Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tisková konference k losu házenkářské MOL Ligy žen 2024/25

koniec udalosti

14.06.2024, 10:00 • Hotel Savannah, Znojmo-Hatě • Filip Prokeš cz

Závěrečné slovo si opět vzal ředitel MOL Ligy Peter Brunovský, který tiskovou konferenci ukončil. Ještě předtím však stihl poděkovat důležitým postavám, které se zasloužili o posun MOL Ligy. (11:01:10)

1. kolo MOL Ligy žen 2024/25, které se bude konat 7.- 8. 9. 2024, bude mít následující složení:

DHK Baník Most vs. DHK Zora Olomouc
HK Hodonín vs. DHC Plzeň 

HC DAC Dunajská Streda vs. Házená Kynžvart
DHC Slavia Praha vs. Handball Club Zlín
HK Slovan Duslo Šaľa vs. MŠK Iuventa Michalovce
DHC Sokol Poruba vs. TJ Sokol Písek
Nyní přichází čas samotného losu 1. kola MOL Ligy ročníku 2024/25.
„Chci všem poděkovat, že jsme tu a že liga je zachována. Spolupráce českého a slovenského svazu bude pokračovat doufejme bezproblémově,“ nešetřil chválou Ernö Kelecsényi.
„Dlouhodobá část zůstává bez změny. České play-off však bude jiné. Bude se hrát čtvrtfinále, ve kterém dostane volno první a druhý český tým z dlouhodobé části. Novinkou je také Final Four, ve kterém budou hrát dva nejlepší české a slovenské týmy,“ řekl o hracím systému nové sezony ředitel MOL ligy Peter Brunovský.

Po prostoru, který patřil klubům MOL Ligy přichází čas na los.
„Cíle jsme splnili tak ze tří čtvrtin. Hlásíme pět příchodů, z nichž tři jsou turecké reprezentantky,“ prozradila zástupkyně MŠK Iuventa Michalovce.
Tým DAC Dunajská Streda vyslal svého zástupce jako další. Ten oznámil velké množství příchodů a odchodů. Také věří ve větší sílu na středních postech. Všechny změny prozradí na klubové tiskové konferenci.
„Odchází nám šest hráček, přijdou tři. Jméno trenéra ještě prozrazovat nebudeme, jsme totiž ještě před podpisem smlouvy,“ řekla zástupkyně Baníku Most.
„Chceme zaútočit na titul, proto hlásíme nové příchody. Realizační tým zůstává stejný,“ takové informace zazněly z úst zástupce Lázní Kynžvart.
„Kádr prošel výraznou obměnou. Minulá sezóna pro nás nebyla výrazným neúspěchem, ale také ne úspěchem,“ prozradil zástupce Slavie Praha, která dostala slovo krátce po Písku.
„Nadále bude pokračovat Iveta Korešová. Velké téma je u nás nová hala. Doufejme, že vše dopadne jak má,“ řekl zástupce píseckého celku.
Dále promluví zástupce českého celku Sokol Písek.
Zástupkyně DHK Zora Olomouc prozradila, že velké množství příchodů klub neočekává. Hlásí také dva odchody.
HK Slovan Dusno Šaĺa hlásí šest odchodů. Jména však klub prozrazovat zatím nechce.
Dále promluvila zástupkyně DHC Plzeň. Ta prozradila, že tým má za cíl skončit do šestého místa.
„Nechceme představovat nové posily. Doufáme v lepší sezonu,“ prozradili Zlínští.
Jako další slovo dostal Handball Club Zlín.
„Vícero hráček ukončilo nebo přerušilo činnost. Jaroslav Hudeček zůstává v pozici hlavního trenéra. Chtěli bychom hrát play-off,“ prozradili Porubští.

Tisková konference k losu házenkářské MOL Ligy žen 2024/25

koniec udalosti