Menu

Hokejbal

Extraliga Play-off (SK)

HBK Kometa Vrútky – Jokerit Petržalka

2:3

koniec po predl. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1) Stav série: 1:1

22.04.2018, 13:00 • Hokejbalový areál Kometa Vrútky • Daniel Modrovský

Vyjadrenia po zápase:

Martin Kolčák (tréner HBK Kometa Vrútky): "Súper v tomto stretnutí predviedol úplne iný výkon ako v prvom. Vedeli sme, že budú chcieť zvíťaziť, viac bojovali, viac boli tímoví ale z našej strany to takisto bola nátlaková hra. Strelili sme úvodný gól, všetko vyzeralo na najlepšej ceste. Žiaľ, doplatili sme na vyložené gólové príležitosti. Ich brankár síce chytal dobre, my sme mu ale pomáhali. Triafali sme ho z každej príležitosti. Nič sa ale nedeje. V sérii ideme ďalej, myslím si, že sme doteraz predvádzali pekný hokejbal. Mohli sme vidieť veľa príležitostí, v Petržalke sa pokúsime o podobný výkon. Radi by sme v oboch stretnutiach zvíťazili. Je to však play-off, stať sa môže čokoľvek, dôležité bude najmä zvíťaziť už v prvom z meraní síl. Potom to bude jednoduchšie. Svojmu tímu ale verím. Sme výborne fyzicky pripravení, bolo to vidieť i na ihrisku. Boli sme behavejší, lepší, rýchlejší. Z pohľadu kondície sme nič nepodcenili, na predĺženie si trúfame v každom zápase."

Andrej Augustín (tréner Jokeritu Petržalka): "Včera sme boli ako utopení vo vode, chýbal nám pohyb. Povedali sme si preto pred týmto stretnutím, že musíme ukázal pravú tvár Jokeritu. Tou je bojovnosť, nepoddajnosť k čomu sme pridali aj nejaké góly. Bolo to extrémne náročné, Vrútky sú v domácom prostredí mimoriadne silný tím. Som preto nesmierne rád, že sme dnešné stretnutie dotiahli do víťazného konca. Domáci hráči mali určite dostatok príležitostí na to, aby strelili viac gólov, dávali sme si však veľký pozor na hru medzi kruhmi. Úvod bol dnes základom, dvakrát sme sa v stretnutí dostali z mínusového stavu. To nám dodávalo silu, v druhom dejstve sme mali viac z hry. Verili sme, že to môžeme rozhodnúť v riadnom hracom čase, paradoxne sa to stalo v predĺžení počas ktorého mohli Vrútky päť či šesťkrát rozhodnúť. Šťastie prialo nášmu tímu. Podmienky dnes boli náročné, opäť bolo veľké teplo a záverečné minúty sme už dohrávali len na dve formácie. Nedarila sa nám veľmi kombinácia a v kútiku duše som už začal myslieť aj na nájazdy. Miro Božík to ale parádne trafil. Na oba odohrané zápasy ale musíme čo najrýchlejšie zabudnúť, tie sú minulosťou. Oba tímy sa určite na tretí zápas čo najlepšie pripravia. Bude to pekný hokejbal a verím, že si to diváci užijú, pričom na konci uvidíme víťazný záver v našom podaní." (23:36:56)
Petržalka v predĺžení rozhodla o svojom víťazstve nad Vrútkami v pomere 2:3. Góly: 6. Brveník (Učník, Vidlár), 18. Fillo (Hlaváč, Čavajda) – 15. Kováč (Kratochvíla, Varga), 25. Varga (Kratochvíla), 54. Božík (Varga).

Koniec zápasu.

53:25

Jokerit Petržalka dáva gól! Strela švihom bez prípravy prináša rozuzlenie tejto drámy vďaka MIROSLAVOVI BOŽÍKOVI. Tomu pri góle asistoval Róbert Varga.

53:02

Strela hneď z buly. Brveík sa takýmto spôsobom pokúsil prekonať brankára.

52:33

Zbytočne dohrávaný súboj pred domácou bránkou zo strany hosťujúceho hráča. Už je tu napomínanie zo strany rozhodcu.

52:11

Zemanov priamy pokus. Pred Letkom stál ešte Chudý.

51:39

Pokus aj na hosťujúcej strane. Axamit len nahodil loptičku smerom na bránku.

51:16

Domáci sa snažia rozhodnúť v predĺžení. Brveník z ľavej strany.

50:35

Greňo zasiahnutý hokejkou do tváre. Vylučovať sa nebude.

49:54

Matuška nachádza Lihana. Ten dáva vyniknúť Letkovi, ktorý prudkú strelu vyráža.

49:22

Zblokovaný pokus Chromiaka. Smeroval ďaleko od bránky.

48:34

Rechtorík končí v hosťujúcej bránke. Stalo sa tak po súboji s Gubom.

48:17

Hudák nedokázal udržal loptičku. Tá opúšťa hraciu plochu.

47:46

Ďalekonosný pokus Kurtína. Veľmi nepresný.

47:01

Domáci v plnom počte. Fillo na hracej ploche.

46:26

Potýčka pred bránkou domáceho tímu. Hra je prerušená.

46:12

Radoslav Kováč z ľavej strany. Trafil priestor bránky.

45:27

Rechtorík končí po súboji na hracej ploche. Vylučovať sa nebude.

HBK Kometa Vrútky – Jokerit Petržalka

2:3

koniec po predl. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1) Stav série: 1:1

Späť na online

Góly a asistencie: 6. Brveník (Učník, Vidlár), 18. Fillo (Hlaváč, Čavajda) – 15. Kováč (Kratochvíla, Varga), 25. Varga (Kratochvíla), 54. Božík (Varga)

HBK Kometa Vrútky: Bolibruch (Kalis) – Zeman, Brnčal, vidlár, Matuška, Knesl, Greňo, Szabo, Sahul – Lihan, Čavajda, Fillo, Rechtorík, Jurášek, Hlaváč, Brveník, Učník, Simon, Parobok, Barto, Farbák

Jokerit Petržalka: Letko (Oboril) – Šurek, Vančo, Kern, Matejík, Chudý, Dudík, Kramarič – Božik, Hudák, Kurtín, Kratochvíla, Varga Ró., Axamit, Kováč Ra., Varga Br., Guba, Haviar, Chromiak, Sodoma, Libica, Kovalík

Rozhodca: Královič, Hriczko

Diváci: 255

Priebeh zápasu
1. tretina
05:36 VRU 1:0 Brveník (Učník, Vidlár)
14:43 VRU 2 Greňo
14:56 JPT 1:1 Kováč (Kratochvíla, Varga)
Po 1. tretine
2. tretina
17:00 JPT 2 Varga
17:29 VRU 2:1 Fillo (Hlaváč, Čavajda)
24:05 JPT 2:2 Varga (Kratochvíla)
28:58 JPT 2 Haviar
Po 2.tretine
3. tretina
30:34 VRU 2 Čavajda
40:17 JPT 2 Dudík
43:01 JPT 2 Šurek
45:00 VRU 2 Fillo
Po 3.tretine
Predĺženie
53:25 JPT 2:3 Božík (Varga)
koniec po predl.