Menu

Hokej

Play-off NHL

New York Islanders – Boston Bruins

1:2

koniec po predl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1) Stav série: 1:2

04.06.2021, 01:30 • Nassau Coliseum, New York • Štvrťfinále • Petr Šatalík cz

Tipsport: 2.96 3.95 2.13

Ode mne je to pro dnešek již úplně vše, přeji vám dobrou noc, pokud jdete spát...a dobré ráno, pokud už vstáváte. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (04:47:08)
Tři hvězdy utkání:

Brad Marchand (BOS) 1+0
Semjon Varlamov (NYI) 95,12 %
Taylor Hall (BOS) 0+1
Československá stopa v utkání

David Pastrňák (BOS) – 0+0, účast +1, 3 střely, 2 TM, čas na ledě 19:42
David Krejčí (BOS) – 0+0, účast 0, 5 střel, 0 TM, čas na ledě 19:23
Kdo se postavil do brankoviště?

Semjon Varlamov (NYI) – 39 zákroků, 2 OG, úspěšnost zákroků 95,12 %, odchytal 63:36.

Tuuka Rask (BOS) – 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost zákroků 96,55 %, odchytal 63:36.
Statistické okénko:

Střely na bránu: 29 – 41
Přesilové hry: 0/3 – 0/2
Trestné minuty: 4 – 6
Střely na bránu v prodloužení (celkem):

New York Islanders – 5 (29)
Boston Bruins – 2 (41)
Prodloužení duelu mezi New York Islanders a Boston Bruins tak vzalo rychle za své. Paradoxně v něm měli Ostrované obrovskou převahu. Jenže Medvědům stačil jeden výpad po levé straně a bylo vymalováno! Boston vítězí a ujímá se v sérii znovu vedení 2:1 na zápasy. O osudu duelu rozhodl překvapivou střelou Brad Marchand, jenž bude dnes večer zase jednou hrdinou všech fanoušků Bruins.

Konec zápasu.

63:36

63:36 Brad MARCHAND - 1:2

63:36

Bruins právě vstřelili branku!
Je rozhodnuto, Boston vítězí! Snad první výpad Bruins přes útočnou modrou v prodloužení znamená výhru Medvědů, po které tak dlouho sahali už v základní hrací době! Charlie McAvoy dostal na levé straně hrozně moc prostoru, přebruslil snad polovinu hřiště a na útočné modré pustil puk k hrazení, kam si sjel BRAD MARCHAND. Ten si vzal kotouč na hůl a z takřka nulového úhlu vyslal prudkou střelu, se kterou Varlamov nepočítal, puk ke zděšení publika propadl do sítě a Medvědi vítězí 2:1! První chyba brankáře Islanders v zápase znamená konec utkání a bod pro Boston! Asistence: Charlie McAvoy, Patrice Bergeron.

63:08

Kyle Palmieri ještě chvíli držel kotouč v útočném pásmu, Rask chytil i střelu Zajaca, proti které se musel rychle přesunout. Jeho spoluhráči zahráli znovu jen na icing.

62:49

Adam Pelech dostal zpětnou přihrávku z rohu útočného pásma do prostoru mezi kruhy a okamžitě pálil, mířil však dosti nepřesně.

62:27

Jordan Eberle teď střílel z osy hřiště, Rask vyrazil před sebe, kde byl ve stoprocentní šanci Barzal, jenž se mohl stát hrdinou Islanders i zápasu, jeho dorážku ale také zastavil skvělý finský gólman!

62:15

Buly před Raskem znovu vyhráli jeho spoluhráči, kteří na druhý pokus procpali puk do středního pásma, kde touš zachytil Mathew Barzal a otáčí hru.

61:49

Islanders se nyní drželi chvilku v útočném pásmu, ale nakonec se k zakončení neprodrali. Hall znovu háže puk až na zadní mantinel, píská se icing.

61:06

Vhazování před brankářem Bostonu vyznělo lépe pro Bruins a Krejčí společně s Hallem kombinují na pravém hrazení. Druhý jmenovaný ale nedokázal bekhendem přihrát Reillymu.

60:42

David Krejčí se snažil zrychlit rozehrávku Bostonu ve středu hřiště, jeho prudký pas ale končí pouze zakázaným uvolněním. Buly po pravici Raska.

60:16

Úvodní buly prodloužení vyhráli hokejisté Bostonu, kteří zkusili vyrazit po levém hrazení kupředu, Adam Pelech je však u mantinelu zastavil.

60:01

Začalo prodloužení.
Hokejisté jsou zpět na hrací ploše, prodloužení může začít!
Prodloužení začne přibližně ve 4:22.
Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

New York Islanders – 9 (24)
Boston Bruins – 21 (39)
Šedesát minut zápasu New Yorku s Bostonem je za námi. Dlouho předlouho to vypadalo, že o osudu utkání rozhodne jediná trefa. Výhru Bruins v základní hrací době však odmítl pět a půl minuty před koncem Matthew Barzal, který zpoza branky několika agresivními dorážkami překonal beton Raska a zařídil tak prodloužení. Bude zajímavé sledovat souboj těchto dvou skvělých týmů a brankářů ve hře na jeden gól. Teď už to bude všechno, nebo nic.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:58

O kotouč se ještě bojuje na zadním mantinelu, ale vypadá to, že Bruins už závěr utkání ustojí, pravděpodobně půjdeme do prodloužení.

59:35

Jean-Gabriel Pageau dostal přihrávku do předbrankového prostoru, odkud zakončoval další výpad Islanders, kteří v závěru mocně tlačí. Mezi tři tyče svůj pokus nenamířil.

58:58

Ryan Pulock to zkoušel asi ještě dvakrát, ale jeho pokusy neměly velké naděje na úspěch, jelikož Rask nemusel ani zasahovat.

58:05

Bruins první část oslabení ustáli a brání se i nadále, znovu posílají kotouč přes všechny čáry. Nyní už ale pálí Pullock z levého hrazení. Rána k Raskovi neprošla.

57:49

Sean Kuraly dostává dvě trestné minuty za krosček v rohu útočného pásma! Naprosto zbytečný zákrok na hraně, který sudí vylučuje a Islanders mají obrovskou šanci rozhodnout v přesilovce!

57:39

Adam Pelech se drží v rohu kluzišti na nohou proti Kuralymu, sudí oba hráče popohání, aby hráli a nestáli na kotouči.

57:16

Greene zablokoval střelu soupeře a Barzal se hnal kupředu. Poslal kotouč Eberlemu na pravý kruh, jeho parťák ale nemířil na zadní tyč přesně.

56:56

Vhazování před Raskem vyznělo lépe pro hokejisty Bostonu, jejich nahození ale skončilo na jejich vlastní střídačce.

56:45

Anthony Beauvillier se už podruhé v zápase hnal sám na Raska! Tentokrát byl sice zezadu atakován Carlem, ale i tak měl velkou šanci! Přesto ani podruhé svým bekhendovým pokusem na gólmana Bostonu nevyzrál!

56:38

Buly před Varlamovem vyhráli hráči New Yorku, kteří ale nedokázali vyhodit touš z obranného pásma a musí se mít na pozoru před napadajícím DeBruskem.

56:15

Nyní ale hokejisté New Yorku nerozehráli dobře a píská se jim zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levé ruce gólmana Varlamova.

56:06

Islanders vyhráli vhazování v útočném pásmu, které nyní okupují, Josh Bailey byl první u hrazení a posílá po něm kotouč za klec Raska.

55:38

Scott Mayfield vypálil tvrdě z pravé strany od modré čáry, jeho pokus ale mezi tři tyče nemířil, Rask mohl zůstat v klidu. Boston vyhazuje na icing, hala bouří a žene své miláčky vpřed.

55:05

Hokejisté Bostonu se ženou zpět do útočného pásma, aby si rychle vzali zpět ztracené vedení, ale nyní se jim to nedaří, Krejčí spěchá dozadu.

54:32

54:32 Mathew BARZAL - 1:1

54:32

Islanders právě vstřelili branku!
Pět a půl minuty před koncem máme srovnáno! MATTHEW BARZAL našel kotouč na zadním mantinelu, rychle s ním vyjel k tyči, kde jeho první pokus zastavil Rask betonem. Forvard Islanders přidal dvě dorážky a silou protlačil touš do sítě, je srovnáno – 1:1! Asistence: Kyle Palmieri, Ryan Pulock.

54:05

Jordan Eberle nakonec dostal kotouč do prostoru mezi kruhy, kde se snažil z otočky vypálit, což se mu ale nakonec úplně nepovedlo.

53:38

Travis Zajac nahazuje kotouč na zadní mantinel, tam je první Charlie Coyle a posílá kotouč z obranného pásma, což se mu ale úplně nepovedlo a Ryan Pulock může kupředu.

53:05

Islanders nahazují kotouč na zadní mantinel, jejich oslabení skončilo a nyní vrhnou všechny síly kupředu Cal Clutterbuck pálil z levé strany, Rask připraven.

52:27

Bruins se stále drží v útočném pásmu. Krejčí si našel odražený puk v mezikruží, ale svou ránu namířil hodně vysoko nad bránu Islanders.

52:05

Další vhazování vyznělo lépe pro Medvědy, kteří kombinují podél hrazení a snaží se najít skulinku v obraně soupeře. Rána Bergerona od pravého hrazení Varlamova nepřekvapila.

51:49

Bruins tlačí na svého soupeře, drží ho pod zámkem a Krejčí dostává pas na modrou čáru. Jeho pokus z osy hřiště chytá Varlamov.

51:27

Buly v útočném pásmu nakonec Medvědům vyšlo, usazují se v útočné třetině. Rána Pastrňáka z levého kruhu ale k Varlamovovi neprošla.

51:04

Josh Bailey bude vyloučen za to, že při otočce zezadu kolenem podrazil otáčejícího se Charlieho McAvoye. Dvě minuty za podrážení a velká šance pro Boston jít do klíčového náskoku.

50:40

Boston drží kotouč na svých čepelích, střelu Bergerona z levé strany od hrazení Varlamov vyrazil a o zbytek se postarali jeho beci.

50:16

Medvědi se nyní jen s potížemi dostávají přes obrannou modrou. Na pomoc ale přichází Krejčí, jenž zavezl kotouč až do útočného pásma.

49:49

Adam Pelech se vytočil v rohu hřiště a snažil se najít Barzala. Puk se nakonec dostal k Dobsonovi, jenž od modré prověřil Raska.

49:10

Hra se rychle přelévá i se střeleckými pokusy ze strany na stranu. Mathew Barzal dostal trochu místa na pravém kruhu a pálil nahoru. Rask zasáhl ramenem a drží čisté konto.

48:38

Casey Cizikas dostával střílený pas z levé strany do předbrankového prostoru, jenže nedokázal kotouč usměrnit na bránu protivníka.

48:06

Vhazování před ruským brankářem ve službách Islanders vyznělo lépe pro Medvědy. Ti nedokázali udržet touš a o chvíli později jej hází na zadní mantinel a jsou rádi, že se nepíská icing.

47:49

Buly před Raskem dopadlo lépe pro Islanders, kteří se ale nedostali k zakončení a nyní už jsou tlačeni ke své kleci. Chris Wagner se snažil rychle vytočit zpoza brány, Varlamov měl přední tyč pokrytou.

47:27

Pelech je pod tlakem Pastrňáka, který se mu snažil sebrat puk. Obránce Ostrovanů si ale odclonil forvarda Bostonu a rozehrává po hrazení.

46:38

Hra se už ale zase šine dál. Mike Reilly zachycuje vyhození Islanders. Rozehrát ale nedokázal. Přesto se ale na druhý pokus vydali Medvědi vpřed. Krejčí šel s Hallem do situace dva na jednoho, pas prvního jmenovaného však jeho parťák nedokázal zpracovat, jinak by střílel do prázdné brány!

46:14

Brandon Carlo zatím nebude schopen pokračovat v zápase. Trenér Bostonu Bruce Cassidy si volá sudího a důrazně s ním rozmlouvá o způsobu vedení utkání.

46:14

Viděli jsem několik tvrdých střetů u hrazení. Po jednom z nich se Brandon Carlo jen těžko zvedá z ledu, běží k němu lékař. Vypadá to ale, že bek Bostonu bude v pořádku. Na zadní hrazení ho tvrdě naremploval Cal Clutterbuck.

46:05

Za nahozeným kotoučem na zadní mantinel spěchá Scott Mayfield, který ale kotouč nezískal a na druhou stranu už se žene David Krejčí.

45:38

Nyní měl Anthony Beauvillier naprosto otevřenou bránu po křižné přihrávce na levý kruh, rozhodl se ale ještě přihrávat, což nemělo smysl. Z akce nebude ani žádné zakončení.

45:16

Travis Zajac zachytil přihrávku, přihrál na osu hřiště a Kyle Palmieri měl ideální prostor ke střele. Jeho ránu z vrcholu kruhů skvěle vyrazil Rask!

44:49

Jordan Eberle se dostal ve středním pásmu ke kotouči a posílá jej svým bekům, kteří nahazují dopředu po levém hrazení.

44:15

Anthony Beauvillier se nyní nacpal s pukem do brankoviště a snažil se důrazně zatlačit na Raska, aby dostal kotouč do sítě, neúspěšně. Islanders už jsou samozřejmě kompletní.

43:27

Travis Zajac dokázal zastavit další ofenzivní výpad Bostonu a osvobozuje svůj tým. Aréna je na nohou a tleská defenzivní práci svého celku.

43:16

Bergeron dostal kotouč na osu hřiště mezi kruhy a okamžitě vypálil! Trefil ale střed brány, kde byl bezchybný Varlamov, jenž zasáhl!

43:05

Marchand s Krejčím se dále drží na ledě a kombinují. Nyní se ale podařilo Komarovovi zasáhnout do jejich kombinace a háže puk přes všechny čáry.

42:16

Bergeron se snažil dorážet střelu Pastrňáka od levého hrazení, ale nakonec se mu puk pod Varlamovem do sítě zamést nepodařilo.

42:05

A hned jsme viděli tu typickou akci, kterou už zná celá NHL i celý svět. Rychlá přihrávka na levý kruh, kde je Pastrňák, jenž tentokrát střílel nepřesně.

41:38

A je to tak, je tu první přesilovka v celém zápase pro Boston. Greene před bránou trefil vysokou holí Coyla. Odskočí Boston do dvoubrankového náskoku?

41:34

A znovu jsou to Bruins, kdo uspěl na vhazování, ale vypadá to, že se bude vylučovat, Coyle se drží za zuby, byl před bránou v souboji s Greenem.

41:29

Další buly před Varlamovem vyhráli hokejisté Bostonu, Mike Reilly se rozhodl přihrát na zadní mantinel, odkud se k němu puk vrátil. Nyní už řešil situaci střelou, ruský brankář znovu chytá.

41:27

Craig Smith nyní vystřelil z rohu hřiště jako neřízená střela a hnal se po přihrávce Krejčího do brankoviště, tam ale puk pod betony Varlamova do sítě neprotlačil.

41:09

Mike Reilly dostal kotouč na levou stranu k modré čáře a okamžitě pálil. Varlamov ale stihl povyjet a kotouč bezpečně ukryl ve své náruči.

40:38

Boston rozjíždí akci po levém hrazená. Craig Smith ale neměl potřebnou rychlost, a tak jen bekhendem nahodil kotouč do útočného pásma.

40:15

Buly na začátku třetí třetiny vyznělo lépe pro Ostrovany, kteří rychle nahodili kotouč do útočného pásma. Následně se Pelech dostal k ráně z pravé strany. Matt Grzelcyk ji ale projít nenechal.

40:01

Začala třetí třetina.
Hokejisté jsou zpět na ledové ploše. Třetí dějství může odstartovat. Podaří se Islanders ještě vyrovnat? Budou už Bruins jenom bránit?
Třetí třetina začne přibližně ve 3:27.
Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

New York Islanders – 8 (15)
Boston Bruins – 13 (18)
Druhé dějství souboje mezi New Yorkem a Bostonem nabídlo zajímavý hokej a šance byly na obou stranách. Svou kvalitu však v těchto dvaceti minutách předvedli především oba gólmani. Semjon Varlamov i Tuukka Rask ukázali, že jsou opravdu špičkou v brankářském řemesle. Oba zlikvidovali menší i větší šance protivníka a drží naděje svých celků na zisk bodu z tohoto utkání. Zvlášť šance Davida Krejčího přitom po gólu volala. Zápletku tohoto duelu ale rozplete až třetí třetina.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:40

Krejčího lajna nyní zamkla Islanders v jejich obranném pásmu. K dalšímu nebezpečnému zakončení se už ale asi nedostane.

39:05

Běží poslední minuta druhé třetiny. Střela Krejčího od modré čáry neprošla na bránu Varlamova, Hall drží kotouč v rohu útočného pásma.

38:38

Charlie McAvoy drží kotouč u své klece. Jeho rozehrávka na levé hrazení ale nebyla dobrá, takže kombinovat budou moci hráči New Yorku.

38:05

Curtis Lazar se snažil procpat do zakončení středem hřiště, což se mu nakonec povedlo. Na bránu Islanders ale svůj pokus nenamířil.

37:38

Islanders se natlačili do útočného pásma, tam ale o puk přišli a nyní se musí stáhnout ke své bráně, kam nahazuje kotouč Jake DeBrusk.

37:05

Kyle Palmieri nenechal projít Marchanda podél hrazení, na které ho důrazně přitiskl a neumožnil mu tak zaútočit společně s Bergeronem.

36:57

Nick Ritchie dostal od zadního mantinelu přihrávku do prostoru před bránou, jenže svou ránu napálil přímo do středu svatyně soupeře, kde byl fantastický Varlamov!

36:29

Matt Grzelcyk se dostal k puku za svou klecí a rychle jej poslal přes všechny čáry. Na druhé straně hřiště jej tak může sebrat Noah Dobson.

35:38

Hokejisté Bostonu se snažil projít po levém hrazení, Zajac je ale zastavil a Leo Komarov se dostal k ráně z vrcholu kruhů. Rask vyráží.

35:19

Bruins drží kotouč za svou svatyní. Prudká přihrávka kupředu sice nikoho nenašla, ale mířila na bránu, takže Varlamov musel zasahovat.

34:58

Medvědi teď svírají svého soupeře jako v kleštích. Barzal ale získal kotouč a podél levého hrazení s ním uhání až do útočného pásma.

34:16

Buly u obranné modré Bostonu vyznělo lépe pro hokejisty Bruins. Ti přes své beky poslali kotouč rychle na zadní mantinel, kde napadá Krejčí s Hallem.

33:59

Skvělá atmosféra je v tomto zápase hodně cítit, aréna doslova vře! Nyní ale Hall našel parádní křižnou přihrávkou Krejčího, jenž z levého kruhu rychle zakončoval, fantastický přesun a zákrok betonem Varlamova, který zachránil svůj tým a drží jej ve hře!

33:27

Protiútok Islanders táhne Brock Nelson, ten se ale sám s pukem daleko nedostal a Chris Wagner bleskově otáčí hru na opačnou stranu.

32:48

Ostrované zvyšují tempo a pořádají nájezdy na Raska, ten ale vyjel proti Palmierimu a ani ho nenechal zakončit, když se snažil střílet z bezprostřední blízkosti.

32:18

Mathew Barzal se vytočil z rohu kluziště až do předbrankového prostoru, kde se rychle snažil zasunout touš za Raska. Jeho pokus ale mezi tři tyče nemířil.

32:05

Leo Komarov přihrává na modrou čáru Noahu Dobsonovi, jenž podél modré rychlé posunul na Pelecha, ten ale prostor k ráně nedostal.

31:37

Brandon Carlo zaváží kotouč za svou klec. Vyhodit jej daleko od své brány nedokázal, takže Leo Komarov drží touš poblíž brány Raska.

31:05

Casey Cizikas dobře zapracoval v obranném pásmu a získal kotouč. Jeho rozehrávka však nebyla dobrá. Bruins vyhazují na zakázané uvolnění.

30:38

Medvědi získali kotouč ve středním pásmu, ale daleko se s ním nedostali. Díky skvělé práci Krejčího jej však znovu mají na holích v útočném pásmu.

30:16

David Pastrňák se dostal po střele z pravé strany k dorážce z bezprostřední blízkosti, skvěle se přesunuvšího Varlamova však překonat nedokázal!

30:05

Kotouč letí z obranného pásma Bostonu a z vyloučení Pastrňáka zbývají už jen poslední vteřiny. Cizikas navíc ztrácí kotouč.

29:45

Islanders vyhráli buly v útočném pásmu a Mathew Barzal se odhodlal k ráně z pravého kruhu Skvěle chytajícího Raska ale ranou mezi betony nenachytal.

29:05

Brock Nelson dostal puk do prostoru mezi kruhy a okamžitě pálil, kotouč ale dostatečně nezvedl a Rask tak pohodlně zasáhl svými betony.

28:49

První část přesilovky se Ostrovanům vůbec nepovedla, kotouč letí hodně daleko z pásma Medvědů, kteří spěchají na střídačku.

28:12

Nakonec ale ze všech zákroků vybírají sudí právě faul českého útočníka. David Pastrňák fasuje dvě trestné minuty za sekání.

27:49

Islanders nyní nemohli kupředu, jelikož byli vystaveni do postavení mimo hru. Adam Pelech dal tvrdý hit Pastrňákovi u hrazení v obranném pásmu Ostrovanů. Následně se s hitem předvedl i Charlie McAvoy. Na ledě planou emoce.

27:31

Brad Marchand dostal na levém kruhu jen malinkatý prostor a okamžitě se rozhodl pálit na přední tyč. Semjon Varlamov ale předvedl jistý zákrok, puk schoval ve své náruči.

26:58

Čas z druhé třetiny běží rychle kupředu. Hala žene své svěřence kupředu, ti se ale musí bránit. Charlie Coyle předvádí důrazné napadání, takže Adam Pelech musí počkat s rozehrávkou.

26:08

Hokejisté Bostonu se nyní dostali kupředu, ale jen na malý okamžik. Následně dostal na druhé straně Scott Mayfield zpětnou přihrávku na vrchol pravého kruhu a pálil tvrdě, leč nepřesně.

25:40

Mathew Barzal přihrál z rohu kluziště na Jordana Eberleho, který ale nedostal prostor ke střele a musí poslat kotouč zpět na beky.

25:19

Semjon Varlamov se nyní nedohodl z beky a málem z toho těžil Wagner, který vletěl do jejich rozehrávky. K zakončení se ale neprosadil.

24:58

Buly před Raskem vyhráli hokejisté Bostonu. Ti ale nedokázali vyhodit, takže se Brock Nelson mohl chvilku pozdržet v jejich pásmu. Ke střele se nedostal.

24:27

Hra se nyní přelévá ze strany na stranu bez toho, aby si jeden nebo druhý tým vytvořil šanci. Marchand si nedokázal pokrýt puk před Pelechem.

23:58

Connor Clifton se vydal s pukem z obranného pásma středem hřiště a dovezl jej až za útočnou modrou. Tam ale nenašel žádného z lépe postavených spoluhráčů.

23:09

David Pastrňák se dostal do kombinace Islanders a vůbec se nerozpakoval. Okamžitě poslal puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

22:49

Jean-Gabriel Pageau pěkně zavezl kotouč přes útočnou modrou, tam se ale jeho spoluhráči delší dobu nezdrželi, sami se vyhnali z pásma nepřesnou kombinací.

22:05

Utkání nyní chytilo pěkný spád a nyní jsou to zase Medvědi, kdo se drží delší dobu v útočném pásmu. O touš ale za klecí soupeře přišli.

21:49

Bruins se usadili v útočném pásmu, ne však na dlouhou a Rask se musel ohlížet za ránou Cizikase, která ale z pravého kruhu nemířila mezi tři tyče.

21:15

Další kotouč letí na icing, tentokrát se ale nepíská. Islanders rozehrávají od své klece. Brandon Carlo skvěle zastavil na levém kruhu pronikajícího Mathewa Barzala.

20:49

Krejčí tentokrát na vhazování neuspěl. Anthony Beauvillier se po chvilce otočil na levé straně u hrazení, ale prostor ke střele nedostal a následně mu soupeři sebrali i puk.

20:32

Buly před Raskem vyznělo lépe pro hokejisty Bostonu. Ti poslali hrací předmět do středního pásma. Bergeron prostrkával na Pastrňáka, ten však stál v ofsajdu.

20:16

Úvodní vhazování třetiny vyhráli hokejisté Bostonu. Bergeron se snažil napadat na pravém hrazení, ale puk nezískal. Nakonec Bruins vyhazují přes všechny čáry na icing.

20:01

Začala druhá třetina.
Jsme zpátky v Barclays Center. Druhá třetina začne během malé chvilky.
Druhá třetina začne přibližně ve 2:35.
Střely na bránu v první třetině:

New York Islanders – 7
Boston Bruins – 5
První dějství duelu mezi Ostrovany a Medvědy máme za sebou. Klíčovou úlohu v něm sehrála 6. minuta. Hall našel přihrávkou z rohu kluziště Craiga Smithe, jenž parádní ranou do pravého horního rohu přiřkl Bostonu nejtěsnější možné vedení, které trvá i po dvaceti minutách. Uvidíme, zda se Islanders podaří ve druhé dvacetiminutovce vyrovnat, v této třetině měli alespoň střeleckou převahu, ačkoliv přesných pokusů bylo jako šafránu.

20:00

První třetina skončila.

19:51

Nick Leddy ještě stíhá vypálit z pravého kruhu, ale Nick Ritchie se postavil do jeho rány a zblokoval ji. Bruins následně vyhazují na ještě jedno zakázané uvolnění.

19:05

Pastrňák vypálil z levého kruhu, Charlie Coyle šel důrazně dorážet do brankoviště, ale puk se odrazil od Varlamova, následně i od něj a zamířil nad břevno svatyně Islanders.

18:28

Brad Marchand získal kotouč ve středu hřiště, ale už byl unavený, takže ho jen předal Mattu Grzelcykovi a šel střídat. Boston se drží na kotouči, v nebezpečném prostoru ale není.

18:05

Hráči Bostonu nahodili touš na zadní mantinel, kde ho Varlamov bez potíží rozehrál ke svým bekům. Ti ale nepoložili základ akci, která by jejich spoluhráče udržela v útočném pásmu.

17:27

Curtis Lazar si najel na pravou stranu a z kruhu poslal solidní ránu, ta však byla sražena jedním z beků Islanders do ochranné sítě za jejich klecí.

17:09

Cal Clutterbuck se přetlačoval s dvěma beky Bostonu u hrazení v jejich pásmu. Kotouč ale nakonec nezískal, takže se musí stáhnout za útočnou modrou.

16:38

Chris Wagner dostal kotouč do jízdy a ostře pálil z vrcholu pravého kruhu. Jeho rána ale minula klec Islanders o pořádný kus.

16:16

Mathew Barzal a Jordan Eberle zatápěli v útočném pásmu Islanders, ale k nebezpečné střele se nakonec nedostali a Bruins otáčejí hru.

15:27

Travis Zajac a Charlie McAvoy se střetli za bránou Bostonu v souboji o kotouč. Úspěšnější byl obránce Bostonu, jenž získal touš a poslal jej daleko od své klece.

15:03

Brad Marchand získal kotouč po vhazování u útočné modré Bostonu a poslal jej zpět na své beky. Celou akci zakončila rána Begerona z pravého hrazení. Varlamov zasáhl betonem.

14:27

Nick Leddy se vrací s pukem za svou bránu, ale Krejčí jej napadal tak důrazně, až kotouč získal a Boston se usazuje v útočném pásmu.

14:10

Mike Reilly se ocitl v dobré pozici na pravém kruhu a jeho pokus trefil břevno svatyně Islanders! Následuje další icing Bostonu.

13:55

Islanders nahodili kotouč do útočného pásma. Obránci Bostonu jej ale zvládli zachytit a poslat na opačnou stranu, kde se s ním David Krejčí dostal do postavení mimo hru. Píská se ofsajd a probíhá komerční pauza.

13:10

Marchand je zpět na ledě a z trestné lavice se ihned vydal svižně kupředu. Jeho pokus z vrcholu kruhů však byl sražen do rohu hrací plochy.

12:57

Bostonu se podařilo osvobodit, jenže Islanders se rychle vrací do pásma a kombinací podél hrazení se zase snaží dostat do střelecké pozice.

12:11

Jordan Eberle dostal kotouč na pravý kruh a ihned pálil. Sean Kuraly ale stihl vybruslit proti němu a jeho pokus zblokoval do rohu hrací plochy.

11:49

Mathew Barzal se snažil ještě jednou prosadit do zakončení. Na ose hřiště mezi kruhy byl zastaven dvojicí bránících soupeřů.

11:27

Mathew Barzal se v přesilové hře rozhodl na pravém kruhu ještě přihrávat. A to neměl dělat. Jeho pas byl nepřesný, přitom byl v dobré palebné pozici.

11:08

Brad Marchand se pošťuchoval ve středním pásmu s Travisem Zajacem. Nakonec jej zasáhl holí do tváře a fasuje dvě trestné minuty za vysokou hůl.

10:38

Bergeron s Marchandem spěchají za nahozeným kotoučem. Dostihnout jej nestihli. Na druhé straně se Jean-Gabriel Pageau snažil projít mezi třemi beky. Neúspěšně.

10:16

Vhazování před Raskem tentokrát vyznělo lépe pro jeho spoluhráče, kteří se nakonec za vlastní svatyní dostali ke kotouči, jenže jej nedokázali vyhodit přes obrannou modrou.

09:49

Následovalo zakázané uvolnění Medvědů. Buly před Raskem vyhráli Ostrované, ale Rask si poradil se střelou od modré i s následným pokusem Pelecha. Je tu ale další icing Bostonu.

09:38

Hokejisté Bruins se nyní museli stáhnout z útočného pásma, jelikož byli agresivně napadání hráči Islanders, pokračují ale na kotouči.

08:59

Boston jde znovu kupředu, Brandon Carlo kombinuje na pravé straně útočného pásma s Charliem Coylem, jenž si hledá prostor pro ránu.

08:27

Mathew Barzal zakončoval z pravého kruhu další výpad Islanders, kteří se snaží srovnat skóre na nerozhodný stav. Mnoho potíží však Raskovi nenadělal.

07:59

Ostrované jsou nyní o poznání aktivnější než na začátku utkání, nicméně k vyrovnání se zatím nedostali, uvidíme, zda jim ho přinesou další vteřiny.

07:49

Anthony Beauvillier šel snad od poloviny hřiště sám na Raska! Nakonec se v mezikruží rozhodl pro střelu na vyrážečku! Brankář Bostonu předvedl fantastický zákrok!

06:58

Cal Clutterbuck se snažil na levé straně útočného pásma něco vymyslet, ale nakonec se k zakončení nedostal!

06:27

Islanders se rozhodně nechtějí smířit s tímto stavem a nyní zaváří svému protivníkovi v útočném pásmu, ke klíčovému zakončení v předbrankovém prostoru se Anthony Beauvillier nedostal.

05:52

05:52 Craig SMITH - 0:1

05:52

Bruins právě vstřelili branku!
Boston jde bleskově do vedení! Taylor Hall našel parádní přihrávkou z rohu kluziště mezi kruhy stojícího CRAIGA SMITHE, který skvělou ranou trefil přesně pravý horní růžek a posílá Boston do vedení 1:0! Asistence: Taylor Hall, Matt Grzelcyk.

05:16

Hra se nyní rychle přenesla z jedné strany na druhou, ani jeden z celků si nevypracoval větší možnost. Kupředu jdou Bruins.

04:58

Pastrňák přihrával do prostoru mezi kruhy Marchandovi, tomu ale kotouč v důležitém okamžiku přeskočil čepel hole, takže nebezpečná situace nepřišla.

04:19

Medvědi se znovu tlačí kupředu, Nick Ritchie se protáhl na levé straně a z vrcholu kruhu pálil na přední tyč, kterou však Varlamov skvěle pokryl.

03:49

Connor Clifton nezapracoval úplně jistě na pravé straně u útočné modré, puk mu propadl do středního pásma a Boston se musel stáhnout ke své kleci.

03:28

Chris Wagner nahodil kotouč z větší vzdálenosti na Varlamova a ten přikrývá hrací předmět lapačkou. Buly po jeho levé ruce.

03:19

Z pravé strany se teď tase přihnal na brankáře Bruins Jean-Gabriel Pageau, jehož rána mířila na přední tyč. Jenže ji minul a gólman Bostonu i tak zvládl zasáhnout.

02:43

Travis Zajac se prodral po levém hrazení přes útočnou modrou a na vrcholu kruhu vyslal tvrdou ránu. Rask musel vytáhnout první hbitý zákrok lapačkou!

02:16

Brad Marchand se snažil od levého hrazení nacpat do předbrankového prostoru, ten ale domácí Islanders střežili hned třemi hráči. Ti útočníka Bruins projít nenechali.

01:29

Buly před Varlamovem vyhráli Ostrovani, kteří rychle prošli po levé straně a nakonec se dostali ke střele od modré, kterou vyslal Noah Dobson. Jeho pokus moc nebezpečný nebyl.

01:15

David Krejčí poslal kotouč za bránu Ostrovanů na Taylora Halla, ten se snažil přihrávat do mezikruží, jenže tam žádný z jeho parťáků nebyl.

00:49

Taylor Hall se protáhl po levé straně a od mantinelu posílal zpětnou nahrávku na osu hřiště. Žádného ze svých spoluhráčů ale nenašel.

00:16

Ostrované vyhráli úvodní vhazování a po levém hrazení se natlačili do útočného pásma, kde se ale nezdrželi moc dlouho a na druhé straně poslal kotouč za útočnou modrou Pastrňák.

00:01

Utkání právě začalo.
Jdeme na to!
Hymna Spojených Států Amerických dozněla a je čas začít hrát. Fanoušci v aréně jsou ve varu, pevně věří, že uvidí skvělou šou.
Varlamov i Rask už jsou v brankovištích a na ledě zůstávají pouze zahajovací formace, které jsou představovány. Nyní ještě zazní státní hymna USA, kterou zazpívá Nicole Raviv.
Oba celky už přichází na ledovou plochu. Halou se nese klasické: "Let´s go Islanders!" Stadion je našlapaný diváky, kteří vytvoří skvělou kulisu.
Zápas bude mít klasické zámořské zpoždění, utkání by mohlo začít přibližně v 1:38 středoevropského času.
Známe sestavy, ve kterých oba celky dnes nastoupí. Vypadá to, že v brance Ostrovanů bude opět stát Semjon Varlamov, který svému týmu vychytal výhru v druhém utkání.
Úvodní sestavy:

New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Palmieri – Clutterbuck (C), Cizikas, M. Martin.

Boston Bruins: T. Rask (Swayman) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, Reilly, Clifton, Lauzon – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), Hall – DeBrusk, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Lazar, Kuraly.
Start duelu je naplánován na 1:30 v pátek středoevropského času. Zápasy v USA i Kanadě však mívají již tradičně malé zpoždění z důvodu různých ceremonií před utkáním. Nelekejte se tedy, že utkání začne o malinko později.
2. zápas série, Bruins – Islanders 3:4p

Do druhého klání vyměnili Ostrované brankáře. Sorokina nahradil Varlamov a tenhle impuls se ukázal být efektivní. New York vedl po dvou třetinách a dvou zásazích v přesilovce o dvě branky. Ve třetím dějství však Medvědi zvládli srovnat krok a poslali souboj do prodloužení. Jeho hrdinou se stala dlouholetá opora Islanders Casey Cizikas, jenž v čase 74:48 srovnal stav série na 1:1. Kdo půjde dnes v Barclays Center do vedení? Využijí borci z města pod Sochou Svobody výhodu domácího prostředí?
1. zápas série, Bruins – Islanders 5:2

První duel série Bostonu s New Yorkem nebyl tak jednoznačný, jak může výsledek napovídat. Ještě po dvou třetinách bylo skóre nerozhodné – 2:2. Ve třetím dějství ale David Pastrňák dokončil svůj hattrick a když se k němu přičetly branky McAvoye a do prázdné svatyně skórujícího Halla, bylo o osudu prvního utkání jasno.
Boston Bruins

Medvědi postoupili do play-off z 3. pozice Východní divize. V základní části dokázali na své konto nastřádat třiasedmdesát bodů. Na svého osmifinálového protivníka však čtyři ztratili, takže sérii s Capitals začínali venku. Ani jim se přitom na rozdíl od Washingtonu na konci základní části nedařilo, prohráli hned tři ze závěrečných pěti duelů, zatímco mužstvo z hlavního města USA vyhrálo hned čtyři z nich.

Jenže základní část a vyřazovací boje, to je úplně jiný šálek kávy. Boston v sérii s Capitals naprosto zřetelně dominoval. První zápas sice Medvědi poměrem 2:3 ztratili, jenže pak už Washingtonu nedali ani čuchnout a čtyřmi přesnými zásahy na solar skolili velkého soupeře a postoupili do čtvrtfinále.
New York Islanders

Ostrovani proklouzli do vyřazovacích bojů až ze 4. místa Východní divize, když v základní části zapsali jednasedmdesát bodů. Na svého soupeře pro čtvrtfinále play-off tak ztratili dva bodíky. Zároveň do osmifinále nevstupovali v nejlepší formě, jelikož z pěti posledních duelů základní fáze prohráli hned čtyři.

V osmifinálovém boji s Tučňáky z Pittsburghu tak byli jasným outsiderem, což se jim ale podařilo bleskově vyvrátit, když vyhráli hned první duel série. Následně sice dvakrát v řadě padli a dostali se do nepříjemné pozice, jenže pak porazili Penguins třikrát po sobě a stali se tak překvapivým čtvrtfinalistou.
Krásnou hlubokou noc přeji všem příznivcům toho nejlepšího hokeje na téhle planetě. Zatímco v Evropě pomalu vrcholí Mistrovství světa, za mořem se play-off NHL teprve dostalo do pořádných otáček. Čtvrtfinálové série se daly do pohybu a v některých z nich už je favorit poměrně jasný. To se ale netýká té, kterou budeme sledovat. Udělejte si pohodlí a společně s námi sledujte třetí zápas souboje New York Islanders s Bostonem Bruins.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

New York Islanders – Boston Bruins

1:2

koniec po predl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1) Stav série: 1:2

Späť na online

Góly a asistencie: 55. Barzal (Palmieri, Pulock) – 6. C. Smith (Hall, Grzelcyk), 64. Marchand (McAvoy, Bergeron)

New York Islanders: Varlamov (Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Palmieri – Clutterbuck (C), Cizikas, M. Martin.

Boston Bruins: T. Rask (Swayman) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, Reilly, Clifton, Lauzon – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), Hall – DeBrusk, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Lazar, Kuraly.

Rozhodca: Brian Pochmara, Kelly Sutherland – Mark Shewchyk, Ryan Gibbons

Priebeh zápasu
1. tretina
05:52 BOS 0:1 C. Smith (Hall, Grzelcyk)
11:08 BOS 2 Marchand, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Po 1. tretine
2. tretina
28:12 BOS 2 Pastrňák, sekanie
Po 2.tretine
3. tretina
41:38 NYI 2 A. Greene, nebezpečná hra vysokou hokejkou
51:04 NYI 2 Josh Bailey, podrazenie
54:32 NYI 1:1 Barzal (Palmieri, Pulock)
57:49 BOS 2 Kuraly, krosček
Po 3.tretine
Predĺženie
63:36 BOS 1:2 Marchand (McAvoy, Bergeron)
koniec po predl.