Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

FC Augsburg – Werder Brémy

2:0

koniec (0:0)

15.05.2021, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • 33. kolo • Michal Břuchanský cz

Tipsport: 2.57 3.23 3.07

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:34:52)
Statistiky:
Střely na branku: 7 – 5
Střely mimo: 8 – 11
Držení míče: 38 % – 62 %
Rohové kopy: 5 – 5
Ofsajdy: 2 – 4
Fauly: 12 – 17
Žluté karty: 3 – 3
Červené karty: 1 – 1.
Werder se touto porážkou dostal do ještě větších problémů. Klesl za Bielefeld na barážovou šestnáctou pozici a jeho náskok na předposlední Kolín se smrskl na jediný bod. Kolín bude mít v posledním kole velkou výhodu, neboť bude hrát s beznadějně posledním Schalke. Na Brémy čeká osmý Mönchengladbach, jenž stále hraje o poháry.

Augsburg už může sestupové starosti za hlavu. Před supertěžkým zápasem s Bayernem Mnichov je dvanáctý.
Hororový začátek, ale o to sladší konec. Asi tak by se daly popsat uplynulé dvě hodiny z pohledu Augsburgu, jenž hrál od třinácté minuty bez zbytečně vyloučeného Vargase. Brémy si v přesilovce nic moc nevytvořily a po změně stran šly rovněž do deseti, protože po druhé žluté šel ze hřiště Christian Groß. Tím se obraz hry pochopitelně změnil, domácí mohli znovu myslet na ofenzivu a v 57. minutě už slavili vedoucí trefu Khediry. Nejblíže vyrovnání byl 20 minut před koncem Bittencourt, ovšem proti byla nastřelená tyč. Žádný drtivý nápor Werderu se v závěru nekonal, kvůli Rašicově faulu na Hahna se navíc kopala penalta proti Pavlenkovi a tu zkušeně proměnil Daniel Caligiuri.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Dnešní zmar Werderu krátně podtrhla mizerná Rašicova střela z dlouhé vzdálenosti. Odkop Gikiewicze napíše tečku za tímto duelem.

90+3

Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází André Hahn, přichází Michael Gregoritsch.

90+2

Niklas Moisander a André Hahn uviděli žluté karty za drobnou hádku. To už končí druhá ze tří nastavených minut.

90+1

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Maximilian Eggestein, přichází Patrick Erras.

90

Augsburg právě vstřelil branku!
Je to jasné, Augsburg uvidíme v nejvyšší německé soutěži i v příští sezóně! Potvrzení tomu dala penalta DANIELA CALIGIURIHO, který se neomylně trefil ze svého pohledu k levé tyči. Pavlenka tipl správnou stranu, jenže byl příliš krátký.

89

Oxford svůj přečin napravil tak, že odhlavičkoval Augustinssonův centr mimo pokutové území. Rovněž tím založil protiakci s Rašicovým faulem na Hahna. Sudí neváhá a nařizuje penaltu!

88

Oba hlavní trenéři jsou extrémně nervózní. O něco více se teď bude bát ten domácí, protože se kvůli Oxfordově faulu na Füllkruga připravuje standardní situace.

87

Milot Rašica neměl na ose dobré zpracování Augustinssonovy přihrávky. Do vápna posílal míč z otočky, ale rovněž to nemělo potřebnou kvalitu.

86

Robert Gumny byl ve sprinterském souboji faulován Sargentem. Gikiewicz se chystá nakopávat co nejdále od své vlastní branky.

85

Rafał Gikiewicz pozorně sledoval diagonální nákop ze středu hřiště. Schoval míč do dlaní a překazil tím útočné plány Werderu.

84

Bénes zazdil rychlý brejk do otevřené obrany nekvalitní ranou na Pavlenku. Ten byl způsobem propadnutím v nepřipravené rozehrávce Brém.

83

Jako bonus přišel faul a standardka slovenského záložníka Bénese. Rušno před Jiřím Pavlenkou ale nebylo.

82

Chytře teď bavorský celek kombinuje okolo půlící čáry a šetří tím několik desítek vteřin, kterých už do konce moc nezbývá.

81

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Leonardo Bittencourt, přichází Juja Osako.

FC Augsburg – Werder Brémy

2:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 57. R. Khedira, 90. D. Caligiuri (pen.)

Karty:   45+1. Gikiewicz (AUG), 65. Richter (AUG), 90+2. Hahn (AUG) – 42. Groß (BRM), 90+2. N. Moisander (BRM)   49. Groß (BRM)   13. Vargas (AUG)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 8:11. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:17.

FC Augsburg: Gikiewicz – Gumny, Gouweleeuw (C), Oxford, Iago – Morávek (71. Bénes), R. Khedira – Hahn (90+3. Gregoritsch), Richter (70. D. Caligiuri), Vargas – Niederlechner (75. Finnbogason).
Náhradníci: Koubek – Bénes, D. Caligiuri, Framberger, Finnbogason, Gregoritsch, Pedersen, Strobl, Suchý.

Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Toprak (55. Friedl), N. Moisander (C), Augustinsson – M. Eggestein (90+1. Erras), Groß, Bittencourt (81. Osako) – Sargent, Selke (56. Rašica), Füllkrug.
Náhradníci: Zetterer – Agu, Bargfrede, Erras, Friedl, Mbom, Möhwald, Osako, Rašica.

Rozhodca: Schröder – Neitzel-Petersen, Rohde