Menu

Futbal

Majstrovstvá sveta U20

Francúzsko – Vietnam

4:0

koniec (3:0)

25.05.2017, 10:00 • Sportovní komplex Čchonan • Skupina E • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny) cz

Ode mě je to k tomuto utkání vše. S konstatováním, že Francie si dnes zajistila postup do vyřazovací části, se s vámi loučím. Na shledanou! (11:57:57)
Utkání je tedy u konce a pohodové vítězství si podle očekávání připisuje Francie. Ta sice v úvodu nevyužila pokutový kop, ale již v 18. minutě šla zásluhou Marcuse Thurama do vedení. O čtyři minuty se navíc prosadil i Jean-Kévin Augustin, který ve 45. minutě přidal svou druhou branku. O přestávce tak byl stav utkání 3:0 a čekalo se jen na další branky Francie. Poslední gólová trefa však již v 52. minutě z kopačky Denise-Willa Pohy. V závěru hráli Vietnamci po vyloučení Tronga pouze o deseti, nicméně další branku už nedopustili.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Nakonec se v krátkém časovém úseku rozehrávaly dva rohové kopy. Výsledkem však byla pouze hlavička do náruče připraveného Buie Tiena Dunga.

90+2

Dvakrát se ale Francie odhodlala k rychlejší akci. První byla ukončena Pohovou střelou do Dungovy náruče, druhá přináší rohový kop.

90+1

Vietnam nadále kombinuje, ale pořád se nedostává blíže k pokutovému území. Francouzi už se soustředí především na udržení čistého konta.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje obvyklé tři minuty.

90

Sympatická rychlá akce Vietnamu byla zakončena střeleckým pokusem Nguyena Tronga Daie. Míč se mu ale svezl po nártu a letěl daleko od brány.

89

Rychlá akce Francouzů byla výrazně zbrzděna a navíc míč posléze doputoval jen do Dungových rukavic. Ten hru dlouhým hodem přenáší k polovině hřiště.

88

Jenže při rohovém kopu Francie byl odpískán nedovolený zákrok jednoho z Evropanů. Bui Tien Dung si proto v klidu staví míč k rozehrávce.

87

87. Pěkná střela Martina Terriera

87

Hezkou střelou se prezentoval Terrier, který to zkoušel technický na zadní tyč. Po zákroku Dunga se míč ještě otřel o tyč, ale zahrávat se bude jen roh.

85

Roh nebyl rozehrán ideálně a rozběhnutého Kwatenga za cenu žluté karty zastavil Doan Van Hau (VIE).

84

Dobrý centr z místa přestupku posílal Nguyen Trong Dai, nicméně následovat bude pouze další standardní situace v podobě rohového kopu.

83

Centr na bližší tyč byl odvrácen, jenže bleskový protiútok Vietnamu zastavili vracející se obránci Francie. Přesto Asiaté po chvíli získali volný kop.

82

Nkunku se v pokutové území strká s Hauem a rozehrání standardní situace se tak protahuje. Nedočkavý Poha tak u rohového praporku musí počkat.

81

Francouzi se postupným útokem znovu vrátili do blízkosti pokutového území. Nakonec se bude rozehrávat rohový kop.

79

Také Francie využívá možnost třetího střídání. Fait Maouassa jde na trávník, Amine Harit naopak na lavičku.

Francúzsko – Vietnam

4:0

koniec (3:0)

Späť na online

Góly: 18. Thuram (Poha), 22. Augustin (Thuram), 45. Augustin (Blas), 52. Poha (Blas)

Karty:   7. Tran Dinh Trong (VIE), 55. Ha Duc Chinh (VIE), 69. Huynh Tanh Sinh (VIE), 78. Nguyen Trong Dai (VIE), 85. Doan Van Hau (VIE)   74. Tran Dinh Trong (VIE)

Nepremenená penalta: 7. Augustin (FRA), mimo

Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 8:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:13.

Francúzsko: Bernardoni – Kwateng, Boscagli, Onguéné, Diop – Poha, Tousart (C), Harit (79. Maouassa) – Blas (62. Nkunku), Augustin (62. Terrier), Thuram.
Náhradníci: Braat, Lafont – Fuchs, Nkunku, Saint-Maximin, Michelin, Sissoko, Severin, Terrier, Maouassa.

Vietnam: Bui Tien Dung – Huynh Tanh Sinh, Ho Tan Tai, Doan Van Hau, Tran Dinh Trong – Luong Hoang Nam (50. Nguyen Trong Dai), Nguyen Hoang Duc, Duong Van Hao (41. Phan Thanh Hau), Nguyen Quang Hai (C) (58. Dinh Thanh Binh) – Ha Duc Chinh, Tran Thanh.
Náhradníci: Nguyen Bá Minh Hieu, Do Sy Huy – Do Thanh Thinh, Phan Thanh Hau, Nguyen Trong Dai, Tong Anh Ty, Dinh Thanh Binh, Ho Minh Di, Nguyen Tien Linh, Tran Thanh Son.

Rozhodca: Norbert Hauata – Philippe Revel (oba TAH), Bertrand Brial (NCL)

Diváci: 4 672