Menu

Ďalšie

Zjazdové lyžovanie

SP - SuperG mužů, Wengen

Vítěz: M. Odermatt (SUI)

koniec udalosti

13.01.2022, 12:30 • Lauberhorn • Adam Kodet cz

Konečné pořadí:

1. Marco Odermatt (SUI) 1:29,00
2. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,23
3. Matthias Mayer (AUT) +0,58
4. Romed Baumann (GER) +0,61
5. James Crawford (CAN) +0,77
6. Josef Ferstl (GER) +0,86
7. Dominik Paris (ITA) +0,98
8. Christof Innerhofer (ITA) +0,99
9. Vincent Kriechmayr (AUT) +1,03
10. Daniel Danklmaier (AUT) +1,04
11. Stefan Rogentin (SUI) +1,09
12. Max Franz (AUT) +1,10
13. Christian Walder (AUT) +1,14
14. Niels Hintermann (SUI) +1,16
15. Loïc Meillard (SUI) +1,22
16. Stefan Babinsky (AUT) +1,24
17. Brodie Seger (CAN) +1,38
18. Johan Clarey (FRA) +1,43
19. Travis Ganong (USA) +1,47
20. Guglielmo Bosca (ITA) +1,49
21. Martin Čater (SLO) +1,51
22. Raphael Haaser (AUT) +1,63
23. Simon Jocher (GER) +1,69
24. Beat Feuz (SUI) +1,73
25. Nils Allegre (FRA) +1,76
26. Justin Murisier (SUI) +1,80
26. Matthieu Bailet (FRA) +1,80
28. Steven Nyman (USA) +1,81
29. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +1,82
30. Giovanni Franzoni (ITA) +1,84 (14:31:27)
S těmito slovy se s vámi z Lauberhornu loučím, ale co nejsrdečněji vás zvu ke sledování přenosů ze zítřejšího a sobotního sjezdu, které slibují spektakulární podívanou.
Šňůra tří vítězství Aleksandera Aamodta Kildeho je u konce, protože na domácí trati na legendárním Lauberhornu ho dokázal o 23 setin sekundy překonat Marco Odermatt a stává se vítězem dnešního SuperG. Navíc si před Norem znovu upevnil vedení v celkovém pořadí SP a mílovými kroky kráčí k zisku velkého glóbu.

Na pódiu oba šampiony doplnila stálice letošní sezóny Rakušan Matthias Mayer, který zajel třetí čas a bronz si zajistil zejména perfektním závěrečným skokem a precizně projetým cílovým esíčkem. O tři setiny uteklo pódium zkušenému Romedu Baumannovi, který ladí formu na Olympijské hry parádně a jeho výkonnost stoupá. S vysokými čísly dojeli na pátém, respektive šestém místě komety závodu James Crawford a Josef Ferstl, kteří vyšoupli z elitní šestky takové hvězdy jako Paris, Innerhofer nebo Kriechmayr. Se třicítkou si dojel pro skvělé desáté místo Daniel Danklmaier.

Závod právě skončil.

52

Posledním závodníkem byl Maxence Muzaton, který jako by měl přílišný respekt k trati na Lauberhornu, ve finále ztratil +3,44 je až sedmačtyřicátý.

46

Hrobata zřejmě rychlý přesun a opětovný start přeci jen rozhodil a nakonec ani napodruhé do cíle nedorazil. I když v polovině závodu jel špičkově a ztrácel kolem půl sekundy, jenomže zbytečnou chybou v rovinaté části trati se připravil o body.

46

Mihu Hrobata už organizátoři dokázali dostat zpět do startovního prostoru, a Slovinec už se připravuje na svůj obnovený start.

51

Sam Morse a jeho tým zřejmě promazali, protože lyže mu nejely ideálně a už v první pasáži trati výrazně ztrácel na měřených rychlostních úsecích. V cíli je až čtyřiačtyřicátý.

50

Riley Seger stejně jako jeho starší bratr Brodie má závod za sebou, příliš spokojeně ani svěže v cíli ale nevypadá. Odstup přes tři sekundy vynáší Kanaďanovi 44. místo.

49

Švýcar Gilles Roulin si vedl slušně až do poloviny trati, kde nevolil tu správnou a ideální stopu a nakonec si dovezl do cíle ztrátu +2,45, což mu vyneslo 37. pozici.

48

Matteo Marsaglia dostal svou ztrátu na +2,36 a znamená to pro něj 35. místo.

47

Závod je znovu spuštěn a na trať se spustil i Dominik Schwaiger, který ale také bodovat nebude. Ztráta +2,47 znamená 37. pozici pro Němce.

46

Goldberg je potlučený i ve tváři, ale snad by měl být zdravotně v pořádku.

46

Bohužel, Miha Hrobat už byl na trati, ale viděl žlutou vlajku od pořadatelů, protože dojezd do cíle není bezpečný. Goldberg totiž stále ležel v cílovém prostoru, pravá noha mu nepříjemně zajela pod bariéru, ale Američan už stojí na svých.

45

Jared Goldberg také díru do světa neudělal, odstup sice stlačil pod 3 sekundy, ale nestačí to na víc než na 39. pozici pro Američana. Navíc ho cílový skok vynesl mimo trať a po tom, co protnul cílovou pásku upadl a vrazil do bezpečnostní bariéry! Naštěstí je ale v pořádku.

44

Slovinský reprezentant Boštjan Kline do cíle také nedojel, bylo to těsné už na začátku, protože v nejužším místě trati se lyží dotkl ochranné bariéry! Pak jako by už ztratil koncentraci a v jedné z bran si přilehl vnitřní lyži a znamená to konec.

43

Otmar Striedinger předváděl jedny z nejnižších rychlostních hodnot ze všech a navíc ani nedojede do cíle. Rakušan se nepodíval ani na druhý mezičas, když ve středu trati před kompresí chyboval a nevešel se do jedné z bran.

42

Thomas Tumler výhodu domácího prostředí v dobrý čas nepřetavil, ztráta přes 3 sekundy ho odsuzuje až do páté desítky pořadí.

41

Martin Čater podobnou senzaci jako ve Val di Sere v roce 2020, když s vysokým číslem závod vyhrál, Dnes mu ale slušná a konzistentní jízda bez větších chyb vynáší 21. pozici.

40

Bryce Bennett nepřekvapil a od začátku předváděl průjezdy na hraně třicátého místa. V cíli vypadá hodně vyčerpaně a SuperG na Lauberhornu mu vzalo hodně sil. Je třicátý, ale bude to mít s udržením jednoho bodíku do pořadí SP hodně složité.

39

Jeffrey Read měl slušný úvod jako u všech Kanaďanů, ale technické části trati neprojel tak čistě a přesně a na konci to stačí jen na 36. místo. Read má rozhodně raději obří slalom.

38

Emanuele Buzzi na Hintermanna nenavázal, v cíli je mimo bodované pozice už teď se ztrátou přesně 3 sekundy na vítěze.

37

To Niels Hintermann ukázal, že ve Wengenu už asi někdy jel a cítí se tady jako doma. Dvě nejvyšší rychlostní měření na prvních dvou úsecích, navíc o 3 setiny rychlejší první mezičas než Odermatt. V rovinaté sekci příliš neztratil, ale kamenem úrazu byl skok Silberhornsprung a závěrečné esíčko, protože tam ztratil nejvíc času. +1,16 ztráty a 14. místo ale s tak vysokým startovním číslem je slušný výsledek.

36

Mathieu Faivre ukázal, že rychlostní disciplíny nejsou jeho doménou a právě rychlost bylo to nejvýraznější, co Francouzovi chybělo. Obrovské chyby se na Lauberhornu trestají dvojnásob, ztráta skoro 4 vteřin je jasně nejhorší čas.

35

84,76 km/h znamená nejrychlejší průjezd úvodní pasáží pro Giovanniho Franzoniho. Ani to mu ale nepomohlo, protože nejvíce ztratil opět ve středu trati na rovině a technických branách. Na dopadu Silberhornsprung to bylo trošku na paty a konečná ztráta narostla na +1,84.

34

Závodnící startují v rychlém sledu, startovní interval se snížil na minutu a 15 sekund. Do trati vlétl i Simon Jocher, ale ani Němec na nejlepší nestačí. 21. pozice a ztráta +1,69 pro mladého Jochera.

33

Steven Nyman ukázal, že po svazích Světového poháru se už nějaký ten pátek prohání. Prostřední pasáž trati s technickými brankami na rovině ale není silnou disciplínou pro Nymana, který v ní výrazně ztratil a jeho odstup narostl na +1,81. Pětadvacátá pozice.

32

Jeho krajan Guglielmo Bosca nabral v úvodu fantastickou rychlost a na prvním měřeném úseku byla její hodnota vůbec nejvyšší! V závěrečné složité sekci ale přeci jen ztratil cenné desetiny a je až devatenáctý.

31

Ztráta Riccarda Tonettiho postupně rostla a navíc je Ital prvním závodníkem, který se do cíle nepodívá. Před kompresí ztratil orientaci a na terénní vlně se nevešel do jedné z branek.

Průběžné pořadí:

1. Marco Odermatt (SUI) 1:29,00
2. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,23
3. Matthias Mayer (AUT) +0,58
4. Romed Baumann (GER) +0,61
5. James Crawford (CAN) +0,77
6. Josef Ferstl (GER) +0,86
7. Dominik Paris (ITA) +0,98
8. Christof Innerhofer (ITA) +0,99
9. Vincent Kriechmayr (AUT) +1,03
10. Daniel Danklmaier (AUT) +1,04

30

To Daniel Danklmaier zvládl úvodní pasáž jako druhý nejrychlejší a na výjezdu z Kernen-S byl dokonce o 12 setin sekundy rychlejší než Odermatt. Rychlost i elán si udržel i na rovinaté sekci a i když v kompresi musel více zahranit a trochu zpomalil, skok Silberhornsprung zvládl čistě! Největší problémy mu dělaly závěrečné branky, ale ztráta +1,04 znamená desátou příčku pro Rakušana! Dobrý závod.

29

Je vidět, že momentálně startující lyžaři už jsou spíše z druhého sledu a na špičku nemají. Blaise Giezendanner bojoval, ale načasování oblouků u něj nebylo optimální, stejně jako průjezd závěrečným esíčkem. Cílovou pásku protnul hodně vpravo a Francouz je až sedmadvacátý.

28

Urs Kryenbühl na Silberhornsprung zaváhal, musel po dopad hodně přibrzdit a korigovat svou stopu, aby se vešel do následující branky. Bohužel, Švýcar na nejlepší nestačí a je až druhý od konce se ztrátou +2,46.

27

Jednačtyřicetiletý veterán Johan Clarey nevyhrál ve své kariéře jediný závod a nestane se tak ani dnes. Druhá polovina trati nevyšla Francouzovi dle představ, jel zbytečně na jistotu a chyběl mu ten správný drive kolem bran. 16. místo a odstup +1,43.

26

Josef Ferstl na výjezdu z Kernen-S udržel slušnou rychlost a úzkou pasáží trati se propletl slušně. V technické části trati, skvěle si najel do vlnitého terénu i na Silberhornsprung a nakonec udržel ztrátu pod sekundu! +0,86 znamená šesté místo a nejlepší závod Ferstla v této sezóně!

25

Justin Murisier byl také hnán domácími příznivci, ale na rychlosti mu to moc nepřidalo. Švýcar hodně hranil na nejmírnějším místě trati a tam ztratil nejvíce času. Konečná ztráta činí +1,80 a nejvíc ztratil právě v technické části závodu.

24

Třetí Kanaďan v řadě Broderick Thompson, který předvedl nejvyšší rychlost na úvodním měřeném místě a taky o 3 setiny rychlejší čas na prvním mezičase než Odermatt! Jenomže na rovinaté sekci tratě nejel tak agresivně a byl daleko od branek a i když Silberhornsprung zvládl parádně, rychlost už nenabral. V brankách mu chyběla ladnost a lepší přechod z oblouku do oblouku, dvě sekundy ztráty stačí jen na 21. místo.

23

Jeho krajan Brodie Seger na něj navázal a zdá se, že taktická příprava na Lauberhorn byla v kanadském týmu velmi důkladná! Lyže Kanaďanům jedou skvěle, závěrečný skok Silberhornsprung vynesl Segera hodně daleko! Esíčko v závěr ale nebylo dle jeho představ a nakonec ztráta narostla na +1,38 a znamená 14. pozici.

22

James Crawford vstoupil do závodu také slušně a na rozdíl od Babinského si udržel rychlost až do cíle! Klíčovou pasáž na druhém mezičase zvládl parádně, takticky byl připraven skvěle a zvolil ideální stopu na ploché sekci. Závěrečným esíčkem se propletl skvěle a Crawford je pátý! Nechal za sebou třeba Parise nebo Innerhofera a vypadá to na první top pětku v kariéře pro Kanaďana!

21

Stefan Babinsky na výjezdu z Kernen-S ukázal nejrychlejší průjezd a byl rychlejší o desetinu sekundy než Odermatt! Své tempo ale neudržel, v rovinaté pasáži zpomalil a pár branek podjel, Supertěžké závěrečné esíčko vzal hodně zeširoka a ztráta narostla na +1,24. Dvanácté místo.

Průběžné pořadí:

1. Marco Odermatt (SUI) 1:29,00
2. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,23
3. Matthias Mayer (AUT) +0,58
4. Romed Baumann (GER) +0,61
5. Dominik Paris (ITA) +0,98
6. Christof Innerhofer (ITA) +0,99
7. Vincent Kriechmayr (AUT) +1,03
8. Stefan Rogentin (SUI) +1,09

20

Loïc Meillard předvedl parádní závěrečnou pasáž, na jednom z mezičasů předvedl vůbec nejrychlejší průjezd, perfektně mu vyšel Silberhornsprung s v cíli je z toho ztráta +1,22 a jedenácté místo.

20

Posledním jezdcem z elitní dvacítky je domácí Loïc Meillard, kterého na trati hlasitě podporují domácí fanoušci, kteří byli vpuštěni na trať. A vypadá to, že mu to pomáhá!

19

Francouz se snažil o přímou stopu, ale párkrát ho to sneslo pod ideální linii a i proto ztratil jak rychlost, tak čas. Nakonec je z toho ztráta skoro dvou sekund a patnáctá pozice pro Baileta.

19

Bormio zastihlo Matthieu Baileta ve skvělé formě a pro něj jen škoda, že se druhé SuperG v tomto italském středisku zrušilo. Drajv z Itálie jako by mu na Lauberhornu chyběl a od začátku ztrácí.

18

Švýcar pokračoval v precizní a čisté jízdě, co nejvíce se na rovině snažil držel skluznice na podložce a zůstávat ve sjezdovém postoji. Technické branky v závěru trati si pohlídal, oba skoky zvládl velmi čistě a znamená to skvělé osmé místo a ztrátu +1,09. To by mohlo stačit na celkovou top ten.

18

Stefan Rogentin je dalším domácím závodníkem, který by mohl zazářit a pustil se do úvodních metrů s velkou vervou. Po průjezdu úzkou pasáží mezi bariérami je jen 12 setin sekundy za Odermattem!

17

Jako by ho ale nepřesný průjezd této branky a rotace těla rozhodila a i když se snažil o agresivní nájezd do branek a jejich těsné atakování, rychlost a čistý skluz mu chyběl. +2,56 znamená nejvyšší ztrátu ze všech a poslední, sedmnácté místo.

17

Druhý z Američanů Ryan Cochran-Siegle projel tunelem a do další branky se málem nevešel a nejel tam hodně na přímo. Těsně to ale zvládl a pokračuje dál.

16

Jenomže na rovinatém středu trati Ital podjel pár branek a to se okamžitě projevilo na čase, ztráta povážlivě narůstala. Skoky a hlavně prudké pasáže zvládl skvěle a dostal svou ztrátu pod jednu sekundu, i když těsně. Stačí to na slušné šesté místo a Innerhofer má radost!

16

Zkušený Christof Innerhofer už v SuperG zažil velké úspěchy a sbíral i medaile z velkých akcích. Tréninky mu tady včera vyšly a v závodě to prokazuje! Na výjezdu z Kernen-S má jen 8 setin ztráty!

15

Haasera až letos vytáhli trenéři z béčka a Rakušan se hned odvděčil druhým místem v Bormiu. Jenomže tady to Haaser rozhodně nezopakuje, protože na Haneggschuss se mu sekla hrana lyže v jedné z rýh a hodně ho to zpomalilo. Cílový skok a esíčko bylo slušně projeté, ale předchozí ztrátu až umazat nedokázal a je desátý.

15

Raphael Haaser už letos byl na pódiu a dnes by to rozhodně na proslulé trati chtěl zopakovat. A dokazuje to od první metrů a po Kernen-S má minimální ztrátu na Odermatta!

14

Casse má jistou nominaci na Olympiádu pro SuperG a jako by to dnes nechtěl pokazit a jel na jistotu. Lauberhorn ale musíte sjíždět srdcem, jinak pohoříte, což se Italovi stalo. Ztráta +2,28 je nejhorší čas ze všech.

14

Mattia Casse je v první desítce pořadí této disciplíny, jenomže Lauberhorn asi není jeho oblíbenou sjezdovkou. Italovi chybí rychlost a ztrácí.

13

Svoji ztrátu Sander na dalších metrech neumazal, ba naopak. Němec je nejpomalejší ze všech a stejně jako Allegremu mu docházel dech s přibývajícími metry. Jako by mu ani nejely dostatečně rychle jeho lyže, i proto je zatím nejpomalejší ze všech.

13

Andreas Sander se téměř dotkl ochranné sítě lyžemi, až tak blízko se dostal k bariérám. Nejtěžší šikana celého Světového poháru byla od Němce dost krkolomně projetá a hned se to projevilo na mezičase, který je o půl sekundy pomalejší než Odermatt.

12

Francouzovi ale naprosto nevyšla střední pasáž trati, kde nedokázal držet optimální stopu, jako by mu v cíli došly síly a vypadá hodně vyčerpaně. Ztráta +1,76 nestačí ani na první desítku a závěr trati Allegremu vůbec nevyšel.

12

Pouhé 3m široká sekce Kernes-S je jen pro silné žaludky, závodnící projíždí opravdu blízko bariér. Nils Allegre to ale zvládl s bravurou a je jen necelé tři desetiny za Odermattem.

11

Na Silberhornsprungu letěl Nor snad třicet metrů a to vypadlo, že bylo až moc. Na ploché sekci si jakž takž rychlost udržel, ale v cílovém esíčku se nechal Kilde trochu vynést a málem se nevešel do cílové brány! Kilde ztrácí 23 setin a je poražen, Odermatt je blízko senzačnímu úspěchu na domácí trati!

11

Je Aleksander Aamodt Kilde jediným, který Odermatta může sesadit z prvního místa? Vedoucí závodník vyhrál třikrát za sebou SuperG a hned na první mezičase má náskok 41 setin!

10

Baumann ukázal, že má cit pro oblouk a v rovinaté části trati toho na Odermatta moc neztratil. Skvěle zvládl i oba skoky a závěrečné esíško a i když pár desetin ještě nabral, je z toho třetí průběžná pozice za Odermattem a Mayerem, o 61 setin pomalejší než vedoucí Švýcar.

10

Romed Baumann cílí ve své přípravě hlavně na Peking, ve svých letech už nemá na to, aby jezdil na nejvyšší úrovni celou sezónu. V dnešním tradičním závodě se ale kousnul a rychlost 108,57 km/h na výjezdu z Kernen-S byl nejrychlejší ze všech!

9

Olympijský vítěz jede hodně na sílu a hodně se snaží utahovat své oblouky. Na Silberhornsprungu letěl hodně daleko a trochu stáhnul ztrátu, ta ale v cíli činí +0,58 a Mayer je druhý.

9

Co ukáže Matthias Mayer? Je ve svém postoji hodně snížený, což mu rychlost nepřidalo a na měřených úsecích má nižší rychlost než Odermatt nebo další lyžaři.

8

Sejersted bohužel nezvolil tak přímou stopu a nejkratší možný průjezd kolem bran a ztrácel setinky v každé z nich. Nakonec se jeho ztráta nasčítala na +1,82 a Nor je momentálně až poslední.

8

Prvním z Norů je Adrian Smiseth Sejersted, který Lauberhorn také nemá příliš naježděný, což se ukázalo na výjezdu z Kernen-S, kde nezvolil ideální stopu a ztratil rychlost.

7

Fantazie! Marco Odermatt ukázal, že je král obřího oblouku, což využil zejména v závěrečných hodně zatočených a utažených brankách. Švýcar ukázal, že má před blížící se Olympiádou neskutečnou fazónu a před Parisem končí skoro o sekundu! Tohle byla možná jízda vítěze!

7

Lauberhorn je o zkušenostech, kterých s tímto kopcem zatím Marco Odermatt příliš nemá. Ale letos dominuje téměř kdykoliv se pustí do sjezdovky a dnes tomu je nejinak. Z Kernes-S sice vyjel se ztrátou, ale ve střední části proletěl rovinatou sekcí jako král a najednou o půl sekundy vede.

6

Nesmírně vyrovnaný závod má nakonec nového vedoucího závodníka! Paris sice neměl nejrychlejší průjezd na měřeném úseku, ale brankami se propletl v nejlepším čase ze všech a Obr z Bormia vede, i když jenom o 5 setin!

6

Až na závěrečnou sekci by mohl dnešní závod sedět sjezdařům a Dominik Paris je jedním z nejlepších a nejzkušenějších sjezdařů v poli. V posledních letech se mu v SuperG moc nedaří, jenomže dnes letí po trati jako Hermann Maier!

5

Kriechmayrovi vyšla zejména druhá polovina závodu a ukázal, že kombinaci sjezdu a obřího slalomu má nejraději ze všech disciplín. Na rovinaté pasáži získal nejvíc, naopak v závěrečném esíčku nabral ztrátu, ale jeho vynikající načasování oblouků mu vynáší první místo o 7 setin před Franzem!

5

Vincent Kriechmayr letos ještě nevyhrál, což je pro úřadujícího mistra světa a držitele malého glóbu z loňska zklamáním. Ve Wengenu se do toho ale pustil s vervou a ukázal, že místní trať má rád, však tady i vyhrál sjezd.

4

Pak ale na nejprudším místě kopce trochu podjel dvě branky a najednou byl jeho průjezd nejpomalejší ze všech, ale v závěrečných utažených zatáčkách zabral a nakonec překonává Waldera o 4 setiny!

4

Druhý z Rakušanů Max Franz zajížděl na Lauberhornu letos parádní časy v tréninku a v první sekci trati před Kernen-S to prokázal. Důležitá je rychlost na výjezdu z této pasáže, kterou Franz udržel a vede o 22 setin.

3

Feuz se na Haneggschussu zaváhal, kousla se mu hrana a málem před kompresí upadl. Jen svými zkušenostmi to dokázal ustát, ale ztrátu rychlosti i času už dohnat nedokázal. Feuz je třetí se ztrátou +0,57 a musí si počkat na zítřejší a sobotní sjezd.

3

Beat Feuz je z aktuálních závodníků na Lauberhornu nejúspěšnější, třikrát tady vyhrál sjezd, na který se jistě těší i letos. Švýcar ale svůj cit pro skluz na rovinaté pasáží neprodal a trochu ztratil rychlost proti Walderovi.

2

Rakušan ve zbytku trati svůj náskok jen navyšoval, i když po Kernes-S trochu vyjel z ideální stopy. Závěrečné esíčko je tradičně velmi zatočené a technicky postavené a po náročném SuperG naposledy prověří zdatnost lyžařů. Walderovi to stačí na první místo, ale nakonec jen o 33 setin sekundy.

2

Christian Walder bojuje o nominaci o olympijské hry a do dnešního závodu vstoupil léle než Ganong, na prvním mezičase měl náskok 65 setin sekundy.

1

V nejrychlejším místě trati Haneggschuss projel Američan rychlostí 135,5 km/h, neskočil na posledním skoku tak daleko, ale zdánlivě neprovedl žádnou větší chybu a stanovil základní čas k překonání na 1:30,47.

1

Travis Ganong vyjel se startovního prostoru a pustil se do SuperG jako první, který už se prohnal úzkou sekcí a proplétá se prvními záludnostmi trati v sekci Kernen-S.

Závod právě odstartoval!
Trať dnešního SuperG měří 2682 metrů, závodníci překonají převýšení 600 výškových metrů a projedou 46 brankami. Počasí i teplota jsou ideální a nic nebrání tomu, aby letos ve Wengenu proběhly ty nejlepší možné závody.
Povrvé se na Lauberhornu jely závody Světového poháru už v roce 1930! Loňské závody bylo klání bohužel zrušeno, i proto jsou závodníci i fanoušci letos tak natěšení.
Startovní listina:

1. Travis Ganong (USA)
2. Christian Walder (AUT)
3. Beat Feuz (SUI)
4. Max Franz (AUT)
5. Vincent Kriechmayr (AUT)
6. Dominik Paris (ITA)
7. Marco Odermatt (SUI)
8. Adrian Smiseth Sejersted (NOR)
9. Matthias Mayer (AUT)
10. Romed Baumann (GER)
11. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
12. Nils Allegre (FRA)
13. Andreas Sander (GER)
14. Mattia Casse (ITA)
15. Raphael Haaser (AUT)
16. Christof Innerhofer (ITA)
17. Ryan Cochran-Siegle (USA)
18. Stefan Rogentin (SUI)
19. Matthieu Bailet (FRA)
20. Loïc Meillard (SUI)
21. Stefan Babinsky (AUT)
22. James Crawford (CAN)
23. Brodie Seger (CAN)
24. Broderick Thompson (CAN)
25. Justin Murisier (SUI)
26. Josef Ferstl (GER)
27. Johan Clarey (FRA)
28. Urs Kryenbühl (SUI)
29. Blaise Giezendanner (FRA)
30. Daniel Danklmaier (AUT)
31. Riccardo Tonetti (ITA)
32. Guglielmo Bosca (ITA)
33. Steven Nyman (USA)
34. Simon Jocher (GER)
35. Giovanni Franzoni (ITA)
36. Mathieu Faivre (FRA)
37. Niels Hintermann (SUI)
38. Emanuele Buzzi (ITA)
39. Jeffrey Read (CAN)
40. Bryce Bennett (USA)
41. Martin Čater (SLO)
42. Thomas Tumler (SUI)
43. Otmar Striedinger (AUT)
44. Boštjan Kline (SLO)
45. Jared Goldberg (USA)
46. Miha Hrobat (SLO)
47. Dominik Schwaiger (GER)
48. Matteo Marsaglia (ITA)
49. Gilles Roulin (SUI)
50. Riley Seger (CAN)
51. Sam Morse (USA)
52. Maxence Muzaton (FRA)
Jasným letošním vládcem super obřího slalomu je Nor Aleksander Aamodt Kilde, který vyhrál tři poslední závody a ten první v Beaver Creek neovládl jen proto, že nedorazil do cíle. Po návratu po vážném zranění je zpátky v životní fazóně a i ve Wengenu bude těžko k poražení.

Největším vyzyvatelem by mu měl být vládce celkového pořadí Marco Odermatt, který zvítězil v prvním SuperG v sezóně a o den později byl druhý. Úřadující mistr světa a loňský držitel malého glóbu Vincent Kriechmayr se v posledních týdnech dostal do slušné formy a v posledních dvou kláních vystoupal na pódium. Lauberhorn je ale hlavně o zkušenostech a těch má na rozdávání třeba Beat Feuz, který ve Wengenu dokázal třikrát vyhrát sjezd. Slušnou formu má letos v rychlostních disciplínách i Matthias Mayer a poslední slovo rozhodně neřekl italský obr Dominik Paris. Kdo bude slavit tentokrát?
Vítejte na legendární sjezdovce Lauberhorn ve Wengenu, která je již dlouhá léta tradičním dějištěm rychlostních závodů v rámci Světového poháru. Ani v letošním roce tomu není jinak a na Lauberhornu se pojede dnešní SuperG a dva víkendové sjezdy o délce 4,4 km a s maximální rychlostí lyžařů kolem 160 km/h.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.

SP - SuperG mužů, Wengen

Vítěz: M. Odermatt (SUI)

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Konečné pořadí
1. Marco Odermatt (SUI) 1:29,00
2. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,23
3. Matthias Mayer (AUT) +0,58
4. Romed Baumann (GER) +0,61
5. James Crawford (CAN) +0,77
6. Josef Ferstl (GER) +0,86
7. Dominik Paris (ITA) +0,98
8. Christof Innerhofer (ITA) +0,99
9. Vincent Kriechmayr (AUT) +1,03
10. Daniel Danklmaier (AUT) +1,04
11. Stefan Rogentin (SUI) +1,09
12. Max Franz (AUT) +1,10
13. Christian Walder (AUT) +1,14
14. Niels Hintermann (SUI) +1,16
15. Loïc Meillard (SUI) +1,22
16. Stefan Babinsky (AUT) +1,24
17. Brodie Seger (CAN) +1,38
18. Johan Clarey (FRA) +1,43
19. Travis Ganong (USA) +1,47
20. Guglielmo Bosca (ITA) +1,49
21. Martin Čater (SLO) +1,51
22. Raphael Haaser (AUT) +1,63
23. Simon Jocher (GER) +1,69
24. Beat Feuz (SUI) +1,73
25. Nils Allegre (FRA) +1,76
26. Justin Murisier (SUI) +1,80
26. Matthieu Bailet (FRA) +1,80
28. Steven Nyman (USA) +1,81
29. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +1,82
30. Giovanni Franzoni (ITA) +1,84
Startovní listina
1. Travis Ganong (USA)
2. Christian Walder (AUT)
3. Beat Feuz (SUI)
4. Max Franz (AUT)
5. Vincent Kriechmayr (AUT)
6. Dominik Paris (ITA)
7. Marco Odermatt (SUI)
8. Adrian Smiseth Sejersted (NOR)
9. Matthias Mayer (AUT)
10. Romed Baumann (GER)
11. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
12. Nils Allegre (FRA)
13. Andreas Sander (GER)
14. Mattia Casse (ITA)
15. Raphael Haaser (AUT)
16. Christof Innerhofer (ITA)
17. Ryan Cochran-Siegle (USA)
18. Stefan Rogentin (SUI)
19. Matthieu Bailet (FRA)
20. Loïc Meillard (SUI)
21. Stefan Babinsky (AUT)
22. James Crawford (CAN)
23. Brodie Seger (CAN)
24. Broderick Thompson (CAN)
25. Justin Murisier (SUI)
26. Josef Ferstl (GER)
27. Johan Clarey (FRA)
28. Urs Kryenbühl (SUI)
29. Blaise Giezendanner (FRA)
30. Daniel Danklmaier (AUT)
31. Riccardo Tonetti (ITA)
32. Guglielmo Bosca (ITA)
33. Steven Nyman (USA)
34. Simon Jocher (GER)
35. Giovanni Franzoni (ITA)
36. Mathieu Faivre (FRA)
37. Niels Hintermann (SUI)
38. Emanuele Buzzi (ITA)
39. Jeffrey Read (CAN)
40. Bryce Bennett (USA)
41. Martin Čater (SLO)
42. Thomas Tumler (SUI)
43. Otmar Striedinger (AUT)
44. Boštjan Kline (SLO)
45. Jared Goldberg (USA)
46. Miha Hrobat (SLO)
47. Dominik Schwaiger (GER)
48. Matteo Marsaglia (ITA)
49. Gilles Roulin (SUI)
50. Riley Seger (CAN)
51. Sam Morse (USA)
52. Maxence Muzaton (FRA)

Průběžné pořadí SP v SuperG (2/7)
1. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 300 bodů
2. Matthias Mayer (AUT) 230
3. Marco Odermatt (SUI) 219
4. Vincent Kriechmayr (AUT) 210
5. Raphael Haaser (AUT) 141
6. Beat Feuz (SUI) 135
7. Travis Ganong (USA) 108
8. Stefan Rogentin (SUI) 103
9. Andreas Sander (GER) 101
10. Ryan Cochran-Siegle (USA) 91
11. Alexis Pinturault (FRA) 88
12. Gino Caviezel (SUI) 79
13. Mattia Casse (ITA) 77
14. Matthieu Bailet (FRA) 76
15. Broderick Thompson (CAN) 71

Průběžné pořadí SP (17/35)
1. Marco Odermatt (SUI) 845 bodů
2. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 469
3. Matthias Mayer (AUT) 447
4. Alexis Pinturault (FRA) 382
5. Vincent Kriechmayr (AUT) 373
6. Henrik Kristoffersen (NOR) 349
7. Manuel Feller (AUT) 341
8. Beat Feuz (SUI) 300
9. Dominik Paris (ITA) 281
10. Loïc Meillard (SUI) 220
11. Filip Zubčić (CRO) 214
12. Justin Murisier (SUI) 211
13. Luca De Aliprandini (ITA) 207
14. Niels Hintermann (SUI) 191
15. Gino Caviezel (SUI) 189