Menu

Futbal

Olympijské hry - ženy

Austrália – Nový Zéland

2:1

koniec (2:0)

21.07.2021, 13:30 • Tokio Stadium, Tokio • Skupina G • Michal Břuchanský cz

Tipsport: 1.32 4.64 9.34

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (15:33:57)
Austrálie se zařadila ve skupině G na druhé místo za první Švédsko, s nímž bude hrát tuto sobotu. Na Nový Zéland čekají Američanky, které budou napravovat dnešní vysokou porážku.
Statistiky:
Střely celkem: 16 – 5
Střely na branku: 8 – 3
Držení míče: 60 % – 40 %
Rohové kopy: 10 – 1
Ofsajdy: 3 – 0
Fauly: 9 – 15
Žluté karty: 0 – 2.
První den olympijského zápolení uzavírá vítězství australských fotbalistek nad „sousedním“ Novým Zélandem v poměru 2:1. Konečný výsledek úplně neodpovídá celkovému dění na hřišti. Austrálie do sedmdesáté minuty vládla a díky trefám Yallopové a Kerrové držela od 33. minuty dvougólové vedení. To mohlo být několikrát ještě navýšeno, ale Naylerová udržela naděje svého týmu několika kvalitními zákroky. V posledních dvaceti minutách svěřenkyně švédského kouče Gustavssona polevily, nicméně snížení Rennieové přišlo pro Nový Zéland pozdě.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Betsy Hassettová vybojovala na pravém křídle aut, který už Bowenová provést nemohla. Prázdným stadionem se rozezněl závěrečný hvizd.

90+2

Ellie Carpenterová přibrzdila na pravém kraji a nechala míč v kombinaci. Australanky se vrátily až k Williamsové, aby pošetřily co nejvíce času. Do konce zbývá jen pár desítek vteřin.

90+1

90+1. Gabi RENNIEOVÁ - 2:1

90+1

Nový Zéland právě vstřelil branku!
V první ze tří nastavených minut se Novému Zélandu povedlo zregulovat ztrátu na rozdíl jediného gólu! Lehce přetažený centr od Wilkinsonové sklepla Ria Percivalová do lepší pozice a střídající GABI RENNIEOVÁ ozdobila svůj debut na velkém seniorském turnaji nechytatelnou hlavičkou k tyči.

90+1

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Caitlin Foordová, přichází Emily Gielniková.

90

Ukvapené zakončení z dálky od Percivalové pomalu nestálo za řeč. Není to poprvé, co se Novozélanďanky takto připravily o nadějně vypadající příležitost.

90

Ali Rileyová zrychlila přechodovou fází nákopem z vlastní poloviny. Určen byl pro Satchellovou, kterou snadno zpacifikovala mezinárodně zkušená Polkinghorneová.

89

Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Catherine Bottová, přichází Gabi Rennieová.

89

Ze sražené střely Fowlerové se stala přihrávka na všudypřítomnou Carpenterovou, jejíž centr přeletěl komplet všechny. V závěru se bude ještě jednou střídat.

88

Steph Catleyová se lehce zranila v souboji s Bottovou. Dokutálela se až k australské střídačce, kde rovnou podstupuje ošetření.

87

Trochu ukvapený centr Carpenterové chytila na opačné straně Foordová, jenže ani ta nevymyslela ideální pas pro dvě spoluhráčky číhající v pokutovém území.

86

Australanky přepnuly do hodně úsporného módu. Částečně i šetří síly na nadcházející přetěžké zápasy proti silným týmům USA a Švédska.

84

Drobný faul veteránky Luikové nabídl Bowenové standardku vhodnou k odcentrování. Ve finále to ale byla spíše přímá střela, která se nebezpečně snášela k hornímu rohu. Williamsová raději vyrazila míč na nevyužitý roh.

83

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Hayley Rasová, přichází Alanna Kennedyová.

Austrália – Nový Zéland

2:1

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 20. Yallopová (Kerrová), 33. Kerrová (Catleyová) – 90+1. Rennieová (Percivalová)

Karty:   71. Bottová (NZL), 81. Bowenová (NZL)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:15.

Austrália: Williamsová – Carpenterová, Polkinghorneová, Catleyová – Rasová (83. Kennedyová), van Egmondová, Luiková, Yallopová (75. Cooneyová-Crossová) – Simonová (75. Fowlerová), Kerrová (C), Foordová (90+1. Gielniková).
Náhradníci: Micahová – Cooneyová-Crossová, Logarzoová, Fowlerová, Kennedyová, Gielniková, Brocková.

Nový Zéland: Naylerová – Greenová (69. Satchellová), Ercegová, Mooreová – Bottová (89. Rennieová), Bowenová, Percivalová, Rileyová (C) – Hassettová, Wilkinsonová, Chanceová (68. Cleverleyová).
Náhradníci: Leatová – Bungeová, Rennieová, Longová, Satchellová, Cleverleyová, van der Meerová.

Rozhodca: Venegasová – Chavezová, Caudillová (MEX)