Menu

Futbal

Olympijské hry - ženy

USA – Nemecko

4:1

koniec (3:1)

28.07.2024, 21:00 • Stade de Marseille • 2 • Skupina B • Martin Augustin (@ogy_16) cz

Tipsport: 2.6 3.44 2.7

Statistiky zápasu:
Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:9. (23:06:14)
Rozhodčí už to neprodlužoval a ukončil utkání. Marinu Hegeringovou si tak mohou převzít němečtí zdravotníci.

Američanky dnešní duel nakonec jasně ovládly výsledkem 4:1 a jistě se už mohou těšit na čtvrtfinále. Německo zůstává na třech bodech a ještě bude muset zabrat v závěrečném souboji proti Zambii.

Hodně dnes napověděl už první poločas. Němky začaly aktivně, ale nestíhaly v obraně. V 10. minutě je tak potrestala úvodním gólem Sophia Smithová. Naše západní sousedky přesto dokázaly srovnat, když se ve 22. minutě trefila přízemní střelou z dálky Giulia Gwinnová. Pak však neměla štěstí brankářka Bergerová. Ta nejprve neudržela střelu Smithové zpoza šestnáctky a Mallory Swansovová zblízka dorazila míč za její záda. Ve 44. minutě pak Sophia Smithová skórovala podruhé v utkání a to s pomocí teče bránící hráčky. Ta balón přizvedla mimo dosah německé brankářky, následně hrací předmět zasáhl tyč a od ní se odrazil za brankovou čáru. Po změně stran ještě svěřenkyně kouče Hrubesche měly šanci zápas zdramatizovat. Brandová však trefila tyč a o pár minut později nedokázala z malého vápna dorazit míč do odkryté brány Schüllerová. Pak už si to hráčky USA pohlídaly a v závěru ještě jednou udeřily zásluhou střídající Lynn Williamsové.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Marina Hegeringová ve skluzu tečovala přihrávku, která směřovala na volnou americkou hráčku na levém křídle. U toho se ale zranila, nebo ji kousla křeč. Každopádně zůstává ležet na trávníku.

90+4

Giulia Gwinnová to zkusila propálit silou, ale míč neprošel americkou zdí.

90+3

Po faulu na Marinu Hegeringovou bude Německo zahrávat přímý kop z poměrně zajímavé pozice. Že by parketa pro Giulii Gwinnovou, případě Klaru Bühlovou?

90+2

Střídání v týmu USA:
ze hřiště odchází Trinity Rodmanová, přichází Jenna Nighswongerová,
ze hřiště odchází Emily Foxová, přichází Casey Kruegerová.

90

90. Střela Lohmanové.

90

Sydney Lohmanová mohla alespoň korigovat. Německá ofenzivní záložnice doběhla s míčem na hranici šestnáctky a střelou k pravé tyči protáhla Naeherovou. Ta balón vyrazila do strany.

89

89. Lynn WILLIAMSOVÁ - 4:1

89

Američanky právě vstřelily branku!
Z následného kontru přichází pojistka na americké vítězství! V akci, kterou rozjela ziskem míče Rodmanová, pokračovala Mallory Swansonová, jenž ji dotáhla až k pokutovému území. Tam nahrála doleva volné LYNN WILLIAMSOVÉ a střídající hráčka zakončila po zemi na zadní tyč.

88

Bühlová si udělala kličku přímo do Rodmanové, která ji míč snadno vzala.

88

Němky si nedokáží vytvořit nějaký soustavný nápor. Naopak, nyní drží míč hráčky USA.

86

Girmaová odehrála míč do zámezí o nohy Gwinnové. Kope se od brány USA.

85

Po rohovém kopu Lavelleové se míč dostal až do rukavic německé brankářky Bergerové.

85

Střídání v týmu USA:
ze hřiště odchází Sophia Smithová, přichází Lynn Williamsová.

84

84. Rodmanová dala vyniknout německé brankářce.

84

Bühlová nahrála Gwinnové na paty, což znamenalo ztrátu míče. Následoval rychlý kontr a Trinity Rodmanová postupovala na pravém křídle jedna na jednu proti Hegeringové. Dostala se do pokutového území a obstřel levačkou na zadní tyč vytáhla na roh Bergerová!

82

Hegeringová zbytečně zbrkle cpala míč nahoru a ten zachytily Američanky. Přišlo rychlé otočení doleva a nástřel Foxové do pokutového území. Tam balón prošel až k Rose Lavelleové, která si na pravé straně však neudělala prostor ke střele.

USA – Nemecko

4:1

koniec (3:1)

Späť na online

Góly: 10. Smithová (Rodmanová), 26. Swansonová, 44. Smithová, 89. Lyn. Williamsová (Swansonová) – 22. Gwinnová (Nüskenová)

Karty:   18. Hendrichová (GER)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:9.

USA: Naeherová – Foxová (90+2. Kruegerová), Girmaová, Davidsonová (44. Sonnettová), Dunnová – Coffeyová – Horanová (C), Lavelleová – Rodmanová (90+2. Nighswongerová), Swansonová, Smithová (85. Lyn. Williamsová).
Náhradníci: Murphyová – Albertová, Bethuneová.

Tréner: Emma Hayesová

Nemecko: Bergerová – Gwinnová, Hendrichová, Hegeringová, Rauchová – Brandová, Mingeová, Poppová (C) (77. Senßová), Bühlová – Nüskenová (68. Lohmannová), Schüllerová.
Náhradníci: Frohmsová – Schulzeová Solanová, Freigangová, Doorsounová, Endemannová.

Tréner: Horst Hrubesch

Rozhodca: Falcón – del Yesso (ARG), Fernández (URU)