Menu

Futbal

Africký pohár národov

Maroko – Komory

2:0

koniec (1:0)

14.01.2022, 17:00 • Skupina C • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 1.28 4.94 12.8

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 17:8. (18:51:25)
Je konec! Maroko poráží Komory 2:0. Favorit byl od úvodu dnešního souboje aktivnějším týmem. V 17. minutě pak otevřel skóre Selím Amalláh. Další obrovskou šanci měl ve 37. minutě Romain Saïss, ale hlavou zasáhl jen břevno. Po změně stran Maroko dokonce kopalo penaltu, ale Júsuf Nasírí ji zahodil. Až v samotném závěru tak přidal pojistku Zakarjá Abúchlál.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Hráči favorizovaného Maroka si v závěru utkání užívají kombinaci s míčem na kopačkách a nikam se neženou. Maroko dnes potvrdilo roli favorita.

90+1

Nastavují se čtyři minuty!

90

90. Zakarjá ABÚCHLÁL - 2:0

90

Maroko právě vstřelilo branku!
Branka Maroka nakonec platí! Na přihrávku na hranici ofsajdu si naběhl ZAKARJÁ ABÚCHLÁL a jeho technický pokus podél brankáře si našel cestu k přední tyči!

90

Střídání v týmu Maroko: ze hřiště odchází Selím Amalláh, přichází Azzáedín Únáhí.

90

Zakarjá Abúchlál dokázal míč procedit za záda brankáře, ale gól zatím neplatí pro ofsajd!

89

Júsuf Nasírí se hnal za přihrávkou do pokutového území, ale jeho pobídka skončila u důrazného Zaharyho.

88

Adam Masina z pravé strany centroval na malé vápno, nicméně jeho pobídka skončila na hlavě důrazného obránce.

87

Zakarjá Abúchlál se dostal k nákopu na polovinu soupeře, přehodil si míč na pravačku, ale jeho zakončení prolétlo kolem zadní tyčky.

86

Faïz Selemani se na pravé straně dostal k odcentrování, ale jeho pobídka skončila v rukavicích připraveného gólmana.

85

Sofján Amrábat se hnal za průnikovou přihrávkou mezi obránce, ale nedokázal si vyběhnutého brankáře obhodit. Ben Boina drží šanci outsidera na bodový zisk.

83

83. Penalta

83

Maroko vyloženou šanci nevyužilo! K exekuci pokutového kopu se postavil Júsuf Nasírí, ale Salim Ben Boina zasáhl!

82

82. Nedovolený zákrok v pokutovém území

82

Pokutový kop pro Maroko!

81

Yacine Bourhane poslal přihrávku do pokutového území, ale jeho pobídka skončila na hlavě dobře postaveného stopera.

80

Do konce dnešního souboje zbývá posledních deset minut. Maroko se snaží využívat volné prostory k protiútokům.

79

Hráči v červeném sice dopravili míč do sítě, ale branka nemůže platit pro ofsajd!

78

Adam Masina centroval z pravé strany, nicméně ani jeho pobídka nemířila na nikoho v červeném dresu favorizovaného Maroka.

77

Maroko zahrávalo rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal Hakimí, jehož ránu brankář soupeře skvěle vyrazil na rohový kop.

76

Střídání v týmu Maroko: ze hřiště odchází Sufján Búfál, přichází Iljás Šáír.

75

Maroko následně zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale Amrabat si v hlavičkovém souboji pomohl útočným faulem.

74

Ašraf Hakimí z pravé strany odcentroval na malé vápno, ale Júsuf Nasírí nedokázal míč sklepnout za záda brankáře!

72

Selím Amalláh se hnal za přihrávkou na levou stranu, ale Kassim M'Dahoma jej nenechal projít k odcentrování.

71

Adam Masina poslal nákop na polovinu soupeře, jenže ani jeho přihrávka neskončila u někoho ze spoluhráčů.

70

Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a favorizované Maroko stále drží těsné vedení. Komory ale vyčkávají na příležitosti k brejkům.

69

Saïd Bakari na pravé straně získal odražený míč a odcentroval na malé vápno. Jeho pobídka skončila v rukavicích připraveného brankáře.

68

Střídání v týmu Komory: ze hřiště odchází Benjaloud Youssouf, přichází Younn Zahary.

67

Sofján Amrábat se dostal do pokutového území, kde se uvolnil kolem obránce a odcentroval na malé vápno. Jeho pobídku zastavil další zadák v bílém.

66

Střídání v týmu Maroko: ze hřiště odchází Tárik Tísúdálí, přichází Fajsal Fadžr.
Střídání v týmu Maroko: ze hřiště odchází Ímrán Lúzá, přichází Zakarjá Abúchlál.
Střídání v týmu Maroko: ze hřiště odchází Ajúb al-Kaabí, přichází Júsuf Nasírí.

65

Fouad Bachirou střílel z velké dálky, nicméně jeho rána postrádala potřebnou razanci a skončila v rukavicích připraveného Ben Boiny.

64

Sufján Búfál napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Jeho pobídka však směřovala přímo do rukavic gólmana soupeře.

63

Jimmy Abdou diriguje rozehrávku svého mužstva na polovině hřiště, nicméně jeho pobídka skončila v moci obránce.

62

Jimmy Abdou si dal pozor na nákop za obranu soupeře a jednoduše míč odhlavičkoval do zámezí. Pokračuje hodně taktické utkání.

61

Střídání v týmu Komory: ze hřiště odchází Raffidine Abdullah, přichází Yacine Bourhane.

60

Je za námi hodina hry a zatím sledujeme zajímavé utkání. Maroko si stále drží těsné vedení, ale do dalších šancí se moc nedostává.

59

Jásín Búnú vyrazil ven z branky a jednoduše před napadajícím soupeřem odkopl míč na polovinu soupeře.

58

El Fardou Ben Nabouhane si došel pro přihrávku na hranici velkého vápna, kde se otočil, ale nedokázal adresně rozehrát.

57

Sufján Búfál se z hranice velkého vápna opřel do odraženého míče, jenže jeho dělovka skončila vedle branky.

56

Sofján Amrábat vymyslel přízemní pobídku na hranici velkého vápna, kde se otočil Masina, ale jeho přízemní pokus těsně minul zadní tyč.

55

Ajúb al-Kaabí utekl soupeři po levém křídle do vápna, přihrál pod sebe, nicméně tam se dobíhající Lúzá nedostal k zakončení.

54

Sofján Amrábat na pravé straně dostal přihrávku, přehodil si míč na pravačku a odcentroval. Jeho pobídka skončila v rukavicích brankáře.

53

Sufján Búfál se ujal rozehrávky přímého kopu Maroka. Jeho technický pokus ale zastavil hned první obránce v bílém dresu.

52

Benjaloud Youssouf fauloval v blízkosti velkého vápna rozběhnutého Búfala. Maroko bude zahrávat přímý kop.

51

Romain Saïss si pod tlakem napadajícího soupeře pomohl malou domů. Gólman Maroka Búnú následně rozehrál na pravou stranu.

50

Aktivní Hakimí podpořil útok Maroka a dostal se do zakončení z hranice velkého vápna. Jeho rána ale skončila na bloku obránce.

49

Fouad Bachirou centroval z pravé strany do vápna, nicméně jeho pobídka skončila v moci obránce.

47

Ašraf Hakimí uspěl v souboji na levé straně, odkud míč odkopl do bezpečí. Také v úvodu druhého poločasu sledujeme opatrný duel.

46

Komory obstaraly výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Fotbalisté v bílém se ihned vydali vpřed, ale jejich akce skončila nepřesnou přihrávkou.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být spokojenější domácí Maroko. Favorit byl od úvodu dnešního souboje aktivnějším týmem. V 17. minutě pak otevřel skóre Selím Amalláh. Další obrovskou šanci měl ve 37. minutě Romain Saïss, ale hlavou zasáhl jen břevno. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nastavuje se jedna minuta!

45

Benjaloud Youssouf sprintoval po levém křídle za dlouhým nákopem, ale míč mu před kopačkou odskočil a našel si cestu do zámezí.

44

Komory v závěru prvního poločasu zahrávaly přímý kop v blízkosti velkého vápna. Nadýchaný centr si našel Bakari, ale hlavou trefil hruď obránce.

43

Žlutou kartu dostává Ašraf Hakimí (Maroko).

43

Sufján Búfál si při průniku vpřed po levé straně podle rozhodčího pomohl útočným faulem. Sudí tak musel přerušit hru a nařídit rozehrávku pro hráče v bílém.

42

Ašraf Hakimí vhazoval na pravé straně hrací plochy. Krajní obránce Maroka našel rozběhnutého spoluhráče, ale Romain Saïss se daleko nedostal.

41

Žlutou kartu dostává Selím Amalláh (Maroko).

40

Jimmy Abdou hrudí prodloužil míč za obranu Maroka, nicméně gólman Jasín Búnú prokázal vynikající čtení hry a dokráčel si pro míč.

39

Jimmy Abdou je zatím oporou svého mužstva při rohových kopech Maroka. Stoper opět přizvedl míč mimo nebezpečné území.

38

Sufján Búfál se stáhl pro míč na vlastní polovinu, kde se kličkou zbavil obránce a rozjel další akci Maroka. Favorit se v závěru první půle tlačí do zakončení.

37

Sufján Búfál zahrával další rohový kop svého celku. Jeho parádní centr si našel Romain Saïss, ale parádní hlavičkou orazítkoval břevno!

36

Sufján Búfál dostal přihrávku do běhu na levou stranu hrací plochy, ale nepotykal si se zpracováním a míč mu utekl daleko od nohy.

35

Faïz Selemani se v souboji s Ašrafem Hakímim dopustil nedovoleného hráče a krajního obránce PSG poslal za postranní čáru. Maroko bude zahrávat přímý kop.

34

Salim Ben Boina pořádně zariskoval výběhem mimo velké vápno. Důrazný Hakími jej málem dokázal obejít. Na podobné situace si brankář musí dát pozor.

33

Hráčům v bílých dresech se v prvním poločasu vůbec nedaří v přechodové fázi. Nákop na pravou stranu směřoval na Bachiroua, ale ten míč na hřišti nedohnal.

32

Ašraf Hakimí si na polovině hřiště vyšlápl na rozběhnutého soupeře a podle rozhodčího fauloval. Rozehrávat budou znovu Komory.

31

Salim Ben Boina se pod tlakem napadajícího Masiny musel zapojit do rozehrávky a míč odkopl jen vysoko na tribunu. Vhazovat bude Maroko.

30

Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme zajímavé utkání. Maroko od úvodu naplňuje roli favorita a nepouští soupeře k zakončení.

29

Maroko zahrávalo rohový kop. Prudký centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, ale nikdo v červeném dresu se k zakončení nedostal.

28

Maroko už opět kombinuje na polovině soupeře a hledá si prostor pro zakončení. Benjaloud Youssouf srazil průnikovou přihrávku na roh.

27

Na opačné straně se do zakončení z hranice velkého vápna probil Sofján Amrábat, jenže jeho přízemní pokus Salim Ben Boina hravě vyrazil.

26

Jásín Búnú si dal pozor na prudký přízemní centr z pravé strany hrací plochy a jednoduše schoval míč do rukavic. Komory zatím směrem vpřed nekoušou.

25

El Fardou Ben Nabouhane si naběhl na nákop na polovinu hřiště, kde si míč dobře pokryl hrudí, ale už se nedokázal obtočit kolem důrazného Akirda.

24

Jimmy Abdou na polovině hřiště vypíchl odražený míč a špičkou kopačky jej sklepl na spoluhráče z defenzivy. Maroko hraje pozorně.

23

Po dlouhé době si na míč sáhl také marocký brankář Jásín Búnú. Na přihrávku se mu nabídl Hakími. Maroko nyní kombinuje v zadních řadách.

22

Salim Ben Boina si dal pozor na nákop a schoval míč do rukavic. Komorský gólman okamžitě rozehrál výhozem na levou stranu hřiště.

21

Hakími zastavil nepřesnou rozehrávku soupeře, předkopl si míč před sebe, ale nedokázal zakončit mezi tři tyče.

20

Tárik Tísúdálí poslal nákop na polovinu soupeře, ale jeho pobídka skončila v moci zadáků v červených dresech.

19

Žlutou kartu dostává Youssouf M'Changama (Komory).

17

17. Selím AMALLÁH - 1:0

17

Maroko právě vstřelilo branku!
Favorizované Maroko se rychle dostává do vedení! Po zmatcích v defenzivě soupeře se k odraženému míči dostal SELÍM AMALLÁH, ve vápně si ještě vylepšil prostor a střelou na přední tyč propálil brankáře!

16

Sofján Amrábat poslal prudkou přihrávku na levou stranu, kde měl Masinu. Druhý jmenovaný si míč ale nedokázal dobře převzít a byl od něj odstaven.

15

Maroko už opět kombinuje na polovině soupeře, ale zatím se jen těžko dostává do zakončení. Naopak Komory brání v pevném bloku.

14

Komory zatím hrají velmi aktivně. Outsiderovi dnešního souboje se podařilo rychlou akcí přečíslit obranu Maroka a nebezpečí hasil hlavičkou na roh Hakími.

13

Ajúb al-Kaabí výborně napadal rozehrávku soupeřových stoperů. Zadáci v bílém si dali na rozběhnutého soupeře pozor a odehráli míč do bezpečí.

12

Jimmy Abdou centroval z pravé strany, nicméně jeho prudká pobídka prolétla velkým vápnem bez jakékoliv teče a míč skončil v autu.

11

Komory zahrávaly další přímý kop. Centr z levé strany se snesl na značku pokutového kopu, ale obrana Maroka opět s přehledem zasáhla.

10

El Fardou Ben Nabouhane se na hranici velkého vápna pustil do hlavičkového souboje s Akirdem, který jej dokázal odstavit od balónu.

9

Mohamed Youssouf si pokryl míč tělem a dobíhající Romain Saïss jej doslova zboural. Komory budou rozehrávat z vlastní poloviny.

8

Maroko zahrávalo rohový kop. Prudký centr přiletěl na malé vápno, kam vystartoval brankář Ben Boina a míč vyboxoval ven ze šestnáctky.

7

Tárik Tísúdálí z pravé strany vymyslel přízemní centr na malé vápno, ale obětavý Jimmy Abdou hlavičkou v pádu odehrál míč mimo nebezpečný prostor.

6

Hakími táhl akci Maroka po pravé straně, jenže si nedokázal obhodit důrazného obránce Abdoua, který jej poziční hrou odstavil od míče.

5

Komory zahrávaly přímý kop v blízkosti velkého vápna. K centru z levé strany se dostal Youssouf M'Changama, ale hlavou míč přizvedl daleko od branky.

4

Salim Ben Boina nakopl míč na levou stranu, kde se do souboje s Bachirouem dostal Ašraf Hakimí, který soupeře stáhl k zemi.

3

Maroko se sice dostalo do pokutového území, jenže Ajúb al-Kaabí si v úvodu akce nedal pozor na své postavení a byl lapen v ofsajdové pasti.

2

Adam Masina dostal přihrávku na pravou stranu, po které se probil k odcentrování, nicméně jeho pobídka skončila v rukavicích připraveného gólmana.

1

Maroko obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Favorit se ihned vydal do útoku, ale nákop za obranu si pohlídal Bakari.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Maroko: Búnú – Akird, S. Amrábat, Masina, Hakimí – Lúzá, Saïss – Amalláh, Búfál, Tísúdálí – al-Kaabí.
Náhradníci: Munír Mohamedi, Tadnautí – Abúchlál, Alakúš, Nasírí, Munír, Fadžr, Šáír, S. Mmaee, Šáklá, Únáhí, Rahímí.

Komory: Ben Boina – Youssouf, Abdullah, Abdou, M. Youssouf, M'Dahoma – Y. M'Changama, Bakari, Selemani – Bachirou, Ben Nabouhane.
Náhradníci: Ali Ahamada – K. Abdallah, Aboubakari, Alhadhur, Bourhane, Djoudja, Mogni, M'Madi, Mohamed, Ali Mohamed, Zahary..
Maroko

Maroko naopak patří mezi jasné favority na postup do vyřazovacích bojů. Na posledním šampionátu sice ovládlo skupinu, ale následně vypadlo v osmifinále s Beninem. Na úvod letošního turnaje odehrálo Maroko těžké utkání, ve kterém přehrálo těsně 1:0 Ghanu. V kádru nechybí Hakími z PSG nebo Boufal z Angers. Právě Boufal jedinou brankou srazil v úvodním duelu Ghanu.
Komory

Komory nepatří mezi favority tohoto turnaje. V kvalifikaci o postup na tento šampionát však přehrály Keňu i Togo a ve skupině skončily na druhé pozici za rozjetým Egyptem. Loňský rok ale Komory zakončily třemi přípravnými duely, ve kterých přehrály Seychely, Burundi i Sierra Leone. Největší hvězdou je El Fardou z Crvene Zvezdy Bělehrad. V úvodním souboji Komory svedly duel s Gabonem a prohrály 0:1.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Afrického poháru národů, ve kterém Maroko vyzve Komory.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Maroko – Komory

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 17. Amallah, 90. Aboukhlal

Karty:   41. Amallah (MRK), 43. Hakimí (MRK) – 19. Y. M'Changama (CMR)

Nepremenená penalta: 83. En-Nesyri (MRK), brankár Ben Boina zneškodnil

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 17:8.

Maroko: Bounou – Aguerd, S. Amrabat, Masina, Hakimí – Louza (66. Aboukhlal), Saïss – Amallah (90. Ounahi), Boufal (76. Chair), Tissoudali (66. Fajr) – El Kaabi (66. En-Nesyri).
Náhradníci: Munir, Tadnautí – Aboukhlal, Alakouch, En-Nesyri, Munir, Fajr, Chair, S. Mmaee, Chakla, Ounahi, Rahimi.

Komory: Ben Boina – Youssouf (68. Zahary), Abdullah (61. Bourhane), Abdou, M. Youssouf, M'Dahoma – Y. M'Changama, Bakari, Selemani – Bachirou, Ben Nabouhane.
Náhradníci: Ali Ahamada – K. Abdallah, Aboubakari, Alhadhur, Bourhane, Djoudja, Mogni, M'Madi, Mohamed, Ali Mohamed, Zahary.