Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Francúzsko – Poľsko

1:1

koniec (0:0)

25.06.2024, 18:00 • Signal Iduna Park Dortmund • Skupina D • Ivan Harčár

Tipsport: 1.3 5.8 10.7

Francúzsko postúpilo do osemfinále, Poľsko pri rozlúčke s turnajom vydolovalo bod. Za obe krajiny sa presadili najväčšie hviezdy Mbappé a Lewandowski z pokutových kopov. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:58:03)

90+5

Koniec zápasu.

90+5

Paweł Dawidowicz nebezpečne pristúpil k súboju s Mbappém!

90+3

Štandardná situácia Francúzov. Griezmann presne centroval do pokutového územia. Saliba skôr naskakoval, Upamecano sa nezorientoval.

90+3

Žltá karta pre tím Poľsko (Karol Świderski).

90+2

Poliaci na chvíľu odvrátili nielen loptu, ale i hru. Francúzi sa prakticky okamžite vrátili. Akciu režíroval Mbappé. Vytvoril si palebnú pozíciu, Skorupski má loptu v náručí.

90+1

Kylian Mbappé vyčkával do poslednej chvíle na prihrávku vo vhodnom čase v pokutovom území. Trpezlivý bol aj Bednarek, ktorý zneškodnil loptu za cenu rohu.

90

Druhý polčas sa bude nadstavovať o 5 minút.

89

Žltá karta pre tím Poľsko (Paweł Dawidowicz).

88

Súboj Mbappého s Lewandowskim! Francúzsky kapitán utŕžil neúmyselný úder rukou do masky, ktorou si kryje zlomený nos! To muselo veľmi bolieť, ale Mbappé sa otriasol!

87

Antoine Griezmann s priamym centrom do šestnástky. Pri zadnej žrdi sa posledný dotkol lopty Frankowski. Niektorí mu to možno vyčítali, no nevedel, aká je situácia za ním, preto to takto riešil.

86

Striedanie v tíme Francúzsko:
z ihriska odchádza Ousmane Dembélé, prichádza Randal Kolo Muani.

85

Elegantná kombinácia Francúzov! Mbappého pätička v šestnástke, Koundého myšlienka na Girouda, ktorý narazil na Bednareka!

84

Lewandowski tentoraz v tieni Upamecana zakončoval hlavou zo stredu pokutového územia. Išlo však o veľmi nevydarenú koncovku.

83

Lewandowski predviedol dobrý šprint, ktorý ale neplatil na Upamecana. Francúzsky obranca presunul loptu na brankára Maignana.

81

Striedanie v tíme Francúzsko:
z ihriska odchádza Aurélien Tchouaméni, prichádza Youssouf Fofana.

79

79. Robert Lewandowski (POL) - 1:1

79

Poľsko dalo gól! Identické zakončenie ROBERTA LEWANDOWSKEHO, no v tomto prípade skončila lopta za chrbtom Maignana.

78

Opravná penalta pre Poliakov! Brankár Maignan nemal dobré postavenie, na čo upozornil samotný legendárny Poliak a arbiter mu dal za pravdu!

Francúzsko – Poľsko

1:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 56. Mbappé (pen.) – 79. Lewandowski (pen.)

Karty:   43. Rabiot (FRA) – 24. Zalewski (POL), 89. Dawidowicz (POL), 90+3. Świderski (POL)

Francúzsko: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Hernández – Tchouaméni (81. Fofana), Kanté (61. Griezmann), Rabiot (61. Camavinga) – Dembélé (86. Kolo Muani), Mbappé (C), Barcola (61. Giroud).
Náhradníci: Aréola, Samba – Clauss, K. Coman, Konaté, Mendy, Pavard, Thuram, Zaïre-Emery.

Tréner: Didier Deschamps.

Poľsko: Skorupski – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Moder, Zieliński, Zalewski (68. Skóraś) – S. Szymański (68. Świderski), Lewandowski (C), Urbański.
Náhradníci: Bułka, Szczęsny – Bereszyński, Buksa, Grosicki, Piątek, Piotrowski, Puchacz, Romanczuk, Slisz, Salamon, Walukiewicz, D. Szymański.

Tréner: Michał Probierz.

Rozhodca: Guida – Meli, Peretti.