Menu

Hokej

NHL

Minnesota Wild – Vegas Golden Knights

6:5

koniec (2:3, 1:2, 3:0)

04.05.2021, 02:10 • Xcel Energy Center, St. Paul • Milan Huppert cz

Tipsport: 2.63 4.12 2.26

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:02:54)
Statistické okénko

Střely na bránu: 32 – 32 | Přesilová hra: 1/2 – 1/3 | Trestné minuty: 10 – 8

Kdo se postavil do brankoviště?

Cam Talbot (MNS) – 27 zákroků, 5 OG, úspěšnost 84,4%, odchytal 59:41
Robin Lehner (VEG) – 26 zákroků, 6 OG, úspěšnost 81,3%, odchytal 59:01

Česká a slovenská stopa v utkání

Bez české a slovenské účasti

Tři hvězdy utkání

1. Jonas Brodin (MNS) – 1+1
2. Kirill Kaprizov (MNS) – 1+1
3. Nick Bonino (MNS) – 2+1

Dnešnímu utkání přihlíželo 3 000 diváků.
Minnesota ve třetí třetině utkání proti Vegas předvedla parádní obrat, po vítězství 6:5 zůstává v boji o prvenství Západní divize.

Domácí hokejisté nastupovali do třetí třetiny s mankem dvou branek. Na kontakt Wild dostal v úvodu závěrečné desetiminutovky Kevin Fiala, čímž zadělal na drama. O osudu střetnutí rozhodlo šestadvacet sekund v 59. minutě. Nejprve vyrovnal dorážející Kirill Kaprizov, načež opařenou defenzivu Golden Knights pokořil i Jonas Brodin. Hosté ještě v závěrečné minutě zkusili hru bez gólmana, ani tak však ze zdánlivě vyhraného zápasu nezískali jediný bod.

Svěřenci kouče Evasona zvítězili podruhé v řadě a ze třetího místa se přiblížili vedoucímu Vegas na rozdíl čtyř bodů. Druhé je Colorado, to za lídrem zaostává o body dva.

Konec zápasu.

59:33

Z pravého kruhu střílel Mattias Janmark. Křižný projektil si Cam Talbot pohlídal a pravým betonem odkopl černou gumu do bezpečí, do rohu kluziště.

59:12

Není na co čekat. Chandler Stephenson nahodil kotouč do útočného pásma a Robin Lehner upaluje na střídačku. Hosté hrají v šesti hráčích v poli.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:54

58:54 Jonas BRODIN - 6:5

58:54

Minnesota právě vstřelila branku!
Pohádka Minnesoty pokračuje! Domácí znovu obsadili útočné pásmo. Akci završil nahozením obránce JONAS BRODIN. Lehner přes Greenwaye neviděl vůbec nic, puk spatřil až za brankovou čárou. Asistence: Marcus Foligno a Jordan Greenway.

58:28

58:28 Kirill KAPRIZOV - 5:5

58:28

Minnesota právě vstřelila branku!
KRILL KAPRIZOV slaví a hráči v zeleném společně s ochozy s ním! Ruský útočník si našel puk po vyražené střele Fialy a forhendem prostřelil marně se natahujícího Lehnera. Asistence: Kevin Fiala.

57:33

Blízko vyrovnání měl Victor Rask. Stahovakčou vyřadil ze hry Martineze, načež vypálil do levého ramene Lehnera. Dorážející Nick Bonino mířil nepřesně.

57:14

Dobrou práci odvedl v útočné třetině Peyton Krebs. Navázal na sebe dva konkurenty, aby vzápětí zapojil do hry Janmarka. Pokus zápěstím těsně minul prostoru pravé tyčky.

56:43

Hvizd čárového rozhodčího zastavil rozjetého Kevina Fialu. Tomu zabránil v rozvíjení akce Nico Sturm, spoluhráče vystavil ofsajdu.

56:30

Domácí v plném počtu. Po návratu Colea zaútočil ruský forvard Kirill Kaprizov, skrze dvojici obránců ovšem neprojel až před bránu.

55:57

Cam Talbot drží naděje Minnesoty na body. Přdvedl výborný přesun od pravé k levé tyči, aby pravým betonem zamezil druhému gólu v utkání Martineze.

55:20

Svěřenci kouče DeBoera získali zpět pozici v útočné třetině. Jonathan Marchessault vybídl ke skórování Marka Stonea, dělový projektil z pravého kruhu proletěl o kousek nad břevnem.

54:45

Hokejisté v bílých dresech v útočné třetině dlouho nepobyli. Alec Martinez měl velké problémy při zpracování, před Fialou raději vyjel ven z útočného pásma.

54:29

Komplikace pro domácí, kteří budou čelit přesilové hře soupeře. Obránce Ian Cole vyhodil puk mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla, dostal tak menší trest za zdržování hry.

53:59

Zajímavě zkoušel uspět Kevin Fiala. Puk si nahodil po pravé straně a Whiteclouda chtěl objet z druhé strany, avšak bek soka za záda nepustil.

53:27

Pár vteřin podržel Nicolas Hague, aby vzápětí zapojil do hry Reillyho Smithe, tomu klička proti Soucymu vůbec nevyšla podle představ.

52:59

S rozehrávkou vypomohl spoluhráčům gólman Cam Talbot. Zachoval chladnou hlavu a podél Stonea nahrál přímo na hůl Suterovi.

52:26

Vyrovnání Jordan Greenway zatím nedosáhl. Krátce před zakončením ztratil stabilitu, v pádu vypálil slabě pouze do brusle bránícího Martineze.

51:49

Jonathan Marchessault vypíchl přihrávku Sturma a sám vystartoval do protiútoku. Přes posledního obránce Spurgeona vypálil švihem těsně vedle pravé tyčky.

51:25

Tlak Wild pokračuje. Elitní lajna získala pevné postavení v útočném pásmu, pohlednou kombinaci završil Carson Soucy střelou těsně nad.

50:49

50:49 Kevin FIALA - 4:5

50:49

Minnesota právě vstřelila branku!
Zápas dramatizuje KEVIN FIALA! V obrovské příležitosti nejprve trefil levý beton Lehnera, ale vzápětí dostal možnost dorážky z bekhendu, v tomto případě již nezaváhal a poslal touš do brány i přes beka Martineze. Asistence: Nick Bonino a Victor Rask.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Hokejisté Vegas udržují vedení o dva góly, na Minnesotu čeká v boji o body těžký úkol.

49:40

Janmarkově pasu se postavil do cesty Zach Parise. Zpracování zvládl za jedničku, Nicolas Roy za zády amerického útočníka čekal na chybu soka marně.

49:12

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:12

Nyní už Robin Lehne musel do akce. Z levé strany jej prověřil Jonas Brodin, pokus krajana hostující gólman zpacifikoval nadvakrát.

48:47

Velkou rychlost nabral středem Joel Eriksson Ek. pronikl až do útočné třetiny, v níž pobyl jen pár vteřin, než jej čistým hitem atakoval McNabb.

48:30

Zlatí Rytíři měli blízko šestému zásahu. Peyton Krebs nahrál do levého kruhu Mattiasi Janmarkovi, jenž ztroskotal na pravém betonu brankáře.

47:49

Nick Bjugstad udělal pěknou kličku Pietrangelovi, jenže při ní podklouzl. Toho okamžitě využil Alec Martinez, touš poslal do středního pásma.

47:20

Člen čtvrté útočné formace William Carrier ustál střet s Fialou. Pokračoval v jízdě po levém mantinelu, tu zastavil až poslední bránící Matt Dumba.

46:57

Jonas Brodin mohl střílet, ale ještě hledal mezi kruhy Victora Raska. Našel, švédský útočník následně vypálil z voleje velmi nepřesně.

46:23

Právě Stephenson rozjel rychlý brejk Vegas. Navázal na sebe dva hráče, čímž vytvořil více volného prostoru pro Stonea. jehož Talbot vychytal vyrážečkou.

45:15

Dlouho v něm ovšem hokejisté Wild nepobyli. Dobrou práci odvedl Chandler Stephenson, který zakřižoval Hagueho a nahrávku na Bonina zastavil.

45:00

Ryan Suter si dal hodně záležet při rozehrávce. Do hry zapojil parťáka z obrany a kapitána v jedné osobě Jareda Spurgeona, ten přesunul hru do útočného pásma.

44:33

V rohu kluziště podržel cenné vteřiny navíc Mattias Janmark. Po ztrátě puku pak Carson Soucy zazmatkoval a způsobil zakázané uvolnění.

44:16

Na druhou stranu otočil hru Reilly Smith. V obležení dvou soupeřů nabil na modrou Sheu Theodoreovi, jenž vypálil přímo do výstroje Talbota.

43:58

Odvážný útok podnikl obránce Matt Dumba. Vydal se sám proti čtyřem protihráčům, mezi nimiž sice projel, ale už bez puku na holi.

43:17

Čitelnou zadovku Jonathana Marchessaulta zastavil Mats Zuccarello. Nor hledal napříč pásmem Foligna, Peyton Krebs zvedl puk na domácí střídačku.

42:44

S nahozeným pukem Pietrangela od modré čáry neměl Cam Talbot žádné problémy. Kotouč chytil a nepustil, vhazování proběhne po jeho levici.

42:20

V postavení mimo hru se nechal nachytat Chandler Stephenson. Neměl dobrý přehled o spoluhráčích, Carrier se pozdě vracel z útočného pásma.

41:33

Pravou stranou zavezl puk do útočné třetiny Nick Bonino. Mezi kruhy hledal Joela Erikssona Eka, tomu v klíčový moment zablokoval hokejku Kolesar.

41:12

Kapitán Golden Knights Mark Stone rukavicí poslal kotouč do střední třetiny. Následně chtěl odpískání hry vysokou holí v podání Sturma. Neúspěšně.

40:53

Alex Pietrangelo vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. To chtěl zrušit Nicolas Roy, ale v rychlostním souboji prohrál s Greenwayem.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Lze očekávat, že domácí ještě zabojují alespoň o bod. Hosté nejspíše více zatáhnou hru a budou hlavně bránit vedení.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 4:09.
Prostřední dějství přineslo další tři góly, přičemž o jeden více vstřelili hosté, ti tak půjdou do závěrečné dvacetiminutovky s dvoubrankovým vedením v zádech. Na rozdíl dvou gólů upravil kapitán Mark Stone, na jeho zásah ovšem dokázal odpovědět v přesilovce pěti proti třem Nick Bonino. Jenže poslední slovo měli v rámci druhé třetiny hokejisté Golden Knights, pěknou kombinaci zakončil střelou do prázdné brány Jonathan Marchessault.
Střely na bránu po 2. třetině: 23 – 21

40:00

Druhá třetina skončila.

39:39

Marcus Foligno mohl odčinit dvouminutový trest vstřeleným gólem. Počkal si za obranou na nahrávku, únik řešil forhendovou kličkou. Lehner koncem betonu vyrazil touš před sebe. Nejrychleji k němu dojel Pietrangelo, který jej odpálil do rohu kluziště.

39:11

Dvougólový Nick Bonino vysunul forčekink a zavařil tak Zachu Whitecloudovi. Ten nakonec v poslední chvíli propasíroval kotouč alespoň do středního pásma.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:45

Lehner tentokráte v roli rozehrávajícího hráče. Za bránou zastavil vyhození Nica Sturma, načež u pravého mantinelu přihrál nepokrytému Theodoreovi.

38:26

I pod tlakem zvládl Jordan Greenway vystřelit. Robin Lehner si prostor u pravé tyčky pohlídal, puk přikryl lapačkou u pravého betonu.

37:16

Po přerušení hry došlo k další šarvátce. Rozhodčí se shodli na jediném vyloučení, za katr poslali domácího útočníka Marcuse Foligna. Hosté si tak zahrají druhou přesilovku.

37:02

Od pravého mantinelu prověřil pozornost Cama Talbota útočník William Carrier. Na kanadského gólmana nevyzrál, puk mu namířil jenom do výstroje.

36:04

36:04 Jonathan MARCHESSAULT - 3:5

36:04

Golden Knights právě vstřelili branku!
Zlatí Rytíři si berou zpět náskok o dvě branky. Karlssonovu nahrávku z pravé strany zpracoval Martinez. Americký zadák nezazmatkoval a pasem pod sebe ještě vylepšil palebnou pozici pro JONATHANA MARCHESSAULTA, jemuž nedělalo žádný problém umístit kotouč do odkryté části klece. Asistence: Alec Martinez a William Karlsson.

35:46

Jonas Brodin za bránou udržel na uzdě Janmarka. Soka povolenou dobu přidržel u mantinelu, načež po mantinelu našel úplně volného Soucyho.

35:04

Přerušení hry způsobil Cam Talbot, jenž si poradil s nahozeným kotoučem v podání Mattiase Janmarka. Před dojíždějícím Stephensonem touš raději udržel.

34:30

Právě Martinez nastartoval do brejku Marka Stonea. Hostující kapitána vyzval k souboji jeden na jednoho Spurgeona, kličkou po pravé ruce neuspěl.

34:11

Zápas ve druhé třetině probíhá rychlým tempem. Situaci dva na dva řešil Jordan Greenway nahrávkou, kterou vystihl svým dlouhým náčiním Alec Martinez.

33:20

Švédský útočník nabil na modrou Ryanu Suterovi, ten se nenechal pobízet dvakrát. Tvrdou střelu poslal o kus vedle pravé tyče.

33:09

Hokejisté Minnesoty jsou v posledních minutách výrazně aktivnějším týmem. Útočné pásmo obsadila kompletní třetí formace. za brankou operuje s kotoučem Rask.

32:46

Vyrovnat toužil Nick Bjugstad. Projel mezi dvojicí zadáků, jenže ve finále akce mu kotouč přeskočil přes čepel hole, Robin Lehner mohl zůstat ledově klidným.

32:08

Muži v pruhovaném přerušili hru z důvodu potyčky. Vytvořili se tři dvojičky, které rozhodčí dokázali rychle oddělit od sebe. Reilly Smith dostal dva dvouminutové tresty za sekání a hrubost, za hosty inkasovali menší trest Matt Dumba za hrubost a Ryan Hartman za krosček. Po vykrácení pokračuje hra v plném počtu na obou stranách.

31:43

Forčekujícího MattiaseJanmarka zastavil hvizd čárového rozhodčího. Hostující forvard totiž napadal v době, kdy byl signalizován ofsajd.

31:07

Za nahozením Krebse po mantinelu nejel žádný z jeho spoluhráčů. Všichni zvolili cestu na střídačku, kam je vzápětí následoval i dnešní debutant.

30:32

Hosté v plném počtu. Alex Pietrangelo po návratu na ledovou plochu sprintoval do obranné třetiny a byl to právě on, do čistým hitem poslal na mantinel Foligna a získal puk.

30:10

Utkání se přehouplo do druhé poloviny. Zach Whitecloud vystihl nahrávku Fialy mezi kruhy, středem poslal touš za bránu domácího mužstva.

29:30

Pochopitelně pokračuje klasická přesilová hra Minnesoty. Bleskově se pokusil vyrovnat Victor Rask, bekhendem puk poslal o kousek vedle pravé tyčky.

28:44

28:44 Nick BONINO - 3:4

28:44

Minnesota právě vstřelila branku!
Nikdo není v oslabení lepší než Vegas, ve třech se ale svěřenci kouče DeBoera neubránili! Z vrcholku pravého kruhu vypálil Spurgeon, kotouč se odrazil do sítě od zad NICKA BONINA. Asistence: Jared Spurgeon a Kirill Kaprizov.

28:21

Velká komplikace pro Vegas, hosté jdou do tří! Alex Pietrangelo si nedal pozor na svou hokejku, kterou trefil do obličeje před brankou stojícího Fialu.

28:15

Kličkovaná Reillyho Smithe neměla dlouhého trvání. Poslední obránce Carson Soucy vystihl správný moment pro zakročení, sokovi šikovně vypíchl puk.

27:44

Domácí mají možnost odpovědět při premiérové početní převaze. Na trestnou lavici odjel Brayden McNabb, jenž krosčekem poslal k ledu Kaprizova.

26:48

26:48 Mark STONE - 2:4

26:48

Golden Knights právě vstřelili branku!
Mizernou křižnou rozehrávku kapitána Spurgeona vystihl Stephenson. Zadovkou uvolnil mezi kruhy MARKA STONEA, kapitán Golden Knights skóroval střelou do pravého horního rohu. Asistence: Chandler Stephenson.

26:27

Ofenzivu podpořil Nicolas Hague. Najel před bránu, kan obdržel nahrávku od Cariera, z bezprostřední blízkosti ovšem nenašel mezeru v postoji gólmana.

25:42

S projektilem Pietrangela od modré čáry neměl Cam Talbot větší problémy. Černou gumu zachytil do lapačky a až do přerušení hry ji nepustil.

25:15

Joel Eriksson Ek po mantinelu v obranném pásmu dostal kotouč podél hokejky napadajícího Stephensona k Suterovi, ten dostal hru z vlastní třetiny.

24:38

S nahozením od levého mantinelu Jordan Greenway neuspěl. Robin Lehner si našel místečko, odkud viděl na kotouč a kotouč schoval v lapačce.

24:02

Druhý ofsajd v krátkém časovém sledu, opět na domácí straně. Kaprizov vyslal efektivní, leč neefektní pomalou nahrávku mezi nohama. Bjugstad najel do útočného pásma rychleji než adresát pasu Cole.

23:24

Proti unavené hostující pětici nastoupila čerstvá elitní formace Wild. Vyrovnání nedosáhla, Ryan Suter způsobil zpracováním až za morou čárou postavení mimo hru.

23:05

Pod tlakem hrající obránce Brayden McNabb neváhal a vyhodil touš přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Hra se tak okamžitě vrací před Lehnera.

22:49

Victor Rask měl velké problémy se zpracováním dlouhé přihrávky. Přesto najel do útočného pásma a z velkého úhlu vystřelil do boční sítě.

22:20

Švýcarský útočník Kevin Fiala obelstil dnes debutujícího Peytona Krebse. Ten zabojoval do defenzivy a nakonec soka čistým způsobem obral o hrací předmět.

21:45

Kirill Kaprizov nezazmatkoval a po převzetí puku mezi kruhy ještě udělal kličku do bekhendu. Robin Lehner skvěle zareagoval, touš schoval efektním zákrokem v lapačce.

21:12

Pas Matse Zucarrella napříč pásmem zastavil ještě před modrou čárou Zach Whitecloud. Po přejetí středové čáry vyhodil puk za bránu soupeře a odjel střídat.

20:31

A znovu Stone, jenž číhal na přihrávky za dvojici obránců. Kotouč k němu doletěl, ale kanadský forvard si neporadil se zpracováním.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Po pravém mantinelu zkusil proniknout do šance kapitán Vegas Mark Stone, Ian Cole jej za svá záda nepustil.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:08.
Na góly bohatá první třetina nabídla pět tref do černého, o krok napřed jsou hosté z Vegas. Lépe do utkání vstoupili domácí, skóre střetnutí otevřel ve 4. minutě Joel Eriksson Ek. Hosté ovšem během minuty a půl dokonali obrat zásluhou Shey Theodorea a Aleca Martineze. Do vyrovnané podoby vrátil stav Nick Bonino, avšak na jeho zásah ještě dokázal zareagovat Alex Tuch, jenž prostřelil Talbota mezi lapačkou a tělem.
Střely na bránu po 1. třetině: 12 – 10

20:00

První třetina skončila.

19:52

V závěru úvodního dějství ještě dvojice hokejistů Vegas ujela do přečíslení dvou na jednoho. Shea Theodore vzal zodpovědnost na sebe, zápěstím přestřelil.

19:23

Zajímavou příležitost měl Reilly Smith. Skákající puk těsně před bránou trefil bekhendem, ale poměrně slabě, Talbot dokázal zareagovat lapačkou.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:46

Kanadský zadák Alex Pietrangelo využil clony před bránou Minnesoty ke střele. Cam Talbot neinkasoval, přestože nic neviděl. Kotouč proletěl těsně vedle jeho pravé tyče.

18:18

Kevin Fiala na sebe navázal dva hráče, aby posléze zkusil zadovku na Victora Raska. Švéd přiložil hokejku k ledu příliš pozdě, jeho krajan v bráně soupeře Lehner zasahovat nemusel.

17:31

Defenzivní povinnosti si Jonathan Marchessault splnil na jedničku. Vystál Jordana Greenwaye, jemuž v klíčový moment touš vypíchl.

17:03

Icing vrací hru před Robina Lehnera. Pod tlakem vyhodil Nicolas Hague a forčekující Keegan Kolesar nedokázal stáhnout ztrátu na Sutera.

16:47

Joel Eriksson Ek mohl střílet, ale zvolil bekhendovou přihrávku po mantinelu za bránu na Marcuse Foligna. Tomu dobře myšlený pas nevyšel, před Fialou zakročil Theodore.

16:20

Postavení mimo hru i na druhé straně. Mattias Janmark sice převzal pas od Whiteclouda ještě před modrou, ale rychleji ji přejel bez puku jedoucí spoluhráč Stone.

15:46

Zpoza brány zkusil obtočení a zasunutí k bližší tyči Victor Rask. Robin Lehnerzůstal v pozoru a včas přilepil pravý beton k tyčce.

15:12

Adept na nováčka sezóny Kirill Kaprizov vyslal střílenou přihrávku před bránu. Adresát Ryan Hartman kotouč usměrnil těsně vedle pravé tyčky.

14:44

Akci Wild zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Ryan Suter dobře mysl svou nahrávku, jenže Joel Eriksson Ek ji převzal až za modrou čárou. Ofsajd.

14:12

Nico Sturm na sebe navázal dva hráče, aby posléze hledal mezi kruhy Nicka Bjugstada. Našel jej, střelu k pravé tyčce Lehner bezpečně udržel v lapačce.

13:30

Rychlou odpověď chtěl zaznamenat Kevin Fiala. Švýcarský útočník neprojel až do útočného pásma, na modré čáře mu šikovně vypíchl puk Alec Martinez.

12:20

12:20 Alex TUCH - 2:3

12:20

Golden Knights právě vstřelili branku!
Hokejisté Vegas jsou zase o krok napřed! ALEX TUCH si poradil se zpracováním Krebsovi nahrávky, načež z levé strany vypálil milimetrově přesně mezi tělo a levou ruku gólmana. Asistence: Peyton Krebs a Nicolas Roy.

12:06

Rychle na druhou stranu. Zde Alex Pietrangelo cíleně nahazoval na teč. Pobídky využil Chandler Stephenson, černou gumu usměrnil pouze do boční sítě.

11:44

Těsně, ale přece ještě Ryan Hartman udržel puk v útočném pásmu. Domácí posléze spustili zajímavý kolotoč, Kirill Kaprizov ve finále nedokázal přehodit pravý beton ležícího Lehnera.

11:11

Zakázané uvolnění posouvá hru před domácího gólmana Cama Talbota. Marcus Foligno hledal za obranou Nica Sturma, ten na touš těsně nedosáhl.

10:47

Pod tlakem Alex Pietrangelo obloučkem pouze vyhodil do středního pásma. Černou gumu převzal nikým neatakovaný Carson Soucy, který hrací předmět vrátil do útočné třetiny.

10:09

Byl to pávě Suter, kdo stál u zrodu zajímavého kontu Wild. Po mantinelu zapojil do hry Greenwaye, který po najetí do útočné třetina našel ve střelecké pozici Kaprizova. Projektil z první zachytil Lehner v lapačce.

09:45

Nicolas Hague protečoval nahození Stephensona, proto nemůže být řeč o zakázaném uvolnění. Ryan Suter musel zabrat, dotírajícího Roye udržel na zádech.

09:21

Jonathan Marchessault kličkou po pravé straně dočasně vyřadil ze hry Sutera. Najel do útočného pásma a vyslal žabičku na Janmarka, ten promáchl.

08:30

První třetina rozhodně nenudí. Čtyři góly již padly, a to je úvodní dvacetiminutovka teprve ve své první polovině. Střetnutí slibuje parádní gólové hody.

07:48

07:48 Nick BONINO - 2:2

07:48

Minnesota právě vstřelila branku!
Skóre je opět vyrovnané! Ránu Dumby od modré čáry Lehner vyrazil lapačkou pouze před sebe. V předbrankovém prostoru se nejrychleji zorientoval NICK BONINO, jenž bekhendem poslal touš tam, kam patří. Asistence: Matt Dumba a Jonas Brodin.

07:35

Do brejku ujel jediný úspěšný střelec domácích Joel Eriksson Ek. Chtěl si narazit s Parisem, jenže zpětný pas Američana na Švéda zastavil pozorný Theodore.

07:11

Hosty dva rychle za sebou vstřelený góly pořádně nakopli. Od levého mantinelu zkusil štěstí Reilly Smith, k asistenci úspěšný zásah nepřidal, zatím.

06:50

Okamžitě navýšit vedení chtěl Chandler Stephenson. Zakvedlal s kotoučem a z mezikruží hledal prostor v pravém horním růžku, kam Talbot včas vystrčil vyrážečku.

06:05

06:05 Alec MARTINEZ - 1:2

06:05

Golden Knights právě vstřelili branku!
Přesilovka využita, hosté během necelých dvou minut dokonali obrat! Pas napříč pásmem obdržel zadák ALEC MARTINEZ, který si sjel do pravého kruhu. Dlouho se zakončením neotálel, pozdě přesunujícímu Talbotovi poslal touš k bližší tyči. Asistence: Reilly Smith a William Karlsson.

05:48

Zkušený kanadský gólman se dočkal zákroku po střele Theodorea od modré čáry. Tomu druhý zásah zatím nedopřál, včas doklouzal k pravé tyči a vykopl pravý beton.

05:25

První polovina přesilové hry Zlatým Rytířům vůbec nevyšla. Talbot nemusel zasahovat ani jednou a obránci dvakrát vyhodili kotouč přes všechny čáry.

04:29

Domácí kouč Evason si vzal coach challenge, nelíbilo se mu právě postavení Janmarka, s nímž však bylo vše v pořádku. Místo odvolání gólu inkasovala hráčská lavice Minnesoty dvě minuty za zdržování hry. Trest odpyká Mats Zuccarello.

04:29

04:29 Shea THEODORE - 1:1

04:29

Golden Knights právě vstřelili branku!
To je odpověď! SHEA THEODORE na modré čáře nezazmatkoval a z důvodu více prostoru si sjel blíže bráně. Navíc využil výborně clonícího Janmarka před bránou, bezmocnému Talbotovi pověsil puk do pravé šibenice. Asistence: Mark Stone a Brayden McNabb.

03:36

03:36 Joel Eriksson Ek - 1:0

03:36

Minnesota právě vstřelila branku!
Domácí jsou za aktivní vstup do utkání odměněni rychlým gólem! JOEL ERIKSSON EK převzal přihrávku od Spurgeona ještě ve středním pásmu. Po levém mantinelu ujel osobnímu strážci, načež z kruhu vypálil přesně mezi betony Lehnera! Asistence: Jared Spurgeon.

02:37

Ryan Suter naznačil střelu, aby posléze nahrál na modrou parťákovi z obrany Spurgeonovi, jehož dělovka skončila na mantinelu za bránou.

02:21

Chandler Stephenson nabral velkou rychlost středem. Až do šance ovšem tento útočník Vegas nedojel, stopku mi čistým hitem vystavil Zach Parise.

01:53

Přerušení hry zařídil Kaapo Kähkönen. S lehkým nahozeném Aleca Martineze neměl žádné problémy, puk zachytil mezi betony.

01:22

V obraně zapracoval Alex Pietrangelo, který se postavil do cesty Greenwayovi, tomu čistým způsobem vypíchl touš z pod hole. Následně přesunul hru do střední třetiny.

00:45

Dobrou práci odvedl Marcus Foligno, jenž ujel do útočného pásma po pravém mantinelu. Nahrávkou před bránu hledal Kaprizova, jehož pohlídal Nicolas Hague.

00:10

Zápas mezi Minnesotou a Vegas právě začal! Úvodní buly patřilo domácím hrajícím v zelených dresech. Jako první tak mohou zaútočit Wild.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), Suter (A), Dumba, Brodin, Cole, Soucy – M. Foligno, J. Eriksson Ek, Greenway – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – Bjugstad, V. Rask, Fiala – Bonino, Sturm, Parise (A).

Vegas Golden Knights: Lehner (M.-A. Fleury) – Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague – Mark Stone (C), Stephenson, Janmark – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – N. Roy, Tuch, Kolesar – W. Carrier.

Rozhodčí: Syvret, Sutherland – Knorr, Gawryletz.
Česká a slovenská stopa v utkání

Tomáš Nosek (VEG)
Vegas Golden Knights

Vegas aktuálně vévodí Západní divizi, ovšem jak již bylo zmíněno, mohou ještě klidně skončit třetí. Pokud ovšem tento celek udrží momentální formu, má výborně nakročeno k udržení prvního místa. DeBoerova družina v posledních dvanácti zápasech prohráli jedinkrát, v Arizoně padli 0:3. Stejnému soupeři vrátili porážku hned vzápětí, když ji udolali 3:2 v prodloužení. Týmovou produktivitu vede Mark Stone s 57 body.
Minnesota Wild

Hokejisté Minnesoty mají postup do play-off jistý. Ještě ovšem není jisté, zda skončí v Západní divize první, druzí nebo třetí. Momentálně jsou třetí s odstupem dvou bodů na Colorado a šesti na Vegas. Forma Evasonových svěřenců není vůbec špatná, v předešlých deseti střetnutích našli přemožitele pouze dvakrát, a to v posledních třech utkáních. Naposledy porazili 4:3 po prodloužení St. Louis. Nejproduktivnějším hráčem týmu je nováček Kirill Kaprizov se 43 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Minnesotou a Vegas.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Minnesota Wild – Vegas Golden Knights

6:5

koniec (2:3, 1:2, 3:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 4. J. Eriksson Ek (Spurgeon), 8. Bonino (Dumba, Brodin), 29. Bonino (Spurgeon, Kaprizov), 51. Fiala (Bonino, V. Rask), 59. Kaprizov (Fiala), 59. Brodin (M. Foligno, Greenway) – 5. Theodore (Mark Stone, McNabb), 7. Martinez (R. Smith, W. Karlsson), 13. Tuch (Krebs, N. Roy), 27. Mark Stone (Stephenson), 37. Marchessault (Martinez, W. Karlsson)

Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), Suter (A), Dumba, Brodin, Cole, Soucy – M. Foligno, J. Eriksson Ek, Greenway – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – Bjugstad, V. Rask, Fiala – Bonino, Sturm, Parise (A).

Vegas Golden Knights: Lehner (M.-A. Fleury) – Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague – Mark Stone (C), Stephenson, Janmark – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – N. Roy, Krebs, Tuch – Kolesar, W. Carrier.

Rozhodca: Syvret, Sutherland – Knorr, Gawryletz

Diváci: 3 000

Priebeh zápasu
1. tretina
03:36 MNS 1:0 J. Eriksson Ek (Spurgeon)
04:29 VEG 1:1 Theodore (Mark Stone, McNabb)
04:29 MNS 2 HL odpyká Zuccarello
06:05 VEG 1:2 Martinez (R. Smith, W. Karlsson)
07:48 MNS 2:2 Bonino (Dumba, Brodin)
12:20 VEG 2:3 Tuch (Krebs, N. Roy)
Po 1. tretine
2. tretina
26:48 VEG 2:4 Mark Stone (Stephenson)
27:44 VEG 2 McNabb, krosček
28:21 VEG 2 Pietrangelo, nebezpečná hra vysokou hokejkou
28:44 MNS 3:4 Bonino (Spurgeon, Kaprizov)
32:08 MNS 2 Hartman, krosček
MNS 2 Dumba, hrubosť
VEG 2+2 R. Smith, sekanie+hrubosť
36:04 VEG 3:5 Marchessault (Martinez, W. Karlsson)
37:16 MNS 2 M. Foligno, hrubosť
Po 2.tretine
3. tretina
50:49 MNS 4:5 Fiala (Bonino, V. Rask)
54:29 MNS 2 Cole, zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku
58:28 MNS 5:5 Kaprizov (Fiala)
58:54 MNS 6:5 Brodin (M. Foligno, Greenway)
Koniec