Menu

Hokej

NHL

Boston Bruins – Montreal Canadiens

5:1

koniec (3:0, 1:1, 1:0)

13.01.2022, 01:20 • TD Garden, Boston • Petr Šatalík cz

Tipsport: 5.81 5.5 1.42

59:03

Curtis Lazar ještě vypálil z levého kruhu a po jeho dobře umístěné, prudké střele se rozezněla bližší tyč za zády Samuela Montembeaulta.

55:05

Sami Niku nejprve tvrdě vypálil z levého kruhu a Linus Ullmark jeho pokus jen tak tak vykopl betonem! Následně se brankář Bostonu začal osekávat s Laurentem Dauphinem, jehož na pěstní odvetu vyzval Haula, jenž ovšem v tomto souboji neuspěl. Haula má dnes druhou bitku a míří do šaten, pět minut dostal s ním i Dauphin. Trest dostává i brankář Ullmark za nedovolené bránění a Dauphin další za filmování. Tresty se vykryjí.

52:39

Tomáš Nosek předvedl rychlost svých nohou na pravé straně, kde si nakonec sjel z ostrého úhlu k bráně Montrealu a ranou na přední tyč se snažil překonat Samuela Montembeaulta, jenž byl ale na konstrukci doslova nalepený!

51:46

Jake DeBrusk si vyjel z rohu kluziště před brankoviště, které po obvodu objel a málem zvedl kotouč nad beton položeného Samuela Montembeaulta, jenž však zvládl zasáhnout.

50:19

50:19 Curtis LAZAR - 5:1

50:19

Bruins právě vstřelili branku!
Bruins vedou již 5:1 a utkání vyhrají! Na pravou stranu k modré čáře dostal přihrávku Urho Vaakanainen, jenž vyslal nepříliš tvrdou, zato dokonale umístěnou ránu na vzdálenější tyč, kterou navíc lehce tečoval CURTIS LAZAR a kotouč se odrazil do sítě Habs! Boston vede o 4 góly. Asistence: Urko Vaakanainen, Anton Blidh.

48:58

Patrice Bergeron dostal kotouč před bránu Montrealu a rychlou střelou pod horní tyč chtěl překonat gólmana Habs, Samuel Montembeault však jeho zakončení lapačkou vyškrábl!

47:54

Ben Chiarot se na levém kruhu dostal k ráně a Linus Ullmark si musel pořádně vyjet, aby jeho pokus vykopnul do rohu hrací plochy.

46:57

Urho Vaakanainen drží společně s Brandonem Carlem kotouč v rohu, kde na něm stojí ještě Haula a tři hráči Montrealu. Haula se nakonec lehce popral s Chrisem Widemanem. V bitce měl zřetelně navrch hokejista Bruins. Oba tito kohouti schytají pět minut za bitku. Brandon Carlo a Michael Pezzetta zase oba dvě za hrubost. Wideman navíc dostává ještě dvě minuty za hrubost, takže síly na ledě se na chvilku srovnají a pak začne přesilovka Bostonu.

45:48

Šarvátka po zákroku Ullmarka. Dostali se do ní hlavně Nick Suzuki a Brad Marchand, když předtím hráč Bostonu tvrdě srazil soupeře k zemi. Za to dostává dvě minuty za nedovolené bránění.

40:47

Craig Smith nyní velice nešikovně přijel k hrazení v obranném pásmu a holí zezadu podrazil jednoho ze soupeřů. Fasuje za to dvě trestné minuty.

39:58

Nejspíš poslední buly před Samuelem Montembeaultem se muselo opakovat. Nakonec jej vyhráli Bruins a Pastrňák pálil z osy hřiště od modré čáry, střelu do středu klece Canadiens ale gólman Habs udržel v náruči.

39:11

Brett Kulak dostává dvě minuty za sekání. Bruins si tak ještě na konci druhé třetiny zahrají další přesilovou hru. Elitní formace už je na ledě.

35:05

David Pastrňák vyrobil minelu ve středu hřiště, kde za sebou nechal ležet puk a Laurent Dauphin šel sám na bránu Bostonu, ranou na lapačku však trefil jen tyčku svatyně Bruins!

33:41

Síly na ledě se na chvilku srovnají, protože Nick Suzuki přidržel za klecí Bruins McAvoye, za což dostává dvě minuty. Následovat pak bude přesilovka Bruins.

32:16

Jonathan Drouin dostal kotouč na pravý kruh a ihned tvrdě vypálil na přední tyč, Linus Ullmark zvládl maskou vyrazit puk do ochranné sítě. Následně se pošťuchovali Brandon Carlo a Michael Pezzetta.

31:49

Michael Pezzetta, střelec branky na 1:4, se nyní dostal do lehké potyčky s McAvoyem a také Bergeronem, když předtím s Dvorakem najednou srazili Grzelcyka. Nakonec je z toho přesilovka pro Canadiens. Patrice Bergeron dostává dvě minuty za hrubost.

30:46

30:46 Michael PEZZETTA - 4:1

30:46

Montreal právě vstřelil branku!
Montreal snižuje na 1:4! MICHAEL PEZZETA nejprve sám schytal střelu z modré čáry od Kulaka, puk ale padl na led před něj, hráč Canadiens se s ním rychle otočil a ranou z předbrankového prostoru procedil kotouč skrz Ullmarka do sítě! Asistence: Brett Kulak.

27:50

Přesilovku si za chvilku zahrají hráči Bruins. Ben Chiarot už putuje na trestnou lavici, když tvrdě narazil Antona Blidha na hrazení, za což vyfasuje dvě minuty za hrubost.

27:10

27:10 Brad MARCHAND - 4:0

27:10

Bruins právě vstřelili branku!
Boston skóruje i v oslabení a BRAD MARCHAND má hattrick! Střelu Patrice Bergerona z levého kruhu zvládl Samuel Montembeault vyrazit pouze před sebe, kde se dnešní třígólový střelec prosadil bleskovou dorážkou, Bruins vedou nad Habs již 4:0! Asistence: John Moore, Patrice Bergeron.

27:01

Habs vyhráli buly před brankářem Ullmarkem, o chvíli později dostal Jonathan Drouin pas na vrchol kruhů a vyslal tvrdou ránu, kterou orazítkoval břevno svatyně Bruins!

26:41

Erik Haula dostává menší trest na dvě minuty za hákování, když si v souboji před brankou přitáhl trochu jednoho ze soupeřů lehkým háčkem. Poměrně přísný trest pro Boston.

23:38

Habs postavili přesilovkový vzorec a Mike Hoffman pálil z vrcholu pravého kruhu, Linus Ullmark zvládl jeho tvrdou ránu vykopnout betonem do rohu hrací plochy!

23:18

Patrice Bergeron dostává dvě minuty za seknutí přes rukavice Jonathana Drouina, jenž se dostával do zakončení před Ullmarkem. Přesilovka pro Habs.

19:10

19:10 Curtis LAZAR - 3:0

19:10

Bruins právě vstřelili branku!
Boston vede už 3:0! Jake DeBrusk vystřelil tvrdě z pravého kruhu, na brankovišti sváděl osobní souboj s Dvorakem CURTIS LAZAR, od nějž se kotouč odrazil do sítě Habs a Samuel Montembeault tak čisté konto opravdu dlouho neudržel. Asistence: Jake DeBrusk, Matt Grzelcyk.

17:11

Tak to je zajímavé, Jake Allen nyní odjel z brankoviště a v kleci Habs se nechává nahradit Samuelem Montembeaultem. Nejspíš má nějaké zdravotní potíže. O problém s výkonem zde nejde.

14:58

14:58 Brad MARCHAND - 2:0

14:58

Bruins právě vstřelili branku!
Po patnácti vteřinách střílí BRAD MARCHAND svůj druhý gól v utkání! Nejprve vypálil z mezikruží, bránu přestřelil, ale kotouč se od tvrzeného skla za klecí Montrealu odrazil zpět před klec Habs, kde ho šikovný útočník rychle doťukl do sítě Habs, Allen byl samozřejmě dezorientovaný. Asistence: Craig Smith, Patrice Bergeron.

14:43

14:43 Brad MARCHAND - 1:0

14:43

Bruins právě vstřelili branku!
Boston otevírá skóre a jde do vedení! Nádhernou střílenou přihrávku od Tomáše Noska z levého hrazení dostal BRAD MARCHAND, jenž na vrcholu brankoviště jen usměrnil prudký křižný pas za záda Allena, který byl v tuto chvíli naprosto bezmocný! Bruins vedou 1:0! Asistence: Tomáš Nosek, Curtis Lazar.

09:38

David Pastrňák dostal kotouč na vrchol levého kruhu a ihned tvrdě vypálil, Jake Allen lapačkou přizvedl jeho ránu do tyče, od níž se kotouč odráží do ochranné sítě za klecí Habs.

09:22

Poprvé v utkání se vylučuje. Jeff Petry ztratil helmu a následně se zapojil do hry bráněním soupeři. Dostává tak dvě minuty za nebezpečnou výstroj.

07:28

Brad Marchand šel nyní s Craigem Smithem do situace dva na jednoho, svému parťákovi předložil luxusní přihrávku do mezikruží, jeho spoluhráč však nedokázal vystřelit, puk mu skočil přes hůl! Velká škoda pro Bruins.

Boston Bruins – Montreal Canadiens

5:1

koniec (3:0, 1:1, 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 15. B. Marchand (T. Nosek, Lazar), 15. B. Marchand (Craig Smith, Bergeron), 20. Lazar (DeBrusk, Grzelcyk), 28. B. Marchand (J. Moore, Bergeron), 51. Lazar (Vaakanainen, Blidh) – 31. Pezzetta (Kulak)

Boston Bruins: Ullmark – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, M. Reilly, J. Moore, Vaakanainen – Craig Smith, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák (A), Haula, T. Hall – O. Steen, Coyle, DeBrusk – Lazar, T. Nosek, Blidh.
Tréner: Bruce Cassidy.

Montreal Canadiens: J. Allen (18. Montembeault) – D. Savard, Chiarot (A), Petry (A), Kulak, Ch. Wideman, Niku – Lehkonen, Suzuki (A), M. Hoffman – Armia, Dvorak, Drouin – Caufield, Poehling, Dauphin – Pezzetta, Vejdemo, C. Paquette.
Tréner: Dominique Ducharme.

Rozhodca: J. McIsaac, Ch. Lee – D. Nansen, K. Nagy.

Diváci: 17 850

Priebeh zápasu
1. tretina
09:22 MTL 2 Petry, nebezpečná výstroj
14:43 BOS 1:0 B. Marchand (T. Nosek, Lazar)
14:58 BOS 2:0 B. Marchand (Craig Smith, Bergeron)
17:11 MTL -J. Allen +Montembeault (Striedanie)
19:10 BOS 3:0 Lazar (DeBrusk, Grzelcyk)
Po 1. tretine
2. tretina
23:18 BOS 2 Bergeron, sekanie
26:41 BOS 2 Haula, hákovanie
27:10 BOS 4:0 B. Marchand (J. Moore, Bergeron)
27:50 MTL 2 Chiarot, hrubosť
30:46 MTL 4:1 Pezzetta (Kulak)
31:49 BOS 2 Bergeron, hrubosť
33:41 MTL 2 Suzuki, držanie
39:11 MTL 2 Kulak, sekanie
Po 2.tretine
3. tretina
40:47 BOS 2 Craig Smith, podrazenie
45:48 BOS 2 B. Marchand, nedovolené bránenie
46:57 BOS 5 Haula, údery
MTL 5+2 Ch. Wideman, údery+hrubosť
BOS 2 Carlo, hrubosť
MTL 2 Pezzetta, hrubosť
50:19 BOS 5:1 Lazar (Vaakanainen, Blidh)
55:05 BOS 5+20 OK Haula, údery+údery, odpyká T. Hall
MTL 5+2 Dauphin, údery+filmovanie pádu
BOS 2 Ullmark, nedovolené bránenie
Koniec