Menu

Futbal

Európska konferenčná liga

Bodö/Glimt – AS Rím

6:1

koniec (2:1)

21.10.2021, 18:45 • Aspmyra stadion, Bodo, Norsko • Skupina C • Tomáš Lysý (@tomaslysy86) cz

Tipsport: 3.54 3.85 2.0

S konstatováním, že FK Bodo/Glimt ve třetím kole skupiny C Evropské konferenční ligy doma vypráskalo AS Řím jasně 6:1, se s Vámi loučí a hezký sportovní večer přeje Tomáš Lysý. (20:50:42)
V rámci Evropských pohárů zapisuje AS Řím nejhorší porážku od sezony 2014/2015, kdy Římané doma padli s Bayernem Mnichov 1:7. O rok později pak prohráli na hřišti Barcelony také 1:6.
Ve druhém utkání skupiny bude teprve hrát CSKA Sofia od 21 hodin se Zorjou Luhansk. To nic ale nezmění na tom, že Bodo/Glimt jde se sedmi body do čela tabulky o bod před AS Řím.
Statistiky zápasu:
Góly: 6-1
Střely celkem: 13-6
Střely na branku: 7-2
Střely mimo: 2-2
Zblokované střely: 4-2
Rohy: 3-3
Ofsajdy: 1-2
Držení míče: 53% – 47%
Přihrávky: 467-406
Fauly: 6-8
Žluté karty: 1-1.
Demolice AS Řím je u konce. Vše začalo v prvních dvaceti minutách, kdy se nejprve hezkou kombinací z malého vápna trefil Erik Botheim a o dvanáct minutě později na něj navázal krásnou ránou Patrick Berg. AS sice o osm minut snížilo po dobrém náběhu Carlese Péreze, ale to bylo ze stran Římanů vše.

Nepomohla ani tři střídání José Mourinha v poločasu. V 52. minutě vrátil domácím vedení o dvě branky Erik Botheim, který po velké bojovnosti Sampsteda uklidil míč zblízka do sítě. A desetiminutovka domácích od 71. minuty? Snová! Nejprve se prosadil Ola Solbakken, který ve sprinterském souboji nedal Kumbullovi šanci a přeloboval gólmana. V 78. minutě byl Botheim opět důraznější než soupeř. V pádu po zisku míče vyslal do úniku Amahla Pellegrina, který se odpoutal od stoperů a trefil se na vzdálenější tyčku, byť si Rui Patrício na míč sáhl. V osmdesáté minutě si oba dva vyměnili role a Erik Botheim zblízka z velkého úhlu zkompletoval hattrick – 6:1.

90+2

Konec zápasu.
Erika Botheima, jenž dnes tři góly dal a na tři nahrál, také chytají křeče. Sklízí ale zasloužené ovace.

90+2

Ve druhé minutě nastavení budou mít domácí ještě výhodu rohového kopu.

90+2

Další pilíř dnešní drtivé výhry 6:1, Morten Konradsen, jde z placu a na něj se dostane jednadvacetiletý Elias Hagen.

90

Ve druhém poločasu není moc co řešit, bude se hrát jen o dvě minuty navíc.

90

Rozbíhá se poslední minuta základní hrací doby.

89

Nechtějte nyní vidět pohled José Mourinha. Legendární trenér asi nebude ke svým svěřencům ještě dnes večer příliš shovívavý.

88

Hned v následném útoku je Mugisha lapen v ofsajdu.

87

Ze hřiště jde také Amahl Pellegrino, na chvíli naskočí Joel Mugisha.

85

Morten Konradsen se stal příjemcem faulu od Reynoldse, který může být rád, že nevidí žlutou kartu.

84

Domácí hráče už začínají chytat křeče, čemuž se při dnešním výkonu nelze divit.

81

Marius Lode a Sondre Brunstad Fet jdou z placu, zahrají si Marius Höibraten a Hugo Vetlesen. Je radost do takového zápasu přijít.

80

80. Erik BOTHEIM - 6:1

80

Bodo/Glimt právě vstřelilo branku! Neskutečný výkon domácích pokračuje. ERIK BOTHEIM si ke dvěma brankám a třem asistencím připisuje gólový hattrick. Pellegrino krásně vyslal do úniku ERIKA BOTHEIMA, jenž se odpoutal od stoperů hostí. Ačkoliv proti němu Patrício vyběhl, jednadvacetiletý útočník ho i tak z velkého úhlu obstřelil. Paráda domácích, o tom nemůže být sporu. Asistence: Amahl Pellegrino.

Bodö/Glimt – AS Rím

6:1

koniec (2:1)

Späť na online

Góly: 8. Botheim (Fet), 20. P. Berg (Botheim), 52. Botheim (Sampsted), 71. Solbakken (Botheim), 78. Pellegrino (Botheim), 80. Botheim (Pellegrino) – 29. C. Pérez (Diawara)

Karty:   36. Lode (BOG) – 33. Darboe (ASR)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 2:2. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:8.

Bodö/Glimt: Chajkin – Sampsted, Moe, Lode (81. Höibraaten), Björkan – Fet (81. Vetlesen), P. Berg (C), Konradsen (90+2. Hagen) – Solbakken, Botheim, Pellegrino (87. Mugisha).
Náhradníci: Smits – Höibraaten, Vetlesen, Kongsro, Moberg, Hagen, Nordäs, Kvile, Pernambuco, Mugisha, Koomson.

AS Rím: Patrício – Reynolds, Ibañez, Kumbulla, Calafiori – Diawara (60. Lorenzo Pellegrini), Villar (46. Mchitarjan), Darboe (46. Cristante) – C. Pérez, El Shaarawy (C) (60. T. Abraham) – B. Mayoral (46. Šomurodov).
Náhradníci: Fuzato – Cristante, Viña, Lorenzo Pellegrini, T. Abraham, Šomurodov, Veretout, Mancini, Bove, Zalewski, Tripi, Mchitarjan.

Rozhodca: Ali Palabıyık – Serkan Olguncan, Ali Saygın Ögel