Menu

Futbal

Talianska Seria A

Sampdoria Janov – U.S. Sassuolo Calcio

2:2

koniec (1:2)

26.05.2023, 20:45 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • 37. kolo • Milan Huppert cz

Tipsport: 4.16 4.1 1.84

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 9:8. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:10. (22:58:15)
Sampdoria se na domácím stadiónu rozloučila s nejvyšší italskou soutěží remízovým výsledkem 2:2 se Sassuolem.

Fotbalisté posledního celku tabulky začali slibně, když v 8. minutě otevřel skóre střetnutí Manolo Gabbiadini, ale o tři minuty později už prohrávali z důvodu tref Domenica Berardiho a Matheuse Henriquea. Druhé dějství přineslo jedinou branku a postaralo se o něj domácí mužstvo, po rohovém kopu si kopl míč do vlastní brány Martin Erlić. Hosté měli příležitost ještě strhnout vítězství na svou stranu, ale střelu Lópeze i dorážku Defrela skvěle vychytal Türk.

Svěřenci kouče Stankoviće už dlouho nemají šanci polepšit si třeba alespoň na devatenácté místo, na Cremonese po dnešní předehrávce ztrácí pět bodů. Sassuolo zůstává třinácté, dvanáctému Udinese se přiblížilo na jediný bod.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Jedna z poslední akcí zápasu gólem neskončila. Manolo Gabbiadini viděl Emirhana İlkhana, avšak přes Rogéria k němu míč nepropasíroval.

90+4

Sassuolo chce tři body. Z pravé strany vyprodukoval nadějnou přízemní střelu Abdou Harroui, balón prosvištěl o kousek vedle tyče.

90+3

Domenico Berardi sklepával kulatý nesmysl do půlkruhu za velkým vápnem, kde se do něj opřel Pedro Obiang a trefil pouze clonícího konkurenta.

90+2

Domácí kopali druhý rohový kop v krátkém časovém sledu. Proti míči vystartoval Martin Türk a bez problémů ho udržel v rukavicích.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.

90

Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
ze hřiště odchází Martin Erlić, přichází Filippo Romagna.

89

Stříleným centrem se prezentoval Tommaso Augello a Rogério měl co dělat, aby před Lammersem odvrátil balón alespoň na roh.

88

Střídání v týmu UC Sampdoria:
ze hřiště odchází Fabio Quagliarella, přichází Sam Lammers.

87

Krásné rozloučení s dresem Sampdorie prožívá zkušený italský útočník Fabio Quagliarella. Řekl si z důvodu tahání svalu o střídání a reakce byla skvělá. Fanoušci na tribunách povstali, spoluhráči se sběhli kolem kapitána a houfně ho objali. Přestože je fotbal jenom sport, tak dokáže psát krásné příběhy a právě Fabio Quagliarella v dresu Sampdorie pár takových napsal, jen tu poslední sezónu si určitě představoval o poznání lepší.

86

Zprava centroval Alessandro Zanoli. Rogério měl celou situaci pod kontrolou, hrací předmět odhlavičkoval mimo velké vápno.

85

85. Parádní dvojzákrok Türka

85

Skvělý Martin Türk! Domácí gólman nejprve vytáhl před sebe ránu Maximeho Lópeze z úrovně penalty, posléze se fantasticky přesunul proti Defrelovi a vyrazil i jeho dorážku.

84

Narážečka ve středu hřiště nevyšla. Pedro Obiang chtěl prostrčit zpětný pas k nohám Grégoireho Defrela, ale celou situaci přečetl Nicola Murru.

83

S ohněm si zahrával Andrea Consigli, když po malé domů poměrně dlouho váhal, nakonec přes skluzujícího Gabbiadiniho našel Erliće.

82

Je vidět, že domácí hráči se chtějí s nejvyšší soutěží rozloučit na domácí půdě vítězstvím. Tommaso Augello proti trojici soupeřů neuspěl.

81

Bleskově vrátit těsný náskok Sassuolu měl v plánu Nedim Bajrami, který na hraně vápna pohybem zmátl Paolettiho, ale přízemní střelu pravačkou potom poslal jen vedle pravé tyče.

79

Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
ze hřiště odchází Andrea Pinamonti, přichází Grégoire Defrel.

78

78. Martin ERLIĆ vlastní - 2:2

78

Sampdoria právě vstřelila branku!
Výsledková tabule opět ukazuje vyrovnaný stav! Přetažený centr od praporku sklepl Fabio Quagliarella do pravé tyče, od níž se balón odrazil k nešťastníkovi MARTINU ERLIĆOVI, zmatený stoper pravačkou kopl hrací předmět za záda spoluhráče Consigliho.

77

Odvážný pokus vyslal z hranice šestnáctky Manolo Gabbiadini, avšak míč netrefil vůbec dobře, bude se proto odkopávat od brány.

76

Útok Sassuola neměl dlouhého trvání. Andrea Pinamonti sice přetlačil Alessandra Zanoliho, ale stalo se tak pouze za cenu faulu.

75

Manolo Gabbiadini neváhal a z první výborně posunul balón na levou stranu velkého vápna, kam zabíhal Tommaso Augello, leč z velkého úhlu na vyběhnuvšího Consigliho nevyzrál.

74

Střílený pas na přední tyčku měl oči, jenže Flavio Paoletti se dostal tělem před Martina Erlića a kulatý nesmysl odpálil do zámezí.

73

Protože Rogério nemá moc práce směrem dopředu, tak se občas vydá i na útočný výlet. Jako teď, po jeho stříleném pasu Jeison Murillo odkopával na další roh.

72

Tlak hostů pokračuje. Andrea Pinamonti si vytvořil prostor pro zakončení ve vápně, přes nohu bránícího Augella balón vyletěl nad břevno.

71

Za velkým vápnem vystřelil Domenico Berardi. Martin Türk hrací předmět vyrazil před sebe, Andrea Pinamonti dorážel z ofsajdové pozice.

70

Výborně si vedl při svém prvním obranném zákroku Jeison Murillo, při skluzu před nohy Berardiho odjel i s balónem do zámezí.

69

Vysokou rychlost nabral po pravé lajně Flavio Paoletti, poté nahrával naslepo do středu, před Manolem Gabbiadinim zažehnával nebezpečí Gian Marco Ferrari.

68

Střídání v týmu UC Sampdoria:
ze hřiště odchází Marios Oikonomou, přichází Jeison Murillo.

67

Dokonce dvojice konkurentů se zbavil Andrea Pinamonti. Přes třetího vypálil, ovšem rozvlnil jenom boční síť Türkovy svatyně.

66

66. Pinamonti vyslal střelu vedle pravé tyče

66

Moc nechybělo! Domenico Berardi dostal výborný pas na pravou stranu, okamžitě sklepával pod sebe, avšak Andrea Pinamonti místo trefení odkryté části brány vypálil po zemi vedle pravé tyče.

65

Ofenzivní složku mužstva podpořil Rogério, když se protáhl až na levou stranu šestnáctky, přihrál pod sebe Domenicu Berardimu, ale ten dvojici bránících protihráčů nepropálil.

64

Skrytá rána Nadira Zortey pořádně protáhla Martina Türka, domácí gólman udržel balón směřující k levé tyči kousek před brankovou čárou.

63

Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
ze hřiště odchází Emil Ceïde, přichází Nedim Bajrami.

63

Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
ze hřiště odchází Matheus Henrique, přichází Maxime López.

62

Fotbalisté Sassuola založili zajímavý protiútok. Pedro Obiang posunul míč na Ceïdeho, ten nahrával Henriquemu za paty.

61

Střídání v týmu UC Sampdoria:
ze hřiště odchází Tomás Rincón, přichází Emirhan İlkhan.

60

Výbornou přihrávku za obranu dostal Abdou Harroui, jenže vystartoval příliš pozdě a hrací předmět již ve hře nestihl.

59

Andrea Pinamonti si posunul balón hodně před sebe, ale nakonec na sebe vybojoval faul, protože jej na levou nohu bolestivě dohrál Nicola Murru.

58

Proti pravidlům hrál Gian Marco Ferrari. Hostující stoper vystoupil proti Harrymu Winksovi, proti soupeři si pomohl zatažením za dres.

57

Slibní šance Sassuola gólem nekončí! Pěkná kombinace byla vyšperkována pasem doleva, Emil Ceïde vypálil z vnitra vápna vysoko nad bránu.

56

Ne, tohle nebyl vůbec povedený centr. Zleva ho vytvořil Tomás Rincón, přičemž skončil přímo v rukavicích pozorného Andrey Consigliho.

55

A byl to právě Alessandro Zanoli, kdo se pravou nohou procpal skoro až k praporku, odtud vyslal příliš slabý střílený centr ke kopačkám konkurenta.

54

Z poloviny hřiště dostal dlouhou nahrávku brankář Martin Türk, hned z první raději posouval doprava na volného Alessandra Zanoliho.

53

Nyní už Marios Oikonomou, a to dokonce za žlutou kartu, domácí stoper hodně tvrdě zajel skluzem do Berardiho a minul míč.

52

Uvnitř vápna si tvořil prostor Andrea Pinamonti, který se po kontaktu s Mariosem Oikonomouem dožadoval penalty, píšťalka arbitra Meraviglii zůstala němá.

51

Brzy si Mehdi Léris uvědomil, že centr spoluhráče od levé lajny je příliš krátký. Proto zabral a zkusil se natlačit před Ferrariho, toho bolestivě trefil do kostrče.

50

Krásně se Emil Ceïde na levé straně uvolnil kolem osobního stráže, ale nebylo mu to nic platné, protože následnou pomalu střelu Türk bez problémů pokryl.

49

Nedovolený zákrok na svou osobu vybojoval i Manolo Gabbiadini, výborně si hodil balón před sebe a Matheus Henrique soka zleva podrazil.

49

Na hřišti je necelé tři minuty, přesto už na konto dokázal získat žlutou kartu, ve vzdušném prostoru lotem trefil do hlavy Fabia Quagliarellu.

47

Po poločasové přestávce došlo hned ke třem změnám. Domácí kouč evidentně nebyl spokojen s prací defenzivy, hostující trenér dal šanci ukázat se Harrouimu.

46

Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
ze hřiště odchází Kristian Thorstvedt, přichází Abdou Harroui.

46

Střídání v týmu UC Sampdoria:
ze hřiště odchází Bram Nuytinck, přichází Nicola Murru.

46

Střídání v týmu UC Sampdoria:
ze hřiště odchází Bruno Amione, přichází Flavio Paoletti.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 21:47.
První poločas zápasu mezi Sampdorií a Sassuolem přinesl tři góly, přičemž těsným náskokem disponuje hostující mužstvo. Všechny branky se vešly do tří minut. Domácí poslal v 8. minutě do vedení Manolo Gabbiadini po velké chybě obránce při rozehrávce, ovšem hosté zvládli dokonat bleskurychlý obrat, na trefu Domenica Berardiho okamžitě navázal Matheus Henrique. Ve zbývajícím průběhu si oba týmy vytvořily ještě jednu tutovku, ale Gabbiadini napálil levou tyč, Berardi zase břevno.

45+2

První poločas skončil.

45+1

V jediné nastavené minutě hosté z rohového kopu nezahrozili, při bitvě o odražený míč navíc Domenico Berardi fauloval Mehdiho Lérise.

45

Blízko druhému gólu v zápase byl Domenico Berardi, když z osmnácti metrů vypálil ostrou střelu levačkou, Martina Türka zachránilo od inkasování břevno.

44

Dobrou práci odvedl směrem do defenzivy Bram Nuytinck, který si odcouval od Pinamontiho a hlavou rozehrál na Augella.

43

Hodně nepovedený odkop brankáře Consigliho, který volil pas k levé lajně, jenže Pedro Obiang na něj neměl šanci dosáhnout.

42

Adresátem dlouhého nákopu za obranu byl Alessandro Zanoli. Nedokázal se natlačit před Rogéria, hostující stoper navíc vybojoval autové vhazování.

41

Zničehonic byla Sampdorie blízko srovnání! Střed se otevřel Manolovi Gabbiadinimu, který střílel zpoza šestnáctky do levé tyče, z ofsajdu dorážející Fabio Quagliarella napálil břevno.

40

Hosté kombinují bez zbytečného spěchání na vlastní polovině a soupeře nechává běhat zleva doprava bez balónu.

39

Tlak Sampdorie pokračoval rohovým kopem. Tommaso Augello oslovil Mehdiho Lérise, ten z dobré pozice minul volný prostor u pravé tyče.

38

Za šestnáctkou napřáhl ke střele Fabio Quagliarella. Měla dobré parametry, Gian Marco Ferrari ji dokázal zblokoval mimo tři tyče.

37

Po dlouhém odkopu Consigliho za polovinu hřiště svedli souboj Pinamonti s Okonomouem, přičemž ze souboje vyšel vítězně obránce.

36

Útok středem hřiště Sassuolu nevyšel. Pedro Obiang hledal nabíhajícího Domenica Berardiho, před něž vstoupil Bruno Amione.

35

Delší dobu si na zemi poležel Tomás Rincón. Domácí středopolař obdržel tvrdý úder zezadu, nekompromisně ho srazil k zemi Matheus Henrique.

34

S malou domů si Andrea Consigli poradil bez problémů. Dovolil si klidné zpracování, načež rozehrál doleva na Martina Erliće.

33

Další ofenzivní akci Sassuola zastavil svým hvizdem arbitr Meraviglia, a to z důvodu podražení, Nadir Zortea poslal k zemi Tommase Augella.

32

Na silnější levačku si navedl míč do středu Domenico Berardi, úspěšně ji zblokoval pozičně dobře stojící Bram Nuytinck.

31

Naštěstí to nevypadá na zranění, vážnějšího rázu, střídání nebude třeba. Mezitím hráči janovského celku rozehráli nakrátko.

30

Znovuobnovení hry se ještě o pár vteřinek protáhne, protože domácí Alessandro Zanoli si dokonce vyžádal lékařské ošetření.

29

Alessandro Zanoli musel strpět nepříjemný dopad na trávník poté, co do něj strčil Kristian Thorstvedt. Standardka ve prospěch Sampdorie.

28

Na levém křídle si vytvořil prostor Emil Ceïde. Zkoušel technické zakončení na zadní tyč, bránu o kousek minul.

27

Do akce musel Martin Türk, ale nemusel řešit nic moc složitého, po centru zleva střílel Andrea Pinamonti přímo do středu brány.

26

Ve vzduchu došlo k souboji mezi Mehdim Lérisem a Andreou Pinamontim, kdy domácí hráč soupeři doslova skočil na záda. Arbitr Meraviglia odpískal volný přímý kop ve prospěch Sassuola.

25

Centr od pravé lajny měl oči. Přiletěl přesně do prostoru, kde se Fabio Quagliarella nacházel mezi dvěma stopery, leč zakončení hlavou bylo hodně nepřesné.

24

Útočný faul odpískán Mehdimu Lérisovi, jenž se pokusil natlačit před Pedra Obianga, zezadu jej ovšem podrazil.

23

Domácí se po dvou těžkých úderech marně snaží vrátit do zápasu. Nyní sice kombinují, avšak pouze v blízkosti vlastní brány.

22

Sassuolo se znovu blížilo k pokutovému území soupeře, ale Kristian Thorstvedt v finále poslal kulatý nesmysl k lajně mimo dosah adresáta Berardiho.

21

Zorteův přízemní centr si uvnitř vápna našel Andrea Pinamonti, jenž se dokázal obtočit přes Brama Nuytincka, ovšem jím lehce tečovanou střelu nakonec Martin Türk snadno udržel v rukavicích.

20

Protože neměl podporu, tak se Matheus Henrique rozhodl pro zakončení zpoza velkého vápna, střelu poslal vysoko nad břevno.

19

Harry Winks už natahoval k ráně z dvaceti metrů, kterou si nakonec rozmyslel, Rogério vzápětí vystihl nahrávku na Lérise.

18

Snaha o rychlý protiútok končí neúspěchem. Tommaso Augello na vteřinku zaspal, a proto nestihl ve hře dlouhý Nuytinckův nákop.

17

Individuálně si věřil Emil Ceïde. Už to vypadalo, že se z levého křídla procpe na střed, v poslední chvíli protihráči zkřížil cestu Tomás Rincón.

16

Hodně nepovedenou střelou se prezentoval Manolo Gabbiadini, při ráně z half voleje pravou nohou si naopak málem ublížil.

15

Hosté zkouší zklidnit hru konstruktivně. Domenico Berardi dostal oblouček k pravé lajně, jenže míč hrál právě až za ní.

15

Po střeleckých hodech přichází i první žlutá karta. Vysloužil si ji Kristian Thorstvedt za pokus o nafilmování penalty. A Nor má tedy jistotu, že dnešním zápasem pro ně sezóna končí, protože se pro poslední kolo právě vykartoval.

13

Tak úvodní čtvrthodina předehrávky 37. kola rozhodně nenudí. K vidění byla další solidní příležitost Fabio Quagliarella po centru zprava zakončoval nad břevno.

11

11. Matheus HENRIQUE - 1:2

11

Sassuolo právě vstřelilo branku!
Bleskový obrat a hostující mužstvo rázem vede! Nadir Zortea se pravou stranou odpoutal od Amioneho a skákající balón posadil dokonale na hlavu trestuhodně volného MATHEUSE HENRIQUE, proti hlavičce k pravé tyčce byl Türk bezmocný.

9

9. Domenico BERARDI - 1:1

9

Sassuolo právě vstřelilo branku!
Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat! Emil Ceïde dostal nahrávku na levou stranu velkého vápna, kolem osobního strážce vrátil balón za malé vápno osamocenému DOMENICOVI BERARDIMU a ten z první poslal kulatý nesmysl mimo dosah brankáře.

8

8. Manolo GABBIADINI - 1:0

8

Sampdoria právě vstřelila branku!
Ne, tak tuhle situaci si hostující kapitán Gian Marco Ferrari za rámeček rozhodně nedá. Dlouho váhal s rozehrávkou, aby nakonec ještě ve vápně vyslal pomalou malou domů, k míči přiběhl vysoko presující MANOLO GABBIADINI a střelou na přední, levou tyč propálil vyběhnuvšího Consigliho.

7

Z rohového kopu neudeřilo. Ve vlastním vápna výborně zafungoval Marios Oikonomou, jenž ve vzdušném prostoru neměl konkurenci.

6

Z pravé strany centroval Kristian Thorstvedt. Tomás Rincón neměl ideální přehled o situaci, proto jenom odvracel na roh.

5

Přenesení Matheuse Henriquea doprava nevyšlo. Výborně k Berardimu odcouval Bruno Amione a hlavou sklepl míč pro Nuytincka.

4

Další roh Sampdorie a tentokráte došlo i k zakončení! Marios Oikonomou si našel centr Tommase Augella levačkou, v záklonu hlavičkoval vedle cílového zařízení.

3

Fotbalisté Sampdorie brzy vybojovali rohový kop. Proti centru vystartoval gólman Andrea Consigli, jenž pravou rukou vyboxoval míč nad hlavou Amioneho.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních modrých dresech. Také hosté vsadili na klasiku, pro dnešní ligové střetnutí oblékli dresy barvy zelené.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

UC Sampdoria: Türk – Oikonomou, Nuytinck, Amione – Zanoli, Winks, Rincón, Augello – Léris – Gabbiadini, Quagliarella (C).
Náhradníci: N. Ravaglia, Tantalocchi – De Luca, Djuričić, İlkhan, J. Rodríguez, Lammers, Malagrida, Murillo, Murru, Paoletti, Segovia.
Trenér: Dejan Stanković

US Sassuolo Calcio: Consigli – Zortea, Erlić, G. Ferrari (C), Rogério – Obiang, Thorstvedt, Henrique – D. Berardi, Pinamonti, Ceïde.
Náhradníci: Pegolo, A. Russo – Bajrami, Defrel, Harroui, López, Marchizza, Müldür, Romagna, Toljan, Bruno.
Trenér: Alessio Dionisi

Rozhodčí: Meraviglia – Miele, Gualtieri.
US Sassuolo Calcio

Sassuolo může dohrávat zbytek sezóny ve velkém klidu. Aktuálně se nachází na třináctém místě s náskokem čtrnácti bodů na sestupovou zónu, přičemž v případě vítězství ve zbývajících dvou kolech ještě může skončit v elitní desítce. Svěřenci kouče Dionisiho v doposud posledním střetnutí nepotvrdili roli favorita a doma podlehli Monze těsně 1:2. Střelecké produktivitě celku vévodí jedenáctigólový Domenico Berardi.
UC Sampdoria

Fotbalisté janovské Sampdorie letos neodehráli vůbec dobrou sezónu a po deseti letech se vrátí do Serie B. V předešlých 36 utkáních nasbírali pouhých 18 bodů, na předposlední Cremonese zaostávají šestibodovým rozdílem. I v závěru sezóny Stankovićova družina disponuje mizernou formou, na ligové vítězství čeká už přes dva měsíce, během nichž odehrála devět střetnutí a remizovala alespoň ve třech. Nejlepším střelcem týmu je Manolo Gabbiadini s šesti góly.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný páteční večer. Vítám vás při sledování 37. kola italské Serie A, u zápasu mezi Sampdorií a Sassuolem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Sampdoria Janov – U.S. Sassuolo Calcio

2:2

koniec (1:2)

Späť na online

Góly: 8. Gabbiadini, 78. Erlić (vla.) – 9. D. Berardi (Ceïde), 11. Henrique (Zortea)

Karty:   53. Oikonomou (SMD) – 15. Thorstvedt (SAS), 49. Harroui (SAS)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 9:8. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 14:10.

Sampdoria Janov: Türk – Oikonomou (68. Murillo), Nuytinck (46. Murru), Amione (46. Paoletti) – Zanoli, Winks, Rincón (61. İlkhan), Augello – Léris – Gabbiadini, Quagliarella (C) (88. Lammers).
Náhradníci: N. Ravaglia, Tantalocchi – De Luca, Djuričić, J. Rodríguez, Malagrida, Segovia.

Tréner: Dejan Stanković

U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Zortea, Erlić (90. Romagna), G. Ferrari (C), Rogério – Obiang, Thorstvedt (46. Harroui), Henrique (63. López) – D. Berardi, Pinamonti (79. Defrel), Ceïde (63. Bajrami).
Náhradníci: Pegolo, A. Russo – Marchizza, Müldür, Toljan, Bruno.

Tréner: Alessio Dionisi

Rozhodca: Meraviglia – Miele, Gualtieri