Menu

Hokej

NHL

Florida Panthers – Dallas Stars

5:4

koniec po predl. (3:2, 1:0, 0:2 - 1:0)

04.05.2021, 01:00 • BB&T Center, Sunrise • David Suchý cz

Tipsport: 2.18 4.04 2.8

Tři hvězdy utkání

Aleksander Barkov (FLA)
1+1
Owen Tippett (FLA) 0+2
Tyler Seguin (DAL) 1+0 (03:46:15)
Kdo se postavil do brankoviště?

Spencer Knight (FLA) 25 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,2%, odchytal 62:50
Anton Chudobin (DAL) 11 zákroků, 4 OG, úspěšnost 73,3%, odchytal 20:45
Jake Oettinger (DAL) 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4%, odchytal 42:05
Československá stopa v utkání

Radko Gudas (FLA) 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 5, čas na ledě 14:47
Radek Faksa (DAL) 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 17:46
Andrej Sekera (DAL) 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 17:17
Florida Panthers nakonec v tomto duelu vítězí poměrem 5:4 po prodloužení. Panteři vstupovali do třetí třetiny při dvoubrankovém vedení, jenomže soupeř během několika vteřin vsítil hned dvě branky a po zbytek třetiny jsme se žádné jiné již nedočkali. O druhém bodu tak muselo rozhodnout prodloužení, ve kterém Florida hrála přesilovou hru, kterou nakonec dokázal přesnou střelou využít Aleksandr Barkov.

Konec zápasu.

62:50

62:50 Aleksander BARKOV - 5:4

62:50

Florida právě vstřelila branku!
Tak přeci jenom domácí využívají přesilovou hru! Po úspěšném vhazování jsme sledovali krátkou kombinaci, která znovu vedla k pravému kruhu, odkud dělovkou pod břevno rozhodl tento duel ALEKSANDER BARKOV.
Asistence: Keith Yandle, MacKenzie Weegar.

62:41

Barkov zakončoval z pravého kruhu a Oettinger měl velké problémy udržet kotouč před brankovou čárou, což se mu nakonec povedlo.

62:21

Vyloučení v týmu Dallas Stars (Joe Pavelski – 2 min., hákování).

62:06

Duclair uháněl od vlastní modré čáry sám na branku, jenomže ani on neuspěl proti Oettingerovi!

61:24

Forsling měl na holi rozhodující branku, forhendovou kličkou nevyzrál na Oettingera!

61:03

Barkov posléze s pukem zavítal do útočného pásma, jenomže oba spoluhráči byla obsazeni. Následovala nahrávka na Duclaira, který byl čistě zastaven.

60:10

Úvodní vhazování prodloužení vyznělo lépe pro domácí celek, jenomže jako první se k puku dostal hostující Robertson, který o něj rychle přišel.

60:01

Začalo prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:00

Minuta do konce této třetiny.

58:20

Vše nám spěje k prodloužení. Ani jeden z celků se snaží neudělat žádnou chybu, i proto sledujeme hodně opatrnou podívanou.

57:08

Hintz se dostal do pásma soupeře moc rychle a jednalo se o další ofsajd Dallasu. Navíc přichází na řadu poslední komerční přestávka tohoto zápasu.

56:08

Za brankou se posléze postaral o vedení akce hostující Sekera, který přeposlal kotouč za branku soupeře. Z otočky posléze zakončoval kolega Gurianov.

55:16

Heiskanen to zkoušel nahozením od modré čáry, trefil však pouze rukavici protihráče. Dallas rychle vystřídal a v útočném pásmu již pracuje s toušem Hintz.

54:02

Stars se usadili kolem domácí branky, kde byl ovšem čistým způsobem zastaven Cogliano. Následovalo vyhození ven z pásma, které ale zachytil Heiskanen.

53:14

Florida Panthers pokračuje v aktivitě, puk je za brankou Oettingera.

53:07

Huberdeau dohrál situaci za brankou soupeře, kde šel hodně důrazně do obránce Klingberga. K zisku kotouče to nakonec nevedlo, Dallas rychle přešel vpřed.

52:14

Robertson to po přejetí modré čáry zkoušel zápěstím od levého kruhu, jenomže mířil pouze do připraveného brankáře Knighta, který vyklepal puk vedle branky.

51:21

Staňte se fanoušky NHL.cz!

51:21

Faksa operoval za brankou soupeře, odkud se mu povedlo podél mantinelu najít kolegu Oleksiaka. Ten se k zakončení nedostal a hra se tak rychle otáčí.

50:00

Do konce tohoto zápasu zbývá už jen poslední desetiminutovka. Výsledek je i nadále nerozhodný, Dallasu se nedaří proniknout před brankáře Knighta.

49:26

Hra je znovu přerušena a následovat bude první komerční přestávka této třetiny.

48:21

K odraženému kotouči se na zadní tyči dostal domácí Marchment, kterému se nepovedlo dorazit puk za dezorientovaného Oettingera.

47:03

Posléze u zadního mantinelu usiloval o kotouč domácí Duclair, který ho nakonec dokázal vybojovat zpět. Na nahrávku u modré čáry navíc číhal Huberdeau.

46:15

Florida najednou začala hrát. Barkov se přes levé křídlo dokázal natlačit do hostující branky, jenomže domácím se nepovedlo dotlačit kotouč za brankáře.

45:24

Posléze do útočného pásma dokázal proskočit hostující Comeau, který ovšem nic moc nevymyslel. Domácí se poté dožadovali dalšího faulu, pokračuje se.

44:06

44:06 Tyler SEGUIN - 4:4

44:06

Dallas právě vstřelil branku!
V krátkém časovém sledu je tu dokonce vyrovnání! Hvězdy pokračovaly v aktivitě a před brankářem číhal TYLER SEGUIN. Tomu se sice nepovedlo ideálně tečovat, přesto se dostal k dorážce, kterou poslal za bezmocného brankáře Knighta.
Asistence: Denis Gurjanov.

43:55

43:55 Joel KIVIRANTA - 4:3

43:55

Dallas právě vstřelil branku!
Rázem je to o jednu branku! Dallas se bleskově dostal do pásma soupeře, kde si na nahrávku sjel k levému kruhu JOEL KIVIRANTA. Ten to zkoušel ke vzdálenější brankové konstrukci a přesnou střelou se mu nakonec povedlo vyzrát na Knigtha.
Asistence: Tanner Kero, Jamie Oleksiak.

43:02

Barkov to posléze zkoušel vzít na sebe, přičemž byl zastaven na hranici nedovoleného zákroku. Sudí nechali pokračovat ve hře, u puku je Florida Panthers.

42:21

Málem se do úniku dostal hostující Robertson, který se již dostával za posledního obránce. Ten ovšem sáhl k čistému zákroku a kotouč mu dokázal vypíchnout.

41:24

Následoval zakázané uvolnění Floridy a hra se tak znovu přestěhovala před domácího brankáře Knighta. Dallasu se nepovedlo uspět a hra se tak rychle otáčí.

40:10

Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se okamžitě dostal do pásma soupeře, kde jsme ovšem sledovali nepřesnou nahrávku.

40:01

Začala třetí třetina.
Máme za sebou také druhou třetinu, která nám pro změnu nabídla jedinou branku, o kterou se už v úvodu postarala Florida. Posléze otěže zápasu převzal Dallas, který byl sice směrem dopředu aktivnější, jenomže k vyloženým šancím to moc nevedlo. Proto byla směrem dopředu nebezpečnější Florida, která tak stále vede o dvě branky a soupeř to bude mít hodně složité.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:09

Vyloučení v týmu Dallas Stars (Jamie Benn – 2 min., vysoká hůl).

39:00

Minuta do konce třetiny.

38:28

Ven ze své branky se posléze vydal také domácí brankář Knight, který vypomohl s rozehrávkou o mantinel, jenž nakonec doputovala na hokejku Klingberga.

37:14

Wennberg zachytil rozehrávku soupeře, z ideální pozice ovšem trefil pouze brankáře.

36:24

Seguin měl napřaženo u levého kruhu a pořádnou dělovkou zaměstnal domácího brankáře. Knight se ovšem dokázal rychle přesunout a kotouč zachytil.

36:02

Na opačné straně jsme sledovali luxusní kombinaci, při které Huberdeau vracel kotouč do tandemu na Tippetta, který z těžké pozice trefil pouze brusli soupeře.

35:27

Dalas se nyní dostal do přečíslení, které nakonec na sebe vzal Cogliano. Jeho rána měla směřovat mezi ruku brankáře, Knightovi se povedlo zakročit.

34:17

Weegar se prohnal po levém křídle, což vedlo k zakončení doprostřed.

34:07

Wennberg nabral rychlost a dostal se mezi hostující obránce. Nakonec se pokoušel o zakončení mezi betony, se kterým si Oettinger poradil.

33:19

Dallasu se tato přesilová hra zrovna moc nedaří. Hosté se nyní sice dostali na druhou stranu, jenomže se jednalo o ofsajd a vhazuje se tak ve středním pásmu.

32:01

Gudas chytře nabízel kotouč před branku, kde ho nesmírně nebezpečně tečoval kolega Marchment, jenomže kotouč poslal kousek vedle branky.

31:29

Vyloučení v týmu Florida Panthers (Aleksander Barkov – 2 min., hákování).

31:14

K volnému kotouči se posléze dostal hostující Seguin, jenomže nepřihrál přesně. Do protiútoku se tak dostával domácí Tippett, který z otočky trefil pouze beton.

30:00

Máme za sebou polovinu řádné hrací doby, která nám zatím nabídla šest branek. Naposledy se prosadila Florida, a sice hned v úvodu druhé třetiny.

29:20

U modré čáry měl hodně prostoru domácí Weegar, kterému se zakončení nepovedlo dle představ a Oettinger tak nemusel zasahovat. Je tu komerční přestávka.

28:02

Posléze se před domácím brankářem pokoušel tečovat nabídku hostující Faksa, který ovšem směřoval puk kousek vedle branky, Knight tak nemusel zasahovat.

27:05

Poprvé do letošního ročníku nastoupil Tyler Seguin. Hostující forvard je dnes hodně aktivní, nicméně body to zatím nepřináší.

26:33

Heiskanen měl u modré čáry poměrně dost prostoru, což okamžitě využil k zakončení směrem na branku. Knight měl čistý výhled a střelu zneškodnil lapačkou.

25:03

Nahrávka měla směřovat na domácího Děnisenka, kterému se ovšem nepovedlo tuto nabídku tečovat a kotouč tak směřoval směrem za hostující branku.

24:04

Práce také pro domácího brankáře Knighta, který raději volný předmět schoval pod vlastní lapačku. Následovat tak bude vhazování u levého kruhu.

23:04

Oettinger si připsal první vážnější zákrok, se kterým si dokázal poradit. Před branku si totiž sjížděl Tippett, který se dostal k velice nebezpečné teči do betonu.

22:13

Nehraje se ani minutu v kuse. Dallasu se ani tentokráte nepovedlo rozehrát podle představ a hra se po dalším zakázaném uvolnění vrací před Oettingera.

21:05

V krátkém časovém sledu jsme pro změnu sledovali ofsajd Dallasu. Znovu se tedy vhazovalo před opačnou modrou čárou, úspěšnější byli domácí hráči.

20:45

Střídání v týmu Dallas Stars: ze hřiště odchází Anton Chudobin, přichází Jake Oettinger.

20:45

20:45 Gustav FORSLING - 4:2

20:45

Florida právě vstřelila branku!
Hned v úvodu se domácí znovu prosazují! Florida se poprvé dostala do útočného pásma, kde se k prudkému projektilu dostal obránce GUSTAV FORSLING. Jeho jedovka nakonec skončila za brankářem Chudobinem, který bude střídat.
Asistence: Grigorij Děnisenko, Aleksander Barkov.

20:10

Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který to ihned zkoušel nahozením na druhou stranu, což znamenalo zakázané uvolnění.

20:01

Začala druhá třetina.
Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec přinesla hned pět branek. Florida se poměrně rychle dostala do dvoubrankového vedení, přičemž soupeř odpověděl v přesilové hře. Panteři si ovšem vzali své vedení o dvě branky zpět, což nakonec nevydrželo do konce třetiny, neboť Stars krátce před koncem snížili na rozdíl jediné branky.

20:00

První třetina skončila.

19:00

Minuta do konce třetiny.

18:28

Pavelski to zkoušel od pravého kruhu, jenomže bez úspěchu. Knight už poměrně dlouho čeká na nějaký vážnější zákrok, který ani tentokráte nepřichází.

17:56

Vyloučení v týmu Dallas Stars (Radek Faksa – 2 min., sekání).

17:16

17:16 Roope Hintz (DAL) - 3:2

17:16

Dallas právě vstřelil branku!
Je tu kontaktní branka! Domácí Weegar se nechal obrat o kotouč a ze záporného úhlu to zkoušel překvapivým nahozením na branku hostující ROOPE HINTZ, kterému se díky odrazu od Knighta povedlo dostat kotouč až do branky.

17:02

Florida Panthers se nyní dostala k menšímu tlaku, při kterém jsme sledovali nahození od modré čáry, které nakonec putovalo pouze vedle branky.

16:13

Robertsonovi se povedlo prodloužit hrací předmět podél mantinelu, jenomže za brankou soupeře včas zakročil Weegar, který rychle rozehrál do křídla.

15:25

Vhazovalo se po pravici hostujícího brankáře Chudobina. Dallas se přesto nedostal ani za červenou čáru, jenomže zodpovědně se vracel obránce Vatanen.

14:13

14:13 MacKenzie WEEGAR - 3:1

14:13

Florida právě vstřelila branku!
Domácí si berou vedení o dvě branky zpět! Florida totiž předvedla rychlý přejezd za modrou čáru, přičemž útočnou akci podpořil také obránce MACKENZIE WEEGAR, který měl v mezikruží hodně prostoru a střelu zápěstím poslal přesně ke vzdálenější konstrukci.
Asistence: Owen Tippett, Grigorij Děnisenko.

14:01

Lindell si nyní sjel až do střelecké pozice, jenomže trefil před brankářem stojícího protihráče. Knight přeci jenom musel zasahovat, střela putovala doprostřed.

13:24

Střely na branku: 9 – 9.

12:04

12:04 Joe PAVELSKI - 2:1

12:04

Dallas právě vstřelil branku!
Hostující celek využívá přesilovou hru! Dallas se totiž dokázal usadit a sledovali jsme kombinaci, po které u bližší tyče převzal nahrávku JOE PAVELSKI, kterému se povedlo zvednout kotouč přesně do vzdálenější šibenice.
Asistence: Roope Hintz, Jason Robertson.

11:21

Vyloučení v týmu Florida Panthers (Jonathan Huberdeau – 2 min., držení).

11:01

Máme za sebou polovinu první třetiny, která nám zatím nabídla dva zásahy. Florida Panthers je stále aktivnější, jenomže k zakončení se moc často nedostává.

10:00

K dorážce se před malým momentem dostal domácí Lomberg, jehož pokus nakonec skončila na horní síti. Chudobin měl v tomto případě velké štěstí.

09:02

Posléze se zajímavé pozice dorážel hostující Pavelski, který to měl na bekhend. Jeho zakončení směřovalo doprostřed a Knight si tak dokázal poradit.

08:03

Zatím sledujeme celou řadu přerušení. Florida Panthers se v krátkém časovém sledu znovu prezentovala ofsajdem, znovu se vhazuje ve středním pásmu.

07:01

Florida Panthers se prodírala zpět do útočného pásma, jenomže se jednalo o ofsajd a následuje tak první komerční přestávka zápasu.

06:10

Za obranu soupeře se posléze dostával Hintz, který si to navedl do forhendového zakončení, jenomže na brankáře Knighta si nakonec nevěděl rady.

05:15

Dallasu se povedlo zabojovat ve svém pásmu, kde se k volnému touši dostal obránce Oleksiak, kterému se ho povedlo odehrát za branku Knighta.

04:07

Následně se do vyložené šance natlačil také domácí obránce Yandle, který se postaral o dorážku z velké blízkosti, kterou ovšem poslal pouze vedle branky.

03:36

Vyloučení v týmu Florida Panthers (Radko Gudas – 5 min., bitka).
Vyloučení v týmu Dallas Stars (Blake Comeau – 2 min., vyprovokování bitky).

03:12

Vypadalo to na vyloučení hostujícího Benna, které se poměrně překvapivě nakonec nekoná. Hostující útočník ovšem zasáhl protihráče holí do obličeje.

02:42

02:42 Nikita GUSEV - 2:0

02:42

Florida právě vstřelila branku!
Domácí jdou do vedení o dvě branky! Florida Panthers se nastěhovala před branku soupeře, kde si jako první odražený kotouč našel NIKITA GUSEV, který si ho potáhl do zakončení a poté přízemním pokusem zamířil do prázdné branky.
Asistence: Brandon Montour.

02:05

Vhazovalo se po levici domácího brankáře Knighta. Hvězdy uspěly a posléze jsme sledovali nepřesnou nahrávku, kterou dokázal přečíst domácí Wennberg.

01:53

01:53 Jonathan HUBERDEAU - 1:0

01:53

Florida právě vstřelila branku!
Domácí celek se dostává do vedení! Florida se totiž prodrala do přečíslení, při kterém měl na levém křídle hodně prostoru Tippett, kterému se v tandemu povedlo najít JONATHANA HUBERDEAUDA, jenž po bekhendové kličce zasunul puk za záda Chudobina.
Asistence: Owen Tippett, Keith Yandle.

01:11

Jako první se do vyložené šance dostal hostující Kiviranta, který unikl po pravém křídle, jenomže své zakončení poslal pouze do tyče.

00:10

Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal do svého obranného pásma, odkud rozehrával Forsling.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Florida Panthers: Driedger – Weegar, Forsling, Montour, Nutivaara, Gudas, Yandle – Duclair, Barkov, Děnisenko – Tippett, Wennberg, Huberdeau – Heponiemi, Marchment, Vatrano – N. Gusev, Acciari, Lomberg.

Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – Heiskanen, Oleksiak, J. Klingberg, Sekera, Vatanen, Lindell – Pavelski, Hintz, Robertson – Gurjanov, Ja. Benn, Comeau – Faksa, Cogliano, Kiviranta – Dickinson, Kero..
Florida Panthers:
Panteři odehráli 53 zápasů a se ziskem 73 bodů jim v tabulce Centrální divize patří třetí příčka. Stále bojují klidně i o divizní triumf, na vedoucí Carolinu totiž ztrácejí jen dva body. Cats drží sérii tří vítězství v řadě. Nejprve vyhráli 7:4 v Nashvillu, poté 4:3 v prodloužení a 5:4 na ledě Chicaga. Florida se musí ve zbytku sezóny obejít bez klíčového obránce Aarona Ekblada, který má zlomenou nohu. Na listině zraněných figurují také útočníci Mason Marchment a Carter Verhaeghe.

Nejproduktivnější hráči:
Jonathan Huberdeau – 58b (18+40)
Aleksander Barkov – 54b (25+29)
Carter Verhaeghe – 35b (17+18)

Brankáři:
Sergej Bobrovskij – 30 zápasů, průměr 2,97, úspěšnost 90,4 %, 0 nul
Chris Driedger – 22 zápasů, průměr 2,17, úspěšnost 92,3 %, 2 nuly
Spencer Knight – 3 zápasy, průměr 1,67, úspěšnost 94,3 %, 0 nul
Dallas Stars:
Dallas odehrál 51 zápasů a získal 55 bodů, což v tabulce Centrální divize stačí na páté místo. Vážně tak hrozí, že si loňští finalisté Stanley Cupu v letošním ročníku ani nezahrají play-off. Na čtvrtý Nashville Stars aktuálně ztrácejí tři body, navíc prohráli poslední tři duely. Naposledy padli v důležitém vzájemném měření sil na ledě Predátorů 0:1 v prodloužení. Hvězdám sezónu zkomplikovala marodka klíčových hráčů. Dlouhodobě mimo jsou brankář Ben Bishop a útočníci Tyler Seguin s Alexandrem Radulovem.

Nejproduktivnější hráči:
Joe Pavelski – 44b (21+23)
Jason Robertson – 40b (15+25)
Roope Hintz – 38b (14+24)

Brankáři:
Anton Chudobin – 29 zápasů, průměr 2,39, úspěšnost 91,0 %, 3 nuly
Jake Oettinger – 26 zápasů, průměr 2,25, úspěšnost 91,6 %, 1 nula

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítám tu všechny milovníky dobrého hokeje. NHL pokračuje také v noci z pondělka na úterý! Já Vás provedu soubojem mezi Floridou Panthers a Dallasem Stars. Zatímco domácí bojují o nejvyšší příčky tabulky Centrální divize, texaský celek se zatím marně pokouší o stíhací jízdu na čtvrtou pozici, která zaručuje postup do play-off.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Florida Panthers – Dallas Stars

5:4

koniec po predl. (3:2, 1:0, 0:2 - 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 2. Huberdeau (Tippett, Yandle), 3. N. Gusev (Montour), 15. Weegar (Tippett, Děnisenko), 21. Forsling (Děnisenko, Barkov), 63. Barkov (Yandle, Weegar) – 13. Pavelski (Hintz, Robertson), 18. Hintz, 44. Kiviranta (Kero, Oleksiak), 45. Seguin (Gurianov)

Florida Panthers: Driedger (Desrosiers) – Weegar, Forsling, Montour, Nutivaara, Gudas, Yandle (A) – Duclair, Barkov (C), Děnisenko – Tippett, Wennberg, Huberdeau (A) – Heponiemi, Marchment, Vatrano – N. Gusev, Acciari, Lomberg.

Dallas Stars: Chudobin (21. Oettinger) – Heiskanen, Oleksiak, J. Klingberg (A), Sekera, Vatanen, Lindell – Pavelski, Hintz, Robertson – Gurianov, Seguin, Ja. Benn (C) – Comeau (A), Faksa, Cogliano – Kiviranta, Gardner, Kero.

Rozhodca: Chmielewski, O'Rourke – Murray, Tobias

Diváci: 4702

Priebeh zápasu
1. tretina
01:53 FLA 1:0 Huberdeau (Tippett, Yandle)
02:42 FLA 2:0 N. Gusev (Montour)
03:36 FLA 5 Gudas, údery
DAL 2 Comeau
11:21 FLA 2 Huberdeau, držanie
12:04 DAL 2:1 Pavelski (Hintz, Robertson)
14:13 FLA 3:1 Weegar (Tippett, Děnisenko)
17:16 DAL 3:2 Hintz
17:56 DAL 2 Faksa, sekanie
Po 1. tretine
2. tretina
20:45 FLA 4:2 Forsling (Děnisenko, Barkov)
20:45 DAL -Chudobin +Oettinger (Striedanie)
31:29 FLA 2 Barkov, hákovanie
39:09 DAL 2 Ja. Benn, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Po 2.tretine
3. tretina
43:55 DAL 4:3 Kiviranta (Kero, Oleksiak)
44:06 DAL 4:4 Seguin (Gurianov)
Po 3.tretine
Predĺženie
62:21 DAL 2 Pavelski, hákovanie
62:50 FLA 5:4 Barkov (Yandle, Weegar)
koniec po predl.