Menu

Hokej

NHL

Boston Bruins – Montreal Canadiens

5:1

koniec (3:0, 1:1, 1:0)

13.01.2022, 01:20 • TD Garden, Boston • Petr Šatalík cz

Tipsport: 5.81 5.5 1.42

Ode mne je to pro dnešek už vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu znovu těšit, na počtenou. (04:09:20)

Dnešní utkání sledovalo 17 850 diváků.
Tři hvězdy utkání

Brad Marchand (BOS) – 3+0
Curtis Lazar (BOS) – 1+2
Patrice Bergeron (BOS) – 0+2
Česká stopa v utkání

David Pastrňák (BOS) – 0+0, 3 střely na bránu, účast 0, 0 TM, čas na ledě 15:47
Tomáš Nosek (BOS) – 0+1, 2 střely na bránu, účast +3, 0 TM, čas na ledě 14:00
Kdo se postavil do brankoviště

Linus Ullmark (BOS) – 24 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,0 %, odchytal 60:00
Jake Allen (MTL) – 5 zákroků, 2 OG, úspěšnost 71,4 %, odchytal 17:11
Samuel Montembeault (MTL) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2%, odchytal 42:49
Střely na bránu za celý zápas

Boston Bruins – 41
Montreal Canadiens – 25
Zápas mezi Bostonem a Montrealem končí vysokou výhrou Bruins v poměru 5:1. O osudu duelu rozhodla první třetina, ve které Medvědi zaznamenali tři trefy a v průběhu utkání pak náskok udržovali. V závěrečném dějství se prosadil ještě svou první trefou v NHL Urho Vaakanainen. Hrdinou střetnutí však byl střelec hattricku Brad Marchand. Svěřenci Bruce Cassidyho naprosto zaslouženě vítězí v tomto klání a berou cenné body, které je posouvají blíž k play-off. Montreal se dál topí na dně celé soutěže.

Konec zápasu.

59:52

Montreal ještě jednou posílá kotouč na zadní hrazení, Charlie McAvoy se dvakrát vyhnul soupeři a přihrál na Matta Grzelcyka, jenž se ale s pukem dostává jen do postavení mimo hru.

59:03

Curtis Lazar ještě vypálil z levého kruhu a po jeho dobře umístěné, prudké střele se rozezněla bližší tyč za zády Samuela Montembeaulta.

58:38

Urho Vaakanainen sbírá nahození Canadiens do rohu útočného pásma. Následně obrací hru, Craig Smith nyní asi fauloval na pravém křídle, ale sudí si toho nevšimli.

58:05

Boston se však před Samuelem Montembeaultem dlouho neohřál a o chvíli později pálil Ryan Poehling z ostrého úhlu na klec Bruins, Linus Ullmark ramenem jeho pokus vytěsnil.

57:37

Buly před brankářem Linusem Ullmarkem vyhráli jeho spoluhráči, kteří přenesli hru rychle na druhou stranu hrací plochy.

57:19

Lukas Vejdemo prohodil kotouč snad Moorovi mezi nohama a spěchá za pukem na zadní mantinel za klec Bostonu.

56:38

Montreal musí znovu rozehrávat zpoza vlastní klece. Cédric Paquette prodlužuje na levém hrazení nahození až ke kleci Ullmarka.

56:18

Nick Suzuki se snaží po pravém hrazení vyhodit kotouč přes obrannou modrou, což se mu nakonec povedlo a Habs mohou kupředu.

55:42

Montreal se nedokázal dostat ke střele, jeho hráči v útočném pásmu naháněli kotouč po rozích, odkud pálit nelze.

55:05

Sami Niku nejprve tvrdě vypálil z levého kruhu a Linus Ullmark jeho pokus jen tak tak vykopl betonem! Následně se brankář Bostonu začal osekávat s Laurentem Dauphinem, jehož na pěstní odvetu vyzval Haula, jenž ovšem v tomto souboji neuspěl. Haula má dnes druhou bitku a míří do šaten, pět minut dostal s ním i Dauphin. Trest dostává i brankář Ullmark za nedovolené bránění a Dauphin další za filmování. Tresty se vykryjí.

54:38

Laurent Dauphin dojel do rohu hrací plochy za klec Bostonu, kde chtěl vydolovat puk pro svůj tým, což se mu nakonec povedlo.

54:13

Jeff Petry nedokázal z rohu kluziště vyhodit kotouč přes obrannou modrou, Boston tak může i nadále zatápět v prostoru před svatyní Habs.

53:55

Patrice Bergeron dostal přihrávku z levé strany na osu hřiště a od modré čáry střílel na bránu Habs, Samuel Montembeault udržel kotouč na své hrudi.

53:27

Bruins nastřelují kotouč až za klec Habs, ale tam nebude Craig Smith včas, aby stihl obrat beky Montrealu o hrací předmět.

52:39

Tomáš Nosek předvedl rychlost svých nohou na pravé straně, kde si nakonec sjel z ostrého úhlu k bráně Montrealu a ranou na přední tyč se snažil překonat Samuela Montembeaulta, jenž byl ale na konstrukci doslova nalepený!

52:05

Matt Grzelcyk se dostal ke střele na levém kruhu, jeho prudkou ránu na zadní tyč nakonec Samuel Montembeault přece jen zkrotil mezi betony.

51:46

Jake DeBrusk si vyjel z rohu kluziště před brankoviště, které po obvodu objel a málem zvedl kotouč nad beton položeného Samuela Montembeaulta, jenž však zvládl zasáhnout.

51:16

Boston nastřelil kotouč na zadní hrazení, kde však Oskar Steen nebyl včas, zvládl ale přijet presovat a ještě otravuje život soupeřům.

50:48

Linus Ullmark nejprve přikryl kotouč před dojíždějícími soupeři, následně se Boston dostal do postavení mimo hru a další rozmíšky honem rozhánějí rozhodčí, kteří by utkání měli konečně spíš trochu pustit a nechat ho, aby se dohrálo. Častým přerušováním jen napomáhají zbytečným šarvátkám, které celý už tak dlouhý zápas ještě zdržují. Přitom o výsledku je dávno rozhodnuto...

50:19

50:19 Curtis LAZAR - 5:1

50:19

Bruins právě vstřelili branku!
Bruins vedou již 5:1 a utkání vyhrají! Na pravou stranu k modré čáře dostal přihrávku Urho Vaakanainen, jenž vyslal nepříliš tvrdou, zato dokonale umístěnou ránu na vzdálenější tyč, kterou navíc lehce tečoval CURTIS LAZAR a kotouč se odrazil do sítě Habs! Boston vede o 4 góly. Asistence: Urko Vaakanainen, Anton Blidh.

50:11

Medvědi se dostávají na pravý kruh, kam obdržel přihrávku Curtis Lazar, jeho sražená rána však končí jen na zadním mantinelu.

49:49

O kotouč se bojovalo za klecí Habs. Rána Mikea Reillyho z levé strany od modré čáry končí v náruči Samuela Montembeaulta.

49:24

Buly ve středním pásmu vyhráli Medvědi, kteří se dostali do útočného pásma jednoduchým nahozením, Charlie Coyle však svým presinkem puk nezískal.

48:58

Patrice Bergeron dostal kotouč před bránu Montrealu a rychlou střelou pod horní tyč chtěl překonat gólmana Habs, Samuel Montembeault však jeho zakončení lapačkou vyškrábl!

48:15

Hráči Bostonu hrají přesilovou hru, ale zatím se jim vůbec nedaří, kotouč už podruhé letí přes všechny čáry až k jejich kleci.

47:54

Ben Chiarot se na levém kruhu dostal k ráně a Linus Ullmark si musel pořádně vyjet, aby jeho pokus vykopnul do rohu hrací plochy.

47:15

Jeff Petry získává kotouč pod kontrolu po buly před svou klecí a na pravém hrazení se dostává přes půlící čáru.

46:57

Urho Vaakanainen drží společně s Brandonem Carlem kotouč v rohu, kde na něm stojí ještě Haula a tři hráči Montrealu. Haula se nakonec lehce popral s Chrisem Widemanem. V bitce měl zřetelně navrch hokejista Bruins. Oba tito kohouti schytají pět minut za bitku. Brandon Carlo a Michael Pezzetta zase oba dvě za hrubost. Wideman navíc dostává ještě dvě minuty za hrubost, takže síly na ledě se na chvilku srovnají a pak začne přesilovka Bostonu.

46:15

Canadiens tak hrají přesilovku. Kotouč ale letí přes všechny čáry, za vlastní svatyní ho musí trochu složitěji zpracovávat Samuel Montembeault.

45:48

Šarvátka po zákroku Ullmarka. Dostali se do ní hlavně Nick Suzuki a Brad Marchand, když předtím hráč Bostonu tvrdě srazil soupeře k zemi. Za to dostává dvě minuty za nedovolené bránění.

45:38

Habs vyhráli buly před svým gólmanem a chtěli vyvézt kotouč po pravém křídle do třetiny Bruins. Puk jim ale uskočil na střídačku.

45:19

Patrice Bergeron vystřelil z pravé strany od modré čáry, ale jeho pokus byl nyní opravdu hodně nepřesý. Samuel Montembeault zůstane v klidu.

44:51

Montreal poslal prudkým vyhozením černou pryž až do třetiny Bostonu, kde Linus Ullmark vypomáhá svým bekům s rozehrávkou.

44:28

Hra má konečně jednolité tempo, Oskar Steen nyní vypálil z pravé strany od hrazení a brankář Samuel Montembeault na přední tyči touš udržel.

43:49

Haula s Pastrňákem nyní dobře zavařili hlavy svým soupeřům na levé křádle, Brett Kulak ale zachytává přihrávku prvně jmenovaného.

43:18

Montreal se snažil přenést hru z pravé strany na levou, jenže Mike Hoffman vjel do útočného pásma moc rychle a je mu signalizován ofsajd.

42:50

Habs zavezli kotouč do třetiny Bruins, ale to už jsou Medvědi kompletní a kupředu teď spěch po pravém křídle Craig Smith.

42:16

Boston se snaží vyvézt kotouč kupředu, Erik Haula však měl proti sobě dva soupeře, takže se za půlící čáru s pukem na čepeli nedostal.

41:38

Habs musí začínat z obranné modré. Rána Chrise Widemana z levého kruhu skončila na vyrážečce Ullmarka, jenž poslal kotouč do tvrzeného skla za svou klecí.

41:05

Sami Niku dostal kotouč na modrou čáru k ose hřiště a vypálil přízemní projektil, který však Linus Ullmark dokázal betony vykopnout do ochranné sítě za svou klecí.

40:47

Craig Smith nyní velice nešikovně přijel k hrazení v obranném pásmu a holí zezadu podrazil jednoho ze soupeřů. Fasuje za to dvě trestné minuty.

40:41

Také Bruins se ale nedokázali před Samuele Montembeaultem udržet a Linus Ullmark musí zastavovat vyhození přes celé kluziště.

40:16

Habs vyhráli úvodní vhazování v třetí třetině, v prostoru před Ullmarkem se ale příliš dlouho nezdrželi a musí se vracet ke své kleci.

40:01

Začala třetí třetina.
Hokejisté se vrací na kluziště, třetí třetina odstartuje za malý moment.
Třetí třetina začne ve 3:14.
Druhá třetina souboje Bostonu s Montrealem skončila. Ačkoliv to na skóre není znát, Bruins v ní měli zřetelnou převahu. Nejprve jejich náskok v 28. minutě zvýšil již na čtyři branky dokončením hattricku Brad Marchand, jenž je již nyní jistým hrdinou tohoto utkání. Na jeho trefu zareagoval o tři a půl minuty později Michael Pezzetta, ale další zásahy už Habs nepřidali. Na startu třetího dějství tak budou ztrácet tři branky oproti svému soupeři a já jim velké šance na bodový zisk z tohoto utkání nedávám.
Střely na bránu v druhé třetině

Boston Bruins – 15
Montreal Canadiens – 9

40:00

Druhá třetina skončila.

39:58

Nejspíš poslední buly před Samuelem Montembeaultem se muselo opakovat. Nakonec jej vyhráli Bruins a Pastrňák pálil z osy hřiště od modré čáry, střelu do středu klece Canadiens ale gólman Habs udržel v náruči.

39:45

Taylor Hall udržel kotouč u hrazení pod bruslemi, Brad Marchand o chvíli později pálil z vrcholu kruhů, ale jeho rána byla sražena do ochranné sítě.

39:11

Brett Kulak dostává dvě minuty za sekání. Bruins si tak ještě na konci druhé třetiny zahrají další přesilovou hru. Elitní formace už je na ledě.

39:05

Christian Dvorak vyjel z pravého kruhu na osu hřiště a svou ostrou přízemní ranou prověřil Ullmarka, jenž byl s betony na ledě včas.

38:36

Laurent Dauphin spěchá napadat na zadní hrazení za klec Bruins, Brandon Carlo zašlápl touš a snaží se ho vykopnout tak, aby jej dostal ke svým spoluhráčům.

38:05

Jeff Petry se dostal k ráně z osy hřiště od modré čáry. Brakář Linus Ullmark však měl čistý výhled a jeho pokus bez větších potíží lapil.

37:38

Bruins prohazují kotouč po pravém hrazení kupředu, Jeff Petry se musel rychle vracet do obranné třetiny. Nyní drží kotouč za svou klecí.

37:14

Medvědi nyní krouží po útočném pásmu, Charlie Coyle ale cestu kupředu neviděl a tak celkem ochotně vyjel s pukem až k obranné modré.

36:45

Tomáš Nosek dohrál na zadním hrazení Samiho Nikua, kotouč však nezískal. O chvíli později rozehrává v defenzivě Canadiens Mike Hoffman.

36:27

Habs vyjíždí po pravém křídle do útočného pásma, Cole Caufield však byl tísněn dvěma soupeři. Bruins následně zahráli na zakázané uvolnění. Hra se v celé druhé třetině šíleně kouskuje.

36:01

Další vhazování před brankářem Montrealu vyhráli svěřenci Bruce Cassidyho, rychlou ránu Marchanda krátce po buly chytil Samuel Montembeault do lapačky.

35:55

Urho Vaakanainen už to tentokrát z levého kruhu zkusil rovnou na zadní tyč a jeho rána nebyla špatná, Samuel Montembeault ji ale dokázal chytit do lapačky.

35:48

Buly před klecí Habs vyhráli Bruins, Urho Vaakanainen nabízel střílený pas z levé strany do předbrankového prostoru, ale nikdo do něj hůl nevložil.

35:05

David Pastrňák vyrobil minelu ve středu hřiště, kde za sebou nechal ležet puk a Laurent Dauphin šel sám na bránu Bostonu, ranou na lapačku však trefil jen tyčku svatyně Bruins!

34:38

Brad Marchand a David Pastrňák si několikrát vyměnili kotouč, ale nakonec jejich spolupráce do žádného zakončení nevyzněla.

34:05

Početní výhoda Bostonu nezačíná pro Bruins dobře, Ben Chiarot zvládl zalehnout puk v pásmu Medvědů a snaží se získat čas pro svůj tým.

33:41

Síly na ledě se na chvilku srovnají, protože Nick Suzuki přidržel za klecí Bruins McAvoye, za což dostává dvě minuty. Následovat pak bude přesilovka Bruins.

33:13

Nyní se může po levé straně vydat kupředu Brad Marchand, jenž ale pouze nahodí kotouč na zadní mantinel a půjde poctivě zpět do obranného postavení.

32:38

Habs postavili přesilovkový vzorec, jenže Chris Wideman nepřihrál dobře na levé křídlo a Bruins mohou vyhodit až za klec Samuela Montembeaulta.

32:16

Jonathan Drouin dostal kotouč na pravý kruh a ihned tvrdě vypálil na přední tyč, Linus Ullmark zvládl maskou vyrazit puk do ochranné sítě. Následně se pošťuchovali Brandon Carlo a Michael Pezzetta.

31:49

Michael Pezzetta, střelec branky na 1:4, se nyní dostal do lehké potyčky s McAvoyem a také Bergeronem, když předtím s Dvorakem najednou srazili Grzelcyka. Nakonec je z toho přesilovka pro Canadiens. Patrice Bergeron dostává dvě minuty za hrubost.

31:36

Buly ve středním pásmu vyhráli hráči Habs, kteří kotouč nahodili za klec Ullmarka, kde je ale první Matt Grzelcyk, jenž odehrává kotouč do bezpečí.

31:08

Patrice Bergeron se dostal do šance na pravém kruhu, jenže jeho rána byla z hodně velkého úhlu a dobře postaveného Samuela Montembeaulta nezaskočila.

30:46

30:46 Michael PEZZETTA - 4:1

30:46

Montreal právě vstřelil branku!
Montreal snižuje na 1:4! MICHAEL PEZZETA nejprve sám schytal střelu z modré čáry od Kulaka, puk ale padl na led před něj, hráč Canadiens se s ním rychle otočil a ranou z předbrankového prostoru procedil kotouč skrz Ullmarka do sítě! Asistence: Brett Kulak.

30:26

John Moore musí spěchat za svou klec, protože je pod tlakem Nicka Suzukiho jenž se tlačí za kotoučem do rohu kluziště.

29:57

David Pastrňák hledal křižným pasem před bránou najetého Taylora Halla, jenž ovšem nakonec nemohl zakončovat. Canadiens přihrávku zblokovali.

29:13

Brad Marchand a Patrice Bergeron dobře kombinovali na pravé straně, poté přenesli jediným prudkým pasem přihrávku na levý kruh. David Pastrňák však trefil jen gólmana Habs.

28:55

Nyní už hrají Medvědi přesilovku, Pastrňák poslal kotouč až na pravý kruh, odkud pálil Patrice Bergeron. Samuel Montembeault jeho pokus krotí ve své náruči.

28:09

Zatím se hraje samozřejmě ve čtyřech na obou stranách a ještě to nějakou chvilku vydrží. Jeff Petry zavezl kotouč až za klec Bruins.

27:50

Přesilovku si za chvilku zahrají hráči Bruins. Ben Chiarot už putuje na trestnou lavici, když tvrdě narazil Antona Blidha na hrazení, za což vyfasuje dvě minuty za hrubost.

27:10

Led se samozřejmě musí očistit od čepic. Jeden fajnový růžový klobouk si rovnou vzal Brad Marchand i na střídačku.

27:10

27:10 Brad MARCHAND - 4:0

27:10

Bruins právě vstřelili branku!
Boston skóruje i v oslabení a BRAD MARCHAND má hattrick! Střelu Patrice Bergerona z levého kruhu zvládl Samuel Montembeault vyrazit pouze před sebe, kde se dnešní třígólový střelec prosadil bleskovou dorážkou, Bruins vedou nad Habs již 4:0! Asistence: John Moore, Patrice Bergeron.

27:01

Habs vyhráli buly před brankářem Ullmarkem, o chvíli později dostal Jonathan Drouin pas na vrchol kruhů a vyslal tvrdou ránu, kterou orazítkoval břevno svatyně Bruins!

26:41

Erik Haula dostává menší trest na dvě minuty za hákování, když si v souboji před brankou přitáhl trochu jednoho ze soupeřů lehkým háčkem. Poměrně přísný trest pro Boston.

26:31

Matt Grzelcyk vystřelil z levé strany od modré čáry, kotouč neprošel skrz chumel hráčů před bránou k Montembeaultovi a odrazil se jen do rohu kluziště.

26:05

Nick Suzuki neuspěl na buly před svým brankářem, díky tomu motají hokejisté Bruins svého soupeře po jeho obranném pásmu.

25:27

Patrice Bergeron je zpět na ledě, Boston je kompletní, Brad Marchand se o chvíli později dostal k zakončení z pravého kruhu, Samuel Montembeault jeho ránu vytěsnil vyrážečkou.

25:08

Habs rozjíždějí ještě jeden výpad, Lukas Vejdemo pálil od pravého hrazení u modré čáry, Linus Ullmark však měl lapačku připravenou a střelu s přehledem chytá.

24:45

Přesilovka se zatím Montrealu vůbec nedaří, spoustu času strávil u své klece a i nyní pošle kotouč přes všechny čáry Oskar Steen.

24:16

Dvakrát po sobě dokázali Medvědi vyhodit kotouč přes všechny čáry a Charliemu McAvoyovi se to nyní poštěstí také potřetí.

23:38

Habs postavili přesilovkový vzorec a Mike Hoffman pálil z vrcholu pravého kruhu, Linus Ullmark zvládl jeho tvrdou ránu vykopnout betonem do rohu hrací plochy!

23:18

Patrice Bergeron dostává dvě minuty za seknutí přes rukavice Jonathana Drouina, jenž se dostával do zakončení před Ullmarkem. Přesilovka pro Habs.

23:03

Ben Chiarot se dostal k ráně z levé strany od modré čáry. Jeho střela neměla vůbec špatné parametry, mířila do vzdálenějšího horního rohu, Linus Ullmark ji však s přehledem chytá.

22:38

Anton Blidh se dostal ke střele z otočky na levé straně u modré čáry, ale jeho pokus opravdu postrádal přesnost, takže Montembeaulta neohrozil.

22:14

Samuel Montembeault vyjel za svou klec, aby zde zastavil puk svým bekům, kteří následně rozehrávají další výpad svého celku.

21:35

Montreal se usadil v útočném pásmu a nyní to byl Ryan Poehling, jenž dvakrát vypálil z vrcholu pravého kruhu, jeho první rána na Ullmarka neprošla, druhá byla nepřesná.

21:05

Brett Kulak povalil na led Haulu v rohu kluziště, následně se vydal napadat do tohoto prostoru i Pastrňák. Habs vyhazují až k bráně Ullmarka.

20:27

Matt Grzelcyk vystřelil ze středního pásma a Samuel Montembeault, jenž v první třetině nahradil v bráně Allena, chytá puk do lapačky.

20:18

Úvodní buly druhého dějství se muselo opakovat, poté na něm byli úspěšnější hokejisté Bostonu, kupředu však o chvíli později míří Joel Armia po levém křídle.

20:01

Začala druhá třetina.
Hokejisté obou celků jsou připraveni na zahájení druhé třetiny, která začne za okamžik.
Druhá třetina začne přibližně ve 2:13.
První dějství duelu Medvědů s Habs je za námi. 14 minut vypadala úvodní třetina poměrně vyrovnaně, pak ovšem svou genialitu předvedl Brad Marchand, jenž skóroval dvakrát v rozmezí patnácti vteřin a zařídil Bostonu dvoubrankový náskok. Když se pak kotouč ještě na brankovišti příhodně odrazil od Curtise Lazara, vedli Bruins již 3:0 a to je skóre, které také platí po první siréně. Montreal se bude do zápasu vracet jen velice těžko.
Střely na bránu v první třetině

Boston Bruins – 12
Montreal Canadiens – 6

20:00

První třetina skončila.

19:47

Habs vyrazili kupředu po pravé straně, jenže skvěle směrem dozadu zapracovali John Moore a také Matt Grzelcyk, kteří získali kotouč.

19:10

19:10 Curtis LAZAR - 3:0

19:10

Bruins právě vstřelili branku!
Boston vede už 3:0! Jake DeBrusk vystřelil tvrdě z pravého kruhu, na brankovišti sváděl osobní souboj s Dvorakem CURTIS LAZAR, od nějž se kotouč odrazil do sítě Habs a Samuel Montembeault tak čisté konto opravdu dlouho neudržel. Asistence: Jake DeBrusk, Matt Grzelcyk.

18:58

Medvědi rozjíždějí svůj kolotoč přihrávek v pásmu soupeře a snaží se dostat do vhodné pozice, která by byla vhodná pro střelu.

18:16

DeBrusk spěchá po levém křídle kupředu, v rohu kluziště ho však přitiskl na hrazení obránce David Savard, jenž ho tlačí na mantinel.

17:49

Bruins se zatím zase motali na levé straně útočného pásma, kde však Brandon Carlo nedokázal udržet modrou čáru.

17:11

Tak to je zajímavé, Jake Allen nyní odjel z brankoviště a v kleci Habs se nechává nahradit Samuelem Montembeaultem. Nejspíš má nějaké zdravotní potíže. O problém s výkonem zde nejde.

16:58

Nick Suzuki zatahuje kotouč za klec Medvědů, kde se s ním pokusí vymyslet přihrávku, kterou by dostal jednoho ze spoluhráčů do dobré palebné pozice.

16:28

Canadiens spěchají rychle kupředu po pravé straně, kotouč má na čepeli Jeff Petry, jenž nahazuje kotouč na zadní hrazení.

15:59

David Pastrňák se dostal ke střele na pravém kruhu, snažil se zakončovat k bližší tyči, tu však o pár čísel minul.

15:28

Habs se samozřejmě snaží rychle oklepat a spěchají kupředu po levé straně, k zakončení se zatím ale nedostali.

14:58

14:58 Brad MARCHAND - 2:0

14:58

Bruins právě vstřelili branku!
Po patnácti vteřinách střílí BRAD MARCHAND svůj druhý gól v utkání! Nejprve vypálil z mezikruží, bránu přestřelil, ale kotouč se od tvrzeného skla za klecí Montrealu odrazil zpět před klec Habs, kde ho šikovný útočník rychle doťukl do sítě Habs, Allen byl samozřejmě dezorientovaný. Asistence: Craig Smith, Patrice Bergeron.

14:43

14:43 Brad MARCHAND - 1:0

14:43

Bruins právě vstřelili branku!
Boston otevírá skóre a jde do vedení! Nádhernou střílenou přihrávku od Tomáše Noska z levého hrazení dostal BRAD MARCHAND, jenž na vrcholu brankoviště jen usměrnil prudký křižný pas za záda Allena, který byl v tuto chvíli naprosto bezmocný! Bruins vedou 1:0! Asistence: Tomáš Nosek, Curtis Lazar.

14:20

Sami Niku dostal kotouč na osu hřiště k modré čáře a vyslal přízemní projektil, který ovšem Linus Ullmark vykopl betonem.

14:04

Bruins rozehrávají po levé lajně, jenže Anton Blidh nebude na důležitém bodu na čarách kruhů dost rychle, píská se zakázané uvolnění.

13:33

Buly před Allenem vyhráli hokejisté Habs, David Savard se s pukem otočil v rohu kluziště a na levém hrazení zakládá další akci Canadiens.

13:10

Pastrňák dostal kotouč do prostoru na ose hřiště a pálil z mezikruží, jeho ránu přizvedl do ochranné sítě Christian Dvorak.

12:38

Mike Hoffman zatáhl kotouč za svou klec, čímž umožnil střídání na obou stranách. Následně sám zakládá další akci Habs.

12:13

Bruins se nyní dostali do pásma a Marchand to po objetí brány zkoušel bekhendem z ostrého úhlu. Trefil však jen boční síť.

11:47

Brandon Carlo se dostal ke střele z pravé strany, ale Jake Allen měl přední tyč dobře pokrytou a jeho pokus vyráží.

11:15

Boston má na ledě svou druhou přesilovkovou formace, ale Artturi Lehkonen vyhazuje kotouč přes všechny čáry a Jeff Petry už se těší zpět na led.

10:50

Matt Grzelcyk se protáhl po levém hrazení a rychle nahodil na zadní mantinel, od nějž se puk odrazil do brankoviště, kde ho pod lapačku schoval Allen.

10:05

Další Pastrňákova rána tentokrát od modré čáry byla obranou Canadiens zablokována a elitní přesilovková formace Bruins se musí stáhnout ke své kleci.

09:38

David Pastrňák dostal kotouč na vrchol levého kruhu a ihned tvrdě vypálil, Jake Allen lapačkou přizvedl jeho ránu do tyče, od níž se kotouč odráží do ochranné sítě za klecí Habs.

09:22

Poprvé v utkání se vylučuje. Jeff Petry ztratil helmu a následně se zapojil do hry bráněním soupeři. Dostává tak dvě minuty za nebezpečnou výstroj.

08:52

David Pastrňák dostal kotouč od Halla ve středu kluziště, zbytek jeho formace šel střídat, takže český útočník jen nahodil na klec Canadiens, Allen zasáhl s přehledem.

08:16

Montreal nahazuje kotouč na zadní hrazení, kde bojuje Hall s Laurentem Dauphinem, jenž puk získal a posouvá ho svým spoluhráčům.

07:28

Brad Marchand šel nyní s Craigem Smithem do situace dva na jednoho, svému parťákovi předložil luxusní přihrávku do mezikruží, jeho spoluhráč však nedokázal vystřelit, puk mu skočil přes hůl! Velká škoda pro Bruins.

07:05

Hra je zatím hodně rozkouskovaná, Brad Marchand se nyní stahuje s pukem do obranného pásma, aby měl lepší přehled o situaci před sebou.

06:47

Brandon Carlo nabral kotouč v rohu kluziště na čepel a poslal puk po hrazení do středního pásma. Následně na icing zahráli zase Habs.

06:33

Buly před Allenem vyhráli hokejisté Canadiens, kteří vyvezli kotouč do útočného pásma a Bruins zahráli na zakázané uvolnění.

06:05

Oskar Steen stihl od pravého hrazení vystřelit předtím, než byl dohrán soupeřem, Jake Allen však jeho střelu pohodlně tlumí v lapačce.

05:46

Charlie McAvoy se dostal k puku a přihrává Coyleovi, který ale na levém křídle nic světoborného nevymyslel a Bruins ztrácí touš.

05:19

Jeff Petry rozehrává z obranného pásma Canadiens, využívá spolupráce s Brettem Kulakem a přesouvá těžiště hry před klec Ullmarka.

04:45

Na druhé straně se Sami Niku dostal pod tlak Curtise Lazara a musel odehrát kotouč na zakázané uvolnění. Buly před Allenem.

04:35

Laurent Dauphin zastavuje kotouč na pravé straně u modré čáry a stihne i vystřelit. Jeho pokus byl ale opravdu hodně nepřesný, Ullmarka nebude nijak vzrušovat.

04:05

Montreal se ocitá v útočném pásmu a nyní to byl snad Ryan Poehling, kdo pálil od pravého hrazení, Linus Ullmark jeho ránu s přehledem chytá.

03:38

Habs startují po levé lajně kupředu, Jonathan Drouin nedokázal na útočné modré při otočce zpracovat puk a ten sbírají Bruins.

03:18

Po zblokované ráně Marchanda se před Allenem vhazuje znovu. Bergeron na buly uspěl a krátce po něm střílel z vrcholu levého kruhu Charlie McAvoy. Jakea Allena trefil přímo do hrudníku.

02:58

Matt Grzelcyk dostal trochu prostoru u levého hrazení a vyslal první ránu na klec Montrealu, kterou však Jake Allen přesvědčivě chytá.

02:28

Canadiens rozehrávají z vlastního obranného pásma, nahození ale zastavuje Charlie McAvoy a odehrává kotouč na druhou stranu hrací plochy.

01:58

Cédric Paquette sbírá kotouč na levém hrazení a proniká si ním po křídle až do útočného pásma. Jeho střela z rohu kluziště Ullmarka neohrozila.

01:23

Lukas Vejdemo se šikovně dostal díky prostoru za bránou z levé strany útočného pásma na pravou a přihrává na Bena Chiarota.

00:41

Boston se v prostoru před Jakem Allenem delší dobu nezdržel, naopak Linus Ullmark musí svou velkou holí odehrát puk zpoza vlastní klece.

00:22

Linus Ullmark si připisuje první zákrok, když přikryl kotouč nahozený ze středního pásma pod svou velkou rukavici.

00:08

Bruins vyhráli úvodní vhazování a kotouč hned šel na zadní hrazení za klec Allena, kde však Marchand napadal bez úspěchu.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní buly je připraveno, duel může konečně začít!
Bohužel jsme nabrali skluz dobrou čtvrthodinku, nezbývá než doufat, že utkání už za chvíli bez dalších průtahů začne, hráči jsou na to již očividně nachystaní.
Před utkáním se ještě krátce zavzpomíná na teprve šestnáctiletého Teddyho Balkinda, jenž nedávno tragicky zesnul. TD Garden za něj nyní drží minutu ticha.
Doufám, že jste si zatím stihli udělat pohodlí a pokud ještě spěcháte udělat si k přenosu nějakou drobnost k jídlu či pití, mám pro vás dobrou zprávu – stihnete to, utkání ještě nezačíná.
Utkání ještě chvíli nezačne, v USA se všichni ještě baví předzápasovým studiem, které zatím stále nepředalo slovo komentátorům utkání.
Stále se ještě neschyluje k zahájení utkání, hokejisté ještě ani nepřichází k ledové ploše, pár minut ještě musíme vydržet.
Příjemnou hlubokou noc přeji ještě jednou všem z vás, kteří se rozhodli sledovat utkání Bostonu s Montrealem. Start zápasu je naplánován na 01:00, nicméně za Atlantikem si příliš na dochvilnost nepotrpí, takže si ještě musíme na začátek střetnutí několik minutek počkat.
Níže si již alespoň můžete prohlédnout zahajovací sestavy obou celků.
Úvodní sestavy:

Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, M. Reilly, J. Moore, Vaakanainen – Craig Smith, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák (A), Haula, T. Hall – O. Steen, Coyle, DeBrusk – Lazar, T. Nosek, Blidh.
Trenér: Bruce Cassidy.

Montreal Canadiens: J. Allen (Montembeault) – D. Savard, Chiarot (A), Petry (A), Kulak, Ch. Wideman, Niku – Lehkonen, Suzuki (A), M. Hoffman – Armia, Dvorak, Drouin – Caufield, Poehling, Dauphin – Pezzetta, Vejdemo, C. Paquette.
Trenér: Dominique Ducharme.

Rozhodčí: J. McIsaac, Ch. Lee – D. Nansen, K. Nagy.
Československá stopa v utkání:¨

David Pastrňák (BOS) – útočník
Tomáš Nosek (BOS) – útočník
Poslední vzájemný zápas

Oba celky už se letošní sezóně jednou střetly, v listopadu se hrálo stejně jako dnes zde v TD Garden v Bostonu a Bruins svého soupeře porazili po obratu 5:2. V první třetině nedali gól a inkasovali. V druhé pak sice srovnali, ale Habs znovu uskočili do vedení 2:1. Třetí dějství však Medvědi vyhráli 4:0. Pod výsledek se dvěma góly podepsali Coyle a McAvoy.

15.11.21 Boston Bruins – Montreal Canadiens 5:2
Montreal Canadiens

Habs jsou aktuálně na poslední 16. pozici Východní konference, za čtyřiatřicet utkání sebrali jen osmnáct bodů. Tuhle sezónu by Canadiens nejradši úplně škrtli. Pravdou je, že je trápí skoro až neskutečná marodka. Mimo je víc jak patnáct hráčů, mnoho z nich dlouhodobě, Montreal tedy v podstatě nastupuje skoro s B týmem, což je samozřejmě znát. V letošní sezóně vstřelili za čtyřiatřicet zápasů jen třiasedmdesát branek – méně jich vsítily jen Arizona a Islanders – oba tyto týmy však odehrály méně duelů než svěřenci
Dominiqua Ducharma.

Forma Montrealu tak ani nemůže být nijak blyštivá. Z posledních čtyř utkání vyhráli jedno. Po nájezdech porazili na svém ledě Philadelphii Flyers 3:2, následně však v prodloužení padli na hřišti Tampy Bay 4:5 a v Carolině nedokázali Hurricanes vstřelit jediný gól a podlehli tak hladce 0:4. Naposledy prohráli na Nový rok na Floridě s Panthers 2:5. Uvidíme, jak se jim po dvanácti dnech odpočinku bude dařit proti Bostonu.
Boston Bruins

Medvědům aktuálně patří 8. příčka ve Východní konferenci, když na své konto zatím zvládli nashromáždit čtyřicet bodů. Bruins zatím odehráli pouze dvaatřicet utkání, většina týmů, které se v tabulce pohybují kolem nich, jich už má na kontě minimálně čtyřiatřicet, takže Boston má jistou výhodu a dá se předpokládat, že by si postup do play-off měl spíše pojistit, než že by o něj přišel.

Forma svěřenců Bruce Cassidyho je skvělá, z posledních šesti utkání prohráli jedno jediné. My se ohlédneme za předchozími čtyřmi duely, Bruins nejprve na svém ledě porazili New Jersey Devils 5:3, následně však před vlastními fandy padli 2:3 s Minnesotou Wild. Poté ale uspěli v Tampě, kde zvítězili nad Lightning 5:2 a předevčírem rozstříleli ve Washingtonu zdejší Capitals 7:3. Na dobré výsledky chtějí navázat i dnes s Montrealem.
Příjemnou hlubokou noc přeji všem fanouškům toho nejlepšího zámořského hokeje. NHL v noci pokračuje, na programu jsou další tři zápasy. My se společně zaměříme na souboj Bostonu Bruins s Montrealem Canadiens.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Boston Bruins – Montreal Canadiens

5:1

koniec (3:0, 1:1, 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 15. B. Marchand (T. Nosek, Lazar), 15. B. Marchand (Craig Smith, Bergeron), 20. Lazar (DeBrusk, Grzelcyk), 28. B. Marchand (J. Moore, Bergeron), 51. Lazar (Vaakanainen, Blidh) – 31. Pezzetta (Kulak)

Boston Bruins: Ullmark – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, M. Reilly, J. Moore, Vaakanainen – Craig Smith, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák (A), Haula, T. Hall – O. Steen, Coyle, DeBrusk – Lazar, T. Nosek, Blidh.
Tréner: Bruce Cassidy.

Montreal Canadiens: J. Allen (18. Montembeault) – D. Savard, Chiarot (A), Petry (A), Kulak, Ch. Wideman, Niku – Lehkonen, Suzuki (A), M. Hoffman – Armia, Dvorak, Drouin – Caufield, Poehling, Dauphin – Pezzetta, Vejdemo, C. Paquette.
Tréner: Dominique Ducharme.

Rozhodca: J. McIsaac, Ch. Lee – D. Nansen, K. Nagy.

Diváci: 17 850

Priebeh zápasu
1. tretina
09:22 MTL 2 Petry, nebezpečná výstroj
14:43 BOS 1:0 B. Marchand (T. Nosek, Lazar)
14:58 BOS 2:0 B. Marchand (Craig Smith, Bergeron)
17:11 MTL -J. Allen +Montembeault (Striedanie)
19:10 BOS 3:0 Lazar (DeBrusk, Grzelcyk)
Po 1. tretine
2. tretina
23:18 BOS 2 Bergeron, sekanie
26:41 BOS 2 Haula, hákovanie
27:10 BOS 4:0 B. Marchand (J. Moore, Bergeron)
27:50 MTL 2 Chiarot, hrubosť
30:46 MTL 4:1 Pezzetta (Kulak)
31:49 BOS 2 Bergeron, hrubosť
33:41 MTL 2 Suzuki, držanie
39:11 MTL 2 Kulak, sekanie
Po 2.tretine
3. tretina
40:47 BOS 2 Craig Smith, podrazenie
45:48 BOS 2 B. Marchand, nedovolené bránenie
46:57 BOS 5 Haula, údery
MTL 5+2 Ch. Wideman, údery+hrubosť
BOS 2 Carlo, hrubosť
MTL 2 Pezzetta, hrubosť
50:19 BOS 5:1 Lazar (Vaakanainen, Blidh)
55:05 BOS 5+20 OK Haula, údery+údery, odpyká T. Hall
MTL 5+2 Dauphin, údery+filmovanie pádu
BOS 2 Ullmark, nedovolené bránenie
Koniec