borussia Mönchengladbach

3:2

koniec (0:2)

21.04.2021, 20:30 • PreZero Arena • 30. kolo • Jiří Polášek (@Pol45Jiri) cz

Tipsport: 2.83 3.7 2.49

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 6:3.
Střely mimo: 13:2.
Rohy: 5:4.
Ofsajdy: 1:3.
Fauly: 9:5. (22:26:20)
Zápas je u konce. Hoffenheim po famózní druhé půli připisuje důležité tři body, které už dost možná budou znamenat záchranu. Domácí otočili zápas za dvacet minut. Dvacet minut druhého poločasu jim stačilo na tři branky. Vypracovali si toho mnohem víc, ovšem další gól už nepadl. Hoffenheim si vítězství zasloužil. Povětšinu zápasu byl lepším týmem. Kadeřábek dvakrát asistoval na gól, ale jedna přihrávka se mu do statistik kvůli lehké teči obránce nezapíše.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Grillitsch se octl úplně volný ve vápně s míčem. Vyslal tvrdou bombu, kterou ale parádně vyrazil brankář Monchengladbachu Sippel.

90+2

Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Andrej Kramarić, přichází Melayro Bogarde.

90+1

Sudí nastavil k tomuto poločasu ještě čtyři minutky.

90

Žlutou kartu dostává Pavel Kadeřábek (TSG 1899 Hoffenheim).

88

Hofmann se provinil na polovině hřiště, kde fauloval soupeře. Domácí získají k dispozici míč. Než útok ale můžeme spíše čekat plýtvání čase m a zdržování hry.

87

Hosté měli k dispozici volný přímý kop. Po centru se ale natáhl Baumann a dokázal míč i přes bolestivý pád odrazit. Nyní trochu kulhá, ale to bude asi v pořádku.

86

Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Stefan Lainer, přichází Ibrahima Traoré.

84

Sessegnon vyslal velmi dobrý centr z levé strany na z druhé vlny dobíhajícího Samassekoua. Tomu ale herní pomůcku ukopl soupeř. od nohy.

83

Nehezky okopávaný byl teď právě Kramarić. Sudí to vůbec nebral v potaz, což hráče v modrých dresech očividně hodně rozčílilo.

82

Kramarić se dostal do dobré příležitosti a vypálil. Jeho rána šla asi o metr mimo branku, jíž střeží brankář Sippel.

81

Kadeřábek dokázal i přes sprintujícího Lazara odcentrovat. Míč zachytil ve vápně Baumgartner, který ho ale napálil jen do doskakujícího obránce Borussie.

80

Velmi riskantně rozehrál teď Baumann, u kterého byl asi na půl metru vzdálený Wolf, ovšem nakonec svůj tým nebezpečí nevystavil.

79

Sessegnon předvedl parádně svoje obranné schopnosti. Wolf se k němu stáhl s míčem a zkoušel na něj různé technické finesy, ale neměl šanci uspět.

78

Hosté kopali rohový kop, který se jim moc nevydařil. Sessegnon Herrmana s míčem vytlačil až za autovou čáru. Následně se sám autu ujal.

76

Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Christoph Kramer, přichází Patrick Herrmann.

75

Hoffenheim zatím útoční, ovšem to se mu moc nedaří. zaznamenal totiž ofsajd a z dalšího útoku míč, mířící úplně mimo branku.

74

Kramer po "odebrání" centru odkulhal za postranní linii a vyžádal si okamžitě pomoc týmového lékaře. Nevypadá to úplně nejlíp a M'Gladbach tak chvíli bude muset hrát v deseti.

72

Ryan Sessegnon odcentroval z pravé strany poté, co se dostal z obležení soupeřů. Centr ale moc povedený nebyl, takže zamířil jen na kopačky protihráčů.

71

Sedmdesát minut je za námi. Druhý poločas patří jednoznačně domácímu týmu. Ten se stále dostává do dalších a dalších možností.

69

Jeden z hráčů Monchengladbachu inkasoval ránu do krku a nyní se za něj drží v obklopení lékařů. Nevypadá to ale, že by v zápase neměl pokračovat.

68

Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Marcus Thuram, přichází Hannes Wolf.
Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Rámí Binsibajní, přichází Denis Zakaria.

67

Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Breel Embolo.

65

Otočka jako z pohádky! Hoffenheim dokázal za 20 minut vstřelit tři branky a je ve vedení. U tohoto góĺu měl opět prsty Kadeřábek, který se vyhnul soupeři u konce hřiště, skoro z vnější brankové čáry odcentroval, milimetrový pas skončil u ANDREJE KRAMARIĆE a ten míč ráznou střelou z první dostal do levé části branky. Asistence: Pavel Kadeřábek.

64

Brankář Baumann již dlouhou chvíli drží míč. Zatím se nemůže rozhodnout, komu nahrát. Zajímavé je, že hráči Monchengladbachu absolutně vůbec nepresují.

63

Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Robert Skov, přichází Sargis Adamjan.

60

Srovnáno! Pavel Kadeřábek po sprintu na pravé stráně poslal fantastický přízemní centr až do vápna. Sice ho tečoval jeden z obránců soupeře, ale míč se dostal k IHLASI BEBOUOVI a ten ho lehce prodloužil do branky. Bez asistence.

58

Sessegnon netradičně na druhé straně, než obvykle hraje. S míčem tam předvedl skvělý driblink a následně odcentroval na přední linie.

57

Posch rozehrál dlouhým centrem dopředu za obranu. Míč ale vykopl Elvedi a zachránil tak svůj tým před samostatným únikem Beboua.

56

Elvedi byl se v hlavičkovém souboji tvrdě střetl hlavou s Baumgartnerem. To nebyl vůbec hezký pohled. Oba hráči okamžitě padli k zemi.

55

Hoffenheim okamžitě po zisku míče zamířil na druhou stranu. Za necelých 10 sekund byl u vápna soupeře, kde ale nevymyslel nic, co by mohlo ohrozit branku.

54

Neuhaus se procpal s míčem až do vápna, kde ale neprošel přes tvrdě semknutou obranu ve složení Richards-Posch.

53

Žlutou kartu dostává Stefan Posch (TSG 1899 Hoffenheim).

51

Hoffenheim opět hraje v obrovském tempu. Monchengladbach mu opět nestíhá a zavání to další brankou domácích. Uvidíme, zda se to modrému týmu podaří.

50

Baumgartner unikal po pravém křídle. Mohl jít až k brance, ale míč ve vápně chtěl ještě prodloužit na nabíhajícího Sessegnona. To byla špatná volba, protože se do přihrávky vložil obránce.

48

Domácí snižují brzy po startu druhé půle! Centrovaný míč jeden z domácích ve vápně hlavičkoval. Ten se dostal k ANDREJI KRAMARIĆOVI, jenž ho z voleje s odrazem o zem poslal k levé tyči Sippelovy branky. Bez asistence.

48

Kramarić si musel poradil v defenzívě, kde si nabíhal na dlouhý centr Thuram, který už by mohl jít sám na branku. To mu ale Chorvat nedovolil.

47

Druhý poločas je již v plném proudu. Výkop měli tentotkrát k dispozici hosté z Monchengladbachu. Ani jeden z týmů nevystřídal, takže se pokračuje ve stejných sestavách.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí. Monchengladbach nebyl rozhodně lepším týmem, přesto si z něj odnáší dvoubrankové vedení. Hra byla zpočátku dost vyrovnaná, po chybě domácích se Borussia prosadila. Paradoxně po inkasované brance to přidalo spíš Hoffenheimu, který byl v obrovském tlaku, soupeři míč skoro nepůjčoval a několikrát vypálil. Jenže neskóroval. Naopak hostům stačilo ke gólu málo, což potvrdili i v poslední minutě poločasu skvělou brankou, o kterou se zasloužil hlavně Pléa, i když zakončoval Lazaro. uvidíme, zda domácí dokážou s výsledkem ve druhé půli ještě něco udělat. Budou to ale mít dost těžké.

45+1

První poločas skončil.

45

Druhá branka hostů přichází v poslední minutě základní hrací doby tohoto poločasu! Pléa ukázal parádní driblink ve vápně, kde si prošel až přes tři hráče, od vnější brankové čáry už pak jen pozemním pasem naservíroval míč VALENTINU LAZAROVI, který uklidil do odkryté svatyně. Asistence: Alassane Pléa.

44

Rohový kop domácího týmu nebyl moc povedený. Míč nacentroval od praporku do vápna Kadeřábek, jenže nenašel nioho ze spolurháčů.

43

Baumann se opět vysunul až ke středovému kruhu a následně poslal dlouhý pas na křídlo. Dlouholetá stálice Hoffenheimu se dlouhých výběhů očividně nebojí.

42

Plea kličkoval podél levé autové čáry. Následně poslal pozemní centr do vápna, ale tam míč v poslední vteřině skluzem z trajektorie vychýlil Posch.

41

Richars se na poslední chvíli dokázal dostat před Thurama, který by mohl zakončovat. Míč mu odkopl za autovou čáru a po vhazování ho navíc znovu vybojoval.

40

Tak tohle nevypadalo vůbec hezky. Sippel byl jedním ze soupeřů skluzem atakován při rozehrávce. Skluz šel sice přes míč, ale s ním se k pažitu potácel i gólman, který tedy dopadl na zem velmi nepěkně.

38

Míč se navíc nyní ještě odrazil od hráče domácích za vnější brankovou čáru, takže se bude odkopávat od branky hostů.

37

Postupný útok hráčů v modrých dresech skončila až centrem Kadeřábka z pravé strany. Centr zachytil Baumgartner, ale než stihl vystřelit, byl mi míč vykopnut.

36

Pavel Kadeřábek na centroval z pravé strany míč k penaltě, kde ho jeden z jeho spoluhráčů našel a hlavičkoval. Trefil se ale pomalu do rukavic brankáře Sippela.

35

Borussia se nyní skoro vůbec nedostává k míči, v podstatě hraje jen domácí mančaft. Ten ael moc nezakončuje a nedaří se mu skórovat.

34

Domáí tým byl za svou útočnou snahu odměněn alespoň rohovým kopem. Ten ale moc dobře neskončil. Rozehrál ho Sessegnon, ale nasměroval ho jen k obraně v bílých dresech.

33

Baumann se hodně vysunul a s míčem hrál asi až takových pět metrů od středového kruhu. Nakonec Hoffenheim míč ztratil, ale to už byl gólman na svém místě.

32

I další kombinace hráčů v modrém dresu nekončí brankou. Tentokrát zase míč branku o velký kus přeletěl. Monchengladbach je v tlaku a neví, jak hrát.

31

Ohromná šance Hoffenheimu! Bebou se dostal do vápna a vyslal na branku velmi dobrou zatočenou střelu Už se zdálo, že by to mohla být branka, ale míč se odrazil od levé tyčky!

28

Domácí kombinovali a rychle se dostali před branku soupeře. Opět ale akci vůbec nezakončili ideálně. Míč odskákal a si tři metry vedle tyčky.

27

Hoffenheim se nezdá býti brankou zaskočen. Stále je na míči, stále kombinuje před brankou a zdá se opticky lepším týmem. Schází ale zakončení.

25

A máme tu první branku! Thuram se skvěle uvolnil na pravé straně, následně oklamal dva dobíhající obránce a přihrál před vápno ALASSANEMU PLÉOVI, ten neváhla se zakončením a s lehkou tečí obránce míč dostal do branky. Asistence: Marcus Thuram.

23

Hoffenheim tedy dostal k dispozici rohový kop. Toho ale moc nevyužil. Skov míč poslal přímo na hlavy soupeřů, kteří míč okamžitě odvrací.

22

Robert Skov dostal chytrý pas před vápno. Okamžitě míč nasměroval na branku. Ten se proletěl k břevnu, ale skvělým zákrokem gól odepřel brankář Sippel.

21

Dvacet minut hry je za námi. Zatím jsme žádnou příležitost, ať už větší, nebo menší neviděli. Že by dnes Hoffenheim připsal třetí bezbrankovou remízu v řadě? Snad ne, je před námi ještě 70 minut...

19

Útočná akce Hoffenheimu neskončila úspěchem. Míč dostal do náručí brankář Sippel a v klidu ho rozehrál od své branky. 'Gladbach tak operuje na útočné polovině.

18

Skov byl adresátem dlouhého pasu do běhu, který Kadeřábek z obranné poloviny vymyslel velmi dobře. Dánský útočník však následně nedokázal přejít přes protihráče a míč ztratil.

17

Ve středu hřiště Baumgartner fauloval svého protihráče, když ho při sprintu postrčil a srazil ho k zemi. Sudí ale tuto skutečnost ignoroval, nebo přehlédl.

16

Domácí fotbalisté vybojovali další vhazování. Z útočné poloviny ale míč dostali v mžiku na tu svou a nyní si přihrávají v rámci své defenzivní linie.

15

Přímý kop hostům vůbec nevyšel. Kopalo se z levé strany před vápnem. Hráč na značce ale míč nenacentroval vůbec dobře, míč přeletěl vápno a Hoffenheim se dokonce dostal do brejku.

14

Hra tedy pokračuje dále. Monchengladbach vhodil míč kousek od vápna zpoza autové čáry. Následně ale byl další z hostů faulován.

13

Thuram sprintoval po pravém křídle a následně nabídl míč do vápna Neuhausovi. Ten po zákroku soupeře spadl. Sudí penaltu neodpískal, ale pravděpodobně pochybil, protože Neuhaus inkasoval šlapáka na kopačku.

12

Sessegnon přihrával Skovovi, který ale úplně zaspal a k míči se ani nerozběhl. Soupeř ho rychle předběhl a míč ukradl.

11

Žlutou kartu dostává Florian Grillitsch (TSG 1899 Hoffenheim). Jeho skluz na protihráče zezadu mohl skončit i zraněním soupeře a sudí ta vytáhl kartonek okamžitě.

10

Kramer nezachytil míč kousek od svého vápna a ten zapadl do autu. Monchengladbach tak velmi jednoduše a zbytečně pustil soupeře blízko své branky.

9

Borussia Monchengladbach předvádí parádní kombinaci na jeden dotek. To je opravdu radost pohledět. Zatím jim ale nevynesla nějakou zajímavou pozici k ohrožení branky.

8

Bývalý hráč Tottenhamu Hotspur Sessegnon opět v problémech před vlastní brankou. Málem totiž pustil Pleu do samostaného úniku.

7

Sessegnon úspěšný na druh straně. Taktéž vybojoval aut a nasměroval svůj tým dopředu. Nevydařený centr na Baumgartnera už ale akci zbrzdil.

6

Borussia se prokombinovávala středem hřiště. Následně se přesunula na pravou stranu, kde však operoval Pavel Kadeřábek a vybojoval autové vhazování.

5

Poprvé se Hoffenheim dostal do útoku. Kadeřábek potáhl míč po levé straně, od rohového praporku pak nacentroval na úroveň penalty. Tam si míč našel Baumgartner, ovšem ten ho nedokázal usměrnit na branku.

4

Hra domácích tedy není vůbec jistá. Ti si s míčem neví rady před svou svatyní a už několikrát ho málem přenechali soupeři ve vápně.

3

Domácí zatím tráví většinu času na míči, ovšem na své polovině, skoro až u branky, kde jsou neustále napadáni soupeřem, který vysunul presing.

2

Úvodní výkop je za námi. Na starost si ho vzal domácí tým. Ten dnes oblékl dresy modré barvy. Monchengladbach nastoupil v bílých trikotech a černých šortkách.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, S. Posch, Richards, R. Sessegnon – Samassékou, Grillitsch – Kramarić – Skov, Bebou, Baumgartner.
Náhradníci: Pentke – Adamjan, Belfodil, Bogarde, Dabbur, Nordtveit, Rutter.

Borussia Mönchengladbach: Sippel – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Lazaro, Kramer, Neuhaus, J. Hofmann – Thuram, Pléa.
Náhradníci: Grün – Embolo, Herrmann, Jantschke, Lang, Traoré, Wendt, H. Wolf, Zakaria.

Rozhodčí: D. Siebert (Německo).
BORUSSIA MONCHENGLADBACH

Monchengladbach zažil katastrofický výpadek formy v dobře rozběhnuté sezóně. Od toho, co vyšlo najevo, že hlavní trenér týmu se přesune do druhé Borussie, té z Dortmundu, klub zažil děsivou sérii devíti zápasů bez výhry. Navíc z těchto devíti zápasů osm prohrál. Nyní už to vypadá, že je klub snad na správné cestě. V lize si drží sedmou pozici se ziskem 43 bodů po dvaceti devíti zápasech. Ještě tak má šanci proklouznout do evropských pohárů, respektive Evropské a Evropské konferenční Ligy. Liga mistrů je vzdálená již na jedenáct bodů, takže s ní to moc dobře nevypadá.

Forma: V – R – V – V – P

Absence:
- T. Musel (zranění kolena)
- Y. Sommer (červená karta)
- L Stindl (zranění svalu)
- J. Villalba (nespecifikované zranění)

Poslední zápasy:
Monchengladbach – Frankfurt 4:0
Hertha – Monchengladbach 2:2
Monchengladbach – Freiburg 2:1
TSG 1899 HOFFENHEIM

Hoffenheimu se zrovna moc nedaří. Z posledních pěti zápasů ani jeden nevyhrál, dvakrát zaznamenal remízu a třikrát soupeři podlehl. Co je ale ještě horší – tým Pavla Kadeřábka vstřelil za těchto pět utkání pouze dvě branky. Katastrofální. Poslední dva zápasy skončil bezgólovou remízou. Proto dnes tým potřebuje zabrat. Zatím je totiž na dvanácté pozici a reálně mu hrozí ještě i sestup. Například Hertha, která je nyní na první sestupové pozici, má zápas k dobru dvacet šest bodů. To je o 6 bodů méně, než Hoffenheim. Kolín nad Rýnem na druhé sestupové pozici má taktéž dvacet šest bodů, ale odehrál už třicet utkání, takže mu v dohrávce Hoffenheim může trochu poodskočit. Jedinou jistotou tak zůstává, že už ho letos nepředběhne Schalke, které je beznadějně poslední a po včerejší prohře s Bielefeldem je už jistým sestupujícím.

Forma: R – R – P – P – P

Absence:
- S. Rudy
- K. Akpoguma (oba nespecifikováno)
- E. Bicakcić (zranění kolena)
- D. Geiger (zranění svalu)
- B. Hubner (zranění kotníku)
- K. Stafylidis (zranění lýtka)


Možná si nezahrají:
- F. Grillitsch (zranění ramena)

Poslední zápasy:
Lipsko – Hoffenheim 0:0
Hoffenheim – Leverkusen 0:0
Augsburg – Hoffenheim 2:1
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

TSG 1899 Hoffenheim – Borussia Mönchengladbach

3:2

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 48. Kramarić, 60. Bebou, 65. Kramarić (Kadeřábek) – 25. Pléa (Thuram), 45. Lazaro (Pléa)

Karty:   11. Grillitsch (HOF), 53. S. Posch (HOF), 90. Kadeřábek (HOF)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 13:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:5.

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, S. Posch, Richards, R. Sessegnon – Samassékou, Grillitsch – Kramarić (90+2. Bogarde) – Skov (63. Adamjan), Bebou, Baumgartner.
Náhradníci: Pentke – Adamjan, Belfodil, Bogarde, Dabbur, Nordtveit, Rutter.

Borussia Mönchengladbach: Sippel – Lainer (86. Traoré), Ginter, Elvedi, Binsibajní (68. Zakaria) – Lazaro, Kramer (76. Herrmann), Neuhaus, J. Hofmann – Thuram (68. H. Wolf), Pléa (67. Embolo).
Náhradníci: Grün – Embolo, Herrmann, Jantschke, Lang, Traoré, Wendt, H. Wolf, Zakaria.

Rozhodca: D. Siebert (Německo)