Menu

Hokej

NHL

Florida Panthers – Edmonton Oilers

4:1

koniec (0:1, 1:0, 3:0) Stav série: 2:0

11.06.2024, 02:00 • Amerant Bank Arena, Sunrise • Finále • Dávid Švec

Tipsport: 2.39 3.93 2.69

Statistiky
Střely na bránu: 29 – 19 | Přesilová hra: 1/6 – 0/4 | Trestné minuty: 12 – 45

Kdo se postavil do brankoviště?
Sergej Bobrovskij (FLA) – 18 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,7 %, odchytal 60:00
Stuart Skinner (EDM) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3 %, odchytal 56:20

Česká a slovenská stopa
Bez české a slovenské účasti

Tři hvězdy utkání
1. Evan Rodrigues (FLA) – 2+0
2. Anton Lundell (FLA) – 0+2
3. Sergej Bobrovskij (FLA) – 18 zákroků (05:26:30)

Utkání přihlíželo 19 673 diváků.
Florida je zase o kousek blíže vysněnému zisku Stanley Cupu. Panteři zvládli i druhé finálové klání na domácím kluzišti, Edmonton tentokráte porazili výsledkem 4:1.

Přitom to byl Edmonton, kdo vstřelil první gól zápasu, ve 12. minutě se prosadil Mattias Ekholm. Prostřední část přinesla srovnání zásluhou finského zadáka Nika Mikkoly a ve třetí třetině Panteři dokonali povedený obrat, o nějž se postaral ve 44. minutě Evan Rodrigues, tentýž hráč o devět minut později navýšil vedení svou druhou brankou v utkání. Olejáři riskovali a odvolali gólmana už šest minut před koncem třetí třetiny, přičemž snížení se nedočkali, místo toho definitivně zpečetil vítězství Panthers Aaron Ekblad trefou do prázdné klece.

Série se stěhuje do Edmontonu, třetí zápas proběhne v Rogers Place z noci ze čtvrtka na pátek.

Konec zápasu.

59:50

Zápas se dohrává za bránou Floridy, kde má puk pod kontrolou Dmitrij Kulikov, protihráči už se ho ani nesnaží napadat.

59:32

Do útoku se vydal Ryan Nugent-Hopkins, ovšem spoluhráči jej nedoplnili, sám proti dobře rozestavené defenzivní řadě byl Kanaďan bez šance.

58:45

Panteři si hlídají komfortní tříbrankový náskok. Vladimir Tarasenko mohl postupovat dopředu, místo toho nahodil do útočného pásma a odjel na střídačku.

58:01

Závěr zápasu je hodně vyhrocený. Došlo k další potyčce, při níž rozhodčí sáhli ke dvěma trestům. Za sekání je potrestán hostující Sam Carrick, on i Vincent Desharnais navíc dostali osobní desetiminutový trest.

57:32

57:32 Aaron EKBLAD - 4:1

57:32

Florida právě vstřelila branku!
Je rozhodnuto! Bennett vleže vybojoval puk pro AARONA EKBLADA, kanadský obránce ve středním pásmu bleskově zacílil a s přehledem nasměroval kotouč do prázdné soupeřovy klece. Asistence: Sam Bennett.

57:22

Florida přestála oslabení, hraje v plném počtu! Matthew Tkachuk navíc zvládl Draisaitlovi vypíchnout puk do střední třetiny.

57:01

Connor McDavid si myslel, že střílí, jenže puk mu sjel z hokejky a promáchl naprázdno, Dmitrij Kulikov této skutečnosti využil k vyhození.

56:30

Oddechový čas pro tým Edmonton Oilers.

56:30

Další vyhození domácího hráče mimo kluziště, ale v tomto případě s dotekem tvrzeného skla, takže vyloučení nepřichází.

56:19

Edmonton se usadil v útočné třetině, ale kontaktní gól zatím ne a ne přijít. Pokus Nugenta-Hopkinse pokryl Bobrovskij vyrážečkou.

55:38

Protože hraje Florida v oslabení, tak může zkoušet střílet z každí pozice bez hrozby icingu. Sam Bennett mířil těsně vedle pravé tyčky.

55:06

Problémy pro Floridu. Ve snaze o vyhození poslal Oliver Ekman-Larsson puk mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla, vědom si svého přestupku odjíždí na trestnou lavici bez řečí.

54:07

Trenér Knoblauch se rozhodl, že není nač čekat a šest minut před koncem třetí třetiny odvolává brankáře!

54:07

Oddechový čas pro tým Florida Panthers.

54:07

Tkachukem těsně bráněný Connor McDavid mířil sám na gólmana. Americkým útočníkem se evidentně nechal rozhodit a střílel jen do pravého betonu Bobrovského.

53:14

Uvidíme hru čtyři na čtyři. Za vzájemnou potyčku obdrželi po dvou minutách. Brandon Montourzha hrubost, Evander Kane za nesportovní chování.

53:10

Tvrdou ránu Mattiase Ekholma schytal Sergej Bobrovskij do masky, která mu posléze spadla z hlavy, rozhodčí stihli včas přerušit hru.

52:26

52:26 Evan RODRIGUES - 3:1

52:26

Florida právě vstřelila branku!
Přesilovka využita a Florida je velmi blízko ke druhé finálové výhře! U levého mantinelu odvedl skvělou práci Lundell, když poslal puk do předbrankového prostoru přesně na hokejku EVANA RODRIGUESE, po povedené teči puk zapadl k levé tyčce. Asistence: Anton Lundell a Oliver Ekman-Larsson.

51:49

Ukázkovou práci odvedl Connor Brown, když nejprve obral Sama Bennetta, načež středem vyhodil až za Bobrovského svatyni.

51:17

S notnou dávkou štěstí se ke kotouči dostal v levém kruhu Carter Verhaeghe, bez přípravy vypálil nad horní tyčku.

50:32

Rozhodčí po poradě dospěli ke stejnému názoru. Leon Draisaitl oslabuje svůj tým, za zákrok na Barkova inkasuje dvě minuty za hrubost.

50:32

Ono se vylučovat možná bude, ale nikoliv za potyčku, ale za moment, který ji způsobil, protože opakované záběry ukázaly, že Leon Draisaitl trefil Barkova loktem do obličeje a za tento čin by si trest zasloužil.

50:32

Na ledě zůstal ležet Aleksander Barkov a rozhodčí raději přerušili hru. Následně došlo k menší potyčce, která netrvala příliš dlouho, takže vylučovat se nebude.

50:14

Kevin Stenlund sice vyhrál buly, jenže Aaron Ekblad se vzápětí zachoval hodně zbrkle a vyhodil až na zakázané uvolnění.

49:56

Zach Hyman naznačil střelu, aby následně posunul puk za sebe na Darnella Nurse, kanadský zadák vystřelil příliš vysoko.

49:17

Evander Kane ještě stihl puk v útočné třetině, útok pokračoval přes Ryana McLeoda, který v blízkosti modré čáry střílel do protihráče.

48:16

Okamžitě po vhazování střílel Evan Bouchard. Sergej Bobrovskij mohl zůstat v klidu, veškerou práci za něj odvedl Dmitrij Kulikov.

48:11

Vyhození Ekmana-Larssona sice tečoval Aleksander Barkov, ale ještě na vlastní polovině, takže rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.

47:46

V postavení spíše obránce měl Leon Draisaitl velké problémy s rozehrávkou, nakonec puk nadvakrát propasíroval k Bouchardovi.

47:15

Kyle Okposo se vymotal na malém prostoru a po levém mantinelu startoval Stevena Lorentze, jehož zradilo zpracování.

46:47

Kapitán domácího mužstva Aleksander Barkov vyslal zajímavou skrytou střelu, na kterou Skinner reagoval pozdě, naštěstí pro něj puk zamířil mimo tři tyče.

46:08

Evan Rodrigues je při chuti. Nyní střílel z levého kruhu z o poznání složitější pozice a z otočky minul cílové zařízení.

45:49

Další střela Philipa Broberga, tentokráte do otevřeného prostoru a těsně před Bobrovským ukázkově blokoval Niko Mikkola.

45:27

Zpoza levého kruhu střílel Philip Broberg pouze do blízko stojícího Sama Bennetta, od nějž se puk odrazil do střední třetiny.

44:44

Olejáři musí zapnout směrem do ofenzivy a tak se také děje, nahození od modré tečoval Leon Draisaitl o kus vedle pravé části brankové konstrukce.

44:13

Nahození po mantinelu za vlastní bránou zastavil Sergej Bobrovskij, který vzápětí úspěšně rozehrál na čekajícího Montoura.

43:49

Před bránu najížděl Zach Hyman a Connor McDavid jej viděl, přihrávku však nataženou hokejkou zastavil Aaron Ekblad.

43:11

43:11 Evan RODRIGUES - 2:1

43:11

Florida právě vstřelila branku!
Obrat dokonán, Mauriceho družina vede! V levém kruhu dostal příliš mnoho volného prostoru EVAN RODRIGUES, ten s hlavou nahoře zamířil a puk pověsil neomylně do bližší šibenice, Skinner byl bez šance. Bez asistence.

42:44

O pozornost si hlasitě řekl Sam Bennett, když se v plné rychlosti zbavil osobního strážce, načež vypálil zápěstím příliš vysoko.

42:23

Ve třetí části se ještě nepřerušovalo. Dopředu se vydal Aleksander Barkov, obhození Bretta Kulaka mu však vůbec nevyšlo.

41:55

Finský útočník Anton Lundell si věřil na dva hráče a už to vypadalo, že by snad i mohl uspět, nakonec jej obral Evan Bouchard na hraně faulu.

41:21

Střeleckou pozici si hledal Adam Henrique, jenže ani nadvakrát nezvládl puk trefit ze vzduchu, následně vyhodil Ekman-Larsson.

40:42

Florida se ubránila a sama se vydala na zteč, po levém křídle jedoucí Aleksander Barkov se nedokázal zbavit Mattiase Ekholma.

40:21

Třetí třetinu odstartoval útokem Edmonton. Dostal se do útočného pásma, k ohrožení Bobrovského svatyně zatím nedošlo.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně ve 4:24.
Střely na bránu po 2. třetině: 22 – 7.
Prostřední dějství rovněž nabídlo jediný gól, ovšem do brány Edmontonu, takže do třetí třetiny se půjde za stavu 1:1. Střeleckou převahu Panterů přetavil v tolik kýženou branku finský obránce Niko Mikkola, který ve 30. minutě skóroval přesně mířenou střelou těsně nad ledem k levé tyčce. Panteři nadále pokračovali v tlaku, vypracovali si pár dalších slibných šancí, obratu se zatím nedočkali.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:15

O vstřelený gól usiloval Evan Bouchard, kanadský obránce ale nasměroval puk do prvního bránícího konkurenta. Hráči Floridy jsou dnes hodně obětaví.

39:07

Pomalu, ale přece puk dojel po vyhození Dmitrije Kulikova za brankovou čáru, po zakázaném uvolnění se hra stěhuje před Bobrovského.

38:49

Už se zase hraje pět na pět. Nahození Boucharda šikovně zpomalil Bobrovskij, čas na rozehrávku dostal Oliver Ekman-Larsson.

38:01

Před bránu si najel nikým nebráněný Sam Bennett a dostal přihrávku od Rodriguese, Stuart Skinner ovšem skvěle zareagoval, zmenšil střelci úhel a puk schytal do výstroje.

37:41

K asistenci chtěl Vladimir Tarasenko přidat i vstřelený gól, z poměrně těžkého úhlu marně hledal recept na povyjetého Skinnera.

37:20

Minuta z přesilovky Floridy je pryč a ta zatím nevymyslela vůbec nic, soupeř se brání bez výraznějších starostí.

36:20

Početní převahu si zahraje rovněž Florida. Podruhé v dnešním zápase zamířil na trestnou lavici Evan Bouchard, tentokráte za sekání.

36:03

Tlak Oilers ještě pokračoval i při hře pět na pět, Adam Henrique vystřelil za levým kruhem o pár čísel nad břevno.

35:39

Domácí gólman nevěděl, kde je puk a měl velké štěstí, že se od brusle Ryana Nugenta-Hopkinse odrazila vedle levé tyče.

35:00

Potlesk fanoušků si vysloužil Sergej Bobrovskij, jenž v ne úplně komfortní pozici zvládl pokrýt ránu Draisaitla z úhlu.

34:37

Tvrdou ránu vypálil Evan Bouchard. Sergej Bobrovskij zasahovat nemusel, s tečí spoluhráče puk zamířil vedle pravé tyče.

34:09

Kevin Stenlund měl velké štěstí, že rozhodčí neviděli, že Kevin Stenlund vyhodil puk mezi diváky ještě z vlastního obranného pásma. Florida měla jít do tří, a to byly opravdu perné momenty.

33:55

Vzápětí předvedl Connor McDavid další kličkovanou a vybojoval pro svůj tým přesilovku, neboť jej Carter Verhaeghe tělem podrazil.

33:23

Connor McDavid na sebe natáhl dva protihráče a před bránou se snažil uvolnit Zacha Hymana, do nahrávky v posledním okamžiku dal hokejku Lundell.

32:51

Hosté ukazují, že nezapomněli útočit. Po delší době měl práci Sergej Bobrovskij, s pokusem Zacha Hymana si poradil bez větších starostí.

32:14

Velké příležitosti Panthers! Nejprve se Matthew Tkachuk parádní kličkou z pravého kruhu do středu uvolnil přes obránce, avšak tváří v tvář brankáři potom nenašel mezeru mezi betony. Následně chytře nastřeloval na teč Montour, leč spoluhráč nezvládl touš nasměrovat do odkryté části brány.

31:46

Sám proti dvěma Sam Bennett bojoval statečně, ale dle očekávání puk neudržel, čistým způsobem jej obral Philip Broberg.

31:21

Hokejisté v bílých dresech jsou pod velkým tlakem. Alespoň na chvíli se jej povedlo otupit Ekholmovi vyhozením po levém mantinelu do středního pásma.

30:52

Pokračuje tlak Panthers. Velký souboj o puk se strhl za brankou kanadského celku, puk ve finále skončil v ochranné síti. Uvidíme buly před Skinnerem.

30:23

Domácí jsou při chuti. Okamžitý obrat chtěl zaznamenat Aaron Ekblad, nahození od útočné modré proletělo jen těsně nad břevnem.

29:34

29:34 Niko MIKKOLA - 1:1

29:34

Florida právě vstřelila branku!
Panteři jsou za střeleckou aktivitu odměněni vyrovnávací trefou! Rychlý útok završil Anton Lundell u levého kruhu povedenou zadovkou na urostlého NIKA MIKKOLU, který vypálil nechytatelně těsně nad ledem k zadní tyči. Asistence: Anton Lundell a Vladimir Tarasenko.

28:52

Se dvěma hráči si Connor McDavid nedělal žádné starosti, svou rychlostí a technikou se jich zbavil načež švihem vypálil do obětavě clonícího Kulikova.

28:13

Zpětnou přihrávku na modrou skvěle přečetl Sam Bennett, zastavil ji a vysokým obloučkem poslal puk do střední třetiny.

27:52

Otevřeněší obranu Oilers viděl Gustav Forsling, leč nahrávku poslal příliš prudkou a Anton Lundell na ni nedosáhl. Píská se icing.

27:13

Bez podpory kolegů McDavid kotouč neudržel a Panteři vystartovali do protiútoku, Aleksander Barkov nahrával mimo dosah Luostarinena.

26:57

Connor McDavid nabral pověstnou rychlost, leč na posledního obránce si nevěřil, místo toho si puk nahodil k levému mantinelu.

26:27

Do přehuštěného prostoru střílel produktivní bek Evan Bouchard a Sergej Bobrovskij měl velké štěstí, že střelu zblokoval spoluhráč Kulikov.

25:55

Mattias Ekholm dostal hodně času na rozehrávku, protože soupeři byl signalizovaný ofsajd. Švédský zadák si nakonec vybral Hymana.

25:23

Netrvalo dlouho a Florida se opět nastěhovala do útočného pásma, Sam Reinhart ovšem pálil bez přípravy příliš vysoko.

24:56

Další zákrok pro kanadského brankáře, který velmi dobře viděl na střelu Cartera Verhaegheho, vyrážečkou ji nasměroval mimo hrací plochu.

24:12

Střela Aarona Ekblada zpoza pravého kruhu nebyla nikterak nebezpečná, Stuart Skinner ji snadno zpacifikoval pravým betonem.

23:50

Edmonton kontroluje hru kolem středového kruhu. Nakonec nahazoval Leon Draisaitl a oba celky se vydali střídat.

23:11

Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Connor McDavid a chtěl se natlačit až před bránu, v čemž mu zabránil Dmitrij Kulikov.

22:44

Právě Sam Bennett potom zahrozil při vlastním oslabení, kdy se mezi dvěma protihráče natlačil před bránu, ale v tutovce pak mířil vedle levé tyče.

22:20

Dělovou ránou se prezentoval Evan Bouchard, ale ani on Bobrovského nezaměstnal, napálil brusli Sama Bennetta.

21:51

Už sledujeme přesilovku Edmontonu. Pěknou kombinaci završil německý forvard Leon Draisaitl ránou do brusle Ekblada.

21:16

Do levého kruhu dostal pobídku Vladimir Tarasenko, který vystřelil po rychlém zpracování do připraveného Skinnera.

20:41

Početní převaha Panthers navíc končí o pár vteřin dříve, dvě minuty za hákování totiž vyfasoval americký forvard Matthew Tkachuk.

20:31

Jenže Olejáři se zatím nadále brání na jedničku. Connor Brown navíc vyrazil dopředu a po střele přes obránce do ochranné sítě vybojoval buly v útočném pásmu.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Florida do ní nastupuje v přesilové hře, má tedy dobrou příležitost k tomu, aby srovnala skóre.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně ve 3:21.
Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 4.
Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Floridou a Edmontonem přinesla jediný gól, o nějž se postaralo hostující mužstvo. Skóre střetnutí udává situace ze 12. minuty, kdy McDavid vyslal do přečíslení Mattiase Ekholma, který vzal zodpovědnost do vlastních rukou a střelu zápěstím propasíroval mezi betony gólmana. Panteři jsou oproti úvodnímu klání výrazně střelecky aktivnější, zatím jim to však úspěch nepřináší.

20:00

První třetina skončila.

19:38

Po několika nahrávkách se odhodlal ke střele od modré čáry Brandon Montour, přes chumel těl puk až ke Skinnerovi neprošel.

19:13

Faul z kategorie zbytečných udělal v závěru první části Evan Bouchard, když mimo hlavního dění hry zvedl loket do obličeje provokatéra Tkachuka.

18:45

Další zákrok pro Sergeje Bobrovského, který musel reagovat na střelu Adama Henriquea a puk zastavil vyrážečkou.

18:09

Na nahození Connora Browna od pravého mantinelu Sergej Bobrovskij velmi dobře viděl a pravým betonem poslal touš mimo bezprostřední nebezpečí.

17:36

Do mezikruží dostal výbornou přihrávku Vladimir Tarasenko, ale bez přípravy střílel doprostřed brány, kde byl Stuart Skinner.

17:15

Mattias Ekholm nahazoval do útočné třetiny, kde Edmonton příliš dlouho nepobyl, Anton Lundell udržel na zádech Zacha Hymana.

16:51

Opět zkoušel Connor McDavid střelu z ostrého úhlu, Sergej Bobrovskij včas schoval mezírku mezi betony a zůstává tak na jediném obdrženém gólu.

16:28

Po pravém křídle nabral vysokou rychlost Leon Draisaitl, těsně bráněný Kulikovem vystřelil zápěstím těsně vedle pravé tyče.

15:59

Poskakující puk blížící se k brankovišti měl Stuart Skinner pod kontrolou, sáhl si pro něj a sebral ho do lapačky. Hra přerušena.

15:22

Kane neudržel puk a dopředu zamířili hokejisté v červeno-bílých dresech, jenže Sam Reinhart přihrával Aleksanderu Barkovovi za brusle.

14:59

Z ostrého úhlu pokusil střelecké štěstí Connor McDavid, ale Sergeje Bobrovského nezaskočil, gólman na přední tyči zasáhl ramenem.

14:30

Foegeleův trest je minulostí. Vladimir Tarasenko nahodil za bránu Skinnera, kam nejrychleji dojel bránící Evan Bouchard.

13:55

Úspěšné vyhození zapisuje na konto Brett Kulak, oba celky střídají a početní převaha Panthers zřejmě skončí neúspěchem.

13:31

Ve vlastním oslabení zahrozil Connor Brown, přes dvojici konkurentů však nedokázal vystřelit forhendem mezi tři tyče.

12:58

Vypršel trest Olivera Ekmana-Larssona, takže pokračuje přesilovka Floridy, mužstvo z jihu Ameriky může opět usilovat o vyrovnání.

12:23

Pokračuje hra čtyři na čtyři. Dopředu se vydal Aaron Ekblad, na malém prostoru vystřelil do připravené Skinnerovy lapačky.

11:32

Rychlou odpověď měl na hokejce Brandon Montour, leč odkrytou bránu Oilers netrefil, kotouč poslal do břevna!

11:17

11:17 Mattias EKHOLM - 0:1

11:17

Edmonton právě vstřelil branku!
První střela Oilers na bránu končí gólem! McDavid vyslal do přečíslení MATTIASE EKHOLMA a švédský zadák si počínal jako zkušený ostrostřelec, když si příliš nevšímal napravo najíždějícího Draisaitla, střelou zápěstím propasíroval puk za brankovou čáru mezi betony Bobrovského. Asistence: Connor McDavid a Evan Bouchard.

10:58

Olejáři se brání na jedničku, a navíc uvidíme hru čtyři na čtyři. Do protiútoku měl po zisku kotouče namířeno Mattias Janmark, Oliver Ekman-Larsson jej zastavil pouze za cenu podrážení.

10:00

Na modré čáře se Carrickem nechal rozhodit Carter Verhaeghe, bekhendová nahrávka po modré čáře nakonec zamířila do středního pásma.

09:21

Velká příležitost pro Floridu! Warren Foegele v obranném pásmu tvrdě najel do Eetu Luostarinena, jehož trefil koleno na koleno, rozhodčí po zhlédnutí opakovaných záběrů udělují trest na pět minut + do konce zápasu.

09:06

Protože neměl komu nahrát, tak Evan Rodrigues střílel zprava z poměrně velkého úhlu, připraveného Skinnera nezaskočil.

08:47

Pozornost Stuarta Skinnera vyzkoušel ruský útočník Vladimir Tarasenko, střelu z levého kruhu do bližšího horního rohu kryl Kanaďan vyrážečkou.

08:13

Po vypršeném oslabení Sergej Bobrovskij nadále marně čeká na první zákrok v zápase. Dopředu naopak míří domácí.

07:32

Dvě vyhození Panterů v krátkém časovém sledu, takové momenty se fanouškům v aréně líbí. Trest Bennetta se chýlí ke konci.

07:15

Minuta z přesilovky je pryč a zatím se nic zajímavého nestalo. Z pravého kruhu mohl střílet Connor McDavid, ale ještě hledal Draisaitla, do nahrávky vložil hokejku Barkov.

06:10

Naprosto zbytečné dvě minuty inkasuje Sam Bennett. Americký útočník se vydal napadat zpoza brány rozehrávajícího Boucharda, jehož dostal pod velký tlak, aby ho ve finále podrazil.

06:02

Za vlastní bránu se vydal Stuart Skinner a poradil si na jedničku, bekhendovou stranou hole posouval na volného Desharnaise.

05:55

Na ofenzivní výpad vyrazil Philip Broberg. Švéd se dostal až ke střele, přes hokejku Aarona Ekblada puk zavítal mimo hrací plochu.

05:01

Na vedoucí gól v utkání si dělal zálusk Niko Mikkola, nicméně střela zápěstím až k bráně nedoputovala, úspěšným blokem se prezentoval Brett Kulak.

04:40

Nahození od modré čáry Stuartu Skinnerovi moc starostí nenadělalo, kus černé gumy sebevědomě schoval do výstroje.

04:15

Evan Bouchard počkal, až se hráči nastěhují před gólmana Panthers, nahození potom nasměroval do bruslí spoluhráče McDavida.

03:44

Na protečování nahazoval Oliver Ekman-Larsson, jenže Vladimir Tarasenko zareagoval příliš pozdě, po icingu tedy hra míří před Bobrovského.

03:13

Zkušený švédský zadák Mattias Ekholm moc dobře věděl, že se na něj zezadu dotahuje Kyle Okposo, po levém mantinelu zdárně poslal touš do střední třetiny.

02:52

Na vedoucí branku měl políčeno Anton Lundell, jenž střílel přes posledního obránce, právě ten ale puk zvedl až do ochranné sítě.

02:22

Do útočné třetiny nastřeloval kotouč Dmitrij Kulikov. Vysokou rychlost vyvinul Sam Bennett, leč tělo před Bretta Kulaka nenatlačil.

01:40

Po šťastném odrazu od soupeřovy brusle se příležitost otevřela pro Evana Rodriguese, rána zápěstím z otočky se mezi tři tyče nevešla.

01:23

Pod tlakem si Mattias Ekholm neporadil úplně ideálně, pas poslal mimo dosah Leona Draisaitla, rozhodčí proto odpískal zakázané uvolnění.

00:41

A tak to byli Panteři, kdo zaznamenali první střelu na bránu. Stuart Skinner na střelu Gustava Forslinga velmi dobře viděl, puk vyrazil lapačkou.

00:10

Druhé finále mezi Floridou a Edmontonem odstartovalo! Do útoku se hned vydali hosté, ovšem u nahození Boucharda byl jako první Aaron Ekblad.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Verhaeghe – Rodrigues, Bennett, M. Tkachuk (A) – Tarasenko, Lundell, Luostarinen – Okposo, Stenlund, Lorentz.
Trenér: Paul Maurice

Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Bouchard, Ekholm, Desharnais, Nurse, Broberg, Kulak – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Henrique, Draisaitl (A), Holloway – E. Kane, R. McLeod, Foegele – C. Brown, Carrick, Janmark.
Trenér: Kris Knoblauch

Rozhodčí: Rooney, Hebert – Daisy, Berg.
První zápas

Lépe načala finále Florida, která na domácím ledě nebyla lepším týmem, nechala se výrazně přestřílet, přesto Olejáře z Edmontonu zdolala hlavně zásluhou skvělého defenzivního výkonu a bezchybného gólmana Bobrovského výsledkem 3:0.
Edmonton Oilers

Parta okolo Connora McDavida je blízko k tolik let vytouženému cíli, a sice zisku Stanley Cupu. Zbývá udělat poslední krok, zřejmě ten nejtěžší. Kanadské mužstvo mělo situaci v Západní konferenci pod kontrolou a do play-off postoupilo z pátého místa. V osmifinále si v pěti utkáních poradilo s Králi z Los Angeles, ve čtvrtfinále vyřadili svěřenci kouče Knoblaucha 4:2 na zápasy Vancouver a v semifinále povolili Hvězdám z Dallasu jenom dvě vítězství. Není překvapením, že týmové produktivitě vévodí 163bodový Connor McDavid.
Florida Panthers

Hokejisté Floridy předváděli výborné výkony už v základní části, kde ve Východní konferenci obsadili třetí místo o bod za druhou Carolinou, na vítězné newyorské Rangers ztratili body čtyři. V osmifinále se Panteři utkali s Tampou Bay, které nedali žádnou šanci a vyřadili ji pěti zápasech. O něco více práce měla Mauriceho družina ve čtvrtfinále s Bostonem, proti němuž ztratila dvě utkání, v semifinále rovněž v šesti kláních pokořila vítěze Východu New York Rangers. Nejproduktivnějším hráčem týmu je osmadvacetiletý kanadský útočník Sam Reinhart se 107 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u druhého finálového klání mezi Floridou a Edmontonem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Florida Panthers – Edmonton Oilers

4:1

koniec (0:1, 1:0, 3:0) Stav série: 2:0

Späť na online

Góly a asistencie: 30. Mikkola (Lundell, Tarasenko), 44. Rodrigues, 53. Rodrigues (Lundell, Ekman-Larsson), 58. Ekblad (Bennett) – 12. Ekholm (McDavid, Bouchard)

Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Verhaeghe – Rodrigues, Bennett, M. Tkachuk (A) – Tarasenko, Lundell, Luostarinen – Okposo, Stenlund, Lorentz.
Tréner: Paul Maurice

Edmonton Oilers: S. Skinner (Pickard) – Bouchard, Ekholm, Desharnais, Nurse, Broberg, Kulak – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Henrique, Draisaitl (A), Holloway – E. Kane, R. McLeod, Foegele – C. Brown, Carrick, Janmark.
Tréner: Kris Knoblauch

Rozhodca: Rooney, Hebert – Daisy, Berg

Diváci: 19 673

Priebeh zápasu
1. tretina
06:10 FLA 2 Bennett, podrazenie
09:21 EDM 5+20 OK Foegele, faul kolenom+faul kolenom
10:58 FLA 2 Ekman-Larsson, podrazenie
11:17 EDM 0:1 Ekholm (McDavid, Bouchard)
19:13 EDM 2 Bouchard, hrubosť
Po 1. tretine
2. tretina
20:41 FLA 2 M. Tkachuk, hákovanie
29:34 FLA 1:1 Mikkola (Lundell, Tarasenko)
33:55 FLA 2 Verhaeghe, podrazenie
36:20 EDM 2 Bouchard, sekanie
Po 2.tretine
3. tretina
43:11 FLA 2:1 Rodrigues
50:32 EDM 2 Draisaitl, hrubosť
52:26 FLA 3:1 Rodrigues (Lundell, Ekman-Larsson)
53:14 FLA 2 Montour, hrubosť
EDM 2 E. Kane, nešportové správanie
55:06 FLA 2 Ekman-Larsson, zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku
57:32 FLA 4:1 Ekblad (Bennett)
58:01 EDM 2+10 Carrick, sekanie+nešportové správanie
EDM 10 Desharnais, nešportové správanie
Koniec