Menu

Futbal

Copa América

Paraguaj – Bolívia

3:1

koniec (0:1)

15.06.2021, 02:00 • Estadio Olimpico Pedro Ludovico, Goiânia (BRA) • Skupina A • Michal Břuchanský cz

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:20:22)
Statistiky:
Střely na branku: 11 – 2
Střely mimo: 15 – 0
Držení míče: 78 % – 22 %
Rohové kopy: 7 – 2
Ofsajdy: 1 – 0
Fauly: 12 – 10
Žluté karty: 2 – 4
Červené karty: 0 – 1.
Pokud se covidem oslabený výběr Bolívie nepostará v dalším průběhu turnaje o nějakou prvotřídní senzaci, tak je o postupujícím kvartetu ze skupiny A rozhodnuto. Hráči „La Albirroja“ mohou jít do zápasů s Argentinou, Chile a Uruguayí s čistou hlavou, ten nejdůležitější úkol dnes zvládli.
Paraguay celý zápas dominovala, jenže kvůli nastřelené ruce Santiaga Arzamendii a proměněné penaltě Saavedry musela od desáté minuty dotahovat. Bolívie bez vyloučeného mladíka Cuéllara odolávala drtivému náporu více než hodinu. Střelecké trápení favoritů prolomil až povedený volej Alejandra Romera, na který hned vzápětí navázal i jeho jmenovec Ángel. S výjimkou pumelice Roberta Fernándeze byli Bolivijci bezzubí, definitivně jejich odpor zlomila druhá trefa Ángela Romera z přečíslení čtyři na dva.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Asi závěrečný pozdrav z kopačky Ángela Romera. Na hattrick tento osmadvacetiletý útočník San Lorenza ale nedosáhl, rozměry branky této střele zpoza vápna nestačily.

90+4

Nadýchaný centr Dannyho Bejarana se snášel k malému vápnu. Adrián Jusino však přispěchal pozdě a na programu bude odkop od Antonyho Silvy.

90+3

Po autu Segreda se největší outisder této skupiny vypravil na výlet do pokutového území, nicméně šlo jen o krátkodobou záležitost.

90+2

Od trefy na 3:0 se situace na bojišti trochu uklidnila. Paraguay se uspokojila a teď ojediněle nechává hrát fotbalisty z Bolívie.

90

Druhá půle byla mnohem plynulejší. Přesto se můžeme těšit na dalších pět nastavených minut.

89

Benjamínek Enciso byl na hřišti přivítán ostřejším faulem v podání Diega Bejarana. Ze standardky vzešla nepovedená koncovka dalšího náhradníka Cubase.

88

Eduardo Berizzo dává v koncovce zápasu šanci i svému nejmladšímu svěřenci. Juio Enciso oslavil letos v lednu teprve sedmnácté narozeniny.

87

Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Alejandro Romero, přichází Andrés Cubas.

87

Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Gabriel Ávalos, přichází Julio Enciso.

86

Přízemní přihrávkou nabízel David Martínez míč do kapsy mezi brankáře a obrannou řadu. Se spoluhráčem v náběhu se však nepropojil.

84

Nepochopení v přechodové fázi připravilo Bolívii o šanci k ohrožení Antonyho Silvy. Alberto Espínola si v klidu připraví míč pro autové vhazování.

83

Miguel Almirón zaútočil po levé straně a vybojoval roh. Alejandro Romero v tomto případě zvolil rozehrávku nakrátko.

81

81. Ángel ROMERO - 3:1

Paraguaj – Bolívia

3:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 62. Al. Romero, 65. Romero Ángel, 81. Án. Romero (Ávalos) – 10. Saavedra (pen.)

Karty:   9. Arzamendia (PAR), 45+11. Espínola (PAR) – 29. Diego Bejarano (BLV), 38. Cuéllar (BLV), 40. Flores (BLV)   45+9. Cuéllar (BLV)

Držení míče: 78 % : 22 %.
Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 15:0. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:10.

Paraguaj: A. Silva – Espínola, G. Gómez (C), Jun. Alonso, Arzamendia (74. D. Martínez) – Al. Romero (87. Cubas), Piris Da Motta (57. González), Villasanti (46. Sanchéz) – Án. Romero, Ávalos (87. Enciso), Almirón.
Náhradníci: A. Aguilar, Ortíz – Balbuena, Bareiro, Cubas, Enciso, González, D. Martínez, Rojas, Ó. Romero, Samudio, Sanchéz.

Bolívia: Cordano – Diego Bejarano, Jusino, Quinteros, Sagredo – Justiniano (C) (75. Sánchez) – Céspedes (46. Danny Bejarano), Saavedra (64. Wayar), Cuéllar, Flores (46. R. Fernández) – Álvarez (69. Ramallo).
Náhradníci: Lampe, J. Rojas – Arce, Barboza, Danny Bejarano, R. Fernández, Chura, Ramallo, Sánchez, R. Vaca, Villarroel, Wayar.

Rozhodca: Haro – Bossio, López (PER)