Menu

Futbal

Európska konferenčná liga

FK Karabach – AC Omonia Nikózia

2:2

koniec (0:1)

25.11.2021, 18:45 • Tofiq Bahramov adına Respublika Stadionu, Baku • Skupina H • Tomáš Lysý (@tomaslysy86) cz

Tipsport: 1.31 5.16 12.0

S konstatováním, že Karabach sice ve druhém poločasu otočil stav z 0:1 na 2:1, ale v poslední minutě Omonia srovnala stav na 2:2, se s Vámi loučí a hezký fotbalový večer přeje Tomáš Lysý. (20:50:16)
Vzhledem k tomu, že Basilej vyhrála v Almatách 3:2, jsou před posledním zápasem skupiny karty rozdané. Basilej má 11 bodů, Karabach také a oba dva v přímém souboji za dva týdny budou hrát o přímý postup do vyřazovacích bojů. První tým skupiny jde přímo do play-off, druhý si zahraje "předkolo" proti třetím týmům z Evropské ligy.
Statistiky zápasu:
Góly: 2-2
Střely celkem: 18-8
Střely na branku: 6-4
Zákroky gólmanů: 3-5
Střely mimo: 7-3
Zblokované střely: 5-1
Rohy: 13-4
Ofsajdy: 6-1
Držení míče: 65% – 35%
Přihrávky: 576-140
Fauly: 12-6
Žluté karty: 2-5
Vyloučení: 0-1.
První poločas zápasu byl jasně ve znamení domácích, kteří ale nedokázali svou převahu přetavit v brankové potvrzení. Naopak v závěru poločasu zahrál Bajramov ve vápně rukou a pokutový kop proměnil Michal Ďuriš.

Ve druhém poločasu byl k vidění dobrý fotbal. Již ve 49. minutě domácí srovnali díky vlastní brance Parise Psaltise, který si centr sklepl do vlastní sítě. Domácí nadále hrozili, ale nedávali si pozor na zadní vrátka a v 56. minutě vyrazil střelu Ďuriše z čáry Andrade. O deset minut později viděl druhou žlutou kartu Kiko a Karabach převahu jednoho muže v poli využil o dvaadvacet minut později. Několikátá střela z hranice vápna se tentokrát ujala, když Patrick Andrade, vystřelil a Lang srazil míč do protipohybu gólmana k tyči. Jenže v devadesáté minutě načapal Jordi Gómez na hruškách domácího brankáře, který byl vyběhlý z branky a poslal mu navštívenku z poloviny hřiště. Brankář Mahammadalijev míč nezachytil, protože navíc zakopl. Poté už se skóre nezměnilo – 2:2.

90+7

Konec zápasu.

90+7

Sudí za zdržování hostí ještě něco přidá, hraje se již sedmá nastavená minuta.

90+6

Protože Paris Psaltis zdržuje se zahráním autového vhazování, dostal od dánského sudího také žlutou výhrůžku.

90+5

Rozbíhá se poslední minuta nastaveného času.

90+4

Tural Bajramov dostává žlutou kartu, závěr je poměrně nervózní.

90+2

Domácí byli chvíli opětovnému vedení ve skupině a náskoku dvou bodů. Nyní potřebují opět vstřelit branku, aby se trhli před posledním utkáním od Basileje. Ale faulem to nepůjde.

90

Ve druhém poločasu se bude hrát o pět minut více.

90

90. Jordi GÓMEZ - 2:2

90

Omonia Nikósie právě vstřelila branku!
Neskutečná paráda JORDIHO GÓMEZE. Klíčem byl vyhraný souboj Kakoullise na středu hřiště, který vzápětí předal míč šestatřicetiletému španělskému záložníkovi. Ten si všiml, že je Šahruddin Mahammadalijev prakticky za velkým vápnem. Tvrdou a zároveň přesnou ránou mu poslal navštívenku dlouhou padesát metrů. Asistence: Andronikos Kakoullis

88

88. Patrick ANDRADE - 2:1

88

FK Karabach právě vstřelil branku!
Obrovská radost domácích i arény v Baku. Další střela z hranice vápna se už ujala, ale s velkým štěstím. PATRICK ANDRADE převzal přihrávku od Ozobiće, který je dnes opravdu nejlepším mužem na hřišti. Střílel svým pohledem k pravé tyči, ale Ádám Lang si míč srazil k druhé tyčce. Asistence: Filip Ozobić.

87

Filip Ozobić opět dostal trošku víc prostoru. Vypálil přízemní střelu z hranice velkého čtverce, která před Uzohem trošku skočila, ale i tak si gólman hostí poradil.

86

Ovšem hosté jen odkopávají míč za polovinu hřiště.

86

Domácí nadále kombinují, převzali míč na polovině hřiště, ovšem centr do vápna nebyl přesný.

84

Omonia se s vypětím všech sil brání obdržené brance, chce získat bod, který je důležitý i z hlediska koeficientu.

FK Karabach – AC Omonia Nikózia

2:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 49. Psaltis (Ozobić) (vla.), 88. P. Andrade (Ozobić) – 43. Ďuriš (pen.), 90. Jordi Gómez (Kakoullis)

Karty:   32. Kady (KBK), 90+4. T. Bajramov (KBK) – 32. Ďuriš (OMO), 32. Kiko (OMO), 75. Diskerud (OMO), 90+6. Psaltis (OMO)   66. Kiko (OMO)

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 13:4. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 12:6.

FK Karabach: Mahammadalijev – A. Husejnov, Medveděv (C), Medina, T. Bajramov – Garajev, P. Andrade – Kady, Ozobić, Zoubir – Wadji (69. Šejdajev).
Náhradníci: Balajev, Ramazanov – Mammadov, Richard Almeida, Mustafazade, Ibrahimli, Gurbanli, Z. Alijev, Vešović, Jafargulijev, Šejdajev, Kulijev.

Tréner: Gurban Gurbanov

AC Omonia Nikózia: Uzoho – Psaltis, Lang (C), Panayiotou, Kiko – Bauthéac (46. Loizou), Asimenos (63. Jordi Gómez), Charalambous (63. Diskerud), Zachariou (79. Hubočan) – Ďuriš (69. Lecjaks), Kakoullis.
Náhradníci: Chorążka – Shehu, Atiemwen, Papoulis, Hubočan, Jordi Gómez, Lecjaks, Tzionis, Diskerud, Ščepovič, Loizou, Evangelou.

Tréner: Henning Berg

Rozhodca: Morten Krogh – Niels Hoeg, Steffen Beck Bramsen (vš. Dánsko)