Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Getafe CF – FC Sevilla

2:0

koniec (0:0)

19.03.2023, 18:30 • Coliseum Alfonso Pérez (Getafe) • 26. kolo • Martin Augustin (@ogy_16) cz

90+5

Getafe právě vstřelilo branku!
ENES ÜNAL dává pečeť na tříbodový zisk pro Getafe! Vše začalo chybou Nemanji Gudelje, kterému na útočné polovině odskočil míč. Domácí tak šli do přečíslení 3 na 2. Jaime Mata pak na první pokus pokazil přihrávku na Enese Ünala. Měl ale štěstí, že se k němu balón odrazil zpět, druhá nahrávka už prošla a turecký útočník stál sám před brankářem Búnúem, kterého překonal ranou pod břevno – 2:0.

90+2

Za záchrannou brzdu zatáhl Gastón Álvarez. Domácí stoper dostal žlutou kartu.

86

Další nebezpečná hlavička domácích! Jaime Mata mířil těsně vedle.

83

Střídání v týmu Getafe CF:
ze hřiště odchází Luis Milla, přichází Carles Aleñá,
ze hřiště odchází Borja Mayoral, přichází Jaime Mata.

81

Žlutá karta pro tým Getafe CF (Luis Milla).

78

Centr z levé strany vyboxoval brankář David Soria před pokutové území, kde si ho našel Nemanja Gudelj. Domácí gólman se v momentě střely srbského hráče Sevilly nenacházel v optimálním postavení, Gudelj však netrefil bránu!

76

Gonzalo Villar fauloval Papeho Gueyeho a je z toho žlutá karta pro domácího hráče.

72

Střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Alex Telles, přichází Gonzalo Montiel.

70

Střídání v týmu Getafe CF:
ze hřiště odchází Nemanja Maksimović, přichází Gonzalo Villar,
ze hřiště odchází Munír al-Haddádí, přichází Ángel Algobia.

64

Přímý kop zahrával Enes Ünal, který zkusil vystřelit. Míč před bránou ještě nepříjemně skočil a Jásín Búnú měl co dělat, aby ho u své pravé tyče dokázal vyrazit!

63

Loïc Badé zastavil faulem Enese Ünala, který by jinak už šel asi sám na brankáře! No, hostující stoper může být rád, že asi ještě nebyl úplně posledním hráčem v obranné linii. Jinak by byl zřejmě vyloučen.

62

Střídání v týmu Getafe CF:
ze hřiště odchází Damián Suárez, přichází Juan Iglesias.

58

Tohle mohl být krásný gól! K zakončení nůžkami se v předbrankovém prostoru dostal Lucas Ocampos a jeho efektní pokus těsně minul levou tyč Soriovy brány!

55

Střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Óliver Torres, přichází Suso,
ze hřiště odchází Bryan Gil, přichází Júsuf en-Nesírí,
ze hřiště odchází Joan Jordán, přichází Ivan Rakitić.

51

Borja Mayoral mohl zvýšit domácí náskok! Naběhl si na pas za obranu a hosty zachránilo včasné vyběhnutí Búnúa, který balón rukou vypíchl těsně před útočníkem Getafe.

50

Getafe právě vstřelilo branku!
Domácím vyšel vstup do druhého poločasu výborně! Brankář Búnú nejprve dostal svou obranu pod tlak riskantní rozehrávkou, čehož presující hráči Getafe využili. Borja Mayoral přebral míč na pravé straně v blízkosti pokutového území. Zamířil s ním dopředu a poté našel zpětnou přihrávkou MUNÍRA AL-HADDÁDÍHO, který střílel do v podstatě již odkryté brány. Domácí fotbalista neslaví, Sevilla je jeho bývalým klubem.

37

Na druhé straně si našel kousek za pokutovým územím odražený míč Joan Jordán, který ho z první napálil těsně vedle levé šibenice! Zatím největší příležitost Sevilly v utkání.

35

Obrovská šance Getafe! Domácí se dostali po sérii soubojů ve středu hřiště do přesilové situace. Borja Mayoral našel krásnou přihrávkou Muníra al-Haddádího, který šel zleva sám na Búnúa. Situaci vyřešil přízemní ranou, která těsně minula vzdálenější tyč!

22

Domácí Damián Suárez byl potrestán žlutou kartou.

14

Joan Jordán dojel Luise Millu. Za svůj zákrok dostal hostující záložník dokonce žlutou kartu.

1

Domácí málem potrestali obrovskou chybu brankáře Jásína Búnúa! Ten chtěl po malé domů udělat kličku napadajícímu Enesovi Ünalovi. Útočník Getafe mu ale míč vypíchl a gólman Sevilly měl obrovské štěstí, že se balón odrazil tak, že ho Ünal musel dobíhat a v poslední chvíli ho stačil odzbrojit vracející se Nemanja Gudelj. Toho pak domácí hráč navíc fauloval.

Getafe CF – FC Sevilla

2:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 50. El Haddadi (Mayoral), 90+5. Ünal (Mata)

Karty:   22. Da. Suárez (GET), 76. G. Villar (GET), 81. L. Milla (GET), 90+2. G. Álvarez (GET) – 14. Jordán (SEV), 63. Badé (SEV)

Držení míče: 37 % : 63 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 22:10.

Getafe CF: Soria – Da. Suárez (62. J. Iglesias), Dakonam (C), Mitrović, G. Álvarez, Portugués – Maksimović (70. G. Villar), L. Milla (83. Aleñá), El Haddadi (70. Algobia) – Mayoral (83. Mata), Ünal.
Náhradníci: Casilla, D. Conde – Angileri, Latasa, Seoane.

Tréner: Quique Sánchez

FC Sevilla: Bounou – Navas (C), Gudelj, Badé, Telles (72. Montiel), Acuña – Jordán (55. Rakitić), Ó. Torres (55. Suso), Gueye, B. Gil (55. En-Nesyri) – Ocampos.
Náhradníci: Flores, Árbol – Mir, Corona, M. Bueno.

Tréner: Jorge Sampaoli

Rozhodca: Mateu Lahoz – Cebrián, Porras