Menu

Hokej

Play-off NHL

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning

0:2

koniec (0:0, 0:1, 0:1) Stav série: 1:4

09.06.2021, 00:37 • PNC Arena, Raleigh • Štvrťfinále • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 2.64 4.04 2.28

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:12:16)
Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 16 299 diváků.
Tři hvězdy utkání:

1. Andrej Vasilevskij (TBL) – 29 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%
2. Brayden Point (TBL) – 1+0
3. Ross Colton (TBL) – 1+0
Česká a slovenská stopa

Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 22:26
Jan Rutta (TBL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 9:36
Erik Černák (TBL) – 0+0, +1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 21:43
Ondřej Palát (TBL) – 0+0, 0 účast, 3 střely na branku, TM 4, čas na ledě 16:15
Kdo se postavil do brankoviště?

Alex Nedeljkovic (CAR) – 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92%, odchytal 56:58
Andrej Vasilevskij (TBL) – 29 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
Střely na branku: 29 – 25
Je konec! Obhájce Stanley Cupu zvládl další sérii a postupuje mezi nejlepší kvarteto letošního ročníku NHL! Tampa dokázala porazit Carolinu 4:1 na zápasy. Dnes Tampa podala parádní výkon hlavně směrem do defenzivy. Vasilevskij předvedl několik vynikajících zákroků a přidala se i obětavost zadáků. Do vedení se hosté dostali ve druhé části brankou Braydena Pointa. Na jeho zásah ve třetí třetině navázal Ross Colton. Carolina sice v závěru zkusila hru bez brankáře, ale šance už si nevytvořila.

Konec zápasu.

59:33

Ondřej Palát se mohl zapsat mezi střelce dnešního souboje, ale český útočník ze středního pásma orazítkoval brankovou konstrukci!

59:08

Hedman se snažil vyhodit puk ven z obranného pásma, ale jeho vyhození zastavil na modré čáře důrazný Slavin. Carolina má na ledě to nejsilnější.

58:35

Až nyní se Martin Nečas po levém křídle dostal do útočného pásma, jenže Sergačjov jej čistým hitem přitlačil k mantinelu. Obrana Tampy se stačila srovnat.

58:02

Killorn zkoušel ze středního pásma trefit branku Caroliny, ale jeho pokus skončil těsně vedle. Hosté stále drží Carolinu daleko od své klece.

57:20

Domácí brankář je na střídačce a Carolina zkouší zdramatizovat závěr duelu v šesti bruslařích na ledě!

57:01

Kučerov projel do útočného pásma, chytrou kličkou se zbavil obránce, ale střelou zápěstím zamířil vedle branky Hurricanes. Domácí mohou zaútočit.

56:32

Point projel do útočného pásma, kde v rohu nasbíral další cenné sekundy k dobru. Ze strany Caroliny je to dnes směrem dopředu opravdu zmar.

55:41

Martin Nečas tečoval dělovku od modré čáry. Od jeho hokejky se kotouč odrazil vedle branky Tampy Bay. Pokračuje se v bojovném duelu, domácím už moc času nezbývá.

55:10

Vasilevskij nejprve pouze vyrazil kotouč před sebe. K dorážce se tlačil Nečas, ale český útočník znovu posunul kotouč jen do betonu brankáře!

54:50

Hosté v plném počtu.

54:20

Svečnikov střílel příklepem od modré čáry. Jeho rána byla sice tvrdá, ale postrádala potřebnout přesnost. Hráči Tampy kotouč následně vyhodili.

53:32

Hamilton podle všeho podrazil ujíždějícího soupeře, ale rozhodčí překvapivě usoudili, že vylučovat se nebude. Carolina teď měla i kus štěstí.

53:10

Zadáci Tampy se hned v úvodu oslabení zmocnili kotouče a bez problémů jej vyhodili přes celé kluziště za klec domácí Caroliny.

52:50

Domácí si zahrají přesilovku. Ondřej Palát dostává dvě minuty za zásah do oblasti hlavy a krku.

52:35

Ondřej Palát získal kotouč někde u modré čáry a bekhendem vyhodil kotouč do středního pásma. Zadáci Caroliny se ale stačili stáhnout zpět.

52:05

Jordan Staal se mezi kruhy probil k odraženému kotouči, ale střelou příklepem opět trefil jen obětavého hráče Tampy v bílém dresu.

51:38

Gourde projel středem ledové plochy do útočného pásma, jenže jeho projektil zápěstím skončil vedle levé tyčky. Tampa už hraje uvolněně.

51:03

Tampa se nyní osvobodila jen za cenu vyhození kotouče na zakázané uvolnění. Vhazování se tak přesune před hostující klec.

50:45

Sergačjov je dnes jedním z nejlepších hráčů na ledě. Ruský obránce opět zastavil akci Caroliny hned v jejím zárodku a následně puk vyhodil do středního pásma.

50:16

Cirelli se na modré čáře dostal k volnému kotouči, přehodil si puk na forhend, ale jeho projektil skončil vedle levé tyčky domácí klece.

49:28

Pro domácí Carolinu už to nyní vypadá hodně bledě. Domácí celek potřebuje během deseti minut vstřelit dvě branky, aby si vynutil alespoň prodloužení.

49:04

49:04 Ross COLTON - 0:2

49:04

Tampa právě vstřelila branku!
Hostující celek se výrazně přibližuje k postupu do další fáze! ROSS COLTON projel po pravém křídle až na kruh, kde jej nikdo neatakoval. Hráč Tampy si všiml mezírky u přední tyče a zápěstím uklidil puk do branky! Bez asistence.

48:41

Ross Colton si sjel na přihrávk mezi kruhy, kam dostal přihrávku mezi kruhy, nicméně jeho pokus skončil vedle branky. Tampa ale zůstane u puku.

48:02

Vasilevskij vyjel za branku a pohlídal si prudké nahození po mantinelu. Domácí brankář následně zadovkou rozehrál na jednoho ze spoluhráčů.

47:29

Sergačjov znovu vypíchl puk ven z obranného pásma. Domácí Carolina potřebuje za každou cenu vyrovnat, ale zatím se do zakončení prakticky nedostává.

47:03

Ondřej Palát si sjel na přihrávku na pravou stranu, navedl si kotouč na střed, ale jeho projektil zápěstím domácí brankář vykopl levým betonem.

46:22

Colton zůstal zcela nehlídaný před domácí klecí, ale Alex Nedeljkovic ještě drží šance Caroliny na zdramatizování série! Domácí brankář si proti soupeři skvěle povyjel a vyrazil puk do bezpečí!

46:10

Sergačjov opět splnil své defenzivní povinnosti a zastavil nebezpečnou přihrávku před branku Tampy. Ruský obránce hraje skvěle.

45:29

Pesce se na pravé straně útočného pásma prudkou brzdou zbavil napadajícího soupeře, ale přihrávkou na modrou čáru vyhnal své spoluhráče do pásma středního.

45:01

Po další akci Tampy vedené po levém křídle srazil jeden z domácíh zadáků kotouč na střídačku. Rozhodčí nařídili vhazování ve středním pásmu.

44:21

Brayden Point se hnal sám na domácího brankáře, ale tentokrát mu bekhendový blafák vůbec nevyšel a Alex Nedeljkovic puk vyrazil betonem!

44:06

Ondřej Palát nabral velkou rychlost v obranném pásmu a rozjel akci Tampy. Ve středním pásmu jej skvělým defenzivním zákrokem zastavil Hamilton.

43:38

Alex Nedeljkovic musel po delší době zasahovat. Kolem branky se totiž rychle otočil Patrick Maroon, ale domácí brankář na brankovišti udržel puk ve výstroji.

43:02

Trocheck dostal přihrávku na levou stranu, ale jeho pokus forhendem prolétl kolem zadní tyčky hostující klece. Tampa pokračuje v urputné defenzivě.

42:30

Tampa se z aktivního přístupu domácí Caroliny vymanila jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

42:10

Jan Rutta si splnil povinnosti v rohu obranného pásma, kde získal kotouč a bekhendem jej vyhodil do středního pásma. Český hokejista hraje dobré utkání.

41:34

Nikita Kučerov získal volný kotouč v obranném pásmu a obloučkem jej poslal do pásma středního. Až nyní muůže Carolina rozjet svou ofenzivní snahu.

41:10

Vasilevskij vyjel za svou branku a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Gólman Tampy poté rozehrál bekhendem na spoluhráče. Carolina moc aktivně nezačala.

40:45

Před brankou Caroliny se Ondřej Palát natahoval po přihrávce z levé strany, ale nakonec se po kotouči natahoval marně.

40:10

Tampa uspěla na úvodním vhazování třetí třetiny dnešního souboje. Pokud hostující celek udrží vedení, postoupí mezi nejlepší čtyři týmy.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:29.
Střely na branku: 21 – 15
Druhá třetina končí! Po čtyřiceti minutách je hostující Tampa Bay hodně blízko k postupu do semifinále NHL! O úvodní branku se totiž svou šikovností v útočném pásmu postaral Brayden Point. Carolina poté sice zvýšila aktivitu, jenže Vasilevskij a obětaví obránci stále drží nulu.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

Nakonec ne! Puk sice skončil v brance, ale bylo tomu tak až po skončení času vyměřeného pro druhou třetinu!

39:59

Tak pozor! Hosté v závěru třetiny dostali kotouč do branky. Nyní se bude řešit, zda se to stihlo ještě před sirénou!

39:21

Hedman za brankou nasbíral s kotoučem na hokejce nějaké sekundy k dobru. Domácí se jej nakonec vydali napadat, ale Hedman rozehrál o mantinel.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny!

38:26

Hamilton projel do útočného pásma, ale důrazný zadák v bílém dresu jej čistým hitem poslal k ledu. Carolina bude muset přidat, jinak pro ni sezóna skončí.

38:01

Vasilevskij vyjel za svou branku a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Gólman hostující Tampy bez problémů našel volného Ondřeje Paláta.

37:32

Maroon zastavil kotouč ve středním pásmu, sklepl jej na rozjetého Johnsona, jehož prudkou ránu srazil obránce v černém dresu do ochranné sítě.

37:10

Trocheck se na modré čáře otočil s kotoučem a poslal nahození na brankoviště. Dobře postavený zadák v bílém dresu puk srazil k mantinelu.

36:25

Steven Stamkos důrazně napadal rozehrávku Caroliny v jejím obranném pásmu. Hvězda Tampy na chvíli kotouč získala, ale rychle se jej zase zbavila.

36:02

Pesce získal kotouč za svou brankou a rozjel další akci Caroliny. Domácí hokejista poslal přihrávku na levou stranu, ale domácí se do útočného pásma nedostali.

35:29

Carolina je v posledních minutách o něco aktivnější. Aho z pravého křídla poslal přihrávku na brankoviště, ale nikdo v bílém jeho pobídku netečoval.

35:05

Mohlo být vyrovnáno! Po krásné kombinaci Caroliny se do zakončení z prostoru mezi kruhy dostal Hamilton, ale jeho ránu zápěstím zablokoval obětavý Sergačjov, který teď kulhá na střídačku.

34:29

Slavin dostal nabito na modrou čáru a ihned zakončil. Před hostujícím brankáře jeden z domácích hráčů pobídku tečoval, ale Vasilevskij reflexivně zasáhl betonem!

34:02

Cirelli se z pravého křídla tlačil do útočného pásma, ale na poslední chvíli si posunul kotouč daleko před sebe a už nestačil zakončit.

33:20

Jani Hakanpää nakonec dokázal puk pouze vyhodit přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazování se vrátí zpátky před klec domácí Caroliny.

33:08

Stamkos poslal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud zakončoval Cirelli, ale jeho dělovka forhendem skončila daleko od branky.

32:38

Sergačjov bekhendem našel rozjetého Johnsona, který se protlačil až před domácího brankáře, ale forhendem nedokázal zasunout puk kolem jeho betonu.

32:05

Aho nahodil puk do útočného pásma, nicméně nikdo v černém dresu za jeho pobídkou nepokračoval. Zadáci Tampy dnes zatím hrají skvělé utkání.

31:19

Nikita Kučerov dostal přihrávku mezi kruhy, odkud sice musel zakončovat bekhendem, ale jeho pokus mířil pod břevno. Domácí brankář reflexivně zasáhl!

31:05

Anthony Cirelli si za brankou Caroliny chytrou kličkou obhodil soupeře, ale jeho následnou přihrávku protečoval obránce do ochranné sítě. Vhazuje se před domácí klecí.

30:35

Hedman nahodil puk na zadní mantinel, ale nikdo v bílém dresu za jeho pobídkou nepokračoval. Naopak zadáci Caroliny získali puk pro sebe a mohou rozjet další akci.

30:10

Nečas napadal rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu, nicméně zadáci Tampa opět situaci zvládli a rozehrákou podél hrazení dostali puk do bezpečí.

29:38

Svečnikov dlouhou křížnou přihrávkou rozjel Slavina, který zkoušel překvapit brankáře bekhendovou střelou, ale Vasilevskij si prostor u levé tyče pohlídal.

29:04

Ondřej Palát nahodil puk bekhendem do útočného pásma, kde kotouči dohnal Nikita Kučerov, ale ruský šikula neměl proti přesile obránců šanci.

28:34

Až nyní se hokejisté Tampy finálně dostali ke kotouči. Killorn za brankou podržel puk a počkal na vystřídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly pouští na led i domácí kouč.

28:06

Pesce nahodil puk od modré čáry před branku soupeře, ale jeho pobídku si pohlídal obránce v bílém, který kotouč následně vyhodil do bezpečí.

27:42

Hosté v plném počtu.

27:07

Ryan McDonagh projel s pukem na čepeli do útočného pásma a od levého mantinelu zkoušel přihrát mezi kruhy. Na jeho pobídku spoluhráč nedosáhl.

26:38

Aho protečoval kotouč do rohu útočného pásma. Carolina sice během přesilovky drží útočné pásmo, ale domácím chybí četnější střelba.

26:10

Tampa se hned v úvodu oslabení dostala ke kotouči a hosté jej snadným vyhozením poslali daleko k brance Caroliny. Domácí se směrem vpřed trápí.

25:42

Přesilovku si nyní zahraje také Carolina. Ondřej Palát dostává dvě minuty za hákování.

25:02

Tampa se z tlaku soupeře vymanila jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazování se vrátí před hostující klec.

24:34

Carolina musí začít hrát mnohem aktivněji. Hned po vhazování však Ross Colton projel do útočného pásma a zápěstím orazítkoval tyčku!

24:06

24:06 Brayden POINT - 0:1

24:06

Tampa právě vstřelila branku!
Tampa využívá přesilovku a dostává se do vedení! Carolinu tak může ještě víc mrzet nevyužitá možnost. BRAYDEN POINT dostal přihrávku před branku, zachoval klid, zamíchal kotoučem a bekhendem poslal puk kolem brankáře do sítě! Asistence: Alex Killorn, Nikita Kučerov.

23:20

Domácí se během oslabení dostali do přečíslení. Na pěknou přihrávku si sjel Trocheck, ale jeho pohotovou střelu Vasilevskij neskutečným zákrokem zneškodnil!

23:08

Jani Hakanpää dostává dvě minuty za nedovolené bránění a Tampa bude hrát přesilovku.

23:05

Až nyní Alex Nedeljkovic přikryl odražený kotouč lapačkou a poprvé ve druhé části donutil rozhodčí přerušit hru. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře.

22:38

Stále se hraje bez přerušení! Domácí brankář si pohlídal mezírku u levé tyčky, kam stačil dát beton a vyrazil puk do rohu ledové plochy. Tampa je stále u puku.

22:10

Sergačjov sklepl kotouč na modrou čáru, odkud zakončil Coleman, ale jeho pokus skončil vedle zadní tyče domácí svatyně. Carolina se následně osvobodila.

21:38

Poprvé ve druhé třetině se do útoku dostala také Tampa. Point ve vysoké rychlosti objel branku Caroliny, jenže už nedokázal přihrát na spoluhráče.

21:10

Slavin projel takřka přes celé kluziště na modrou čáru, kde se otočil kolem soupeře a nahodil puk před branku. Odražený puk ale získali hráči Tampy.

20:34

Jordan Staal se hnal do rohu útočného pásma za prudkým nahozením, ale obránce Tampy měl dostatek času na rozehrávku a kolem domácího hráče rozehrál.

20:10

Druhá třetina odstartovala ve čtyřech na obou stranáh. Domácí uspěli na úvodním vhazování a okamžitě se hnali do útoku. Tampa první akci zneškodnila.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 1:34.
Střely na branku: 11 – 8
První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sice sledovali zajímavý hokej, ale úvodní branky jsme se nedočkali. Po pěti minutách měl obrovskou možnost Victor Hedman, ale domácí brankář zakročil betonem. Ve 13. minutě pak střílel Sergačjov, ale Nedeljkovic opět zakročil. Carolina zatím směrem vpřed moc nehrozila. Do kabin se proto odchází bez branek.

20:00

První třetina skončila.

20:00

Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Sebastian Aho – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Steven Stamkos – 2 min., hrubost).

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny!

18:38

Brett Pesce si sjel na přihrávku mezi kruhy, ale dobře u něj hlídkoval důrazný obránce, který mu v klíčovou chvíli přizvedl hůl a nepustil Carolinu do šancí.

18:10

Jan Rutta vybojoval puk na modré čáře a ihned jej nahodil před domácí klec. Gólmanovi Caroliny výrazně usnadnili hru zadáci v černém.

17:39

Teuvo Teräväinen projel po levém křídle do útočného pásma, ale za brankou se nechal přitlačit k mantinelu a byl obrán o kotouč.

17:09

Slavin ze středního pásma nahodil puk do útočného pásma. Niederreiter se sice dostal k odraženému puku, ale už jej neposlal na někoho ze spoluhráčů.

16:39

Pesce na modré čáře získal kotouč a vypíchl jej do středního pásma. Carolina však v posledních minutách rezignovala na aktivní snahu směrem vpřed a spíše vyčkává, co vymyslí Tampa.

16:10

Vasilevskij vyjel za svou klec, kde zastavil nepřesnou rozehrávku Caroliny. Hosté následně rozjeli svůj útok a Johnson pro Tampu získal vhazování před brankou Hurricanes.

15:37

Právě Hamilton následně poslal průnikovou přihrávku na modrou čáru, ale Aho se rozjel opačným směrem. Sudí navíc viděli ofsajd, vhazuje se ve středním pásmu.

15:12

Hamilton dostal přihrávku na modrou čáru, odkud zakončil příklepem, ale zakončení se mu moc nepovedlo a puk jen zaduněl o zadní mantinel.

14:39

Killorn vybojoval puk v obranném pásmu, jenže jeho vyhození bekhendem skončilo v moci hokejistů domácí Caroliny. Stále čekáme na úvodní branku.

14:12

Sebastian Aho se v útočném pásmu dostal k volnému puku, prohodil si jej pod nohou soupeře, ale bekhendovým pokusem minul levou tyč.

13:39

Hamilton se vrátil na obrannou modrou čáru a před rozjetým soupeřem odehrál kotouč odrazem o mantinel do bezpečí. Pokračuje boj o každý metr ledu.

13:08

Jan Rutta se v rohu obranného pásma dostal k volnému kotouči a bekhendem jej odehrál ven ze třetiny. Tampa zatím nepouští domácí do šancí.

12:34

Ondřej Palát projel středem ledové plochy na modrou čáru, odkud vzápětí zakončil zápěstím, ale pokus českého útočníka postrádal přesnost.

12:08

Sergačjov zakončil od modré čáry. Domácí brankář puk nejprve neudržel, ale Alex Nedeljkovic po něm okamžitě skočil a zalehl jej před dotírajícím Palátem!

11:39

Jaccob Slavin vypomohl domácímu brankáři a tělem zastavil prudké nahození směřující na brankoviště. Tampa ale zařadila vyšší rychlost a tlačí se vpřed.

11:08

Ryan McDonagh v rohu útočného pásma získal kotouč pro Tampu a špičkou čepele poslal puk na modrou čáru. Zadáci Caroliny puk protečovali za modrou čáru.

10:30

Oba týmy hrají v plném počtu.

10:05

Sergačjov uklidnil rozehrávku Tampy za svou brankou a počkal na vystřídání spoluhráčů. Čerstvé síly posílá na ledovou plochu i domácí kouč.

09:41

Kučerov se v útočném pásmu zbavil obránce, vyvezl si kotouč mezi kruhy, ale pokusem zápěstím trefil brusle prvního hráče v černém dresu Caroliny.

09:10

Aho se prodral do útočného pásma, kde se dobře zbavil Sergačjova, ale od hrazení už branku Tampy nedokázal ohrozit. Domácí fandové ale nutí Carolinu útočit.

08:30

Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Brady Skjei – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Blake Coleman – 2 min., hrubost).

08:30

Jordan Staal se v rohu útočného pásma pustil do souboje o odražený kotouč. Carolina díky jeho aktivitě získala zakončení, ale Vasilevskij byl znovu připraven.

08:00

Vasilevskij musel dát pozor na překvapivou stranu. Teuvo Teräväinen se snažil překvapit hostujícího brankáře zakončením od mantinelu, ale Vasilevskij potvrdil své kvality.

07:19

Právě Coleman po další rychlé akci Tampy vletěl do útočného pásma a střelou z ostrého úhlu prověřil pozornost domácího brankáře. Alex Nedeljkovic puk přizvedl do ochranné sítě.

07:02

Hosté v plném počtu.

06:34

Hedman táhl protiútok Tampy. Obránce hostujícího celku chtěl místo zakončení ještě přihrát Colemanovi, ale Hamilton se skvěle vrátil a šanci zhatil.

06:10

Hamilton chtěl přihrát na modrou čáru, ale prudkou přihrávkou vyhnal svého spoluhráče ze střelecké pozice. Unavené kvarteto Tampy stihne vystřídat.

05:29

Ani Carolina nerozjela první přesilovku v utkání zrovna povedeným způsobem. Jeden z hráčů v bílém získal kotouč za brankou a vyhodil jej po mantinelu.

05:02

Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Patrick Maroon – 2 min., příliš mnoho hráčů).

04:36

Sergačjov překvapivou přihrávkou před branku našel zapomenutého Hedmana, který měl před domácím brankářem moře času i prostoru, ale nakonec trefil jen beton!

04:10

Aho spěchal za nahozením za branku Tampy, ale prudkou pobídku po mantinelu nakonec nedokázal zastavit. Kotouč proklouzal ven z útočného pásma.

03:16

Domácí v plném počtu.

03:03

Gourde nepřesnou přihrávkou zahnal svého spoluhráče ven z útočného pásma, čímž totálně nadchl domácí fanoušky. Carolina v oslabení soupeře k ničemu nepustila.

02:23

Další povedené vyhození domácího mužstva. Fanouškům Caroliny se zatím hra domácí defenzivy líbí. Carolina v oslabení brání na jedničku.

02:05

Carolina vstoupila do oslabení velmi dobře. Jordan Staal se na modré čáře dostal k odraženému kotouči a po hrazení puk vyhodil za branku soupeře.

01:16

Poprvé v utkání se bude vylučovat. Nino Niederreiter dostává dvě minuty za sekání.

01:02

Pesce dostal přihrávku na modrou čáru, krásně se s kotoučem otočil, ale jeho pokus zápěstím dokázal Vasilevskij pravačkou vykopnout.

00:41

Staal se tlačil do rychlého protiútoku, ale důrazný obránce se s ním stačil vrátit a odehrát kotouč mimo nebezpečný prostor k mantinelu.

00:21

Domácí brankář musel hned v úvodu dnešního souboje zasahovat. Nedeljkovic si dal pozor na Colemanovu ránu z otočky a ukryl puk do rukavic.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na ledě. Domácí budouh hrát v černém, zatímco Tampa oblékne bílé dresy.
Úvodní sestavy:

Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Pesce, Bean, Hakanpää, Skjei – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – Fast, J. Staal, B. McGinn – Nečas, Martinook, Niederreiter – Geekie, Lorentz, Paquette.

Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh, D. Savard, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos, Cirelli, Killorn – Coleman, Gourde, Goodrow – Maroon, T. Johnson, Colton..
Dnes se společně podíváme na pátý duel série mezi Carolinou a Tampou. Domácí Carolina v prvním kole přešla přes Nashville, zatímco Tampa vyřadila Floridu. Sérii proti Carolině rozjela Tampa ve velkém stylu. V prvních dvou duelech Tampa na ledě Caroliny dokázala dvakrát zvítězit výsledkem 2:1. Třetí duel zvládla Carolina a zvítězila v prodloužení. Čtvrté utkání už přineslo gólové hody, Tampa zvítězila 6:4 a dnes může potvrdit svůj postup.
1. zápas

Carolina – Tampa 1:2

Branky a nahrávky: 42. Bean (A. Svečnikov, Fast) – 29. B. Point (Hedman, Kučerov), 53. Goodrow (Coleman)

2. zápas

Carolina – Tampa 1:2


Branky a nahrávky: 59. A. Svečnikov (J. Staal, T. Teräväinen) – 28. Killorn (Stamkos), 49. Cirelli (Hedman, Černák)

3. zápas

Tampa – Carolina 2:3 po prodloužení


Branky a nahrávky: 29. B. Point (Kučerov, Stamkos), 37. Killorn (Kučerov, B. Point) – 26. Pesce (A. Svečnikov, Aho), 28. Aho (T. Teräväinen, Slavin), 66. J. Staal (Aho, T. Teräväinen)

4. zápas

Tampa – Carolina 6:4


Branky a nahrávky: 15. B. Point (Palát, Černák), 30. Stamkos (Killorn, B. Point), 35. Kučerov (Stamkos, Hedman), 38. T. Johnson (Colton, Maroon), 40. Stamkos (Kučerov, Cirelli), 47. Kučerov (Palát) – 25. T. Teräväinen (J. Staal, A. Svečnikov), 26. Fast (Martinook, Slavin), 31. D. Hamilton (Aho, A. Svečnikov), 33. Slavin (Paquette, Lorentz)
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Carolinou Hurricanes a Tampa Bay Lightning.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning

0:2

koniec (0:0, 0:1, 0:1) Stav série: 1:4

Späť na online

Góly a asistencie: 25. B. Point (Killorn, Kučerov), 50. Colton

Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Bean, Hakanpää, Skjei – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), B. McGinn – Nečas, Martinook (A), Niederreiter – Geekie, Lorentz, Paquette.

Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), D. Savard, Sergačov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn – Coleman, Gourde, Goodrow – Maroon, T. Johnson, Colton.

Rozhodca: Lee, McCauley – Shewchyk, Murray

Diváci: 16 299

Priebeh zápasu
1. tretina
01:16 CAR 2 Niederreiter, sekanie
05:02 TBL 2 Maroon, príliš veľa hráčov na ľade
08:30 CAR 2 Skjei, hrubosť
TBL 2 Coleman, hrubosť
20:00 CAR 2 Aho, hrubosť
TBL 2 Stamkos, hrubosť
Po 1. tretine
2. tretina
23:08 CAR 2 Hakanpää, nedovolené bránenie
24:06 TBL 0:1 B. Point (Killorn, Kučerov)
25:42 TBL 2 Palát, hákovanie
Po 2.tretine
3. tretina
49:04 TBL 0:2 Colton
52:50 TBL 2 Palát, napadnutie oblasti hlavy a krku
Koniec