Menu

Hokej

Play-off NHL

Boston Bruins – New York Islanders

3:4

koniec po predl. (1:0, 0:3, 2:0 - 0:1) Stav série: 1:1

01.06.2021, 01:40 • TD Garden, Boston • Štvrťfinále • Milan Huppert cz

Tipsport: 1.83 4.15 3.69

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:05:15)
Statistické okénko

Střely na bránu: 42 – 39 | Přesilová hra: 1/2 – 2/3 | Trestné minuty: 10 – 8

Kdo se postavil do brankoviště?

Tuukka Rask (BOS) – 35 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 74:48
Semjon Varlamov (NYI) – 39 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,9%, odchytal 74:48

Česká a slovenská stopa v utkání

David Krejčí (BOS) – 0+0, 0 účast, 7 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 22:57
David Pastrňák (BOS) – 0+1, +1 účast, 4 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 22:55

Tři hvězdy utkání

1. Casey Cizikas (NYI) – 1+0
2. Brad Marchand (BOS) – 0+1
3. Patrice Bergeron (BOS) – 1+0

Dnešnímu utkání přihlíželo 17 400 diváků.
Dramatický druhý čtvrtfinálový zápas mezi Bostonem a New Yorkem Islanders dospěl až do prodloužení, v němž rozhodl o vítězství hostujícího mužstva Casey Cizikas.

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří po první třetině vedli, ale hosté třemi góly ve druhém dějství překlopili misky vah na svou stranu. Medvědi ovšem nesložili zbraně předčasně a ve třetí dvacetiminutovce dvěma góly posunuli hru do prodloužení. Nastavený čas netrval ani patnáct minut, po chybné rozehrávce Lauzona v útočném pásmu proměnil Casey Cizikas únik a postaral se o srovnání série na 1:1 na zápasy.

Série se stěhuje do New Yorku, třetí zápas je na programu v noci ze soboty na neděli.

Konec zápasu.

74:48

74:48 Casey CIZIKAS - 3:4

74:48

Islanders právě vstřelili branku!
Je rozhodnuto, vítězství berou hosté! Lauzon poslal nahrávku do brusle spoluhráče, jež vyslala do úniku CASEYHO CIZIKASE. Člen čtvrté útočné formace zachoval při zakončení chladnou hlavu, proti střele zápěstím do šibenice neměl Rask nárok. Bez asistence.

74:16

Hosté delší střídání zvládli, po vyhraném buly Cizikase a vyhození Martina odjela celá pětka na střídačku. Za vlastní brankou hraje Carlo.

74:02

Domácí mají v posledních minutách herně navrch. Scott Mayfield pod tlakem sáhl k řešení na jistotu, vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

73:44

Matt Grzelcyk si vyměnil kotouč s McAvoyem a vypálil forhendem. Ruský gólman ve službách Islanders kotouč pouze vyrazil, načež skvělým způsobem zpacifikoval i dorážku Halla.

73:17

Za brankou soupeře operoval s kotoučem na holi Sean Kuraly. Mezi kruhy viděl Charlieho Coylea, jenž slabě posunul kotouč mezi betony Varlamova.

72:40

Smůla pro Patrice Bergerona, jemuž se rýsovala gólovka, jenže ho zradilo zpracování. Kotouč nechal za sebou, následně střílel již ve velkém záklonu a z úhlu.

72:11

Adam Pelech stihl rozehrát ještě před inkasováním hitu od Brada Marchanda. Našel Clutterbacka, jenž pouze prodloužil puk do středního pásma.

71:54

Více volného prostoru Taylor Hall využil k přihrávce na Jakea DeBruska. Ten střílel z pravého kruhu zápěstím, Varlamov včas vytasil lapačku.

71:23

Velmi dobře zareagoval Brandon Carlo na rozjetého Eberleho. Zachytil pohyb konkurenta a čistým způsobem jej u mantinelu zastavil.

70:37

Mike Reilly naznačil střelu, avšak ve finále volil přihrávku vedle sebe na Wagnera. Štiplavý projektil ze zápěstí zastavil Palmieri.

70:18

Dobrou práci odvedl David Pastrňák, jenž po pravé straně dovedl kotouč do středního pásma. Následně nahodil za bránu a odjel vystřídat.

69:35

Na teč cíleně nahazoval Ryan Pulock. Adresátem byl Travis Zajac, který zvedl černou gumu příliš vysoko, prosvištěla nad břevnem.

69:19

Tlak Islanders přetrvává. Do přehuštěného prostoru střílel Mathew Barzal a Rask měl štěstí, že ho puk trefil do výstroje.

68:55

Útočnou třetinu navštívil Cal Clutterbuck. Počáteční úmysl obtočit bránu si rozmyslel, od pravého mantinelu nahrál na modrou Dobsonovi.

68:20

Mike Reilly si vyměnil kotouč s Hallem, aby následně vypálil od modré čáry. Teč Krejčího nadělala Varlamovovi problémy, puk však v síti neskončil.

67:32

Prodloužení probíhá téměř bez přerušení. To nyní způsobil Tuukka Rask, jenž v lapačce udržel ne příliš prudký pokus Martina.

67:09

Od rozhodnutí dělilo pár decimetrů Jordana Eberleho. Hostující útočník viděl volný prostor v levé šibenice, jenže trefil pouze vedle brány stojícího Lauzona.

66:44

Zlomená hokejka v branném pásmu Bostonu domácím pomohla, protože zpomalila střelu Leddyho po ledě. Vzápětí Bergeron poslal touš do středního pásma.

66:08

Brock Nelson si počkal na Wagnera, jehož zastavil čistým způsobem. Posléze nemohl do útočného pásma, měl v něm totiž jednoho ze spoluhráčů.

65:44

Spoluhráčům vypomohl Tuukka Rask, finský brankář po mantinelu zvládl poslat kotouč do středního pásma. Zde hraje Josh Bailey.

65:17

Na ledě zpět elitní lajna Bruins. Brad Marchand pálil z otočky z vrcholku levého kruhu. Varlamov kontroloval kotouč letící mimo tři tyče.

64:44

Nerozhodl ani druhý český forvard David Krejčí. Střílel od modré čáry do pravého horního rohu, touš proletěl těsně nad břevnem.

64:15

Brandon Carlo nahodil tak šikovně, že nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Zabrat musel Adam Pelech, na zádech udržel Wagnera.

63:39

Pokračuje aktivita Bruins. Od pravého mantinelu naslepo nahazoval kotouč Curtis Lazar, Nick Ritchie na černou gumu těsně nedosáhl.

63:02

Pastrňák si prodloužil střídání a opět nebyl daleko od rozhodnutí. Protlačil se přes Pulocka až před bránu, avšak forhendem zvedl kotouč příliš vysoko.

62:20

Někteří diváci už se radovali, ale předčasně! David Pastrňák sice forhendovou střelou z levého kruhu rozvlnil síť, jenže tu boční.

62:01

Na druhé straně vyslal Patrice Bergeron spíše propagační pokus. Semjon Varlamov se nachytat nenechal, puk ukryl v lapačce.

61:42

Brock Nelson naznačil střelu, aby ještě vylepšil palebnou pozici pro Anthonyho Beauvilliera. Bekhendový pokus zblokoval Lauzon.

61:11

Hokejisté v bílých dresech jsou nastěhováni v útočné třetině. Prostor ke střele hledal Jean-Gabriel Pageau, avšak přes Coylea nenašel.

60:28

Cal Clutterbuck najel s kotoučem do útočného pásma. Útočník nahrál na modrou čáru Pulockovi, tečovanou ránu od modré Rask chytil.

60:10

Casey Cizikas v úvodu prodloužení porazil na buly českého útočníka Davida Krejčího. První útok tak mohou rozjet hosté.

60:01

Začalo prodloužení.
Další třetina začne přibližně v 4:32.
Hokejisté Islanders ve třetí třetině neudrželi nadějné vedení o dva góly, druhý zápas série půjde do prodloužení. Boston se dostal na kontakt v 51. minutě zásluhou gólu kapitána Patrice Bergerona. Vyrovnání přišlo pět minut před koncem základní hrací doby, v přesilové hře skóroval Brad Marchand.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:35

Aktivita Medvědů pokračovala. Na druhý zásah a rozhodující trefu zápasu útočil Brad Marchand, ani on ovšem na ruského gólmana v tomto případě nevyzrál.

59:17

Český útočník David Krejčí potáhl puk po bekhendové straně a z pravého kruhu zkusil vystřelit křižně po ledě. Varlamov zakročil pravým betonem.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:22

Jean-Gabriel Pageau na buly přetlačil Davida Krejčího. Od modré okamžitě střílel Andy Greene, kotouč ale vypálil vysoko nad.

58:04

Boston zvládl důležité oslabení, druhé utkání je blízko prodloužení. Poté, co Hall zpomalil ránu Dobsona, měl Rask snadnou práci.

57:27

Další těžké zákroky pro finského gólmana. Dvakrát na něm ztroskotal Anthony Beauvillier, vzápětí ukryl v lapačce dorážku Baileyho.

57:02

Pěknou kombinaci završil znovu Jordan Eberle. Vytočil se před bránu a hledal prostor u levé tyčky, Tuukka Rask však beton nepovolil.

56:30

Hosté jsou zpět v útočném pásmu. Jordan Eberle si vyměnil puk s Pageauem, načež zkusil štěstí zápěstím, ovšem vysoko přestřelil.

56:12

Ryan Pulock cíleně střílel na teč, ale jak Greene, tak Barzal na kotouč nedosáhli. Následně vyhodil přes všechny čáry Brad Marchand.

55:54

Početní převahu si zahrají i hosté. Dnes byli úspěšní dvakrát, dočkají se i potřetí? Na lavici hanby odjíždí Mike Reilly, důvodem je hra se zlomenou hokejkou.

55:06

55:06 Brad MARCHAND - 3:3

55:06

Bruins právě vstřelili branku!
TD Garden je na nohou, Medvědi využili přesilovou hru a posunuli stav do vyrovnané podoby! Z levého kruhu natáhl ke střele BRAD MARCHAND, Varlamov reagoval lapačkou pozdě. Asistence: Charlie McAvoy.

54:47

S problémy, ale přece ještě Mike Reilly udržel hrací předmět na modré čáře. Bez rozmyšlení vystřelil po ledě, úspěšný blok zapsal Josh Bailey.

54:39

Špatné střídání by hosty mohlo hodně mrzet. V jeden moment se po ledě pohybovalo šest hráčů v bílých dresech, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Přesilovka pro Boston.

54:08

Brad Marchand ukázal, že kromě bodů umí sbírat i hity. U mantinelu tvrdě dohrál Adama Pelecha, překvapený obránce se těžce sbírá z ledové plochy.

53:33

Nahrávka Krejčího zpoza brány měla oči. Jake DeBrusk zabojoval, avšak pozorný Adam Pelech spoluhráči v klíčový moment zablokoval hokejku.

53:11

Ojedinělý útok hostujícího mužstva táhl po levém mantinelu Kyle Palmieri. Situaci musel vzít na sebe, neboť neměl podporu od spoluhráčů, bekhendové zakončení Rask vytěsnil levým ramenem.

52:44

David Krejčí nezvládl buly v útočném pásmu. Této skutečnosti využil Brock Nelson, jenž vyvezl černou gum do střední třetiny.

52:22

Domácí fanoušci jsou u vytržení, cítí, že jejich oblíbenci potřebují podporu. Tlak Bosotnu přetrvává, hosté drží těsný náskok zuby nehty.

51:46

Gólman New Yorku Islanders nyní vůbec netušil, kam se touš odrazil po zblokované střele Marchanda. Měl štěstí, na hokejku ho přilepil spoluhráč Pulock.

51:20

Pokračuje obrovský tlak Bruins. I na kolenou dokázal Nick Ritchie vystřelit, z poměrně velkého úhlu ztroskotal na betonu Varlamova.

50:34

50:34 Patrice BERGERON - 2:3

50:34

Bruins právě vstřelili branku!
Ještě to bude drama! Zodpovědnost na sebe vzal kapitán PATRICE BERGERON. Pětatřicetiletý Kanaďan obdržel pas mezi kruhy od Marchanda, za ránou do pravé šibenice Varlamov natahoval vyrážečku bez úspěchu. Asistence: Brad Marchand a David Pastrňák.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Boston stále prohrává o dva góly, v posledních minutách však má herně navrch.

49:38

Ruský gólman ve službách Islanders podává velmi přesvědčivý výkon. další zákrok zapsal po tvrdé střele Carla od modré, puk skryl v lapačce.

49:11

V akci znovu McAvoy. Americký bek obkroužil bránu a forhendem chtěl zasunout touš k pravé tyči. Varlamov připevnil beton ke konstrukci včas.

48:52

Charlie McAvoy na modré čáře promáchl naprázdno. Rychle se zorientoval a následně vypálil po ledě, blokující Noah Dobson srazil touš do rohu kluziště.

48:20

Utkání pokračuje ve velkém tempu, domácí zápas ještě zdaleka nezabalili. Dobře si počínal David Krejčí až do zakončení, forhendová rána mu vůbec nesedla.

47:55

Ryan Pulock viděl rozjetého Cala Clutterbucka, jemuž adresoval nahrávku. Avšak puku dal příliš velkou razanci, výsledkem je zakázané uvolnění.

47:17

Rozehrávka zpoza brány McAvoyovi nevyšla. Skvěle ji přečetl Travis Zajac, z úhlu ovšem připraveného Tuukku Raska nezaskočil.

46:40

Dvoubodový Jean-Gabriel Pageau zaútočil na třetí zásah do statistik. Přes Carla se proháčkoval mezi kruhy, odkud vystřelil příklepem nepřesně.

46:24

Diváky dostal do laufu Connor Clifton. Obránce si počkal na Jordana Eberleho, jehož ukázkovým hitem poslal k ledu.

45:38

Na druhou stranu přenesl hru David Pastrňák. Pod tlakem zkusil bekhendový blafák, který nedotáhl do zdárrého konce, na dlouhou hokejku poslal touš do bočního oblouku.

45:12

Technické dovednosti znovu ukázal Barzal, který se obtočil kolem McAvoye a forhendem nahrál přímo na hůl Nelsona, ten proti Raskovi neuspěl.

44:51

Sean Kuraly viděl před bránou najetého Wagnera, jenže mu nahrál v době, kdy byl spoluhráč zády k bráně. Z otočky střílel o značný kus vedle.

44:09

Dlouho otálel s nahrávkou Matt Grzelcyk. U mantinelu jej tvrdě dohrál Travis Zajac, přesto obránce nakonec dokázal poslat touš k Lazarovi.

43:46

Slibně vypadající příležitost Bruins zhatil Nick Ritchie špatnou nahrávkou na Charlieho Coylea. Nick Leddy vyhodil puk z obranné třetiny do bezpečí.

43:14

Prostor na útok vzápětí dostali Medvědi. Jmenovitě David Krejčí, jenž po pravém mantinelu rozjel Halla. Střela z úhlu rozvlnila boční síťku.

42:37

Mathew Barzal parádním pasem napříč pásmem uvolnil Joshe Baileyho. Ten si sám před brankářem neporadil dle představ, střílel do jeho výstroje.

42:05

Velkou rychlost nabral David Pastrňák, avšak do souboje jeden na jednoho proti Pelechovi si netroufl. S pukem skončil za brankou.

41:44

Andy Greene uvolnil parťáka z obrany Ryana Pulocka. Ten si sjel blíže bráně, zápěstím pak prověřil tvrdost Raskovi vyrážečky.

41:12

Za vlastní brankou zapracoval Scott Mayfield, avšak rozehrávka se mu vůbec nepovedla. Namazal Carlovi, jehož rána od modré proletěla nad.

40:36

První zákrok pro Tuukku Raska. Od levého mantinelu prověřil jeho pozornost Brock Nelson, finský strážce svatyně schoval puk v lapačce.

40:10

Třetí tetina má za sebou první vteřiny. Uvidíme, komu bude více vyhovovat více prostoru na ledě. Na trestné lavici si dvě minuty odpykávají Ritchie s Pelechem.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:37.
Prostřední dějství překlopilo misky vah na stranu New Yorku Islanders, který bude do třetí třetiny vstupovat s dvougólovým vedením v zádech. Ve 27. minutě nejprve v přesilové hře šťastně vyrovnal Josh Bailey, o čtyři minuty později dokonal obrat Kyle Palmieri. Trotzova družina posléze dokázala využít druhou přesilovku v utkání, zbytečný faul Carla potrestal měrou vrchovatou Jean-Gabriel Pageau.
Střely na bránu po 2. třetině: 25 – 17

40:00

Druhá třetina skončila.

40:00

Po siréně oznamující konec druhé třetiny se do sebe pustili Nick Ritchie a Adam Pelech. Závěrečné dějství základní hrací doby začne ve čtyřech na obou stranách.

39:55

Domácí ještě využili zbývající čas z prostřední dvacetiminutovky k útoku. Connor Clifton už musel střílet, v mírném záklonu poslal kotouč do pravého betonu Varlamova.

39:16

Andy Greene si vyměnil na útočné modré čáře puk s Ryanem Pulockem a vzápětí bez rozpaků vystřelit. Černou gumu poslal o kousek vedle pravé tyčky.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:54

Na domácí padla deka, na ledě momentálně hraje jediné mužstvo, hokejisté Bostonu se akorát plouží. Vylepšit pozici pro Islanders mohl a měl Anthony Beauvillier, jenže bekhendem netrefil bránu.

38:15

Hrdina z před pár vteřin Jean-Gabriel Pageau zkusil ke gólu přidat i druhou dnešní asistenci. Nahrál na modrou Mayfieldovi, Rask zakročil levým betonem.

37:21

37:21 Jean-Gabriel PAGEAU - 1:3

37:21

Islanders právě vstřelili branku!
Svěřenci kouče Trotze potrestali zbytečný faul Carla a odskakují do náskoku o dva góly! Beauvillier si stáhl puk na forhend a u pravé tyčky našel JEANA-GABRIELA PAGEUA, který prostřelil bezmocného gólmana. Asistence: Anthony Beauvillier a Mathew Barzal.

37:04

Sean Kuraly dokázal vyhodit až nadvakrát. Při prvním pokusu mu touš sjel z čepele hole, avšak dokázal se velmi rychle zorientovat.

36:45

Na buly uspěl Charlie Coyle, avšak Karson Kuhlman posunul kotouč až moc před sebe. Této skutečnost využil Adam Pelech, jenž zažehnal nebezpečí. Boston útočí i v oslabení.

36:17

Taylor Hall vyhrál buly na Riellyho, ten okamžitě předal Davidovi Krejčímu. Nahození českého útočníka dokázal Varlamov udržet ve výstroji.

35:56

Mimo dění hry došlo k nedovolenému zákroku v podání Brandona Carla, jenž pod vlnou frustrace poslal krosčekem k ledu Komarova.

35:20

Hra v posledních vteřinách nabrala na obrátkách! Taylor Hall napříč pásmem uvolnil Davida Krejčího, jenž z poměrně velkého úhlu trefil jenom oblouk brány.

34:36

Na druhé straně znovu David Pastrňák. Zkusil vymíchat Leddyho, načež mu poslal kotouč mezi bruslemi. Varlamov srazil betony k sobě včas.

34:17

Velkou příležitost navýšit náskok měl Mathew Barzal. Nikým neatakován si najel za obranu na přihrávku od obránce, bekhendovým blafákem však na Raska nevyzrál!

33:34

Mizernou rozehrávku Noaha Dobsona vystihl David Pastrňák. Český forvard vsadil na razanci, dělovou ránu poslal těsně nad břevno.

33:07

Ve čtyřech zaútočil na vyrovnání Taylor Hall. Zkusil kličkovanou vyzrát na Pelecha, jenže obránce sám trefil pukem do brusle, čímž zhatil slibnou příležitost.

32:09

Po přerušení hry došlo k potyčce, v níž byli nejaktivnější Nick Ritchie a Matt Martin. Oba útočníci inkasovali dvě minuty za hrubost.

32:08

David Pastrňák nahrávkou napříč pásmem našel na modré obránce Mike Reillyho. Na křižné dělovce si smlsnul Semjon Varlamov, puk schoval v lapačce.

31:47

Hosté hrají s velkou chutí. Brock Nelson mohl a měl střílet, ovšem věřil si na kličku proti Brandonu Carlovi, jenže ta mu vůbec nevyšla podle představ.

31:00

31:00 Kyle PALMIERI - 1:2

31:00

Islanders právě vstřelili branku!
Obrat dokonán, Islanders se ujímají vedení! Zakončení Leddyho se od zadního mantinelu odrazilo zpět před bránu, kde ukázal pohotovost KYLE PALMIERI. Do kotouče klepl bekhendem, hrací předmět doputoval za čáru mezi betony brankáře. Asistence: Nick Leddy a Jean-Gabriel Pageau.

30:49

Matt Martin viděl před branku najíždějícího Travise Zajaca. Adresoval mu nahrávku, s níž ovšem počítal i Carlo, který svou dlouhou hokejkou zažehnal hrozící nebezpečí.

30:10

Utkání se přehouplo do druhé poloviny základní hrací doby. Hosté před ár minutami dostali skóre do vyrovnané podoby, o vítězi ještě zdaleka není rozhodnuto.

29:47

Forčekující Brad Marchand pořádně znepříjemnil život Andymu Greeneovi. Ten si nakoenc dokázal poradit, po mantinelu zapojil do hry Clutterbacka.

29:15

Hráči Islanders mají po vyrovnávací trefě herně navrch. Z vrcholku pravého kruhu střílel Jean-Gabriel Pageau, před Raskem puk zvedl bránící Carlo do ochranné sítě.

28:44

Ryan Pulock pod tlakem zvládl posunout kotouč na Mathewa Barzala. Po nahození za branku soupeře odjel, stejně jako ostatní spoluhráči, vystřídat.

28:12

Po pobídce od Krejčího vystartoval do útoku Jake DeBrusk. Přes dobře pozičně bránícího Pelecha se ovšem nenatlačil až před bránu.

27:30

Hosté při chuti, okamžitě zaútočili na bleskový obrat. Na modrou čáru dostal nabito Andy Greene, dělovka proletěla o pár decimetr nad horní tyčkou.

26:52

26:52 Josh BAILEY - 1:1

26:52

Islanders právě vstřelili branku!
Hosté faul Pastrňáka potrestali, je vyrovnáno! JOSH BAILEY přihrával před bránu, kde nenašel žádného ze spoluhráčů, nýbrž brusli Lauzona, od níž se puk smolně odrazil za záda bezmocného Raska. Asistence: Kyle Palmieri a Brock Nelson.

26:32

Anthony Beauvillier a jeho druhý pokus v krátkém časovém rozmezí. Střílel forhendem z mezikruží, domácí brankář střelu těsně nad ledem schoval do lapačky.

26:19

Otočku kolem brány vyzkoušel Anthony Beauvillier. Rask po úspěšném zákroku pravým betonem ztratil pojem o kotouči, situaci za něj dořešil pozorný Matt Grzelcyk.

25:09

David Pastrňák o pár vteřin později fauloval a Boston tak poslal do čtyř. Při střele McAvoye naskočil do brankoviště, v němž trefil gólmana Varlamova.

25:00

V dnešním utkání je zatím hodně vidět Brandon Carlo. Obránce přihrál po pravém mantinelu Davidu Pastrňákovi, jenž v souboji jeden na jednoho neuspěl proti Leddymu.

24:40

Gólman Medvědů Tuukka Rask naznačil pohyb za bránu, avšak úmysl si rozmyslel, protože měl k puku nejrychleji Jérémy Lauzon. Bek rozehrál na Ritchieho.

24:21

Za příliš dlouhou nahrávkou Lazara vystartoval Chris Wagner příliš pozdě. Nedokázal smazat velkou ztrátu na Dobsona, je pískáno zakázané uvolnění.

23:36

Mathew Barzal stále čeká na první úspěšnou trefu ve vyřazovací části. Ani teď se nedočkal, forhendové zakončení po ledě udržel Rask mezi betony.

23:01

V rychlostním souboji Taylor Hall vyzrál na Leddyho, pomalejšího soka nechal za zády. Posléze zkusil obtočení kolem brány, avšak narazil na připravený beton Varlamova.

22:46

Obránce Mike Reilly chtěl střílet, jenže puk se mu zamotal mezi bruslemi. Nakonec alespoň odvrátil nebezpečí před blokujícím Zajacem.

22:15

Po levém mantinelu rozjetý Leo Komarov si klepl o přihrávku, kterou dostal, ale příliš pozdě. Finskému útočníkovi odpískal čárový rozhodčí ofsajd.

21:44

Brad Marchand pouze ztlumil touš na modré čáře, následně jej nechal za zády. Této skutečnosti využil Nick Leddy, hru přesunul do střední třetiny.

21:18

Za domácí zahrozil Nick Ritchie. Místo očekávané nahrávky střílel z poměrně velkého úhlu, Varlamov touš zpacifikoval až nadvakrát.

20:32

Hokejisté v bílých dresech navštívili útočné pásmo. Byl to Cizikas, jenž se protáhl kolem McAvoye, avšak na Carla již nevyzrál.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Za domácí tentokráte nastoupila na led třetí lajna, za hosty čtvrtá. Vhazování opanoval Casey Cizikas.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:37.
Boston po první třetině vede nad New Yorkem Islanders nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 a má tak blíže zisku druhého vítězství v sérii. Skóre střetnutí udává situace z 3. minuty, v níž dotáhl forhendovou kličku do zdárného konce Charlie Coyle. Hosté postupem času vyrovnali hru a místy byli dokonce lepším týmem, na Raska však zatím hledají recept marně.
Střely na bránu po 1. třetině: 15 – 6

20:00

První třetina skončila.

19:34

Dlouho otálel se zakončením Charlie McAvoy. Ve finále zkusil štěstí od pravého mantinelu, Andy Greene odkopl kotouč do bezpečí pravou bruslí.

19:11

Taylor Hall za svatyní soupeře přetlačil Pelecha, jemuž dokonce vylétla z rukou hokejky. Domácí indispozice protihráče nevyužili, ránu Pastrňáka zblokoval druhý z obránců Dobson.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:47

Prudkou přihrávku Ryana Pulocka pustil Lauzon za branku, kam vyjel Tuukka Rask. Finský gólman s přehledem rozehrál na Carla.

18:04

Elitní centr Bruins Patrice Bergeron hledal nahozením o mantinel krajana Brada Marchanda. Kanaďan kotouč získal, ale z úhlu střílel nepřesně.

17:40

Semjon Varlamov vytáhl dva těžké zákroky po sobě. Nejprve lapačkou vyrazil ránu Davida Krejčího, posléze si poradil i s dorážkou DeBruska.

17:12

I přes veškerou snahu nedokázal Andy Greene udržet kotouč v útočné třetině. Naopak musel zabojovat do obrany, rozjetého Lazara udržel na zádech.

16:37

Mathew Barzal hledal zpoza brány Travise Zajace. Trefil ovšem pouze brusli obránce Carla, od níž se kotouč odrazil pod levý beton Raska.

16:08

Skrytou střelu od modré čáry zachytil místo gólmana Varlamova bránící Nick Leddy. V pádu zůstal puk pod jeho tělem, muselo tak dojít k dalšímu přerušení.

15:36

K nahození za vlastní bránu dobruslil nejrychleji Brandon Carlo. Pod tlakem dotírajícího Baileyho si poradil na jedničku, po mantinelu našel Wagnera.

15:13

Seana Kuralyho krátce po nepřesném zakončení trefil do obličeje jeden z protihráčů. Ani jeden z rozhodčích však pravici nad hlavu nezvedl, hra bude pokračovat bez vyloučení.

14:35

Skrytou forhendovou střelu vyslal po přejetí útočné modré čáry Anthony Beauvillier. Rask spatřil černou gumu na poslední chvíli, avšak měl štěstí, proletěla totiž vedle brány.

14:04

Od modré čáry přišla tvrdá rána od Adama Pelecha. Tuukka Rask na puk po celou dobu letu velmi dobře viděl, vyrážečkou jej poslal do ochranné sítě.

13:38

Skóre střetnutí zatím udává úspěšný zásah Charlieho Coylea. Ten zaútočil na druhý gól v zápase, křižnou střelu zápěstím ovšem Varlamov ukryl v rukavici.

13:12

V nouzi si Patrice Bergeron poradil velmi dobře. Poté, co vyjel z útočného pásma, otřel nahození o kalhoty forčekujícího Zajace, touš skončil na domácí střídačce.

12:32

A právě Jordan Eberle následně rozjel útok na opačnou stranu. Po výměně puku s Cizikasem střílel z mírného záklonu, Rask včas vykopl levý beton.

12:00

Obránce Jérémy Lauzon si na útočné modré čáře dovolil překvapivou kličku proti Eberlemu. Dostal se tak blíže bráně, zápěstím ovšem trefil jen jednoho z hráčů stojícího před brankou.

11:38

Další akci Bostonu táhl Brad Marchand, jenž vyrazil na zteč sám. Těsně bráněný Pelechem vystřelil a vybojoval alespoň buly v útočném pásmu.

11:12

Semjon Varlamov měl teď i pořádnou porci štěstí! Z velkého úhlu jej překvapil střelou na přední tyčku Brandon Carlo, kotouč narazil do vnější strany tyče.

10:46

Rychle na druhou stranu. Přečíslení řešil Kyle Palmieri forhendovou střelou švihem, kotouč rozvlnil akorát boční síť.

10:12

David Krejčí nahrál pře branku Tayloru Hallovi, ten byl však natočený zády k bráně. Zkusil forhendové zakončení z otočky, jenže zasáhl pouze brusle Zajaca.

09:41

Tentokrát Semjon Varlamov raději podržel puk, a sice po střele Brandona Carla od modré čáry. Hrací předmět s přehledem schoval v lapačce.

09:09

Curtis Lazar hledal, komu by nahrál před bránu. Nikdo se mu nenabídl, proto tedy nahodil z pravého kruhu na bránu a trefil levý beton gólmana.

08:52

Hosté okamžitě přepnuli na útočný mód, útočné pásmo vybojovala druhá útoční formace. Anthony Beauvillier tečoval střelu Nelsona po ledě, kotouč prosvištěla těsně vedle levé tyčky.

08:25

Ne, domácím se úvodní početní převaha nepovedla. Varlamov nemusel zasahovat ani jednou, obránci všechny nepříjemnosti vyřešili za gólmana.

07:36

David Krejčí zrušil nápřah, místo toho z vrcholu levého kruhu nahazoval před bánu. Trefil pouze brusli Dobsona, načež vyhodil Barzal.

07:20

První minutu ve čtyřech zvládli hosté bez úhony. Elitní přesilovková formace sice kombinovala v útočném pásmu, avšak Varlamov nemusel řešit žádnou složitější situaci a po nepřesnosti Marchanda zvládl vyhodit Leddy.

06:23

První přesilovou hru střetnutí si zahrají domácí. Jordan Eberle si v útočném pásmu počínal nedovoleným způsobem, podrazil Ritchieho.

06:02

Konečně hokejisté v bílých dresech vybojovali útočné pásmo, přičemž kontrolovali puk na hokejkách. Střelu Greenea od modré zblokoval Carlo. Tlak pokračuje.

05:44

Domácí zatím hrají do obrany velmi dobře. Charlie McAvoy ukázal, že umí zahrát i tvrdě, čistým způsobem přišpendlil na mantinel Nelsona.

05:22

Hodně odvážně rozehrával za vlastní svatyní Matt Grzelcyk, z otočky poslal bekhendem touš mezi bruslemi Barzala na Bergerona, ten vyvezl kotouč pryč z obranné třetiny.

04:30

Brandon Carlo po přejeté středové čáry okamžitě poslal černou gumu za bránu soupeře a odjel vystřídat. Pozorný Semjon Varlamov zastavil puk pro Pelecha.

04:09

S dalším nahozením přišel Jordan Eberle. Od levého mantinelu hledal hokejku Baileyho, ještě před ním ztečoval touš do ochranné sítě Reilly.

03:44

Ofenzivu podpořil Noah Dobson. Po chvilkovém váhání nahazoval kotouč od modré čáry na bránu a těsně minul prostor u levé tyčky.

03:15

Jak hosté odpoví? S rychlou odpovědí zkusil přispěchat Josh Bailey, leč neuspěl, protože v plné rychlosti zapomněl z levého kruhu vystřelit.

02:38

02:38 Charlie COYLE - 1:0

02:38

Bruins právě vstřelili branku!
Domácí prožívají parádní vstup do zápasu, vedou! CHARLIE COYLE si levou bruslí zpracoval nahrávku Ritchieho, načež se dostal za záda bránícího Leddyho, Varlamovovi udělal forhendovou kličku a kotouč poslal do sítě podél jeho levého betonu. Asistence: Nick Ritchie a Karson Kuhlman.

02:15

Přerušení hry způsobil Mathew Barzal. Nejproduktivnější hráč Isles v sezóně nabral příliš velkou rychlost, bylo mu odpískáno postavení mimo hru.

01:38

Nahození Kuralyho prodloužil do útočného pásma David Krejčí, nemohla tak být řeč o zakázaném uvolnění. Hrát musel Adam Pelech, jenž po mantinelu dostal hru do střední třetiny.

01:11

Velkou rychlost nabral americký útočník Brock Nelson. Zkušený forvard vypálil přes obránce Brandona Carla, jehož trefil do chráničů.

00:42

Medvědi se v útočném pásmu ohřáli jenom pár vteřin. Chris Wagner podstoupil rychlostní souboj s Calem Clutterbackem, s nímž nakonec prohrál.

00:10

Zápas mezi Bostonem a New Yorkem Islanders začal! Úvodní buly dopadlo lépe pro Curtise Lazara, za domácí nastoupila do utkání nejprve čtvrtá lajna.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Boston Bruins: T. Rask (Swayman) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, Reilly, Clifton, Lauzon – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – DeBrusk, Krejčí (A), Hall – Kuhlman, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Lazar, Kuraly.

New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Palmieri – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Rozhodčí: O'Rourke, Dwyer – Cormier, MacPherson.
Česká a slovenská stopa v utkání

David Krejčí (BOS)
David Pastrňák (BOS)
Průběh série

První utkání se odehrálo rovněž na stadiónu bostonských Medvědů. Domácí využili domácího prostředí a zvítězili 5:2. Velkou měrou se na důležitém první výhře do série přičinili dva čeští hokejisté. David Pastrňák zkompletoval hattrick, jmenovec Krejčí třikrát asistoval.
New York Islanders

New York Islanders postoupil do vyřazovací fáze jako poslední, tedy čtvrtý. O třetí příčku přišel tento celek v závěrečných zápasech, protože v pěti případech odešli jako poražení hned čtyřikrát. V osmifinále dostala Trotzova družina vítěze Východní konference, Pittsburgh. Po třech zápasech sice prohrávala 1:2, avšak potom zabrala a postup si zajistila třemi vítězstvími v řadě. Nejproduktivnějším hráčem je Mathew Barzal se 48 body.
Boston Bruins

Medvědi z Bostonu postoupil do vyřazovací fáze ze třetího místa, ve Východní divizi byli lepší pouze celky Washingtonu a Pittsburghu. V prvním kole play-off se svěřenci kouče Cassidyho postavili právě Capitals, s nimiž prohráli pouze úvodní střetnutí na stadiónu soupeře, následující čtyři zápasy zvládli vítězně a zaslouženě tak postoupili. Týmové produktivitě vede kanadský útočník Brad Marchand se 73 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování play-off nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Bostonem a New Yorkem Islanders.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

Boston Bruins – New York Islanders

3:4

koniec po predl. (1:0, 0:3, 2:0 - 0:1) Stav série: 1:1

Späť na online

Góly a asistencie: 3. Coyle (N. Ritchie, Kuhlman), 51. Bergeron (Marchand, Pastrňák), 56. Marchand (McAvoy) – 27. Josh Bailey (Palmieri, B. Nelson), 31. Palmieri (Leddy, Pageau), 38. Pageau (Beauvillier, Barzal), 75. Cizikas

Boston Bruins: T. Rask (Swayman) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, Reilly, Clifton, Lauzon – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – DeBrusk, Krejčí (A), Hall – Kuhlman, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Lazar, Kuraly.

New York Islanders: Varlamov (Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Palmieri – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

Rozhodca: O'Rourke, Dwyer – Cormier, MacPherson

Diváci: 17 400

Priebeh zápasu
1. tretina
02:38 BOS 1:0 Coyle (N. Ritchie, Kuhlman)
06:23 NYI 2 Eberle, podrazenie
Po 1. tretine
2. tretina
25:09 BOS 2 Pastrňák, nedovolené bránenie brankárovi
26:52 NYI 1:1 Josh Bailey (Palmieri, B. Nelson)
31:00 NYI 1:2 Palmieri (Leddy, Pageau)
32:09 BOS 2 N. Ritchie, hrubosť
NYI 2 M. Martin, hrubosť
35:56 BOS 2 Carlo, krosček
37:21 NYI 1:3 Pageau (Beauvillier, Barzal)
40:00 BOS 2 N. Ritchie, hrubosť
NYI 2 Pelech, hrubosť
Po 2.tretine
3. tretina
50:34 BOS 2:3 Bergeron (Marchand, Pastrňák)
54:39 NYI 2 HL príliš veľa hráčov na ľade, odpyká Eberle
55:06 BOS 3:3 Marchand (McAvoy)
55:54 BOS 2 Reilly, hra zlomenou hokejkou
Po 3.tretine
Predĺženie
74:48 NYI 3:4 Cizikas
koniec po predl.