Menu

Futbal

Anglická Premier League

Liverpool FC – Fulham FC

1:0

koniec (1:0)

03.05.2023, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • 28. kolo • Michal Břuchanský cz

Tipsport: 1.3 5.86 10.6

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:08:52)
Statistiky:
Střely na branku: 3 – 3
Střely mimo: 12 – 6
Držení míče: 58 % – 42 %
Rohové kopy: 7 – 5
Ofsajdy: 3 – 2
Fauly: 10 – 8
Žluté karty: 0 – 0.
Fulham potřetí za sebou nebodoval a zůstal přikován na desátém místě. Liverpool si na páté pozici vybudoval pětibodový náskok na šestý Tottenham a současně se přiblížil čtvrtému Manchesteru United na čtyři body.
Navzdory páté ligové výhře v řadě se na Anfield Road bujaré oslavy nekonají. Liverpool dnešní vítězství 1:0 vysloveně protrpěl. Z herní převahy si nevytvořil žádnou šanci a v 39. minutě mu pomohla jediná nepozornost výtečně organizované obrany Fulhamu. Diopova chyba měla za následek pokutový kop a jediný gól z kopačky Mohameda Salaha. The Cottagers se po změně stran popasovali se silným tlakem a do posledních minut drželi šanci na dobrý výsledek. Carlos Vinícius v nadějné příležitosti na vyrovnání ztroskotal na pravačce Alissona a gólem nakonec neskončil ani pokus Decordovy-Reida z úplného konce nastaveného času.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Fanouškům Liverpoolu zatuhla krev v žilách! Diop vyhrál hlavu do levé strany. Daniel James z ní servíroval míč do ohně a Cordova-Reid pod vlivem souboje s van Dijkem zakončil nad bránu.

90+4

Takticky nejlépe to neudělal ani Jordan Henderson. Mohl podržet míč na útočné polovině, ale on ho místo toho z dálky napálil nad branku.

90+3

Palhinha byl Hendersonem faulován vedle středového kruhu. V přechodové fázi si hráči Fulhamu nevyhověli a ztratili tím spoustu času, kterého do konce zápasu zbývá naprosté minimum.

90+2

Jordan Henderson byl několik desítek sekund v péči fyzioterapeuta. Za postranní čarou se ale dlouho nezdržel a teď už je zpět na place.

90+1

Jordan Henderson za sebou očekával Elliotta. Ten se ale pohnul někam jinam a patička domácího kapitána připadla Solomonovi.

90

Nastavují se 3 minuty.

89

Adarabioyo špatně roztáhl hru na pravý kraj. Kebanovi domácí fotbalisté balon vyfoukli a na pár sekund ho poslali dostatečně daleko od Alissona.

88

Liverpool se v plném počtu srovnal na obranné polovině. Solomon kolmicí malinko zahnal Decordovu-Reida a ten v těžké situaci přihrál jen na kopačky van Dijka.

87

Elliott ještě z vlastní poloviny kopl míč před rozběhnutého Gakpa. Ten si nekomplikoval situaci jeden na jednoho a trochu ukvapenou střelou Lena neznervózněl.

85

Elliott se dlouho nerozkoukával a okamžitě prováděl náběh do křídla. Henderson ho registroval, ale přihrávku mu doručil do ofsajdu.

84

Střídání v týmu Liverpool FC:
ze hřiště odchází Curtis Jones, přichází James Milner.

84

Střídání v týmu Liverpool FC:
ze hřiště odchází Mohamed Saláh, přichází Harvey Elliott.

84

Střídání v týmu Liverpool FC:
ze hřiště odchází Darwin Núñez, přichází Diogo Jota.

82

Čerstvý Solomon byl několik sekund odskočený od nepozorné obrany Liverpoolu, avšak centr z pravé části hřiště k němu nedoplachtil.

Liverpool FC – Fulham FC

1:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 39. Saláh (pen.)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 12:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:8.

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Tsimikas (66. Robertson) – J. Henderson (C), Fabinho, C. Jones (84. Milner) – Saláh (84. Elliott), Núñez (84. Jota), Díaz (66. Gakpo).
Náhradníci: Kelleher – Carvalho, Gomez, Matip.

Tréner: Jürgen Klopp

Fulham FC: Leno – Soares, Adarabioyo, Diop, A. Robinson – Lukić (71. Reed), Palhinha – H. Wilson (71. Kebano), Cairney (C) (71. Decordova-Reid), Willian (79. D. James) – Vinícius (79. Solomon).
Náhradníci: Rodák – Duffy, Harris, Tete.

Tréner: Marco Silva

Rozhodca: Attwell – Cann, Hopton

Diváci: 52 602