Menu

Futbal

Česká FORTUNA:LIGA

SK Dynamo Č. Budějovice – FC Baník Ostrava

2:1

koniec (1:1)

18.03.2023, 15:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • 24. kolo • Martin Augustin (@ogy_16) cz

Tipsport: 2.58 3.52 2.68

Fotbalisté Českých Budějovic zvládli důležitou bitvu s ostravským Baníkem, nad kterým vítězí 2:1. A nutno říci, že zaslouženě. Hosté totiž nehráli dobře. Jejich ofenzivní počínání postrádalo nějaký nápad a domácí je předčili také v nasazení.

Už ve 14. minutě VAR domácím odvolal gól Havla, jemuž předcházel ofsajd Adedirana. Fotbalisté i fanoušci Dynama se tak mohli radovat až ve 29. minutě, kdy Škoda vracel hlavou míč před bránu, kde si ho nešťastně srazil za záda vlastního gólmana debutující stoper Zdeněk Říha. V ofenzivě nevýrazným hostům pomohl krátce před přestávkou faul Sladkého na Cadua, který chytře potrestal Jiří Fleišman. Ten totiž podstřelil nadskakující domácí zeď. Po změně stran se ostravský výkon nijak nezvedl. Jihočeši byli lepší a po hodině hry jim zaslouženě vrátil vedení Marcel Čermák, který využil dobrou práci spoluhráče Zajíce. Definitivně rozhodnout pak mohl Havel, jenž po standardce hlavičkoval do tyče. Baník výrazněji zahrozil jen jednou. Po centru Cadua však akrobaticky zakončoval nad Almási.

Dynamo si tak v tabulce výrazně polepšilo. Dokonce se posunulo na příčky, které by znamenaly účast ve Skupině o umístění. To hosté ještě více zapadli do boje o záchranu. (17:03:06)

90+6

Konec zápasu.

90+5

Dva rohy po sobě. Domácí se ubránili. Po dlouhém nákopu Jurošky pak chytá míč Šípoš.

90+4

Roh pro Baník, před bránu soupeře míří i Jan Laštůvka...

90+3

Domácí rozehráli nakrátko a poté šetřili cenné sekundy u rohového praporku.

90+2

Domácí získali rohový kop a mohou šetřit čas. Tohle jim vyhovuje.

90+1

Rozhodčí nastaví ještě pět minut!

90

Z toho mohli hosté něco vytěžit. Na levé straně měl před sebou dost prostoru Muhamed Tijani. Ten oslovil dobrou přihrávkou Ladislava Almásiho, jenž si v šestnáctce zasekával míč na levačku. Pak ale trefil pouze protihráče.

89

Nezměnilo se to ani teď. Za obranu si nabíhali Tijani s Almásim, ale k míči měl nejblíže brankář Šípoš.

89

Žádný závěrečný tlak Baníku se stále nekoná. Domácí drží míč v bezpečné vzdálenosti od své brány.

87

Domácí se dobře vykombinovali z presinku soupeře. Finální pas mířil za obranu na Michala Škodu. Ten ale nepatří k nejrychlejším hráčům a navíc měl proti sobě čerstvého Jurošku, který byl u míče jako první.

86

Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
ze hřiště odchází Patrik Hellebrand, přichází David Broukal,
ze hřiště odchází Marcel Čermák, přichází Patrik Čavoš.

86

Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
ze hřiště odchází Cadu, přichází Daniel Smékal,
ze hřiště odchází Muhammed Sanneh, přichází Jan Juroška.

85

Hosté se konečně dostali do větší příležitosti! Centr Cadua z pravé strany zasáhl akrobaticky Ladislav Almási a scházely decimetry, aby míč zapadl do brány.

83

Další zajímavá možnost Dynama! Čermák nahrával před bránu Jakubovi Matouškovi, který ve skluzu nedosáhl na balón.

82

Mohlo být v podstatě hotovo! Standardní situaci v podobě zkráceného rohu zahrával Benjamin Čolić. Jeho centr si našel Lukáš Havel, který hlavičkoval do tyče!

81

Benjamin Čolić se dostal před Plavšiće, který ho těsně před pokutovým územím fauloval. Srdjan Plavšić dostal žlutou kartu a může být rád, že to stihl včas na to, aby domácí nekopali penaltu.

SK Dynamo Č. Budějovice – FC Baník Ostrava

2:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 29. Říha (vla.), 61. M. Čermák (Zajíc) – 45. Fleišman

Karty:   81. Plavšić (OVA)

Rohy: 4:8.

SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – Sladký, Králik (C), L. Havel, Čolić – Adediran (55. Penner), M. Čermák (86. Čavoš), P. Hellebrand (86. Broukal), Potočný (78. Mršić) – Zajíc (78. Jak. Matoušek I), Mic. Škoda.
Náhradníci: Colin – Skovajsa, Grič.

Tréner: Marek Nikl

FC Baník Ostrava: Laštůvka (C) – Sanneh (86. J. Juroška), Říha, Pojezný, Fleišman (78. Šehić) – Šín (72. Mu. Tijani), Kaloč – Cadu (86. Smékal), Kuzmanović (78. Mišković), Plavšić – Almási.
Náhradníci: M. Hrubý – Boula, Buchta, Svozil.

Tréner: Pavel Hapal

Rozhodca: Berka – Vlček, Šimáček

Diváci: 4392