Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

VfB Stuttgart – 1. FSV Mainz 05

2:1

koniec (1:1)

26.11.2021, 20:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • 13. kolo • Lukáš Jasoněk cz

Tipsport: 2.68 3.32 2.86

Stuttgart si v předehrávce kola poradil s Mohučí

První šance na sebe nenechala dlouho čekat. Už ve 3. minutě Umar Marmúš utekl Alexanderu Hackovi, na levé straně vápna zamotal nohy Nemethovi a levačkou vypálil tvrdě pod břevno. Robin Zentner měl co dělat, aby míč vytáhl nad horní konstrukci své branky. Hosté se poprvé osmělili o deset minut později, Florian Müller měl plné ruce práce se zakončením Onisiwa. Skóre se poprvé měnilo ve 21. minutě. Po svižné kombinaci převzal míč na levé straně vápna Hiroki Ito, na jeho křižnou střelu placírkou si letící Robin Zentner sáhl, ale nedovedl víc než vytěsnit míč na tyč, která mu nepomohla. O několik chvil později rozhodčí nesprávně nařídil penaltu, kterou vzápětí na popud VAR odvolal. Hosté toho využili, když po rohovém kopu v závěru poločasu srovnal hlavou Alexander Hack.

Do druhé půle vstoupili lépe domácí. V hledišti to zahučelo poté, co Philipp Förster těsně minul přední tyč. Čeho nebyl schopen on, dokázal v 51. minutě Borna Sosa. Jeho první bundesligová trefa byla opravdu výstavní a poslala Stuttgart zpátky do vedení. Přibližně deset minut před koncem mohl podruhé srovnat Alexander Hack, jenže Florian Müller byl pro tentokrát proti. Těsný náskok už Stuttgart uhájil, výhra ho katapultovala z barážové příčky na třináctou. (22:36:08)
Držení míče: 50% : 50%.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:13.
Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:17.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Žlutou kartu dostává Jean-Paul Boëtius (Mohuč).

V nervózním závěru vznikla strkanice, do které se zapojil i Boëtius. Ten svého protihráče silně strčil do hrudi a právě za tento prohřešek byl potrestán.

90+3

V přetahované u rohového praporku domácí fotbalisté ušetřili několik cenných vteřin.

90+2

Žlutou kartu dostává Borna Sosa (Stuttgart).

Tak dlouho Sosa otálel s vhazováním, až sudímu došla trpělivost.

90

Nastavená doba hry činí čtyři minuty.

89

Při brejku se k centu zleva protlačil Ádám Szalai, v krkolomné pozici ale nezamířil přesně.

88

Odvážný Katompa Mvumpa po řetězci soupeřových chyb pronikl na pravou stranu vápna. Protože po dlouhém sprintu neměl dostatek sil, tak před vracejícím se Boëtiusem zasekl a při neobratné kličce upadl. Ačkoliv rozhodčímu signalizoval faul, Matthias Jöllenbeck měl na celou věc jiný pohled a penaltu neodpískal.

86

Nově příchozí Katompa Mvumpa se hned vydal do útoku. Na vlastní pěst chtěl projít přes Silvana Widmera, ale ten ho podle rozhodčího atakoval čistě.

85

Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Roberto Massimo, přichází Silas Katompa Mvumpa.

84

Po Stachově útočném faulu musí Mohuč vycouvat.

82

Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Umar Marmúš, přichází Pascal Stenzel.

81

Jeho exekutor Kevin Stöger zakroutil míč přímo na brankáře Müllera, ten si nekomplikoval život a centr jednoduše vyrazil.

80

Alexander Hack je při chuti! Stoper Mohuče chtěl znovu vyrovnat a nutno podotknout, že střelou umístěnou k pravé tyči Müllera fakt protáhl. Ještě není všem dnům konec, následovat bude roh.

79

Konstantinos Mavropanos ani Wataru Endo nezabránili I Če-songovi ve střele z mírného úhlu. Zasahovat proto musel až Florian Müller.

77

Když nevíš co s míčem, vystřel. Touto fotbalovou poučkou se řídil Jean-Paul Boëtius. A bohužel pro Mohuč to nebylo dobře, protože dalekonosná rána ohrozila jen přítomné publikum.

76

Držení míče: 52% : 48%.

75

Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Karim Onisiwo, přichází Marcus Ingvartsen.

VfB Stuttgart – 1. FSV Mainz 05

2:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 21. Ito (Mangala), 51. Sosa (Mangala) – 39. Hack (Boëtius)

Karty:   36. Mangala (STU), 90+2. Sosa (STU) – 9. Martín (MAI), 90+5. Boëtius (MAI)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:13. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:17.

VfB Stuttgart: F. Müller – Mavropanos, W. Anton, Ito – Massimo (85. Katompa Mvumpa), Endo (C), Karazor, Sosa – Förster (63. Nartey), Mangala (63. Klimowicz) – Marmúš (82. Stenzel).
Náhradníci: Bredlow – Al Ghaddioui, Faghir, Klimowicz, Mola, Nartey, Stenzel, Tibidi, Katompa Mvumpa.

Tréner: Pellegrino Matarazzo

1. FSV Mainz 05: Zentner – Nemeth (75. Stach), Hack, Niakhaté (C) – Widmer, I Če-song, Barreiro (75. Stöger), Boëtius, Martín – Onisiwo (75. Ingvartsen), Burkardt (75. Ádám Szalai).
Náhradníci: Dahmen – Brosinski, Ingvartsen, Nebel, Papela, Stach, Stöger, Ádám Szalai, Tauer.

Tréner: Bo Svensson

Rozhodca: Jöllenbeck – Günsch, Weickenmeier