Menu

Hokej

NHL

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks

3:0

koniec (0:0, 1:0, 2:0)

16.01.2022, 02:30 • United Center, Chicago • Petr Šatalík cz

Tipsport: 1.95 4.08 3.31

Ode mne je to pro dnešek již vše, přeji vám krásné dobré ráno a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (05:08:48)
Tři hvězdy utkání

Marc-Andre Fleury (CHI) – 37 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
Brandon Hagel (CHI) – 1+0
Riley Stillman (CHI) – 0+1
Česká stopa v utkání

Dominik Kubalík (CHI) – 1+0, 3 střely na bránu, účast +1, 0 TM, čas na ledě 13:08
Jakub Galvas (CHI) – 0+0, 2 střely na bránu, účast 0, 0 TM, čas na ledě 16:56
Lukáš Dostál (ANA) – 33 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,3 %, odchytal 59:06
Kdo se postavil do brankoviště

Marc-Andre Fleury (CHI) – 37 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
Lukáš Dostál (ANA) – 33 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,3 %, odchytal 59:06
Střely na bránu v celém zápase

Chicago Blackhawks – 36
Anaheim Ducks – 37
Utkání mezi Blackhawks a Ducks tak končí výhrou Chicaga v poměru 3:0. Anaheim dnes nenašel recept na pevnou defenzivu Jestřábů a Marca-Andre Fleuryho, jenž si připisuje čisté konto! Domácí vstoupili do třetí části s nejtěsnějším náskokem, který v 45. minutě zdvojnásobil krátce po konci vlastního oslabeníPatrick Kane. V závěru už jen pečetil výsledek trefou do prázdné klece Dominik Kubalík.

Chicago tak trochu oživilo naděje na play-off, když přidává čtvrtou výhru v řadě, zatímco Ducks zapisují třetí porážku a komplikují si situaci v boji o vyřazovací část.

Konec zápasu.

59:38

Marc-Andre Fleury je teď určitě nejvíc nervózní muž na hrací ploše. Josh Manson ještě rozehrává na obranné modré, udrží už zkušený brankář čisté konto?

59:05

Jujhar Khaira šel na levém křídle kupředu, ideální okamžik pro ránu z kruhu prováhal a jeho přihrávka na pravou stranu byla zblokována.

58:35

Josh Manson se snaží vydolovat kotouč zašlápnutý u hrazení v pásmu Chicaga. Nakonec se to povedlo Calebu Jonesovi.

58:05

Po ofsajdu Blackhawks se vhazuje ve středu hrací plochy, Henrik Borgström nahodil kotouč na zadní hrazení, ale tam byli první beci Ducks.

57:49

Kačeři ztratili kotouč v útočném pásmu, rozehrávat budou muset od vlastní klece, Guhle je pod tlakem Toewse.

57:17

Ducks ještě sympaticky utkání nevzdávají, na druhé straně už ale táhne další akci Blackhawks Caleb Jones.

56:39

56:39 Dominik KUBALÍK - 3:0

56:39

Chicago právě vstřelilo branku!
Blackhawks přidávají zásah do prázdné klece a osud utkání je zpečetěn! Alex DeBrincat zabojoval ve středním pásmu a bekhendem přihrál dopředu na DOMINIKA KUBALÍKA, jenž už pohodlně dojel s pukem až do brány a přidává pojistku na výhru Chicaga – 3:0! Asistence: Alex DeBrincat, Calvin de Haan.

56:20

Anaheim Ducks si vzali oddechový čas a už nechávají Dostála na střídačce, hrají s prázdnou brankou a šesti bruslaři na hrací ploše!

56:05

Hra se nám v závěru základní hrací doby kouskuje. Buly před Fleurym nyní vyhráli hokejisté Ducks, Ryan Getzlaf ale na pravém hrazení ztratil puk.

55:37

Rickard Rakell obdržel puk do mezikruží a ihned ho poslal rychlou ranou na klec Chicaga, Marc-Andre Fleury jeho pokus vyráží do bezpečí!

55:24

Za nahozeným pukem na zadní hrazení spěchá Maxime Comtois, který pálil z levého kruhu jen do hráče před sebou.

54:45

MacKenzie Entwistle dostal kotouč tentokrát na levý kruh a jeho přízemní ránu musel Lukáš Dostál vykopnout betonem do rohu kluziště!

54:26

Buly ve středním pásmu vyhráli hokejisté Chicaga, kteří nahodili touš na zadní mantinel, kde se však MacKenzie Entwistle k puku nedostal.

54:05

Jestřábi rozehrávají zpoza vlastní klece, rychle přenesli hru na druhou stranu kluziště, kde v rohu bojuje o puk Jujhar Khaira.

53:27

Rickard Rakell dostával prudký pas z levého křídla do předbrankového prostoru, ale u puku byl o krok později, než bylo třeba.

53:01

Buly před Fleurym vyznělo lépe pro hokejisty Blackhawks, Calvin de Haan nabral kotouč na čepel a bekhendem ho poslal do rohu, odkud jej Alex DeBrincat poslal na další icing.

52:48

Nyní byl Philipp Kurashev na levé straně hrací plochy příliš rychle a na plachtící puk čekal až za útočnou modrou. Píská se ofsajd.

52:38

Blackhawks aktivně napadají Ducks v rozehrávce, Philipp Kurashev však kotouč nezískal a musí se tak stáhnout ke své kleci.

52:04

Kačeři rozehrávají na středu kluziště, Kevin Shattenkirk poslal lehký oblouček do útočného pásma, kde však jeho spoluhráči měli k puku daleko.

51:35

Ducks mají kotouč pod kontrolou za vlastní klecí, Hampus Lindholm však příliš otálel s rozehrávkou a dostal se pod tlak soupeřů. Nakonec zvládl vyhodit.

51:04

Trevor Zegras se snažil stahovačkou obejít Toewse, který mu však kotouč vypíchl a nepustil ho k Fleurymu.

50:35

Jamie Drysdale zkontroluje zakázané uvolnění Blackhawks. Je jasné, že Chicago už bude hrát na jistotu v obraně.

50:27

Nicolas Deslauriers prohazuje kotouč u hrazení, neměl však rychlost, stál na místě, a tak jeho akce neměla šanci uspět.

50:04

Chicago se vlastní nepřesností vyhnalo z útočného pásma, Brandon Hagel však do něj už zase spěchá za nastřeleným pukem.

49:31

Hokejisté Anaheimu chtěli jít kupředu po levém křídle, jejich prudký pas kupředu však končí jen zakázaným uvolněním, což zkontroloval Calvin de Haan.

49:04

O černou pryž se bojovalo v rohu kluziště za svatyní Ducks, získali jej Blachawks a Erik Gustafsson mohl pálit od modré, volí však pas na Jonese.

48:20

Ryan Getzlaf dostal přihrávku na pravý kruh a pálil na přední tyč, Marc-Andre Fleury však byl velice pozorný a tento projektil vyráží.

48:05

Rickard Rakell nedokázal vybojovat kotouč na puntíku pro vhazování a Blackhawks mohou po pravém křídle kupředu, Henrik Borgström ale ztrácí puk.

47:45

Hráči Chicaga se nyní nedomluvili při rozehrávce a kotouč končí na zakázaném uvolnění. Buly po pravé ruce Marca-Andre Fleuryho.

47:27

Patrick Kane šikovně bekhendem u hrazení prohodil soupeře a kupředu tak mohl Lukas Reichel, jeho rána od levého hrazení byla zblokována.

47:09

Vhazování ve středním pásmu skončilo lépe pro Ducks, Josh Manson okamžitě poslal kotouč na zadní mantinel, kam jeho parťáci spěchají napadat.

46:49

Znovu se přerušuje, Riley Stillman se na pravé straně dostal s pukem do postavení mimo hru, píská se ofsajd.

46:25

Ryan Carpenter se snažil napadat rozehrávajícího Kevina Shattenkirka, jenž však zachoval chladnou hlavu a odpálil puk z rohu kluziště.

45:52

Philipp Kurashev se žene na zadní mantinel za nahozeným pukem, kde však byli první obránci Ducks, kteří vyhazují přes obrannou modrou.

45:27

Lafferty nejprve pálil z levé strany, Dostál jeho ránu chytil a přikryl puk lapačkou, následně do něj dojel Philipp Kurashev, jenž i bránu ze základního postavení vykopl.

44:49

Ducks se ještě nechtějí smířit s vývojem utkání a spěchají napadat do útočného pásma, kotouč se jim ale získat nepovedlo.

44:22

44:22 Patrick KANE - 2:0

44:22

Chicago právě vstřelilo branku!
Chicago zdvojnásobuje vedení v přesilové hře! Lindholm nejdřív na levé straně nepropálil Fleuryho. Následně se hra bleskově otočila a Blackhawks šli do situace dva na jednoho. Alex DeBrincat z pravé strany parádně přihrál doleva a PATRICK KANE už jen uklízel kotouč do poloprázdné klece – 2:0 pro Blackhawks! Asistence: Alex DeBrincat, Jonathan Toews.

43:55

Kevin Shattenkirk nyní nejprve předvedl skvělou defenzivní práci, když zastavil přečíslení tři na jednoho, následně však před bránou krosčekoval Stillmana a putuje na trestnou lavici.

43:38

Kevin Shattenkirk nabízel střílený puk z pravé strany do předbrankového prostoru, kde však žádný z jeho spoluhráčů nebyl.

43:09

Brandon Hagel se hnal po pravém křídle za nahozeným pukem, aby přidal druhou branku v utkání. Lukáš Dostál byl rychle venku z klece a odehrál touš do rohu.

42:37

Ryan Getzlaf dostal kotouč na levý kruh a okamžitě pálil na přední tyč, kterou však měl Marc-Andre Fleury dobře pokrytou.

42:15

Josh Manson nahazuje bekhendem kotouč do třetiny Jestřábů, na zadním mantinelu se snaží vyválčit pzk Rickard Rakell.

41:52

Lukas Reichel si šikovně sjel do mezikruží, kde tečoval ránu od modré čáry, Lukáš Dostál však celkem v pohodě tento nepříliš prudký pokus chytá.

41:15

Chicago na začátku třetiny svírá svého protivníka v kleštích, Galvas ranou od modré sestřelil Ganta. K Doržáce se dostal Jonathan Toews, český brankář jeho pokus vytěsnil těsně vedle tyče!

40:49

Philipp Kurashev pálil z levého kruhu a před bránou pak ještě dorážel Lafferty, Lukáš Dostál oba pokusy likviduje.

40:14

Úvodní buly třetí třetiny vyhráli hokejisté Chicaga, kteří nahodili kotouč do útočného pásma. Z modré čáry pálil Connor Murphy, jeho pokus však šel jen do zadního hrazení.

40:01

Začala třetí třetina.
Hokejisté jsou zpět na ledové ploše, třetí třetina začne za chvilku.
Třetí třetina začne přibližně ve 4:19.
Střely na bránu v druhé třetině (celkem)

Chicago Blackhawks – 12 (27)
Anaheim Ducks – 14 (25)
Duel mezi Chicagem a Anaheimem je i nadále vyrovnaný. O skóre rozhoduje situace z 26. minuty, kdy hráli Ducks přesilovku. Fleurymu prošel puk mezi betony a Jakub Galvas musel touš z brankové čáry vytáhnout hokejkou, což se mu povedlo doslova za minutu dvanáct! Poté Blackhawks vysunuli kupředu z trestné lavice se vrátivšího Erika Gustafssona, jenž předložil touš Brandonu Hagelovi, který z bezprostřední blízkosti v tutové šanci propálil Dostála. Díky této akci vstoupí Jestřábi do třetí části hry s nejtěsnějším možným vedením. Jinak je ale zápas naprosto vyrovnaný.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:34

Dominik Kubalík spěchá za nahozeným pukem do útočného pásma, důrazně jej na zadním hrazení dostoupil a na mantinel přitiskl Jamie Drysdale.

39:04

Jonathan Toews šel na Dostála z levé strany, jeho první rána šla do betonů, český brankář následně hrudí vyrazil i dorážku!

38:38

Blackhawks svírají svého soupeře v kleštích a přihrávají si podél hrazení. Až nyní se k puku dostal Buddy Robinson a posílá jej přes obrannou modrou.

38:15

Chicago sice vyhrálo buly před českým brankářem. S pukem ale muselo ven z pásma, Jakub Galvas rozehrává z obranné modré.

37:58

Svěřenci Dallase Eakinse si nyní nerozuměli v rozehrávce a prudký puk končí icingem. Buly po levici Dostála.

37:27

Kevin Shattenkirk dostával kotouč na osu hřiště k vrcholu kruhů, jeho rána byla sražená a zamířila jen k zadnímu hrazení.

36:58

Kačeři se teď ale také nedokázali usadit před Fleurym. Znovu to zkusí Trevor Zegras, jenž jde kupřeudu po levém křídle.

36:29

Connor Murphy krotí kotouč ve vlastním obranném pásmu, jeho prudkou přihrávku na druhou stranu kluziště zastavil až bránící Guhle.

35:59

Přesilovka Chicaga je pryč a my si skoro ani nestihli všimnout, že vůbec proběhla, tahle pasáž se Blackhawks vůbec nevyvedla.

35:27

Jen velice krátce pobyli hokejisté Blackhawks v prostoru před Dostálem a kotouč už zase putuje až k Fleurymu. Ducks brání dobře.

34:58

Brandon Hagel teď nyní jen jakýmsi divným nahozením přes útočnou modrou poslal kotouč do pásma, Buddy Robinson jej zase odpálil pryč.

34:27

Přesilovka se Chicagu zatím vůbec nedaří, kotouč letí už podruhé přes všechny čáry, zastavovat ho musí Fleury.

33:54

Zároveň je tu však vyloučení pro Kačery, Maxime Comtois už sedí na trestné lavici, vyfasoval dvě minuty za hákování Hagela.

33:54

Brandon Hagel navedl kotouč na pravou stranu a přihrál ho doleva na Lukase Reichela, jenž měl obrovskou šanci, zvládl nataženou holí zakončit, ale Lukáš Dostál předvedl fantastický přesun a zatím nejlepší zákrok večera, když do této rány stihl vrazit svůj beton!

33:37

Riley Stillman odehrává bekhendem kotouč z obranného pásma. Chicago se nakonec dostává do útočného pásma, ale jen za cenu icingu.

33:05

Jakub Galvas dobře přihrál na levý kruh, odkud pálil Brandon Hagel, jenž Lukáše Dostála ranou na přední tyč nenachytal.

32:44

Kačeři vytvářejí závar před svatyní Fleuryho. Palebný prostor se jim ale nyní najít nepovedlo a útočné pásmo musí vyklidit.

32:19

Ducks nahazují kotouč do pásma, Calvin de Haan jej však zase rychle posílá přes obrannou modrou, takže se zde hráči Anaheimu moc neohřejí.

31:38

Derek Grant dostal pas od zadního hrazení na pravou stranu a pálil, Marc-Andre Fleury však povyjel a v pádu dokázal jeho ránu vykopnout!

31:16

Vhazování před klecí Jestřábů vyhráli hokejisté Blackhawks, Jakub Galvas získal kotouč, ale v rohu kluziště jej nestihl před napadajícím Nicolasem Deslauriersem odehrát.

30:58

Hampus Lindholm dostal kotouč na levou stranu k modré čáře a okamžitě poslal puk na klec Blackhawks, Marc-Andre Fleury však byl připraven.

30:27

Jakub Galvas pálil ještě jednou z osy hřiště od modré čáry, Lukáš Dostál však jeho ránu zvládl vyrazit před sebe a o zbytek se postarali jeho beci!

29:56

O kotouč se nyní bojovalo v rohu kluziště za klecí Dostála. Úspěšnější byli hráči Chicaga. Rána Galvase z pravé strany od modré čáry k Dostálovi neprošla.

29:26

Jakob Silfverberg sbírá kotouč ve středním pásmu a šikovnou přihrávkou vysouvá po pravém křídle Dereka Granta.

28:49

Chicago se v prostoru před Dostálem neohřálo, Kačeři jsou zpět na puku, Kevin Shattenkirk jej má za svou klecí a čeká, kdo se mu nabídne pro přihrávku.

28:18

Ducks rozehrávají z vlastního pásma, Trevor Zegras šikovně na útočné modré obešel bránícího hráče, ale parťákovi poslal přihrávku na paty.

27:48

Viděli jsme několik tvrdých střetů u hrazení v pásmu Blackhawks. Ducks se ale dostali k zakončení až nyní, ránu Rickarda Rakella Fleury vyráží.

27:18

Blackhawks kombinují podél hrazení v útočném pásmu, do jejich akce dobře zasáhl Jamie Drysdale, jenž sebral kotouč a otáčí hru na druhou stranu.

26:27

Blackhawks kombinují v prostoru před Dostálem. Connor Murphy dostal kotouč na vrchol levého kruhu a vypálil, Dostál krotí jeho ránu ve své náruči.

26:08

Hokejisty Chicaga jejich vyrovnávací zásah očividně povzbudil, protože jsou tu s dalším náporem, nyní už okupují prostor v útočném pásmu.

25:33

25:33 Brandon HAGEL - 1:0

25:33

Chicago právě vstřelilo branku!
Nejprve Galvas zachránil Chicago, když holí vytáhl puk z brankové čáry! Poté Blackhawks přenesli hru na druhou stranu. Erik Gustafsson se vrátil z trestné lavice a pláchl obraně Anaheimu. Následně si zpracoval na levé straně puk a počkal na dojíždějícího BRANDONA HAGELA, kterému předložil kotouč do mezikruží. Rána do levého horního rohu na vyrážečku byla tvrdá a přesná, Dostál neměl šanci zasáhnout. Chicago ukončilo oslabení a jde do vedení 1:0! Asistence: Erik Gustafsson, Riley Stillman.

25:15

Kačeři se usazují v prostoru před bránou, kotouč má na levém hrazení Trevor Zegras, jenž ho přihrává na modrou čáru.

24:25

Hampus Lindholm zlomil při střele z levé strany na modré čáře hůl a je rád, že prudký puk může zpracovat a rozehrát Lukáš Dostál.

24:05

Kotouč letí po hrazení až k Dostálovi. Ducks se následně vrátili do pásma, jenže Ryan Getzlaf pálil z levé strany nepřesně.

23:23

Erik Gustafsson dostává dvě trestné minuty za hrubost, přesilovku si tak zahrají Kačeři, půjde o jejich druhou početní výhodu v utkání.

23:23

Hampus Lindholm pálil od levého hrazení, Nicolas Deslauriers přitom ležel na Fleurym, který nemohl zakročit, rána Lindholma však postrádala přesnost. Bude se vylučovat.

23:06

Buddy Robinson se šikovně otočili s pukem ve středu kluziště a bekhendem ho hodil do útočného pásma Kačerů.

22:38

Ducks jednoduchým nahozením po pravé straně přesunuli hru před klec Fleuryho, kde jim však chyběl hráč.

22:05

Ryan Carpenter se hnal středem kluziště kupředu, vypálil, jenže Lukáš Dostál jeho pokus vyráží do bezpečí.

21:35

Guhle dostal kotouč po buly od Zegrase a pálil od modré čáry. Jeho ránu FLeury vyrazil hrudí před sebe a pak chytil touš do lapačky.

21:30

Isac Lundeström se dostal k ráně na levém kruhu, ale Marc-Andre Fleury měl přední tyč pokrytou a dokázal zasáhnout.

21:05

Dominik Kubalík spěchá za nahozeným pukem na zadní hrazení, získat se mu jej však podařilo až o pár vteřin později ve středu kluziště.

20:32

Blackhawks se dostali do pásma jen na chvilku, Ducks ihned vyhodili na zakázané uvolnění, které zkontroloval Connor Murphy.

20:16

Ducks získali kotouč po úvodním vhazováním a okamžitě jej nahodili do pásma, kde však Marc-Andre Fleury předvedl své dovednosti a rychle rozehrál.

20:01

Začala druhá třetina.
Oba celky jsou zpět na ledové ploše, začíná 2. třetina.
Druhá třetina začne přibližně ve 3:30.
Střely na bránu v první třetině

Chicago Blackhawks – 15
Anaheim Ducks – 11
První dějství souboje Chicaga s Anaheimem nebylo vůbec oťukávací, hrál se svižný hokej, je celkem s podivem, že skóre zůstalo bezbrankové, viděli jsme několik velkých šancí na obou stranách. Utkání ale zatím kralují brankáři, Marc-Andre Fleury ani Lukáš Dostál zatím nepustili za svá záda jediný puk, takže také druhá třetina začne za stavu 0:0.

20:00

První třetina skončila.

19:32

Ducks se ještě usazují v prostoru před Fleurym, kombinují podél hrazení, ale do palebné pozice se zatím nemohou dostat.

19:06

Alex DeBrincat rozehrává z rohu kluziště, Dominik Kubalík se po chvilce dostal k ráně z ostrého úhlu, ale jeho střela postrádala přesnost.

18:35

Blackhawks vyhráli buly před Dostálem, Toews dostal přihrávku na levý kruh od DeBrincata, jenže jeho ránu na přední tyč vyráží Dostál koncem hokejky!

18:06

Chicago rozjíždí další akci nahozeným pukem na zadní hrazení, Josh Manson se zde nezorientoval nejlépe a Lukáš Dostál tak musel krotit ránu od Rileyho Stillmana.

17:48

Blackhawks se usadili v pásmu, Lukas Reichel šikovně obkroužil klec soupeře a Philipp Kurashev dorážel, na Dostála však nevyzrál!

17:14

Josh Manson pálil z pravé strany od modré čáry, ale jeho ránu chumel hráčů před klecí Chicaga k Fleurymu nepropustil.

16:35

Blackhawks se drží v pásmu, Brandon Hagel ještě napadal bránícího Jacoba Larssona, jenž ale nakonec puk dokázal odehrát.

16:18

Lukáš Dostál krotí nahození ze středního pásma a připisuje si jeden ze snazších zákroků. Následně raději přikryl puk před dotírajícími soupeři.

16:05

Ducks nedokázali získat puk na čepele v prostoru před Fleurym. Na opačném konci kluziště krotí Jujhar Khaira kotouč v rohu hrací plochy.

15:39

Kevin Shattenkirk dostal trochu prostoru na levé straně a bekhendem vypálil na přední tyč, Fleuryho ale trefil svou ranou jen do hrudi.

15:17

Buly před svatyní Anaheimu dopadlo lépe pro hokejisty Blackhawks, kteří se ale špatně domluvili a pas Rileyho Stillmana zastavili Ducks.

14:57

Chicago se dostalo do pásma na levém křídle a Dominik Kubalík parádně přihrál od mantinelu na pravý kruh, kde nejprve pálil Galvas, jehož ránu Dostál vyrazil a následně si poradil i s dorážkou Toewse! Dobré zákroky českého brankáře!

14:27

Ducks startují akci na pravé straně, Trevor Zegras však nepřihrál dobře ve středním pásmu a útok tak záhy končí.

13:45

Kačeři se s pukem dostali až do rohu, Nicolas Deslauriers se musel stáhnout k modré čáře, odkud vystřelil, jeho rána k Fleurymu nedolétla.

13:15

Ducks jsou kompletní a Kevin Shattenkirk drží kotouč na čepeli své hole za vlastním svatyní, po pravém křídle jde vpřed a nahazuje touš do pásma soupeře.

12:50

Patrick Kane pálil z vrcholu levého kruhu, Lukáš Dostál dokázal jeho pokus vyrazit do rohu kluziště. Následně to zkusil ještě jednou Ryan Carpenter, ale ani on si na českého brankáře nepřišel.

12:15

Blackhawks postavili přesilovkový vzorec, ale další rána Alexe DeBrincata byla sražena, takže Lukáši Dostálovi potíže nenadělala.

11:45

Alex DeBrincat z levé strany nahazoval kotouč do brankoviště a když se k němu vrátil, napálil jej do bližší tyče!

11:27

Buly před Dostálem vyhráli hokejisté Ducks, kteří okamžitě odpálili kotouč po hrazení až k Fleurymu, jenž krotí puk za svou klecí.

11:07

Přesilovku si nyní vyzkouší také Chicago, Jamie Drysdale už putuje za katr, když vyfasoval trest na dvě minuty za hákování Sama Laffertyho.

10:38

Rickard Rakell se na pravém hrazení nedokázal prosadit, kotouč se však dostal na vrcholu kruhu k Samu Carrickovi, jenž ho ranou z nápřahu poslal na klec Chicaga, Fleury zakročil betonem!

10:16

Derek Grant vracel kotouč od zadního mantinelu do prostoru mezi kruhy, tam ale žádný jeho spoluhráč nebyl.

09:50

Buddy Robinson dostal kotouč k pravému hrazení a okamžitě jej nahodil na klec Chicaga, Marc-Andre Fleury však měl lapačku připravenou.

09:20

Dobrý zákrok Lukáše Dostála, přihrávku před něj dostal Brandon Hagel, jenž ale z bezprostřední blízkosti českého gólmana nepropálil.

08:50

Ducks se nacpali po levém křídle do pásma, ale puk rychle ztratili a na druhé straně po křižném pasu pálil Kane, leč nepřesně.

08:15

Kačeři se nemohou usadit v prostoru před Fleurym a jejich přesilovka už pomalu končí. Derek Grant musí krotit kotouč ve středu kluziště.

07:58

Blackhawks v oslabení zaútočili, Brandon Hagel dostal křižný pas na pravý kruh a svou ranou jen těsně minul klec za Dostálem!

07:26

Trevor Zegras dostal kotouč na pravý kruh a okamžitě vystřelil na přední tyč, kterou však o několik čísel svým projektilem minul.

06:58

Kačeři nedokázali vyhrát buly před Fleurym a kotouč okamžitě letí přes všechny čáry až k Dostálovi.

06:23

Uvidíme první přesilovku utkání, zahrají si ji hokejisté Anaheimu. Patrick Kane dostává dvě trestné minuty za hákování Hampuse Lindholma.

05:58

Ducks bojují o kotouč v rohu kluziště, Hampus Lindholm ale vyrobil minule na útočné modré a jeho tým přišel o pásmo.

05:27

Ryan Carpenter se dostal na levé straně ke střele z kruhu, která však zaplula přímo do náruče připraveného Lukáše Dostála.

04:59

Trevor Zegras se marně tlačil po pravém křídle kupředu, o kotouč přišel a s rychlým kontrem jsou tu Blackhawks.

04:38

Chicago se musí zformovat ve vlastní třetině, Marc-Andre Fleury má puk na hokejce za svou klecí a čeká na své beky.

03:58

Jakub Galvas nyní dobře zapracoval směrem dozadu, když zablokoval přihrávku Fowlera z levého křídla do mezirkuží.

03:27

Utkání chytilo hned velké temp a nyní šel Patrick Kane sám na Dostála, ranou z levého kruhu jeho klec těsně minul!

02:58

Hampus Lindholm zaváží kotouč na levém straně útočného pásma, kde ztratil touš, na druhé straně pálil Dominik Kubalík, ale Lukáš Dostál jeho pokusil vytěsnil mimo tři tyče.

02:27

Nicolas Deslauriers se šikovně vytočil na pravém kruhu a z otočky pálil na klec Chicaga, Marc-Andre Fleury byl pozorný.

01:58

Chicago se dostalo před Dostála, kde vytvořilo ve více hráčích pořádný závar, český brankář však první střelu na svou branku z bezprostřední blízkosti také chytá.

01:27

Josh Manson se dostal ke střele na vrcholu kruhů, ale Marc-Andre Fleury byl proti a jeho ránu vyráží do rohu.

00:38

Kombinace Ducks nebyla přesná a Dominik Kubalík se málem dostal do úniku na levém křídle, jenž jej dobře zastavil Josh Manson.

00:16

Úvodní buly bylo vhozeno, kotouč získali hráči Chicaga, kteří se s ním okamžitě nacpali do útočného pásma a Philipp Kurashev se jej snaží vyvézt z rohu kluziště.

00:01

Utkání právě začalo.
Proti sobě se dnes v brankách postaví mládí kontra zkušenost. Tento souboj představují skoro legendární Marc-Andre Fleury a český brankář Lukáš Dostál.
Na ledě zatím probíhá předzápasový ceremonilá. Zazní státní hymna Spojených Států Amerických.
Start utkání bude mít jako již tradičně mírné zpoždění, nedivte se tedy, že utkání nezačne hned ve 2:30.
Úvodní sestavy:

Chicago Blackhawks: M.-A. Fleury (Lankinen) – C. Murphy (A), de Haan, J. Galvas, R. Stillman, E. Gustafsson, C. Jones – P. Kane (A), L. Reichel, Hagel – D. Kubalík, J. Toews (C), DeBrincat – Kurashev, Borgström, Entwistle – R. Carpenter, Khaira.
Trenér: Derek King.

Anaheim Ducks: Dostál – Manson (A), Fowler, Drysdale, H. Lindholm, Shattenkirk, Jacob Larsson – Rakell, Zegras, Comtois – S. Carrick, Getzlaf (C), Milano – Silfverberg (A), Lundeström, D. Grant – B. Robinson, Steel, Deslauriers.
Trenér: Dallas Eakins.

Rozhodčí: E. Furlatt, M. Dunning – D. Berg, S. Alphonso.
Československá stopa v utkání:

Jakub Galvas (CHI) – obránce
Dominik Kubalík (CHI) – útočník
Lukáš Dostál (ANA) – brankář
Poslední vzájemné zápasy

Naposledy se oba celky dvakrát střetly v roce 2020, v obou případech se z výhry radovali Blackhawks, kteří na svém kluzišti porazili Ducks nejprve v lednu 4:2 a následně i v březnu – 6:2.
Anaheim Ducks

Kačeři se v současné chvíli nacházejí na 6. místě Západní konference se ziskem pětačtyřiceti bodů. Šance Anaheimu na play-off je tak poměrně vysoká, ačkoliv náskok na nepostupové příčky mají pouze pětibodový a oproti dalším týmům odehráli pár duelů navíc, Anaheim je spolu s Tampou jediným týmem, který už jich má 40.
Forma svěřenců Dallase Eakinse tak dobrá není, poslední dvě utkání prohráli při nelichotivém skóre 4:14.
Chicago Blackhawks

Chicagu právě nyní patří až 14. příčka ve Západní konferenci, když na své konto nastřádalo pouhých třiatřicet bodů. Šance na play-off tak pro Jestřábi mizí v dáli, na postupovou osmičku už ztrácí osm bodů a to mají Blackhawks odehráno poměrně hodně utkání. Musela by se jim povést pořádná šňůra výher, aby o vyřazovací část ještě zabojovali.
Jejich forma je ale dobrá a naznačuje, že přesně o to se svěřenci Dereka Kinga snaží, protože vyhráli poslední tři zápasy.
Krásnou dobrou noc přeji všem příznivcům zámořského hokeje. NHL pokračuje dnes večer a v noci celkem šestnácti zápasy, které startují v rozmezí devíti a půl hodin. My se společně detailně zaměříme na souboj Chicaga Blackhawks s Anaheimem Ducks.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks

3:0

koniec (0:0, 1:0, 2:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 26. Hagel (E. Gustafsson, R. Stillman), 45. P. Kane (DeBrincat, J. Toews), 57. D. Kubalík (DeBrincat, de Haan)

Chicago Blackhawks: M.-A. Fleury (Lankinen) – de Haan, J. Galvas, R. Stillman, E. Gustafsson, C. Jones, C. Murphy – P. Kane (A), L. Reichel, Hagel – D. Kubalík, J. Toews (C), DeBrincat – Kurashev, Borgström, Entwistle – R. Carpenter, Khaira.
Tréner: Derek King.

Anaheim Ducks: Dostál – Manson (A), Drysdale, H. Lindholm, Shattenkirk, Jacob Larsson – Rakell, Zegras, Comtois – S. Carrick, Getzlaf (C), Silfverberg (A) – Lundeström, D. Grant, B. Robinson – Steel, Deslauriers, Lettieri.
Tréner: Dallas Eakins.

Rozhodca: E. Furlatt, M. Dunning – D. Berg, S. Alphonso.

Priebeh zápasu
1. tretina
06:23 CHI 2 P. Kane, držanie
11:07 ANA 2 Drysdale, hákovanie
Po 1. tretine
2. tretina
23:23 CHI 2 E. Gustafsson, hrubosť
25:33 CHI 1:0 Hagel (E. Gustafsson, R. Stillman)
33:54 ANA 2 Comtois, hákovanie
Po 2.tretine
3. tretina
43:55 ANA 2 Shattenkirk, krosček
44:22 CHI 2:0 P. Kane (DeBrincat, J. Toews)
56:39 CHI 3:0 D. Kubalík (DeBrincat, de Haan)
Koniec