Menu

Futbal

Talianska Seria A

FC Crotone – Sampdoria Janov

0:1

koniec (0:0)

21.04.2021, 20:45 • Stadio Ezio Scida, Crotone • 32. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin) cz

Tipsport: 3.12 3.69 2.31

Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera, nebo dobrou noc. (22:40:18)
Jestliže v prvním poločase jsme sledovali spíše vyrovnanou bitvu, tak po změně stran už Sampdoria plnila roli favorita. Nejprve vsítila branku a posléze kontrolovala hru. Jenomže v samotném závěru mohl vyrovnat Simy, který z malého vápna branku přestřelil a jen podtrhl nemohoucnost svého mužstva při koncovce. A tak se Janovští radují z dalšího vítězství!

90+3

Konec zápasu.

90+2

Domácí celek se znovu pokoušel o nákop za obranu, ale míč se svezl po trávníku a zamířil k brankáři. Emil Audero s balonem spadl na trávník a pošetřil trochu času.

90+1

K postranní čáře přistoupil čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.

89

Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Fabio Quagliarella, přichází Keita Baldé.
Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Jakub Jankto, přichází Mikkel Damsgaard.

88

88. Simy (COE)

88

To je neuvěřitelné, co domácí útočník zahodil – tohle snad dávají i mladší žáci v okrese! Za obranu si naběhl Simy, jenž měl na kopačce vyrovnání, ovšem jeho pokus z malého vápna zamířil nad břevno!

86

Serse Cosmi (Crotone) nebyl spokojený s neodpískaným zákrokem na svého svěřence. Tak dlouho a hlasitě protestovat, až vyfasoval žluté napomenutí!

86

Na pravé straně mohl odcentrovat Salvatore Molina, který ještě předvedl kličku do soupeře. Souboj neustál a domácí mužstvo se bouří proti výroku hlavního rozhodčího.

84

Crotone vyslalo před branku centr z pravé strany, který odklidil Omar Colley. Sampdoria mohla jít do rychlé protiakce, ale rozhodla se k šetření času kombinací.

83

Sampdoria dál kontroluje hru a už nikam nespěchá, těsné vedení ji totiž stačí. Uvidíme, zda se domácí mužstvo dostane alespoň k závěrečnému tlaku.

81

Junior Messias vytáhl míč proti otevřené obraně a přihrál na levou stranu, kde se nacházel Simy. Domácí útočník si na hranici vápna rovnal míč příliš dlouho, a tak se stihl úspěšně vrátit Morten Thorsby.

80

Morten Thorsby přerušil útok soupeře, když u středového kruhu poslal k zemi soupeře. Simy si výborně pokryl míč a nechal se faulovat. Jenomže poté toho Crotone moc nepředvedlo.

78

78. Niccolò Zanellato (COE)

78

Centr z pravé strany vrátil z pokutového území ven Arkadiusz Reca. Do balonu se pak opřel Niccolò Zanellato, jehož dělovka zamířila těsně nad břevno! Crotone si připravilo první velkou příležitost ve druhém poločase, ale k vyrovnání to chtělo lépe vystřelit!

77

Favorit zápasu kontroluje poslední minuty zápasu, navíc se hráči v bílých dresech nacházejí u balonu a zároveň daleko od vlastní branky.

75

Antonio Candreva vhodil míč do hry, ale Sampdoria o něj přišla a musí spěchat do obranného bloku. Jenomže domácímu mužstvu to dlouho trvalo, a tak se soupeř v klidu zformoval.

74

Jakub Jankto a Fabio Quagliarella si často střídají pozice! Tentokrát se na hrotu nacházel český ofenzivní záložník, který se vydal napadat rozehrávku soupeře.

72

Domácí mužstvo se sice snaží něco vymyslet, ale zatím mu schází větší kvalita. Další centr byl z pokutového území odklizen a následně se Crotone dopustilo faulu.

71

Na levou stranu šestnáctky se dostal ze středu Fabio Quagliarella, jenž levačkou zakončil do míst, kde se nacházel Alex Cordaz, který výborně vyběhl a nebezpečný pokus zastavil!

70

Do konce střetnutí schází dvacet minut plus nastavení a Sampdoria je v těsném vedení. Jedinou trefu zápasu totiž zaznamenal Fabio Quagliarella, jenž posunul favorita z třemi body.

69

Crotone se znovu lacino zbavilo míče a musí se opět bránit, navíc byl k vidění další nedovolený zákrok. Hra se velmi kouskuje, což vyhovuje spíše hostům.

68

Český reprezentační záložník je v pořádku a už se opět pokračuje v utkání. Aktuálně se Sampdoria nachází u míče a kombinuje s ním kolem středového kruhu.

67

Jakub Jankto byl tvrdě dohrán a zůstal ležet na hrací ploše. Hlavní rozhodčí zákrok pustil, i když dle opakovaných záběrů měl pískat faul. Crotone dlouho pokračovalo v akci, až po nějaké době poslalo míč sportovně mimo hrací plochu.

66

Těžká přihrávka mířila středem na hranici šestnáctky, kde se míče chtěl zmocnit střídající Samuel Di Carmine, jemuž se nepovedlo zpracování a míč doputoval k brankáři.

65

V prvním poločase jsem vás informoval, že Juventus prohrává. Okolnosti tohoto zápasu se změnily a stará dáme je aktuálně ve vedení.

64

Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Luca Cigarini, přichází Salvatore Molina.
Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Pedro Pereira, přichází Samuel Di Carmine.
Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Sebastiano Luperto, přichází Vladimir Golemić.

63

Centr z pravé strany vracel před branku Adrien Silva, jenž našel pouze soupeře. Následně se Sampdoria dopustila útočného faulu.

62

Omar Colley měl hodně možností, ale byl napadán soupeřem, a tak raději vrátil míč až k vlastnímu brankáři. Sampdoria zatím kontroluje hru a rozhodně spěchat nemusí.

61

Sampdoria rozehrávala rohový kop z levé strany a centr se kroutil jen na první tyčku, odkud byl odklizen do bezpečných míst. Hráči v bílých dresech si balon našli a znovu kombinují.

60

Jenže po chvíli přišel nejprve centr z levé strany, který byl odvrácen. A následně zpoza pokutového území vystřelil jen doprostřed brány Junior Messias.

59

Domácí mužstvo se snaží reagovat a postupnou akcí přešlo až k šestnáctce. Sampdoria nebezpečný prostor pohlídala a donutila soupeře ke zpětné přihrávce.

57

Na pravou stranu pokutového území si naběhl Manolo Gabbiadini, který placírkou rychle vystřelil. Ovšem zamířil do míst, kde se nacházel připravený brankář Alex Cordaz.

56

Za hostující obranu se tentokrát vydal Junior Messias, který nejprve ustál souboj se soupeřem a následně si dal míč daleko od nohy. Z brány vystartoval Emil Audero, který míč zastavil a stal se hrdinou okamžiku.

55

Ve druhém poločase Sampdoria už potvrzuje roli favorita a soupeře téměř nepouští na vlastní polovinu. Naopak sledujeme její kombinaci před brankou Crotone!

53

53. Fabio QUAGLIARELLA - 0:1

53

Sampdoria právě vstřelila branku!
Na pravé straně vystihl přihrávku zpátky Manolo Gabbiadini, který následně odcentroval na zadní tyčku, kde se po míči natáhl FABIO QUAGLIARELLA, jenž otevírá skóre zápasu! Janovští konečně potvrzují roli favorita a mohou hrát trochu více v klidu! Asistence: Manolo Gabbiadini.

52

Jakub Jankto nabral vekou rychlost a cestou si narazil míč s Alexem Ferrarim. Ovšem následně si český záložník neobhodil posledního obránce.

51

Ve druhém poločase jsou hráči v bílých dresech často u balonu a také na útočné polovině. Ovšem hostující mužstvo se jen těžce dostává před branku posledního celku Serie A.

49

Sampdoria rozehrávala rohový kop a centr si našel Omar Colley, jehož hlavička byla hodně nepřesná. Alex Cordaz jen sledoval, jak balon putuje daleko od branky.

48

Morten Thorsby přihrával na levou stranu šestnáctky, kde se nacházel Jakub Jankto. Ovšem přihrávka norského záložníka postrádala razanci, a tak český reprezentant nemohl zakončit.

47

Při pohledu na hrací plochu to vypadá, že oba celky pokračují v zahajovacích sestavách. Sampdoria musí zabral, aby s posledním celkem tabulky zvítězila.

46

Pokračujeme druhým poločasem, Koffi Djidji se pokoušel o přihrávku dopředu která sice neprošla, ovšem Crotone zůstává u balonu.

46

Začal druhý poločas.
Sampdoria je sice favoritem zápasu, ale v prvním poločase toho moc nepředvedla, a tak je stav zápasu zatím bezbrankový. Naopak Crotone bylo velmi nebezpečné, ale předvedlo žalostnou koncovku. Závěr poločasu byl už spíše bojovný a předvedl jednu velkou hluchou část. Doufejme, že se po poločasové přestávce dočkáme alespoň jedné přesné trefy.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Rozhodčí se ještě vrací před zákrok v pokutovém území a Alex Ferrari (Sampdoria) uviděl žlutou kartu, když zatáhl soupeře za dres.

45

V pokutovém území upadl Arkadiusz Reca, který si chtěl stáhnout míč na střed pokutového území. Ovšem Omar Colley mu cestu zaterasil! Situaci ještě řeší VAR!

44

Sampdoria rozehrála přímý kop a centr z něho letěl na pravou stranu šestnáctky, kde hlavičkový souboj vyhrál Morten Thorsby. Jenomže míč od něj putoval mimo hrací plochu, i když se Nor hlásil o rohový kop.

43

Hráči v bílých dresech znovu kombinovali a následně vymysleli centr z levé strany, o který se postaral Adrien Silva. K hlavičce se dral Morten Thorsby, ovšem obránce byl důraznější.

41

Simy si obhodil první soupeře, ale výborně se pak pohyboval Lorenzo Tonelli, jenž mu cestu zaterasil. Obránce hostujícího mužstva zafungoval na jedničku.

40

Jdeme do poslední pětiminutovky prvního poločasu, zatím sledujeme spíše boj o každý kousek trávníku. Aktuálně kombinuje Sampdorie na útočné polovině.

38

Dlouhý pas zamířil na hranici šestnáctky, kde se volejem předvedl Antonio Candreva, jeho pokus se do prostoru tří tyči nevešel. Italský hráč se snažil rychle vystřelit, ale jeho pokus scházela větší přesnost.

37

První potrestaným hráčem je Luca Cigarini (Crotone), který v souboji nestíhal, a tak zatáhl za ruku Manoloa Gabbiadiniho. Hlavní rozhodčí neměl jinou možnost a vytáhl žlutou kartu.

36

V posledních minutách vidíme spíše hluchou část zápasu, oba celky si moc zajímavých příležitostí nedokáží vypracovat. Doufejme, že se to v řádu minut změní a dočkáme se trefy.

35

Na levé straně se pohyboval Eduardo Henrique, který ale nezpracoval přihrávku a míč opustil hrací plochy. Škoda, tahle situace vypadala velmi nadějně.

33

V současné chvíli se hraje další pět zápasů italské nejvyšší soutěže, třeba Juventus prohrává na vlastním hřišti s předposlední Parmou.

32

Hostující mužstvo vybojovalo další rohový kop, všichni hlavičkáři se vydali na první tyč, ovšem centr je přeletěl a následně ho ve vzduchu našel brankář Alex Cordaz.

31

Janovští drží míč kolem středové čáry a snad poprvé předvádí postupnou kombinaci. Středem postupoval k šestnáctce Manolo Gabbiadini, jenže hlavní sudí ukazuje, že vše bylo v pořádku. Sampdoria je ale jiného názoru.

30

Jdeme do poslední třetiny prvního poločasu a také po třiceti minutách je hra stále bez branek. Domácí mužstvo to chtělo změnit, avšak centr z pravé strany byl nepřesný a zamířil jen mimo hrací plochu.

28

Zprava přišla přihrávka za obranu, kam si chtěl naběhnout Simy. Celou situaci si ale pohlídal Lorenzo Tonelli, Sampdoria poté vymyslela pas na hranici šestnáctky, který si pohlídal brankář Alex Cordaz.

27

Sampdoria rozehrála rohový kop, který putoval na první tyčku, kde jej na další roh odvrátil Simy. Ovšem ani reparát se nepovedl a míč přeletěl celou šestnáctku.

25

Na levé straně měl hodně prostoru Jakub Jankto, na kterého také mířilo přenesení hry. Jenomže krajní obránce domácího celku zachoval chladnou hlavu a nebezpečí odvrátil.

24

Luca Cigarini sáhl k zákroku za hranicí pravidel, faulovaným hráčem byl opět velmi dobře pohyblivý Jakub Jankto. Sampdoria se míče znovu lacino zbavila.

23

Hostující mužstvo je favoritem zápasu, ovšem na hrací ploše to tak nevypadá. Zatím se hraje vyrovnané střetnutí, spíše Crotone je více nebezpečné.

22

Z pravé strany do pokutového území si naběhl Pedro Pereira, který se nacházel v těsném ofsajdu. Crotone místo rohového kopu se bude bránit.

20

20. Simy (COE)

20

V pokutovém území upadl jeden z hostujících obránců, a tak se zadarmo k míči dostal Arkadiusz Reca, jenž přihrál do druhé vlny. Na penaltovém puntíku se nacházel Simy, který zakončil jen doprostřed branky, Emil Audero znovu zasáhl.

19

Centr od rohového praporku byl odvrácen za pokutové území, odkud přišlo zakončení, které mířilo jen nad branku Janova. Emil Audero mohl být v klidu.

18

Na pravé straně se rozeběhl Eduardo Henrique a před brankou číhal Simy. Ovšem celou situaci vyřešil Lorenzo Tonelli, který chtěl míč odkopnout, ale poslal jej jen na rohový kop.

17

Na levé straně se uvolnil Jakub Jankto, který okamžitě vstřelil. Pokus českého záložníka mířil vedle branky, a ačkoliv rozvlnil síť, vstřelená branka z toho nebyla.

16

Pedro Pereira pronikal do šestnáctky a v ní došlo ke skluzu bránícího hráče. Domácí se dožadovali pokutového kopu, ale vše bylo v rámci pravidel.

15

Patnáct minut hry je minulostí a stav zápasu je pořád bez branek. Oba celky si připsaly po jedné velké šanci, ale Alex Cordaz i Emil Audero byli připraveni zasáhnout.

14

Hostujícímu celku se nepovedla další kombinace a míč opustil hrací plochu. Výkopem od své branky rozehrál Alex Cordaz, jenomže poté se Crotone dopustilo faulu.

13

Domácí mužstvo uklidnilo hru přihrávkou na brankáře, jehož nákop si pak obrana Sampdorie pohlídala. Poslední minuty se hraje spíše kolem středového kruhu.

11

Crotone faulovalo u postranní čáry a volný kop rozehrál Antonio Candreva. Hostujícímu hráči se moc nevedlo, jelikož pas zamířil pouze mimo hrací plochu.

9

První velkou šanci registrujeme také na druhé straně hrací plochy. Po přízemní přihrávce se ke střele dostal Junior Messias, jeho zakončení ale mířilo do míst, kde se nacházel Alex Cordaz!

8

8. Fabio Quagliarella (SMD)

8

Fabio Quagliarella si na levé straně narazil míč a okamžitě mířil za obranu. Jeho zakončení ze strany šestnáctky mířilo do spodního dolního rohu branky, jenomže Emil Audero míč vyrazil vedle tyče!

7

Domácí mužstvo táhlo další akci po pravé straně, ovšem Junior Messias byl zastaven. Stejný hráč se pokoušel spoluhráče najít patičkou, ale přihrávka byla zastavena a navíc byl po chvíli faulován Morten Thorsby. Norský hráč zůstal ležet na trávníku, ovšem bude v pořádku.

6

Znovu v obranné činnosti se nacházel Alex Ferrari, který skluzem zastavil akce soupeře a znovu poslal balon za postranní lajnu. Sampdoria se rychle přesunula na útočnou polovinu.

5

Arkadiusz Reca si stáhl míč ze vzduchu a chtěl ho dát pasem přes soupeře, jenomže Alex Ferrari byl výborně postaven a balon odehrál za postranní čáru.

4

Na levou stranu si seběhl kapitán Fabio Quagliarella, který míč neudržel na hrací ploše, domácí celek vhazoval, ovšem na útočné polovině o balon přišel.

3

Crotone dnes hraje v modrovínových dresech, naopak Janovští se oblékli do bílé sady. Jakub Jankto odcentroval zleva, ovšem z malého vápna branku přestřelil Antonio Candreva.

2

Český reprezentační záložník byl faulován! Ovšem Jakub Jankto vybojoval standardní situaci, jenomže následně se faulu dopustil Morten Thorsby.

1

Jdeme na to, utkání bylo právě zahájeno! Sampdoria měla právo prvního doteku s míčem, avšak následný nákop na pravou stranu byl pokryt.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Crotone: Cordaz (C) – Djidji, Magallán, Luperto – P. Pereira, Henrique, Cigarini, Zanellato, Reca – Messias – Simy.
Náhradníci: Crespi, Festa – Cuomo, Di Carmine, Dragus, Golemić, S. Molina, Petriccione, Rispoli, Rivière, Rojas, Vulić.

UC Sampdoria: Audero – A. Ferrari, Tonelli, Colley, Augello – Candreva, Thorsby, Adrien Silva, Jankto – Quagliarella (C), Gabbiadini.
Náhradníci: N. Ravaglia, Letica – Rocha, Verre, K. Baldé, G. Ramírez, Askildsen, Regini, La Gumina, Léris, Damsgaard.
Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který začne zhruba za pětačtyřicet minut. Již jsou známy sestavy, a tak si je za pár okamžiků představíme.
V roli zápasového favorita budou hráči Sampdorie, která se nachází na desátém místě ligové tabulky. Mužstvo z Janova posbíralo devětatřicet bodů a je v klidných vodách. Vždyť do evropských pohárů to má daleko, stejně tak k sestupovým příčkám. Českého diváka může střetnutí zajímat především proto, že dres Sampdorie obléká reprezentační záložník Jakub Jankto. O mnoho hůře je na tom Crotone, které posbíralo pouze patnáct bodů, čímž se řítí do Serie B. Vždyť na barážové Cagliari ztrácí deset bodů a do konce soutěže je pouze sedm kol. Navíc domácí celek v posledních pěti duelech vždy prohrál a v dosavadním ročníku odešel se třemi body pouze čtyřikrát.
Vítám všechny fotbalové fanoušky u dvaatřicátého kola italské Serie A, v němž se proti sobě postaví FC Crotone a UC Sampdoria.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

FC Crotone – Sampdoria Janov

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 53. Quagliarella (Gabbiadini)

Karty:   37. Cigarini (COE), 86. Cosmi (trenér) (COE) – 45+2. A. Ferrari (SMD)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:7.

FC Crotone: Cordaz (C) – Djidji, Magallán, Luperto (64. Golemić) – P. Pereira (64. Di Carmine), Henrique, Cigarini (64. S. Molina), Zanellato, Reca – Messias – Simy.
Náhradníci: Crespi, Festa – Cuomo, Di Carmine, Dragus, Golemić, S. Molina, Petriccione, Rispoli, Rivière, Rojas, Vulić.

Sampdoria Janov: Audero – A. Ferrari, Tonelli, Colley, Augello – Candreva, Thorsby, Adrien Silva, Jankto (89. Damsgaard) – Quagliarella (C) (89. K. Baldé), Gabbiadini.
Náhradníci: N. Ravaglia, Letica – Rocha, Verre, K. Baldé, G. Ramírez, Askildsen, Regini, La Gumina, Léris, Damsgaard.

Rozhodca: Paterna – Peretti, Avalos