Menu

Hokej

NHL

San Jose Sharks – New York Islanders

1:4

koniec (1:1, 0:2, 0:1)

19.03.2023, 03:30 • SAP Center, San Jose • Milan Huppert cz

Tipsport: 3.49 4.24 1.86

Statistika
Střely na bránu: 30 – 33 | Přesilová hra: 0/2 – 1/5 | Trestné minuty: 12 – 6

Kdo se postavil do brankoviště?
Ilja Sorokin (NYI) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7 %, odchytal 60:00
Kaapo Kähkönen (SJS) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9 %, odchytal 59:57

Česká a slovenská stopa
Tomáš Hertl (SJS) – 0+0, -2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:41
Martin Kaut (SJS) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 11:13

Tři hvězdy utkání
1. Jean-Gabriel Pageau (NYI) – 1+1
2. Ilja Sorokin (NYI) – 29 zákroků
3. Kevin Labanc (SJS) – 1+0 (06:11:28)

Utkání přihlíželo 16 880 diváků.
Newyorští Islanders potvrdili roli favorita, na ledě trápícího se San Jose zvítězili 4:1 a získali hodně důležité body v bitvě o play-off.

První gól střetnutí vstřelili hosté, ovšem hosté dokázali vyrovnat ještě před koncem úvodní dvacetiminutovky a obrat dokonali ve druhé části, v níž zaznamenali dvě trefy. V poslední třetině navýšil náskok na rozdíl tří gólů ve 46. minutě úspěšně tečující Zach Parise. Čtvrtá inkasovaná trefa Žraloky definitivně zlomila, soupeř třígólový náskok s klidem udržel až do závěrečné sirény.

Svěřenci kouče Lamberta vyhráli podruhé v řadě a v tabulce Východní konference poskočili na sedmé místo před Pittsburgh. San Jose prohrálo pošesté za sebou a na Západě zůstává poslední.

Konec zápasu.

59:53

Poslední útok rovněž patřil Žralokům. William Eklund zkusil stáhnout hru od levého mantinelu do středu, Alexandr Romanov protihráče k zakončení nepustil.

59:28

Aspoň zmírnit porážku se pokusil Tomáš Hertl. Neuspěl, dvojice dobře postavených obránců byla nad síly českého forvarda.

58:44

Zápas se dohrává z povinnosti, o vítězi už je pár minut jasno. Ryan Pulock neměl komu nahrát, proto bez většího přemýšlení poslal oblouček do útočného pásma směrem k protihráčům a zamířil na střídačku.

58:32

Erik Karlssn není výborný pouze směrem dopředu, dokáže i velmi dobře bránit. Vystál Bo Horvata, ve finále vypíchl jeho kličku na osu kluziště.

57:39

Zaútočili i hosté. Do útočné třetiny najel po pravém mantinelu Hudson Fasching, aby následně nabil na modrou Noahu Dobsonovi, jeho rána minula cílové zařízení.

57:12

Kaapo Kähkönen na okamžik ztratil přehled o puku, avšak nemusel smutnit, protože za něj úspěšným blokem odvedl práci Matt Benning.

56:45

Proti dvěma protihráčům Steven Lorentz poslal kotouč mezi kruhy na Logana Couturea, domácí kapitán po rychlém zpracování zamířil příliš vysoko.

56:28

Za nástřelem Noaha Dobsona spěchal Kyle Palmieri, jenž dostihl Maria Ferrara, ovšem tělo před ně natlačit nezvládl.

55:55

Příkladně do defenzivy zabojoval Steven Lorentz. V rychlostním souboji porazil Cala Clutterbucka a bekhendem touš nasměroval za obrannou modrou čáru.

55:30

Alexandr Barabanov vyzkoušel nahrávku za obranu na Oskara Lindbloma, ovšem Pierre Engvall zastavil puk ještě v útočném pásmu, forhendem pak vystřelil vysoko nad bránu.

54:41

V pokračujícím tlaku soupeře Nikolaj Knyžov vůbec neotálel a po zisku kotouče jej odpálil po levém mantinelu na zakázané uvolnění.

54:27

Do útočného pásma vyvezl kotouč Noah Dobson. S hlavou nahoře přenesl hru doleva na Brocka Nelsona, rána z první skončila na brankovém oblouku.

53:55

Příliš velké sousto si ukousl Hudson Fasching. Jednoho protihráče obelstil, načež si věřil i na Maria Ferrara, ale ten byl nad jeho síly.

53:26

Kaapo Kähkönen bekhendem vyhazoval touš po pravém mantinelu na Fabiana Zetterlunda, který přes Martina dostal hru do středního pásma.

52:56

Dlouho otálel s rozehrávkou Marc-Édouard Vlasic, protože spoluhráči se vydali na střídačku. Nakonec si vybral Martina Kauta a sám si odjel odpočinout.

52:23

Dobrou práci odvedl směrem do defenzivy Nikolaj Knyžov. Odcouval společně se Simonem Holmströmem, jehož střelu schytal do levé brusle.

51:49

Pierre Engvall vyzval k souboji jeden na jednoho Matta Benninga. Vyzkoušel kličku k pravému mantinelu, s níž obránce počítal a konkurenta zastavil.

51:25

Nico Sturm prokličkoval za záda osobního strážce a z ostrého úhlu poslal kotouč mezi tři tyče, Ilja Sorokin zabránil inkasovanému gólu lapačkou.

50:33

Švédský zadák Erik Karlsson nakonec i sám zakončoval, když mu na modrou nabil Alexandr Barabanov, ostrý projektil z první schytal Matt Martin do chráněných míst.

50:16

Při dalším útoku Erik Karlsson rozjel po pravém mantinelu Andrease Johnssona, jehož čistým hitem přišpendlil na mantinel Ryan Pulock.

49:52

Na teč nahazoval Erik Karlsson. Těsně bráněný Noah Gregor nasměroval černou pryž o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.

49:23

Na snížení marně zaútočil i kapitán Logan Couture. Krásně projel mezi dvojicí rozestoupených protihráčů, jenže ve finále vypálil forhendem příliš vysoko.

48:49

Noah Dobson poslal dlouhou nahrávku po mantinelu na Brocka Nelsona, který získal kotouč za bránou soupeře, vytočení před ní a zasunutí puku k pravé tyči mu nevyšlo.

48:20

Hosté vystartovali ve třech proti dvěma obráncům. Útok skončil u Jeana-Gabriela Pageaua, ten totiž nahrával za brusle Zachovi Parisemu.

47:49

Ani další útok Sharks neskončil úspěchem. Oskar Lindblom žabičkou hledal Martina Kauta, kterému kotouč přeskočil přes čepel hole.

47:11

Cesta rozjetého Tomáše Hertla skončila v pravém kruhu, odkud český útočník střílel forhendem na zadní tyč, pravou bruslí střelu zblokoval Alexandr Romanov.

46:56

Z ostrého úhlu chtěl gólmana zaskočit Cal Clutterbuck. Kaapo Kähkönen nenechal u pravé tyčky volné místo a puk schoval pod pravým betonem.

46:13

Brock Nelson vyvinul velký tlak na Derricka Pouliota, který si poradil v rámci možností obstojně, po levém mantinelu alespoň vyhodil do středního pásma.

45:19

45:19 Zach PARISE - 1:4

45:19

Islanders právě vstřelili branku!
S velkou pravděpodobností je rozhodnuto. Romanov cíleně nahazoval do levého kruhu na ZACHA PARISEHO, který se nenechal dvakrát pobízet a puk poslal nad levou ruku pozdě reagujícího brankáře. Asistence: Alexandr Romanov a Jean-Gabriel Pageau.

44:44

Jemným dotekem Pierre Engvall posunul touš na Hudsona Faschinga, který z levého kruhu mířil na zadní tyč, tu těsně minul.

44:30

Nikolaj Knyžov vyslal dlouhý pas, který Martin Kaut pouze protečoval do útočného pásma, kde k němu nejrychleji dojel obránce Noah Dobson.

43:50

Závěrečná dvacetiminutovka zatím probíhá v ne příliš atraktivním duchu. Hosté skvěle brání vlastní pásmo a soupeř má obrovské problémy vyvinout potřebný tlak.

43:08

Protože neměl komu nahrát, zkusil Erik Karlsson štěstí individuálně. Dojel až do útočné třetiny, ale zde byl zdvojen, touš pro sebe uzmul Sebastian Aho.

42:40

Kaapo Kähkönen vypomohl spoluhráčům při rozehrávce, když zastavil touš za vlastní bránou a přes forčekujícího Cizikase odvážně nahrál Vlasicovi.

42:16

Po Pageauem vyhraném buly vypálil bez přípravy Zach Parise. Gólman tentokráte do akce nemusel, Matt Benning za něj vyřešil situaci úspěšným blokem levou nohou.

41:43

Od levého mantinelu nahazoval na bránu Adam Pelech. Kaapo Kähkönen měl velmi dobrý výhled, předvedl povedený zákrok lapačkou.

41:04

Před Barabanovem odjel Ryan Pulock za vlastní bránu, kde mu však zkřížil cestu Andreas Johnsson, zadák v poslední chvíli dokázal píchnout touš po mantinelu na Dobsona.

40:41

Erik Karlsson vymýšlel nahrávku za obranu na Tomáše Hertla, jemuž nevyšlo zpracování, v rohu mantinelu nezvládl poslat nahrávku na střed přes Pelecha.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. První útok patřil domácímu celku, zastavil jej pomezní rozhodčí odpískaným ofsajdem.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 5:30.
Střely na bránu po 2. třetině: 17 – 24.
V prostřední dvacetiminutovce rovněž padly dva góly, o oba se však postarali hosté, kteří tak udělali důležitý krok k zisku dvou bodů v boji o play-off. Obrat dokonal ve 23. minutě úspěšnou tečí mezi betony gólmana Kyle Palmieri, načež o tři minuty později využil přesilovku tvrdou ránou z první k pravé tyči Ryan Pulock. Závěr druhé části patřil Žralokům, kteří však do sirény marně usilovali o kontaktní trefu.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:39

Sebastian Aho zachytil rozehrávku soupeře a po levém mantinelu posunul touš na Matta Matina, jehož tvrdým hitem zpacifikoval Marc-Édouard Vlasic.

39:15

K asistenci chtěl přidat vstřelený gól Scott Mayfield. Svižný pokus ze zápěstím brankář udržel před brankovou čárou lapačkou.

38:36

Isles ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Bo Horvat musel střílet, nahrávku znemožnil na led padnuvší Matt Benning. Střelu z pravého kruhu zápěstím gólman Kähkönen schoval mezi betony.

38:14

Od levého mantinelu nahazoval na teč Hudson Fasching. Do pobídky vložil hokejku Zach Parise, nicméně kus černé gumy nenasměroval do prostoru brány.

37:56

Na druhou stranu otočil hru Cal Clutterbuck. Po pracování vypálil ostrou forhendovou ránu příklepem, kterou Kaapo Kähkönen zkrotil vyrážečkou.

37:27

Erik Karlsson si prodloužil střídání a vymyslel parádní nahrávku za obranu na Williama Eklunda, jenž v plné rychlsoti střílel forhendem do pravého betonu Sorokina.

36:55

Domácí v plném počtu. Další oslabení ubránili bez větších problémů, načež za defenzivní linií zkusil počkat Erik Karlsson, ovšem Adam Pelech se k němu stáhl příkladně.

36:12

Za pravý kruh dostal nahrávku Pierre Engvall. Místo očekávaného zakončení ještě nabíjel Ryanu Pulockovi, jehož pokus zblokoval Benning.

35:43

Kyle Palmeri nezvládl přes dva protihráče uvolnit po levém mantinelu sprintujícího Bo Horvata, středem vzápětí vyhazoval Matt Benning.

35:09

V pravém kruhu si připravil prostor pro střelu Brock Nelson. Americký forvard vyslal svižnou ránu zápěstím, od Kähkönenovy lapačky puk doletěl do ochranné sítě.

34:57

Už podruhé domácí pykají za zbytečný faul v útočném pásmu. Dvířka trestné lavice se otevřely Eriku Karlssonovi, nejproduktivnější zadák celé soutěže podrazil Kylea Palmieriho.

34:20

Do útočného pásmu nabruslil Alexandr Barabanov. Udržel na zádech dvojici dotírajících konkurentů, ovšem nahrávku před bránu zachytil Simon Holmström.

33:54

Pochvalu zaslouží domácí gólman Kaapo Kähkönen. Fin se dokázal skvěle přesunout od levé pravé tyčce, aby zachytil v lapačce tvrdou ránu Bo Horvata z první.

33:27

Příkladně zabral do obrany Casey Cizikas. Udržel na zádech Kevina Labanca a bekhendem zvládl touš vyhodit alespoň do středního pásma.

32:59

Po nahození Erika Karlssona zůstal kotouč před hostující bránou, kde Andreas Johnsson v souboji tělo na tělo nepřetlačil Adama Pelecha.

32:30

Hudson Fasching se vydal napadat viditelně nejistého Matta Benninga, zadák nakonec zvolil úprk do bezpečí za vlastní svatyni.

31:55

Delší dobu se hraje bez přerušení a tato pasáž patří Žralokům. Logan Couture si vyměnil puk s Noahem Gregorem, následně vypálil příliš vysoko.

31:29

S problémy, ale přece Steven Lorentz udržel útočnou třetinu. Posunul hrací předmět na Fabiana Zetterlunda, jenž neseřídil mířidla ideálně.

30:56

Poměrně brzy se domácí vrátili do útočného pásma. Z ostrého úhlu pálil zleva Fabian Zetterlund, Ilja Sorokin předvedl úspěšný zákrok pravým betonem.

30:20

Pierre Engvall je zpátky na hrací ploše. Hned ukázkově zabral směrem do defenzivy a tentokráte už čistým způsobem obral Erika Karlssona.

29:58

Hosté vyrazili v oslabení do přečíslení dvou na jednoho. Cal Clutterbuck vzal zodpovědnost do vlastních rukou, svižný pokus ze zápěstí Kaapo Kähkönen vyrazil lapačkou nad břevno.

29:22

Zmatky před bránou Isles gólem neskončily. Nejlépe se totiž zorientoval Adam Pelech, který volil odpal volným středem kluziště.

28:45

Tomáš Hetl vymýšlel za soupeřovou bránou. Nakonec volil nahrávku na modrou čáru, odkud William Eklund vypálil vedle pravé části brankové konstrukce.

28:16

Žraloci se mohou pokusit vrátit na kontakt v přesilové hře. Na lavici hanby usedl Pierre Engvall, jenž podrážením zastavil rozjetého Noaha Gregora.

27:51

Zakázané uvolnění domácích způsobil Mario Ferraro, který přecenil rychlostní schopnosti Oskara Lindbloma, prudký pas nasměroval mimo jeho dosah.

27:22

Dobrou práci odvedl Ryan Pulock. Pod tlakem forčekujícího Stevena Lorentze odjel za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů.

26:30

Kaapo Kähkönen po zákroku pravým betonem ztratil stabilitu a skončil na zádech, načež mohl poděkovat Loganu Coutureovi, že zblokoval střelu Anderse Leeho.

25:24

25:24 Ryan PULOCK - 1:3

25:24

Islanders právě vstřelili branku!
Přesilovka využita, Lambertova družina odskakuje na rozdíl dvou branek! RYAN PULOCK nevymýšlel zbytečně složitosti a od modré napřáhl k ráně z první, kterou usměrnil k pravé tyčce. Brankáři výrazně ztížil situaci dobrou clonou Parise. Asistence: Hudson Fasching a Pierre Engvall.

24:43

Na druhý pokus už hosté útočnou třetinu získali. Sraženou Palmierovi střelu nasměroval Anders Lee pohotovou bekhendovou dorážkou do lapačky gólmana.

24:13

Bul vyhrál domácí útočník Oskar Lindblom, načež Mario Ferraro s problémy, ale přece dokázal vyhodit po levém mantinelu.

23:55

Pokračující tlak Sharks ukončil útočný faul. Proti pravidlům hrál kanadský forvard Kevin Labanc, když za bránou Sorokina krosčekem poslal k ledu Dobsona.

23:12

Ofenzivu mužstva podpořil Erik Karlsson. Z pravé strany nahrával na zadní tyč, odkud Oskar Lindblom mířil příliš vysoko.

22:18

22:18 Kyle PALMIERI - 1:2

22:18

Islanders právě vstřelili branku!
Obrat dokonán, Isles jsou o krok napřed! Mayfield vymyslel od modré čáry dokonalý střílený pas, do nějž vložil hokejku KYLE PALMIERI, zkušený kanadský útočník usměrnil kotouč přesně mezi Kähkönenovy betony. Asistence: Scott Mayfield a Noah Dobson.

22:08

A další zákrok pro domácího gólmana. Kaapo Kähkönen velmi dobře viděl na pokus Adama Pelecha, který bez větších problémů schoval do výstroje.

21:46

Zpoza pravého kruhu vystřelil Matt Benning. Puk zastavil spoluhráč Nico Sturm, který z kruhu střílel z otočky mezi betony brankáře Sorokina, ten hrací předmět udržel před brankovou čárou.

21:13

Hosty dělily od vedoucí trefy centimetry! Od modré čáry nahazoval Ryan Pulock a tečující Pierre Engvall nasměroval touš do levé části brankové konstrukce.

20:57

A byl to právě Bo Horvat, který od pravého mantinelu nahazoval puk před bránu, tečující Anders Lee tečoval kus černé gumy mimo tři tyče.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly uspěl Bo Horvat, na útočení tedy momentálně mohou pomýšlet hosté.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně ve 4:36.
Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 10.
Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi San Jose a New Yorkem Islanders přinesla dva góly, po jednom na každé straně. Důležitý první branku vstřelili domácí hokejisté, krátce po návratu z trestné lavice v 8. minutě skóroval Kevin Labanc. Hosté dosáhli vyrovnání při vlastním oslabení, kdy Jean-Gabriel Pageau přebruslil Karlssona a forhendem zametl hrací předmět za brankovou čáru. Zatím je k vidění vyrovnané utkání, je zřejmé, že Žraloci nedají soupeři usilujícímu o play-off nic zadarmo.

20:00

První třetina skončila.

19:56

Hosté ještě navštívili útočnou třetinu, ale pozici pro zakončení si vybudovat nedokázali, výsledkem protiútoku Žraloků byl ofsajd.

19:18

Individuální průnik Noaha Gregora příliš dlouho netrval. Sice dokázal ujet osobnímu strážci, avšak zakřižoval ho Ryan Pulock, který se prezentoval ukázkovým vypíchnutím puku.

18:43

Sám proti třem měl Andreas Johnsson těžkou práci s udržením touše v útočném pásmu, nakonec jej úspěšně obral Ryan Pulock.

18:17

Krátce po buly vypálil z pravého kruhu bez přípravy Zach Parise. Kaapo Kähkönen ztlumil touš pravým betonem, načež ho přikryl lapačkou.

17:49

Oskar Lindblom na sebe navázal dva protihráče, načež vyzkoušel oblouček na Fabiana Zetterlunda, jemuž nevyšlo zpracování, proto hraje Simon Holmström.

17:22

Pravou stranou získal pro Isles útočnou třetinu Bo Horvat, který nahrával do druhé vlny Noahu Dobsonovi, tvrdá rána z první zamířila nad břevno.

16:30

Pokračuje se pět na pět. Ano, hostům sice přesilovky doposud nevycházely, ale domácí na tom jsou ještě podstatně hůře, když při první příležitosti inkasovali vyrovnávací gól v oslabení.

16:08

16:08 Jean-Gabriel PAGEAU - 1:1

16:08

Islanders právě vstřelili branku!
Ostrované vyrovnávají při vlastním oslabení! JEAN-GABRIEL PAGEAU rychlostně pokořil Karlssona, před nějž i úspěšně vložil tělo a natlačil se před bránu, aby ve finále akce úspěšně zakončoval forhendem podél Kähkönenova levého betonu. Asistence: Casey Cizikas.

15:38

Erik Karlsson si rozmyslel zakončení a puk ještě posunul do levého kruhu na Tomáše Hertla, jehož prudkou ránu zápěstím kryl Ilja Sorokin pravým ramenem.

15:01

Kotouč zavítal do ochranné sítě, vhazování proběhne po levici Ilji Sorokina. Do ostré křižné nahrávky Tomáše Hertla na Kevina Labanca vložil hokejku Adam Pelech.

14:39

Pokus ze zápěstí Eriku Karlssonovi vůbec nevyšel. Trefil brusle prvního blokujícího Martina, ten vzápětí i úspěšně vyhodil.

14:20

Krátce po nevyužité přesilovce navíc hosté míří do čtyř. Menší dvouminutový trest vyfasoval Cal Clutterbuck za vražení na hrazení, jímž se provinil vůči Mattu Benningovi.

13:59

Ne, přesilovky dnes Ostrovanům zatím vůbec nevycházejí. Jako další přispěchal s ostrým odpalem Mario Ferraro, i on uspěl středem.

13:20

Úspěšné vyhození domácího mužstva obstaral Matt Benning, který obral Zacha Pariseho a kotouč posléze napálil mimo Dobsonův dosah.

12:39

Střelu Noaha Dobsona od pravého mantinelu Kaapo Kähkönen pouze vyrazil před sebe, aby si následně poradil i s dorážkou Anderse Leeho.

12:04

Hodně smolný faul Derricka Pouliota, který se snažil o udržení puku v útočné třetině a přitom neúmyslně zvedl hokejku do obličeje Bo Horvata, muži v pruhovaném neměli jinou možnost, než domácího zadáka vyloučit.

11:51

Přechod přes útočnou čáru nebyl v podání Žraloků v pořádku. Rozhodčí signalizoval postavení mimo hru, Andreas Johnsson si této skutečnost včas všiml a puk nehrál, hra tedy pokračuje bez přerušení.

11:29

Vysokou rychlost nabral po pravém mantinelu Jean-Gabriel Pageau. Zbavil se posledního obránce a najel před bránu, odkud bekhendem marně hledal mezeru mezi Kähkönenovými betony.

10:56

Na druhé straně Nikolaj Knyžov vymýšlel dlouhý pas na Alexandra Barabanova, ten si však neporadil se zpracováním.

10:28

Hostům se vůbec nedaří vytvořit souvislejší tlak. Hudson Fasching si věřil jeden na jednoho proti Mariu Ferrarovi, leč neuspěl.

09:47

Sebastian Aho po přejetí středové červené čáry nastřelil puk do útočného pásma. Zach Parise prohrál rychlostní souboj s Mattem Benningem, puk se tedy rychle stěhovat zpátky do střední třetiny.

09:21

Další akce Sharks byla o poznání povedenější. Mario Ferraro vymyslel od modré čáry parádní střílený pas před bránu na Noaha Gregora, jenž mířil do levé šibenice, ovšem Ilja Sorokin vytáhl parádní zákrok lapačkou.

08:54

Z otočky nahazoval na bránu Erik Karlsson. Domácí kapitán Logan Couture tečoval kotouč o kousek vedle levé tyčky.

08:23

Navýšit náskok měl v plánu Oskar Lindblom. Z levého kruhu střílel na zadní tyč, Ilja Sorokin zpacifikoval kotouč nadvakrát.

07:31

07:31 Kevin LABANC - 1:0

07:31

San Jose právě vstřelilo branku!
A je to právě KEVIN LABANC, jenž otevírá skóre zápasu! Kanadský útočník nabruslil do útočného pásma a z levého kruhu vypálil přes posledního bránícího protihráče ze zápěstí nechytatelně do bližšího horního růžku, puku lehce pomohla do sítě i branková konstrukce. Asistence: Logan Couture a Nico Sturm.

07:20

Rovněž druhé oslabení ve čtyřech Žraloci přestáli bez úhony. Kevin Labanc, jenž odseděl první dvě minuty za Johnssona, se okamžitě vydává vypomoci spoluhráčům do defenzivy.

06:46

Tlak nepokračuje. Bo Horvat prohrál důležité vhazování, načež úspěšně vyhodil odrazem puku o pravý mantinel Marc-Édouard Vlasic.

06:21

Zpoza levého kruhu vypálil Noah Dobson. Kaapo Kähkönen si nebyl vůbec jistý se zákrokem, nakonec kotouč zdárně udržel mezi levou rukou a tělem.

05:50

Hokejistům v bílých dresech se nadále nedaří usadit v útočné třetině. Steven Lorentz obral Bo Horvata a vyhodil volnějším středem

05:17

Andreas Johnsson se vydal trestat tvrdý, ovšem naprosto čistý hit Alexandra Romanova na Tomáše Hertla. Mezi hokejisty došlo k menší rozmíšce a výsledkem je přesilovka pro Islanders, protože domácí forvard dostal čtyři minuty za hrubost, zatímco ten hostující pouze dvě.

04:46

Do předbrankového prostoru poslal touš Ryan Pulock. Jenže se v něm nenacházel žádný ze spoluhráčů, Matt Benning v poklidu vyvezl kus černé gumy mimo bezprostřední nebezpečí.

04:25

Domácí v plném počtu. Fabian Zetterlund strávil za katrem poklidné dvě minuty, soupeř si v početní převaze nedokázal vytvořit žádný souvislejší tlak.

03:53

Útočnou třetinu Isles vrátil Casey Cizikas, ale jen na chvilku, neboť jej obral Steven Lorentz a po levém mantinelu vrátil hrací předmět do středního pásma.

03:16

Těsně, ale přece Noah Dobson hrál kus černé gumy ve střední třetině, což pozornosti čárového rozhodčího neuniklo a správně odpískal ofsajd.

02:23

První přesilovou hru si zahrají hosté. Na trestnou lavici usedl švédský útočník Fabian Zetterlund, jenž ve středovém kruhu nedosáhl pravou rukavicí na vzduchem letící puk, Caseyho Cizikase poté zastavil jen za cenu nedovoleného bránění.

02:11

Pozornost Ilji Sorokina vyzkoušel slabým nahozením z velkého úhlu Nico Sturm. Ruský gólman byl na svém místě, nicméně na rozehrávku si netroufl.

01:48

Na druhé straně zahrozil Bo Horvat. Po pravém mantinelu dobruslil až do útočné třetiny, z kruhu vypálil zápěstím do výstroje připraveného Kähkönena.

01:29

Do útočného pásma najel s kotoučem Oskar Lindblom. Střelu k pravé tyči vyrazil Ilja Sorokin betonem, k dorážce Ryan Pulock nepustil Couturea.

00:51

Prvnímu útoku konkurenta se Žraloci ubránili za cenu zakázaného uvolnění. Steven Lorentz ještě zabojoval, ale velkou ztrátu na Adama Pelecha smazat nedokázal.

00:10

Zápas mezi San Jose a newyorskými Islanders odstartoval! Favorit je jasný. Jsou jimi hosté, kteří hrají o místenku do play-off, zatímco soupeř drží nelichotivou sérii porážek.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

San Jose Sharks: Kähkönen (Reimer) – E. Karlsson (A), Pouliot, Knyžov, Vlasic, Benning, Ferraro (A) – Barabanov, Hertl, Johnsson – Labanc, Couture (C), Eklund – Kaut, Sturm, Gregor – Zetterlund, Lorentz, Lindblom.
Trenér: David Quinn

New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Pulock, Romanov, Dobson, S. Aho I – Holmström, Horvat, Lee (C) – Palmieri, Nelson (A), Engvall – Fasching, Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
Trenér: Lane Lambert

Rozhodčí: Hanson, Sandlak – Apperson, Marquis.
New York Islanders

Ostrované z New Yorku zuby nehty drží postupové pozice. Aktuálně se nachází na posledním postupovém osmém místě, přičemž náskok na devátou Floridu čítá pouhé tři body, Panteři navíc mají odehráno o dva zápasy méně. Lambertova družina v Anaheimu úspěšně přerušila sérii dvou porážek za sebou, Kačery přestřílela díky skvěle zvládnuté třetí dvacetiminutovce 6:3. Týmové produktivitě vévodí pětašedesátibodový Brock Nelson.
San Jose Sharks

San Jose prožívá mizernou sezónu, v letošním ročníku posbíral méně bodů jenom Columbus. Žraloci navíc nehrají vůbec dobře ani v posledních dnech, aktuálně táhnou nelichotivou sérii pěti porážek v řadě za sebou, přičemž v doposud posledním utkání doma podlehli výsledkem 1:2 po prodloužení Seattlu. Kdo každopádně pochvalu zaslouží, tak Erik Karlsson. Dvaatřicetiletý švédský obránce má na kontě už 85 kanadských bodů a pokoření magické stovky je stále reálné, jen těžko bychom hledali vhodnějšího kandidáta na Trofej Jamese Norrise pro nejlepšího zadáka sezóny.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi San Jose a New Yorkem Islanders.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

San Jose Sharks – New York Islanders

1:4

koniec (1:1, 0:2, 0:1)

Späť na online

Góly a asistencie: 8. Labanc (Couture, Sturm) – 17. Pageau (Cizikas), 23. Palmieri (Mayfield, Dobson), 26. Pulock (Fasching, Engvall), 46. Parise (Romanov, Pageau)

San Jose Sharks: Kähkönen (Reimer) – E. Karlsson (A), Pouliot, Knyžov, Vlasic, Benning, Ferraro (A) – Barabanov, Hertl, Johnsson – Labanc, Couture (C), Eklund – Kaut, Sturm, Gregor – Zetterlund, Lorentz, Lindblom.
Tréner: David Quinn

New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Pulock, Romanov, Dobson, S. Aho I – Holmström, Horvat, Lee (C) – Palmieri, Nelson (A), Engvall – Fasching, Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
Tréner: Lane Lambert

Rozhodca: Hanson, Sandlak – Apperson, Marquis

Diváci: 16 880

Priebeh zápasu
1. tretina
02:23 SJS 2 Zetterlund, nedovolené bránenie
05:17 SJS 2+2 Johnsson, hrubosť, odpyká Labanc
NYI 2 Romanov, hrubosť
07:31 SJS 1:0 Labanc (Couture, Sturm)
12:04 SJS 2 Pouliot, nebezpečná hra vysokou hokejkou
14:20 NYI 2 Clutterbuck, vrazenie na mantinel
16:08 NYI 1:1 Pageau (Cizikas)
Po 1. tretine
2. tretina
22:18 NYI 1:2 Palmieri (Mayfield, Dobson)
23:55 SJS 2 Labanc, krosček
25:24 NYI 1:3 Pulock (Fasching, Engvall)
28:16 NYI 2 Engvall, podrazenie
34:57 SJS 2 E. Karlsson, podrazenie
Po 2.tretine
3. tretina
45:19 NYI 1:4 Parise (Romanov, Pageau)
Koniec