Menu

Futbal

Anglická Premier League

Arsenal FC – Burnley FC

0:0

koniec (0:0)

23.01.2022, 15:00 • Emirates Stadium, Londýn • 23. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin) cz

Tipsport: 1.31 5.57 11.6

S konstatováním, že Arsenal nepotvrdil papírové předpoklady a překvapivě remizoval, se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek nedělního večera. (16:59:00)
Aktivita Arsenalu byla obrovská, ovšem k vítězství nestačila. The Gunners více drželi balon, měli soupeře pod zámkem, ale připravené příležitosti nepřetavili gólovou radost. Naopak Burnley hrálo na své polovině velmi dobře a díky skvělé defenzivě odváží z Emirates Stadium cenný bod.

Kanonýři mohli proniknout do velké čtyřky, ale potřebovali zvítězit. A tak předskočili pouze nenáviděný Tottenham, jenž za malou chvíli nastoupí proti Chelsea. Arsenal tedy najdeme na šesté pozici, naopak Burnley zůstává poslední.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Zprava odcentroval Martin Ödegaard, ovšem spoluhráče nenašel. Ben White sebral balon a ani další centr k hráčům Arsenalu nepropadl. Na druhou stranu se tak vydal znovu Dwight McNeil, ale jeho pokus za moc nestál.

90+2

Před malou chvíli čtvrtý rozhodčí ukázal, že se budou hrát ještě čtyři minuty. Burnley je velmi blízko nečekanému bodu.

90+1

90+1. Z protiakce zamířil McNeil těsně nad branku

90+1

Arsenal na útočné polovině propadl, a tak zleva před branku postupoval Dwight McNeil. Zakončení hostujícího záložníka zamířilo jen těsně nad břevno.

90

Bukayo Saka znovu předběhl soupeře a přihrával před branku. Jenomže obrana hostujícího celku znovu obstála. Po chvíli byl stejný hráč Arsenalu trefen, a tak budeme ledovat další přímý kop.

89

Tentokrát James Tarkowski nestíhal, a tak se před něj Edward Nketiah dostal. Ovšem hostujícímu stoperovi pomohl spoluhráč. Arsenal rozehrával další rohový kop, ale znovu zakončení nepřišlo.

87

Po centru z pravé strany se do vzduchu pověsil Gabriel, který ale hlavou zamířil do míst, kde byl připravený hostující brankář. Kanonýři dnes doplácejí na slabou produktivitu.

86

Tentokrát vnikl do pokutového území Edward Nketiah, jehož zastavil James Tarkowski. Arsenal ještě rozehrával rohový kop, který zase odvrátil Jóhann Gudmundsson.

85

Některé přihrávku Arsenalu jsou naivní, další neprošla na Bukayoa Saku. Po chvíli přihrával mimo hrací plochu Ben White, zřejmě hledal svého španělského trenéra.

84

Arsenal znovu kombinoval na pravé straně, a tak došlo k přenesení hry. To si Burnley pohlídalo a navíc po chvíli byl faulován Jóhann Gudmundsson.

83

Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Jay Rodriguez, přichází Jóhann Gudmundsson.

82

Další centr mířil na pravou stranu vápna, kde se do balonu z jedné opřel Alexandre Lacazette. Jeho pokus zbrzdil Erik Pieters, jenž míč srazil k pravé tyči. Jenomže Nick Pope se do tohoto prostoru dostal včas.

81

Na pravé straně byl faulovaný Ben White, a tak volný kop mohl rozehrát Martin Ödegaard. Avšak centr mířící na zadní tyč byl odvrácen do bezpečí.

79

Arsenal rozehrával rohový kop a centr od praporku se kroutil na první tyčku, kde se nacházel Ben White. Ovšem z branky vystartoval Nick Pope, jenž balon vyboxoval do bezpečí.

77

Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Emile Smith-Rowe, přichází Edward Nketiah.

76

Tlak Arsenalu na malou chvíli opadl, naopak Burnley se snažilo o nákop na levou stranu, kde za míčem postupoval Jay Rodriguez. Jenomže z branky vystartoval Aaron Ramsdale a byl u balonu jako první.

Arsenal FC – Burnley FC

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   26. A. Westwood (BLY), 30. Brownhill (BLY)

Držení míče: 75 % : 25 %.
Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 8:6. Rohy: 12:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:13.

Arsenal FC: Ramsdale – White, Holding, Gabriel, Tierney – Lokonga – Saka, Ödegaard, Smith-Rowe (77. Nketiah), Martinelli – A. Lacazette (C).
Náhradníci: Leno – Chambers, Nketiah, Patino, N. Tavares, M'Hand, Giraud-Hutchinson, Bierith, Alebiosu.

Tréner: Mikel Arteta.

Burnley FC: Pope – C. Roberts, Tarkowski, Mee (C), Pieters – Lennon, A. Westwood, Brownhill, McNeil – Vydra, Jay Rodriguez (83. Gudmundsson).
Náhradníci: Hennessey – Bardsley, Collins, Cork, Gudmundsson, K. Long, Lowton, D. Stephens, Thomas.

Tréner: Sean Dyche.

Rozhodca: Coote – Beswick, Hopton