Menu

Futbal

Ligue 1 Uber Eats

AS Monaco – AJ Auxerre

3:2

koniec (2:0)

01.02.2023, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • 21. kolo • Petr Sumbal cz

Tipsport: 1.34 5.25 9.47

Odě mě je to už pro tento zápas všechno, přeji hezký zbytek večera. (23:02:18)
Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:7.
Monaco si díky vítězství udrželo čtvrté místo o bod před pátým Rennes. Auxerre zůstává i přes sympatický výkon ve druhé půli na předposledním místě tabulky a na záchranu ztrácí už šest bodů.
Zápas je u konce, domácí Monaco nakonec vybojovalo vítězství 3:2 nad Auxerre. Monaco bylo od začátku utkání lepším týmem a bylo jen otázkou času, kdy se jeho převaha projeví na skóre. Netrvalo to nakonec ani tak dlouho, už v 12. minutě se prosadil po skvělé průnikové přihrávce Fofany Wissama Bena Yeddera. Ve 30. minutě pak zvýšil na 2:0 teprve sedmnáctiletý talent v dresu Monaca a mládežnický reprezentant Francie Eliesse Ben Seghir, který se trefil krásnou střelou zpoza vápna. Hosté hrozili jen občas ze standardních situací.

Ve druhém poločase se ale zápas vyvíjel zcela nečekaně. Monaco polevilo a dostalo se pod velký tlak podceňovaného Auxerre. V 68. se hosté dočkali zasloužené kontaktní branky, když se trefil Matthis Abline. V 72. minutě pak mohlo být vyrovnáno, jenže Da Costa trefil jen tyč. Když v 85. minutě zvýšil na 3:1 střídající Breel Embolo, vypadalo to, že domácí už zápas v klidu dohrají, ale stal se úplný opak. Hned o tři minuty později už to bylo opět jen o gól, když se krátce po rozehrávce ze středového kruhu prosadil Nuno Da Costa. Závěrečný tlak Auxerre už pak vyrovnávací branku nepřinesl.

90+6

Konec zápasu.

90+4

Jenže tlaku Auxerre je nyní konec, protože faulovaný byl Ismail Jakobs a bude chvíli trvat, než domácí rozehrají.

90+4

Monaco se na chvíli dostalo k míči, ale pak ho hned zase odevzdalo, takže hosté budou moci pokračovat v tlaku.

90+2

Centr do šestnáctky se nyní hostům vůbec nepovedl, míč skončil v moci brankáře Nübela, který nyní nebude spěchat s rozehrávkou.

90+1

Střídání v týmu AS Monaco FC:
ze hřiště odchází Alexandr Golovin, přichází Kevin Volland.

90+1

Nastavuje se pět minut.

90

Nuno Da Costa vzal znovu zodpovědnost na sebe, tentokrát ale netrefil branku.

89

Vypadá to, že je tu závěrečný tlak Auxerre. Monaco je staženo kompletně ke své šestnáctce.

88

Breel Embolo fauloval bez snahy hrát míč Isaaka Tourého, hrát tedy budou moci hosté.

85

85. Nuno Da Costa - 3:2

85

Auxerre právě vstřelilo branku!
Tak drama to nakonec přeci jen bude, protože nečekaně přišla naprosto blesková odpověď ze strany Auxerre a stav je rázem z pohledu domácích pouze 3:2. Monaco se nechalo nachytat rychlou akcí ihned po rozehrávce, ze které už v minulosti několik podobných rychlých branek padlo. Sakhi poslal míč za obranu, kam si už s předstihem nabíhal NUNO DA COSTA, který poté překonal Nübela. Asistence: Hamza Sakhi.

84

Gól byl potvrzeno a Monaco tedy vede oficiálně 3:1.

83

Rozhodčí je ještě s kontaktu s kolegou u systému VAR. Řeší se samozřejmě regulérnost třetí branky Monaca.

82

82. Breel EMBOLO - 3:1

82

Monaco právě vstřelilo branku!
Také na domácí straně se prosazuje střídající hráč a vypadá to, že nakonec by závěr zápasu nemusel být tak dramatický. BREEL EMBOLO si ve vápně zpracoval hlavičku Vandersona, otočil se směrem k brance a prudkou střelou pod břevno překonal Radua. Asistence: Vanderson.

AS Monaco – AJ Auxerre

3:2

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 11. Ben Yedder (Yo. Fofana), 30. E. Ben Seghir (C. Henrique), 82. Embolo (Vanderson) – 68. Abline (B. Touré), 85. Da Costa (Sakhi)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:7.

AS Monaco: Nübel – Vanderson, Disasi, Maripán, C. Henrique – Martins (76. Aguilar), Yo. Fofana, Mo. Camara, Golovin (90+1. Volland) – E. Ben Seghir (64. Jakobs), Ben Yedder (C) (65. Embolo).
Náhradníci: Didillon – Boadu, Matazo, Minamino, Mal. Sarr.

Tréner: Clement

AJ Auxerre: Radu – Zedadka, Jeanvier (69. Massengo), I. Touré, Mensah – M'Changama (46. Jubal), B. Touré (C), Sakhi – Sinayoko (63. Autret), Niang (63. Abline), G. Perrin (24. Da Costa).
Náhradníci: Léon – Boto, Ousm. Camara I, Dugimont.

Tréner: Pelissier

Rozhodca: El Hadj – Ocak, Viala