Menu

Futbal

Prípravný zápas

KKS Lech Poznań – FC Baník Ostrava

4:2

koniec (2:0)

15.01.2022, 15:00 • Belek • Daniel Fekets (@DFekets) cz

Tipsport: 1.9 3.5 3.64

Je za námi přípravné utkání mezi Lechem Poznań a Baníkem Ostrava. Polský celek si vytvořil dvoubrankové vedení už v prvním poločase. Slezané náskok soupeře sice ve druhé půli smazali díky trefám Jaroňe a Klímy, avšak poslední slovo měl znovu Lech, za který skórovali Marchwiński a Kvekveskiri. První přípravné utkání áčka Baníku v roce 2022 tedy skončilo porážkou v poměru 2:4.

Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost, na počtenou! (16:56:10)

90

Konec zápasu.

89

S míčem na kopačkách už znovu pracuje Baník. Do konce střetnutí chybí ale zhruba minuta, pokud tedy rozhodčí nic nenastaví.

88

Skóraś přetlačil Fleišmana a poté mířil směrem dopředu. Ve vápně ještě vybídl Kamińského, který byl ale čistým způsobem odzbrojen.

86

86. Šín trefil z penalty tyč

86

K penaltě se postavil čerstvý Matěj Šín, jenž tlačil míč k tyči až příliš. Právě konstrukci brány trefil, takže branka na 3:4 z pohledu Baníku na řadu nepřišla.

86

Další penalta pro Baník! Dočkáme se snížení?

85

Míč si přebrali fotbalisté Ostravy, kteří nyní kombinují na soupeřově polovině.

84

Kamiński se dostal do další gólové příležitosti celku, který je dnes psán jako domácí. Naskočil si na centr ze strany a hlavou těsně minul zadní tyč.

82

Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Jiří Boula, přichází Matěj Šín.

80

80. Nika KVEKVESKIRI - 4:2

80

Lech Poznań právě vstřelil branku!
Lech zřejmě rozhoduje o svém dnešním vítězství. NIKA KVEKVESKIRI si při své penaltě počkal na první pohyb brankáře a následně míč s přehledem uklidil do sítě. 4:2.

79

Karlström vybojoval na Fleišmanovi faul, takže také Lech bude kopat penaltu!

77

77. Filip MARCHWIŃSKI - 3:2

77

Lech Poznań právě vstřelil branku!
Na konci 77. minuty se Lech přece jen dostává zpět do vedení. Prostor v pokutovém území dostal FILIP MARCHWIŃSKI, jenž si rychle přehodil míč na pravačku a dokonale skrytou střelou odrazil hrací předmět od tyče za brankovou čáru. 3:2.

77

Balón přebral Lech, který si nyní přihrává ze strany na stranu. Rád by šel znovu do vedení.

75

Fleišman se vysokým centrem snažil hledat rozběhnutého Buchtu, jenže ofenzivnímu hráči Baníku pár centimetrů ke zpracování chybělo.

74

Boula si na útočné polovině pomohl útočným faulem. Rozhodčí mu nyní domlouvá a polský tým se pomalu ale jistě chystá k rozehrání míče.

72

Poznań měla šanci! Kamiński se objevil úplně sám na hranici šestnáctky, ale svou střelu utáhl až příliš. O pár centimetrů minul zadní tyč svatyně Baníku.

71

Lech se dostal do rychlého kontru. V ponechané výhodě se k zakončení tlačil Czekała, který byl ale od míče odstaven.

71

Začala nám probíhat už 71. minuta utkání. Uvidíme, jestli kouč Smetana vůbec sáhne do sestavy.

70

Znovu se k míči dostával Klíma, tentokrát na malém vápně. Dříve se však v souboji objevil bránící hráč.

68

68. Jiří KLÍMA - 2:2

68

Baník právě vstřelil branku!
Ostrava teď smazala svou ztrátu a začínáme tedy od nuly! Velkou parádu vytáhl útočník JIŘÍ KLÍMA, který z velké dálky chytře přeloboval brankáře. Klíma tak navazuje na svou střeleckou formu ze závěru podzimní části. 2:2.

67

Fleišmanovi se tak úplně nepovedla přihrávka po levé straně. Balón doputoval do zámezí, takže aut nyní rozehrají fotbalisté v bílém.

66

Tohle nevypadalo špatně! Kuzmanovič hledal přesným centrem Klímu, který se k zakončení protlačil, ale míč zamířil zhruba metr vedle zadní tyče.

64

Pereira centroval k zadní tyči, ale Budinský se výtečně natáhl a těsně před dorážejícím hráčem míč sebral.

63

Za defenzívou polského mužstva si hledal místo Buchta, který se ale objevil v ofsajdu, takže veškerý vzruch vyšel vniveč.

62

Lech by se rád nadechl k dalším šancím, jenže Baník v těchto chvílích poměrně dobře brání.

59

59. Petr JAROŇ - 2:1

59

Baník právě vstřelil branku!
K puntíku se postavil nejmladší hráč Ostravy na trávníku PETR JAROŇ. Míč uklidil naprosto přesně k levé tyči, přestože van der Hart vystihl směr a málem balón vyrazil. 2:1.

59

Bude se kopat penalta! Na zemi se ve vápně Lechu ocitl Jiří Klíma, takže Ostrava bude mít velkou šanci snížit.

57

Juroška přečetl situaci na pravé straně, jenže poté nepřesně předal míč Davidu Buchtovi, který si už to mířil směrem dopředu.

56

Nebezpečná akce v pokutovém území Baníku! Vše zažehnal Pokorný, jenž dokázal míč posunout do zámezí.

56

Van der Hart, který se ve druhém poločase dostal do branky Lechu, se chystá na odkop.

54

Skóraś byl poměrně tvrdě faulován, na zem jej důrazně poslal stoper David Lischka. Vše se obešlo jen s domluvou v podání hlavního rozhodčího.

53

Jakub Pokorný pěkně oslovil na pravé straně Boulu, jehož centr byl ale zastaven. Na řadu přichází kop Baníku od rohového praporku.

52

Odmáván byl ofsajd Lechu, tudíž hra se musela přerušit. K rozehrávce se už chystá Viktor Budinský.

51

Czekała vyslal velmi prudkou střelu ze strany. Málem se mu povedlo překonat Budinského, který na poslední možnou chvíli ale zakročil.

50

Poznań si už pořádně přebrala míč na útočné polovině a nyní se snaží něco vymyslet.

49

Lischka nepřesně předal míč na kopačku Kuzmanoviče, takže směrem dopředu mohou vyrazit Poláci.

48

Přízemní centr Jurošky byl zastaven. Svěřenci Ondřeje Smetany ale načali druhou půli ve velkém stylu.

47

Obrovská šance Baníku! Jiří Klíma se objevil před brankářem, který vytáhl vynikající zákrok. Vzápětí měl před sebou poloprázdnou bránu Boula, jehož střela šla vysoko nad břevno.

46

Zdá se, že sestava Baníku zůstává po poločase v téměř totožné podobě, naopak Poznań značně prostřídala, což doplníme ve chvíli, kdy bude známo, k jakým změnám došlo.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi první poločas, který nabídl dva góly v síti Baníku. Ve 27. minutě se krásnou střelou prosadil Ramírez a o tři minuty později i Ba Loua. Poznań byla aktivnější, a proto je její vedení po pětačtyřiceti minutách zasloužené.

45

První poločas skončil.

45

Boula si předkopl míč před sebe až příliš. Bylo předem jisté, že rychlostní souboj se Šatkou nezvládne.

44

Antczak se uvolnil ve vápně a poté tlačil míč k bližší tyči. Tu však minul o několik desítek centimetrů.

43

Ramírez se snažil prostrčit svou přihrávku na útočníka Paclawského, jenže ostravští obránci dokázali tuto prostrkávačku zastavit.

41

Filip Kaloč se výborně vrátil směrem dozadu. Následně si pomohl s brankářem Budinským, poněvadž na zádech měl rozběhnutého Antczaka.

40

Pomalu ale jistě se blížíme k závěru prvního poločasu. Hru zatím drží pevně v moci fotbalisté z Polska. Baník by se nutně potřeboval dostat k většímu tlaku.

39

Na druhé straně rozehrál rohový kop Jiří Fleišman, jenž však nedokázal oslovit své spoluhráče.

37

Po centru Ramíreze se objevil u zadní tyče hlavičkující Salamon. Budinský větší starosti neměl, poněvadž balón mu zamířil rovnou do rukavic.

36

Baníku se však rozehrávka na krátko nepodařila. Následně si s obránci Baníku dělal co chtěl na pravém křídle hrající Ba Loua, jenž vybojoval autové vhazování poblíž rohového praporku.

35

Tentokráte byl zastaven Klíma. Ostrava bude mít k dispozici standardní situaci zhruba z pětatřiceti metrů.

34

Murawski byl v následném souboji s Kaločem nedovoleně seslán na zem. Rozehrávky se tedy tentokrát ujímají fotbalisté v bílém.

33

Baník získal kontrolu nad míčem. Jeho další kombinace jde přes stoperskou dvojici Pokorný – Lischka.

32

Buchta vybídl spoluhráče zhruba na půlící čáře, který se rychle snažil posunout míč na křídlo. Tam však výborně zapracoval Šatka.

30

30. Ba LOUA - 2:0

30

Lech Poznań právě vstřelil branku!
Bývalý záložník Karviné a Plzně ADRIEL BA LOUA se taktéž prosazuje. Na pravém křídle zasprintoval za Fleišmana a před Viktorem Budinským si dokázal poradit. Překonal jej střelou mezi nohy. 2:0.

29

Baník si však záhy vytvořil svou zatím největší šanci. Po dobře kopnutém rohu se k zakončení dostal pravděpodobně Jiří Klíma, brankář Bednarek se na brankové čáře zaskvěl.

27

27. Dani RAMÍREZ - 1:0

27

Lech Poznań právě vstřelil branku!
Polský tým se ve 27. minutě dostává do vedení. Prostor před šestnáctkou dostal krátce po ztrátě míče Ostravanů DANI RAMÍREZ. Středopolař Lechu krásně poslal míč levačkou k tyči, Budinský se vzduchem proletěl marně. 1:0.

26

Snadný zisk balónu pro Poznań, ale přihrávka do šance následně nepřišla. Skvěle si poradil poctivě se vracející Pokorný.

25

Ramírez byl faulován Boulou, který dnes navlékl kapitánskou pásku, jelikož hraje první duel v barvách ostravského Baníku.

24

Centrovaný míč mířil k Ba Louaovi, se kterým si ale poradil zkušený Fleišman. Levý bek Baníku bude vhazovat.

23

Nemanja Kuzmanovič předvedl před šestnáctkou poměrně pěknou kličku. Následně hledal rozběhnuté Fleišmana a Buchtu, jenže přihrávka se s přesností nepotkala.

22

Narážečka se Poznani tak úplně nepovedla. Snadnou práci měl brankář Viktor Budinský, který se teď chystá na rozehrávku.

21

Ba Loua si rychle vyměnil míč s Ramírezem. Zpětná přihrávka prvně jmenovaného ale šla na paty spoluhráče.

20

Po aktivním nástupu Lechu na další šance zatím čekáme. Baník se v posledních deseti minutách osmělil a nyní sledujeme vyrovnaný fotbal.

19

Jaroň si šikovně zpracoval míč, natlačil se před soupeře, jenže poté přesně nepřihrál na pravou stranu. Balón doputoval do autu, vhazovat budou Poláci.

18

David Lischka se nehnal do rozehrávky směrem dopředu. Na levé straně vybídl Fleišmana, který vrátil Budinskému.

16

Tiba předvedl výbornou práci na středu hřiště. Poměrně snadno získal míč na nohy Poznańe, poté si pomohl se Šatkou.

15

Poměrně vysoko napadal Kuzmanovič, který ale míč trvaleji na kopačky fotbalistů v modrých dresech nedostal. Sluší se říct, že právě v modrých dresech dnes nastupuje celek z Ostravy.

13

Teď sledujeme z obou stran celkem opatrný fotbal. Baník se soustředí na bránění.

11

Jan Juroška se objevil poměrně vysoko. Před vápnem Poznańe centroval, jenže jeho pas stačili stopeři polského mužstva odvrátit.

10

Individuálně to zkoušel i explzeňský Ba Loua. Okolo bránících hráčů Ostravy ale nepřešel.

9

Antczak si za defenzívou Baníku našel míč, avšak poté byl s ním na kopačce zahnán až k rohovému praporku. Musel si pomoct přihrávkou směrem dozadu.

8

Polský tým je v úvodu střetnutí lehce aktivnějším týmem. Znovu to zkoušel kombinací, ale tentokrát nebyl přesný ve finální fázi.

7

Jiří Klíma se hnal kupředu, ale zastavil jej ofsajd. Baník tedy také v tomto případě musí na svou první střelu počkat.

6

Autové vhazování Fleišmana šlo až na kopačku Buchty, jemuž se ale centr zleva příliš nepovedl.

4

Antczak se dostával do velké šance, po průnikové přihrávce byl sám před brankářem Baníku, píchl si míč kolem něj, v tu chvíli ale přispěchal jeden z obránců a míč odkopl!

4

Domácí se dostali po levém křídle do pokutového území, ale tentokrát se k zakončení neprodrali. Odkopávat tedy bude Budinský.

2

Hned na konci druhé minuty musel zasahovat Budinský, jenž si ale poradil s ranou zpoza šestnáctky.

1

První útočnou akci podnikl Baník, míč ale skončil v zámezí a hráči polského týmu budou rozehrávat.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

KKS Lech Poznań: Bednarek – Šatka, Salamon, Milić, Douglas – Murawski, Tiba – Ba Loua, Ramierz Antczak – Paclawski

FC Baník Ostrava: Budinský – Juroška, Pokorný, Lischka, Fleišman, Jaroň, Kaloč, Kuzmanovič, Boula, Buchta, Klíma
Náhradníci: Murin, Ndefe, Harušťák, Svozil, Chlumecký, Boháč, Šín, Budínský, de Azevedo, Smékal, Almási, Koncevoj.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

KKS Lech Poznań – FC Baník Ostrava

4:2

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 27. Ramírez, 30. Ba Loua, 77. Marchwiński, 80. Kvekveskiri (pen.) – 59. Jaroň (pen.), 68. Klíma

KKS Lech Poznań: Bednarek – Šatka, Salamon, Milić, Douglas – Murawski, Tiba – Ba Loua, Ramírez, Antczak – Pacławski 2. poločas: van der Hart – Pereira (74. Borowski), Skrzypczak, Pingot, Czerwiński – Karlström, Kvekveskiri – Skóraś, Czekała (78. Wilak), Kamiński – Marchwiński

FC Baník Ostrava: Budinský – Juroška, Pokorný, Lischka, Fleišman – Jaroň, Kaloč, Kuzmanovič, Boula (82. Šín), Buchta – Klíma
Náhradníci: Murin – Ndefe, Harušťák, Svozil, Chlumecký, Boháč, Šín, Budínský, de Azevedo, Smékal, Almási, Koncevoj